Online konzultace

 

* - povinné údaje
online.jpg

Pokud se nemůžete dostavit na osobní konzultací, můžete nám položit dotaz ohledně vašeho problému zde pomocí formuláře. Na vaše dotazy budeme odpovídat na těchto stránkách.

Dobry den,chtel bych na plastiku odstalych usi... Jake papíry se pred operaci vyplnuji.Dekuji (Lukáš)

dobrý den, je třeba se dostavit na konzultaci osobně či pokud jste z větší vzdálenosti prosím pro první orientaci zaslat vaše foto na email plastika.sulcova@seznam.cz Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kolik cca stojí vyplnění ďolíčku na bradě. Děkuji za odpoveď(Jan)

Dobrý den, protože nevidím, jak velký je dolíček, odhad ceny je 7500,-kč Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Jsem muz a chtel bych se stat zenou, co mam vsechno udelat?(Pavel)

Dobrý den pane Pavle, v této problematice spolupracuji s klinikou plastické chirurgie v Brně, prof.MUDr. Veselým, prosím objednejte se k němu, je zde více vyšetření,která budete muset provést. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, když jsem po operaci a mám na břiše dve jizvy,jednu vetší a druhou menší. Brali mi tlustě střevo a rok jsem měla vývod z tenkého střeva, mám ulcerozní kolitidu.Tak jestli plastiku také hradí pojišťovna.(Sabina)

Dobrý den paní Sabino, děkuji za email, pokud se jedná o jizvy po operacích, tak pojištovna uhradí úpravu jizvy,pokud nějak vytváří problém - je vtažená, zasahuje jiné tkáně atd. o jakou úpravu jizvy se jedná určí chirurg. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či ste mali prípad, alebo počuli o úraze na bicykli po ktorom ostal vnútorný pysk ovisnuty či deformovany? (Mia)

Dobrý den, tento dotaz je pro gynekologa, ne pro plastickou chirurgii. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Vazena pani doktorko, Po dlouhem hledani jsem nasla na internetu vasi kliniku, kterou si lide velice chvali!!!!! Zajima me operace modelace prsou s vymenou silikonoveho implantatu... Pred deseti Lety jsem podstoupila operaci zvetseni prsou a lehkou modelaci pri ktere byla odstranena kuze jen kolem bradavky. Je mi 29 a pred dvoumi mesici se mi narodila dcerka a nic uz neni jako driv. Vubec jsem nekojila. Prsa jsou povysla coz me velice trapi! Muj puvodni Implantat Mentor 375ml bych chtela vymenit, zmensit bradavky odstranit prebytecnou kuzi. Je mozne tento zakrok provest i presto ze uz jednou bradavky byli odstraneny? Muzete mi prozradit kolik by me tento zakrok zhruba stal? Dale by me zajimala operace Brady pomoci implantatu. Uz od detstvi me trapi ubihajici brada... Provadite tento zakrok? Je mozne tento zakrok spojit s modelaci prsou? Kolik stoji tato operace Brady? Bohuzel bydlim ve 350 km vzdalenem meste takze je konzultace predem slozita... Velice rada zaslu Foto. Predem dekuji za info a velice se tesim na vasi odpoved! Uvidime se v srpnu ;-) (Jana)

Dobrý den paní Jano, děkuji za email, prosím určitě mi pošlete foto potřebuji zepředu a z obou boků- pošlete přímo na email: . Já se na to podívám a napíšu co a jak by se dalo vytvořit a jaká by byla cenová relace. Co se týká ubíhající brady - tak k těmto výkonům je příslušný stomatochirurg- tzv.čelistní chirurg - většinou jsou při stomatologických klinikách fakultních nemocnic. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda provádíte plastickou operaci zvětšení prsou vlastním tukem? popřípadě cenu a něco blíže k tomu. Předem děkuji za odpověď (Kateřina)

Dobrý den děkuji za dotaz, tuto operaci neprovádím. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den hledam lekarskou pomoc jemi 21 let a mam problem se svou vlastni postavou jsem 2krat po cisarskem rezu (po porodu ) a zujstalo mi bricho a boky chodila jsem celi rok cvicit a misto toho jsem nabrala nez z hubla , moje otaska z ni jestli bi se dalo nak odstranit tuky jestli je mozne se dostat do puvodni vahy co jsem mela nez jsem otehotnila po detech , moc mi natom zalezi necejtim se v mim vlastim tele, pratele jse jen posmivaji :( (Helena)

Dobrý den paní Heleno, z Vašeho dopisu vyplývá,že zřejmě došlo k steatopygii- tedy uložení tuku na určitých místech, pokud mohu požádat prosím o zaslání foto k lepší orientaci. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den.Pred 8 lety mnela jsem augmentace prsou.Pred 3 lety mnela velki bolestlivi limfa uzly, na kontrole se zjistilo zhe uzh rok chodim z prasklym implantatem. Vymnenela, a uzly zustaly. Zjistily zhe mam gerpesni virus v krve.brala imunomodulatory(aciklovir) asi shlo vse pric.Ted v lednu zase se mi zvetshily limfauzly,na kontrole zjistily zhe praskl druhi iplantat. Prsa mne vetsinov hodne palej a tlacej. Prakticky lekar, mne rika aby vytahla a vubec nic tam uz ne davala.Co mne poradite delat? jake jsov nasledky mohov bit, jesli tam zase dam silokon, a taki rikal doktor co delal sono ,zhe limfa vtahla v sebe vyteklyj silikon,a ten uzh tam zustane na pozhad. Zhe limfu vychistit nejde. Je to tak? Predem dikuji(Sussane)

dobrý den paní Susanne, děkuji za email. Bohužel musím říci,že silikon se nikdy nedostane z uzlin pryč. Silikonové implantáty v takovém případě je naprosto nebezpečné vkládat. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den chci se zeptat na kolik by vyslo odstraneni tuku v podpazni jamce a povisle kuze v podpazi dekuji.(Besperatová)

Dobrý den paní Besperatová, k této otázce se mohu vyjádřit pouze při osobní konzultaci,protože je zde potřeba více výkonů spojených. Proto si Vás dovoluji pozvat na nezávaznou konzultaci dne 15.5. v 16 hodin. Pokud budete mít zájem prosím potvrdte mi svou účast. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chci se zeptat kolik stojí odstranění jedného mateřského znaménka laserem a jestli je nutná také vstupní prohlídka. Můžu si vybrat jestli bude odstraněno laserem nebo chirurgicky? Děkuji (Adrian Kamenský)

Dobrý den pane Kamenský, před rozhodnutím o způsobu odstranění znaménka musíte mít dermatologické vyšetření, které vám doporučí způsob. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Vazeny pane doktore, dovoluji si obratit se na Vas s prosbou o laskavou radu. Jsem profesionalni pianista, absolvent AMU v Praze, 52 let, pusobim v zahranici. Ve dvanacti letech jsem mel velmi trapny a zbytecny uraz sekyrkou na palci leve ruky, rez do dvou tretin mekke tkane a nehtu, tesne u kosti, po sesiti zustala drobna deformace, na spodni casti (zrovna kde je prst v kontaktu s klavesou) chybi asi 2 - 3 mm tkane u nehtu. V minulosti mi toto zraneni nepusobilo prilis velke problemy, sice nehet bolel a odchlipoval se od nehtoveho luzka, ale to jen pri dost intenzivnim hrani. V prubehu let, zvlaste v posledni dobe jakoby se prst menil, tkan ustupuje, nehet vice boli, tkan briska je oproti zdravym prstum i na pohled redukovana, a v miste zjizveni citim tah a bolest, ted vetsinou i v klidovem stavu. Pri hrani samotnem, uhozu na klavesu to dost boli. Problemy vygradovaly zvlaste v poslednim roce. Mozna je to i diky celkove tkanove atrofii danou vekem, nevim. Jelikoz mne stale zivi hrani a jeste budu nucen vydrzet dobrych dvacet let, zacinam uvazovat, zda neexistuje v plastickoesteticke medicine nejaky minirekonstruktivni zakrok, ktery by vratil tkane prstu do puvodniho tvaru a hlavne pevnosti. Chtel jsem Vam poslat alespon informativni snimek toho prstu, ale mail na info@sulcova.cz se mi vratil jako nedoruceny. Budu nesmirne vdecny za Vase pripadne posouzeni moznosti, co by se v uvedenem pripade dalo podniknout. Dekuji, s pozdravem Mgr. Vit Kolos (Vít KOlos)

Dobrý den pane Magistře, prosím zašlete foto na email : plastika.sulcova@seznam.cz Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, chcela by som sa spytat na zvečsenie,vyplnenie zadku botoxom. či vyplnujete botulotoxinom alebo len implantaty..dakujem za odpoved (Adriana)

Vážená paní Adriano, děkuji za email,ale nerozumím Vašemu přání, oblast hýždí se zvětšuje implantáty, tkánovým lalokem, tukem. Botulotoxin je látka vyrovnávající vrásky. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

dobry den chtela bych se zeptat jestli umoznujete operaci zvetseni prsou na splatky a co je k tomu zapotrbi dekuji(Karla)

Dobrý den paní Karlo, operace na splátky je možná, úvěr poskytuje Home credit, Reiffeisen bank. Na jejich stránkách jsou přímo odkazy na plastické operace s informacemi, pak následuje konzultace a vystavení zálohové faktury, úvěrová firma pak přeposílá peníze na účet kliniky,která operaci provádí a vy splácíte úvěrové firmě. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, měla bych dotaz, jestli se provádí zmenšení stydkych pysku pouze v narkoze? Dekuji za odpověď .(Olina)

Dobrý den paní Olino, operace zmenšení stydkých pysků lze provést i v lokálním znecitlivění Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Redukce prsu Mám dotaz mohu změnit lékaře když jsrm byla u něho a převzala ode mně veškeré papiry Děkují za odpověď(Pastorka)

Dobrý den vážená paní, děkuji za dotaz v emailu,ale nerozumím mu, prosím,můžete mi jej upřesnit? Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, chtela jsem se zeptat, jestli provadite odstraneni lipomu laserem? (Daria)

Dobrý den odstranění lipomu laserem se neprovádí. Pokud se jedná o prověřený lipom - např. vyšetření ultrazvukem je nutné jej odoperovat. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, v dětství mi byl operován hemangiom horního rtu. Nyní mám polovinu horního rtu o dost menší, než druhou. Chtěla jsem se zeptat, zda je možné to operativně opravit, a jestli takový zákrok hradí pojišťovna. Děkuji Vám.(Kateřina)

Dobrý den, nemám smlouvu se zdravotní pojišťovnou a proto se domnívám, že pro operaci by bylo vhodné pracoviště při Fakultních nemocnicích,která vždy smlouvu mají.Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den,mam tyden po gynekol.laparoskop.dnes mi vyndavali stehy,rez pod pupikem byl spatne sesity,cele se to rozjelo,boli to a hnisa.Mam pocit,ze by tam potreboval dat jeste nakej steh. Nevim kam se ma obratit, tam kde mi to delali jit nechci.Dekuji (Edita)

Dobrý den paní Edito, bezpodmínečně musíte kontaktovat pracoviště,které Vás operovalo, takto se komplikace či jiné problémy řešit nedají. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Od detstvi trpim hypothyreoitydou, od svych 26 let substituce hormone T3 a T4 pomoci Euthoryxinu, autoimunni procesy, struma. Chtela bych se zeptat jestli mam sanci na podstoupit chirurgicky lifting obliceje. Bude mi 44 let, jsem stihle postavy a na vzhledu obliceje mi velice zalezi. Co by jste mi doporucila. Dekuji. (Ella Neil)

Dobrý den paní Neil, děkuji za dotaz. Ve vztahu k autoimunitním procesům je třeba k veškerým estetickým zákrokům přistupovat velmi opatrně, dokonce mohou být kontraindikovány. Pro operaci obličeje toto platí několikanásobně.Vzhledem k Vašemu onemocnění máte jistě svého endokrinologa, který by měl vystavit svůj resultat ohledně všech estetických operací. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, jsem v roce 2002 po celkové ablaci obou prsů, stále jsem odolávala plastice, ale už jsem plně rozhodnuta...jen mám obavy z věku budemě v dubnu 55 let a dále prosím o info, zda se tato operace hradí.Děkuji mnohokrát (Olga Jedličková)

Dobrý den paní Jedličková, děkuji za email. Zprvu blahopřeji k dobrému zhojení. Rekonstrukce prsou je možné provést úhradou ze zdravotního pojištění - to by Vám přesně řekli na klinice FNKV nebo Nemocnice Na Bulovce, protože to jsou pracoviště smluvní pro zdravotní pojištovny. Věk není v tomto případě problém. V případě, že by jste chtěla podstoupit operaci bez úhrady zdravotní pojišťovnou samozřejmě není problém provést nezávaznou konzultaci a provést přesný cenový návrh pro Vás. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda provádíte i kompletní rhinoplastiku, případně jaká by byla cena? Předem děkuji za vaši odpověď. (Inka)

Dobrý den kompletní rhinoplastiku neprovádím. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na kolik by u Vás vyšel operační zákrok Augmentace - zvětšení poprsí kdybych zvolila nejlevnější variantu tedy kruhové implantáty a uložení pod žlázu a jaká by byla cena včetně anestezie a jednodenního pobytu? Děkuji za odpověď (Tereza)

Dobrý den paní Terezo, nějak jsem malinko neporozuměla termínu nejlevnější varianta ....cenová nabídka se provádí při konzultaci s klientem,kdy je zvolen přístup, uložení implantátu ,typ implantátu a značka. Zvu Vás tedy na nezávaznou konzultaci - první volný termín konzultace by byl 27.1.v 10hod Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli by šlo odstranit jizvu na nose po úraze starou zhruba pět let děkuji (Tomáš)

Dobrý den pane Tomáši, takto nelze jednoznačně odpovědět, pokud můžete zašlete foto předmětné lokality - tj. obličeje s detailem nosu a jizvy. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych si nechat odstranit mateřské znaménko, na obličeji, nad horním rtem a zajímalo by mě, zda k takovému zákroku je nutné předoperační vyšetření? Děkuji Aneta (Aneta)

Dobrý den paní Aneto, bylo by potřeba potvrzení Vašeho obvodního lékaře,že je možný zákrok v lokální anestezii. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, Nad pravým horním rtem mám "pihu'o velikosti asi 1 cm, která byla před 10 lety již upravována laserem, ale pořás je vidět, chtěla bych se tedy zeptat na možnosti jejího odstranění a zda není v této obpasti chirurgické odstranění nebezpečné. Moc děkuji. (Adéla)

Dobrý den paní Adélo, k zcela adekvátní odpovědi na Vaši otázku pihy potřebuji foto, prosím zašlete mi toto. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den chtěla bych se zeptat na cenu zvětšení prsou chtěla bych cca 350-400 ml. (Pecová )

Dobrý den, cena (komplet - operace, narkóza, implantáty, léky, pobyt, převazy a kontroly) za zvětšení prsou pomocí kulatých implantátů je 65 tisíc korun. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych si nechat odstranit par znamenek (asi névů) v obliceji stredne hnede barvy (nad obocim a na brade). Mám je od narození, ale během poslednich let znamenka zacala vystupovat vice "nad povrch" a zacaly z nich vyrustat chloupky. Velikostne jsou cca 3x4mm. Byl by lepsi zpusob odstraneni elektrokauterem ci laserem? Aby po odstraneni nezbyly zadne jizvy, ci ktery ze zpusobu se lepe/snadneji hoji.. Dekuji (Iva)

Dobrý den paní Ivo, děkuji za dotaz. Znaménka, pigmentové nevy či fibromy lze odstranit jak laserem, tak elektrokoagulací, tak i chirurgicky. Po každém odstranění zůstane jizva. Pro přesnější odpověd prosím zašlete foto abych mohla doporučit typ výkonu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, přemýšlim o otoplastice mam odstáte jeden ušní boltec a chtěla jsem se zeptat na cenu na jeden ušní boltec? Děkuji za odpověd.(Dominika)

Dobrý den cena za operaci 1 ušního boltce je 10000,-Kč. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den je mi 27let a mám po dvou porodech. První jsem měla bohužel ještě hodně brzi a to v 15letech. Teď mě hodně trápí bříško. Mám na něm strie a chtěla bych se jich zbavit. Děkuji (Lucie)

Dobrý den paní Lucie, vlastní strie se v podstatě odstranit nedají. Lze je odstranit spolu s nějakou operací, např. abdominoplastikou, pokud jsou strie uloženy v místech,která budou operací odstraněna, jinak je opravdu pomoc velmi svízelná. Pokud chcete, zašlete foto ať mohu hovořit konkrétněji. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych si nechat odstranit pihy z celého obličeje.Mám to dědičné je to možné odstranit?a kolikrát bych muselapřijít a kolik by to stálo? (Denny)

Dobrý den paní Denny, děkuji za dotaz,ale problematika pih jako takových spadá do dermatologie ne do plastické chirurgie. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, je mi 26 let a v ve dvou letech jsem prodělal operaci, po které mi zůstala jizva na břiše. Jizva je velmi vtáhlá dovnitř a vytváří mi pod jizvou tukovou vrstvu mnohem větší než je nad jizvou. Také mi z tohoto důvodu začaly problémy se zády a to konkrétně v oblasti křížové, což je způsobenou jizvou také. Chci se tedy zeptat, jaké laternativy korekce doporučujete a zda-li je možné po domluvě s lékařem a po určitých testech tento zákrok hradit pojišťovnou. Velmi Vám děkuji. (Filip)

Dobrý den pane Filipe, k bližší a podrobnější odpovědi na Váš dotaz bych potřebovala alespoň zaslat foto oblasti břicha s jizvou a předmětné lokality,kterou popisujete. Jinak co se týká úhrady, smlouvu se zdravotní pojišťovnou nemám, klienti si zákroky hradí kompletně sami. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

DOBRÝ DEN MĚL JSEM 4 OPERACE HLAVY PO URAZE OD TÉ DOBY SE MI SAMA OD SEBE KŘIVÝ ÚSTA ŠLO BY MŮJ ÚSMĚV ZACHRÁNIT?? DĚKUJI. (anonym)

Dobrý den, změna tvaru či pohybu úst po těchto operacích je zřejmě způsobena působením "lícního nervu". zde by bylo nejdůležitější kontaktovat neurologa a neurochirurga,který Vás operoval,protože zde Vám bohužel nemohu pomoci. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, prosím Vás, mohu si od Vás nechat odstranit pihu bez doporučení? Párkrát jsem si strhla "pigmentovou kůžičku" na pize, bez krvácení a podráždění, ale mám strach, aby v ní časem nenastaly změny. Děkuji (Barbora)

Dobrý den, ano, samozřejmě je toto možné. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den. Je mi 17 let a měla bych zájem o přišití uší. Kolik bych přibližně zaplatila? Pojišťovna to nehradí do 18 let? (Martina)

Dobrý den, otoplastika stojí 14.000,-Kč, pojištovna hradí tento výkon do 4 let, k operaci v době nezletilosti je třeba souhlas rodičů. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den mam dotaz:provadite take augmentaci litek? dekuji. (Gabriela)

Dobrý den, tuto operaci neprovádím. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, již nějakou dobu mám několik tukových bulek na hlavě a chtěla bych je odstranit.Všude mi řekli,že to jde jen chirurgicky odstranit,ale kamarádka žijící v usa měla ten stejný problém a tam jí to automaticky odstranili injekčně,jde to i u Vás? Děkuji;) (Marie)

Dobrý den, injekční odstranování lipomů neprovádím, pouze chirurgickou cestou Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mám na obličeji znaménko - névu a chtěla bych si ji nechat odstranit, ctěla jsem se zeptat jestli potřebuji doporučení dermatologa a jetli by bylo možné se objednat do konce prázdnin. Děkuji za odpověď (M. Krejčová)

Dobrý den paní Krejčová, odstranování znamének je prováděno s doporučením dermatologa,ale v termínech říjen - duben. -- Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaká je cena první konzultace u Vás a zda je možná platba kartou.děkuji (Tereza)

Dobrý den, konzultace stojí 500,-Kč, platba kartou není možná. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den chtela jsem se zeptat kolik Bych u vas zaplatila za zvetseni prsou? Jsem po dvou detech ale mladá mamina. A odstranit strie. (Lucie)

Dobrý den paní Lucie, cena zvětšení - augmentace prsou je stanovena při konzultaci, protože je nutné určit tvar a typ a značka implantátu, jeho velikost a také typ operace - tedy volba zasunutí implantátu - pod sval, nad sval. Strie odstranit nelze. Rozmezí ceny je tedy od 68 - 88 tisíc korun celkem. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik stojí odstranění tukové bulky u oka o velikosti 1 mm. (Žaneta )

Dobrý den, děkuji za email, ale nevím zdali se opravdu jedná o tukovou záležitost - většinou se u oka resp. na okraji očního víčka dělají milia - toto spadá do problematiky očního lékařství. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, před třemi měsíci jsem si nechala chirurgicky odstranit dvě znaménka v obličeji (pod okem a na bradě). Jizvy jsou propadle a roztažené, vypadají nevzhledně. Jde ještě provést nějaká korekce jizev? Děkuji! (Morávková)

Dobrý den, děkuji za dotaz , každý chirurgický zákrok přináší jizvu, pokud jsou jizvy vtažené či rozšířené, je třeba kontaktovat původního operatéra s nutnou péčí o jizvy i nadále. Jizva vyzrává minimálně 6měsíců. Chirurgická korekce jizev je možná v odstupu 1 rok po operaci za cenu další mírně delší jizvy, korekce např. laserem je také možná,ale až na podzim po poradě s dermatoestetickým odborníkem pro laserovou terapii. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je mi 57 let,měřím 168cm a vážím 95kg,BMI 33,7.Přes veškerou snahu se mi nedaří zhubnout.Ptala jsem se své lékařky na bandáž žaludku,nebo zavedení balonu.Řekla mi,že mám obezitu 1.stupně a tu pojišťovna neplatí.Jsem však tak ze své váhy zoufalá,že bych si i ten zákrok zaplatila.Chci se zeptat,jestli je lepší a trvalejší bandáž žaludku,nebo zavedení balonku.poraďte mi,v případě zákroku,na koho se mám obrátit,jsem z Ostravy. (Pfeilerová Ivana)

Dobrý den, děkuji za dotaz, tento dotaz je ale vždy nejlepší směřovat k obezitologovi,který operace provádí, já s obezitologií spolupracuji v návazné péči po provedené bandáži a zhubnutí pacienta. Doporučuji proto vyhledat v místě bydliště pracoviště obezitologické a tam se poradit. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda po plikaci žaludku je možné udělat plastiku břicha hrazenou zdravotní pojišťovnou? Děkuji moc za odpověď (I. Chottová)

Dobrý den, děkuji za dotaz, nemám smlouvu se zdravotní pojišťovnou. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Prosím jaký druh implantátu používáte při augumentaci. Taky jejích cenu prosím. (Chris)

Dobrý den, při konzultaci je doporučen typ implantátů a nabídnuté značky implantátů, dle vybrané varianty je pak stanovena cena, velmi se omlouvám,ale takto obecně nelze cenu specifikovat. Zvu Vás proto na nezávaznou konzultaci. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mám vystouplou pihu pod nosem, která se podle kožní lékařky nedá odstranit laserem a poslala mě proto na plastiku. Za dva týdny přijedu do ČR na 9 dní. Je možné se u Vás ještě objednat a provést celý zákrok v té lhůtě 9 dnů? (Barbora)

Dobrý den, můžete mi prosím specifikovat dobu,kdy se budete nacházet na území ČR? Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Mohu zákrok provést 29.4. v 14 hodin. Jinou nabídku bohužel nemám, termíny jsou plné. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mám problém s bradavičkami v oblasti genitálií, už asi třičtvrte roku chodím na vypalování ke kožní doktorce, ale bez uspěchu,bradavice se pořád vrací....na začátku jich bylo sice cca 30...ted uz vypaluje na každé návštěce cca 4, ale pořád tam jsou a hlavne mám všude jizvy....pomohl by mi ten laser na bradavice se jich zbavit? a deláte to vůbec ve vasem stredisku? Diky (Anonym)

Dobrý den, bylo by dobré zavolat ke kolegyni dermatoložce 234716000, já tuto oblast laserem neošetřuji. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Mám holou hlavu a na levé straně cca 6 cm nad uchem mám tukovou bulku. Má praktická lékařka řekla, že se jedná o tukovou bulku (o velikosti hrášku), ale na žádném sonu jsem nebyl. Nyní mám dotaz, zda jde bulka odstranit rovnou při první návštěvě, a to na pojišťovnu (pokud se objednám k Vám na Homolku) případně kolik stojí odstranění v soukromé klinice. Můžu se objednat rovnou a nebo nejdříve ještě navštívit praktického lékaře, který mne pošle na sono, ... (Václav)

Dobrý den, výkon lze provést v den konzultace. Na pojištovnu lze objednat do nemocnice Na Homolce, termíny jsou nyní na konec května. Cena zákroku v lokálním znecitlviění u mne je 3500,-kč, termíny do konce dubna. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,kolik stojí operace tzv. "druhé brady" a jestli je po zákroku vidět razantní změna,nebo spíše pouhé "vylepšení"? A také by mě zajímalo,jak dlouho po operaci musím nosit stahovací návlek?(Pavla)

Dobrý den paní Pavlo, děkuji za email,ale k Vašemu dotazu bych potřebovala ještě Vaše foto z profilu a zepředu prosím bez napínání krku (tj. nedávat hlavu do záklonu),pak Vám vůbec mohu adekvátně odpovědět... Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chci se zeptat. Je nějaký způsob, jak si odstranit chloupky natrvalo ale nevně nebo zdarma? (pálení,trhání,levný gel...)? Děkuji (Lamber)

Dobrý den, nepíšete, ve které oblasti potřebujete chloupky odstranit. Každopádně způsobů je několik - pokud Vám jde o trvalý efekt, doporučila bych Vám návštěvu pracoviště, které tuto službu nabízí.

Většinou se jedná o dstranění chloupků laserovou epilací, počítejte ovšem podle rozsahu s vyšší cenou. Pro domácí použití je na trhu k dispozici poměrně dost výrobků v různých cenových relacích ve formě krému, pěny nebo gelu, ty však odstraní chloupky bez kořínků. Lze zakoupit i produkt ve formě pásek se studeným voskem pro domácí použití, který Vás zbaví chloupků i s kořínky. Efekt vydrží po dobu 2-3 týdnů. Depilaci teplým voskem Vám můžou nabídnout kosmetická pracoviště a kliniky, cena se liší podle rozsahu.

Na našem pracovišti Eleganz clinic profi depilaci teplým voskem můžeme provést. Jedná se o obličej (cokoli na obličeji), ruce, hrudník, břicho, záda (u můžů i žen), třísla, stehna, lýtka. Podpaží se nedoporučuje kvůli zánětům uzlin. Pokud budete mít zájem o neávaznou konzultaci a provedení cenového návrhu prosím objednejte se pomocí objednávkového formuláře. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtela bych se zeptat, jak mohu zkusit zaridit modelaci prsou na uhrazeni pojistovnou? je mi teprve 18 a mam ke stihle postave velmi velka prsa (mozna vetsi nez velikost D) a jelikoz rada sportuji, vadi mi jak prostorove tak i kvuli bolestivosti (Natálie)

Dobrý den, úhrada operace zdravotní pojištovnou probíhá po schválení provedení této operace revizním lékařem dané pojištovny, doporučuji se zeptat na vaší zdravotní pojištovně. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den paní doktorko chtěla bych se zeptat jestli provádíte i výkony hrazené ze zdravotního pojištění jako je venter pendulus (převislého břicha)já osobně to ještě diagnostikované nemám, ale při prvním těhotenství jsem přibrala necelých 30 kilo a při druhým 7 kilo. Snažím se cvičit a držet různé diety ale břicho je pořád stejné. A jaký je rozdíl mezi abdminoplastikou a venter pendulus. Děkuji za odpověď (Tereza Alexandra)

Dobrý den paní Terezo Alexandro, děkuji za dotaz k problematice plastické operace břicha - tedy abdominoplastice. Tato operace je prováděna pro diagnozu venter pendulus - tedy převislá stěna břišní. Výkony hrazené ze zdravotního pojištění pro operace kosmetického charakteru neprovádím. Provádím výkony , včetně abdominoplastiky,kdy si výkon v plné míře hradí klientka sama. Výkony,které zdravotní pojištovny za určitých okolností a po schválení revizním lékařem některé kliniky při fakultních nemocnicích provádí patří do jejich nabídky operací pro zdravotní riziko. Nikoliv do problematiky estetické chirurgie,kam tedy převislá kůže na břiše náleží. zdraví MUDr. Šulcová Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,od dermatologa mám doporučení odstranit pihu na ruce a chtěla jsem se zeptat kolik by to stálo i s histologií.Předem děkuji za odpověď. (Martina)

Dobrý den, odstranění nevu s histologickým vyšetřením je možné provést za úhradu zdravotní pojištovny, prosím kontaktujte recepci chirurgie Na Homolce,kde Vás sestřičky objednají do mého kalendáře -některá středa po 13 hod. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den je mi 21 let a jsem nekolik mesicu po porodu(nekojim) prsa se velmi zmensila a povadla.Uvaziji o augmentaci a zajimala by me cena zakroku a moznost provedeni na splatky.dle ceny potom pripadny termin konzultace(Michaela)

Dobrý den paní Michaelo, děkuji za dotaz k tématu zvětšení prsou tedy augmentace - pokud po porodu již více jak 6 měsíců nekojíte, tak operace by mohla být provedena. Cena je uvedena v mém ceníku a rozsah ceny je proto,že si vybíráte resp.spolu vybereme nejvhodnější značku a typ implantátu. To ale potřebuji Vás osobně vidět,proto si Vás dovoluji pozvat na nezávaznou osobní konzultaci - do konce března zdarma. K objednání prosím použijte kontaktní formulář. Operace na splátky je možné domluvit např. na Reiffeisen bance,kde tyto splátky umožnují Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Poslední 2 roky mě velice trápí pigmentové mapy po celém obličeji s příchodem sluníčka. Antikoncepci jsem vysadila, mažu se faktorem 50. Příčinu neznám(možná souvislost s akné). Jaké jsou prosím možnosti odstranění či eliminace a jsou livýsledky trvalejší, než do prvního slunečního paprsku.(Jana)

Dobrý den, toto není otázka pro plastického chirurga,ale pro dermatologa, prosím směřujte dotaz tímto směrem. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala, zda-li provádíte laserové odstranění pigmentových skvrn. Skvrny jsou v horní části zad, dekoltu a lehce zasahují břicho. Zajímala by mě přibližná cena zákroku. (Dana)

Dobrý den laserové ošetření neprovádím, pokud se jedná o pigmentové nevy mohu je odstranit elektrokoagulací. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, od nošení těžkých naušnic mám nevzhledně zvětšené ušní dírky. Jakým způsobem se tento problém řeší a kolik zákrok stojí? Předem děkuji za informaci(Martina)

Dobrý den, korekce velikosti ušních dírek se samozřejmě provádí cena v lokálním znecitlivění je 5000,-Kč. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry vecer, provadite operaci zmenseni bradavek? Pripadne, lze takovy zakrok spojit s modelaci prsou? Predem dekuji za odpoved.(Ann)

Dobrý den, samozřejmě že se tento výkon i u nás provádí. Objednat na nezávaznou konzultaci se můžete na tel.: 723538925 Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobre den Pani doktorko, chtela bych si operativne zmensit zaludek a zajima mne, jake jsou ceny jednotlivych zakroku. Jak dlouha hospitalizace je nutna. Predem dekuji za Vasi odpoved (Jana)

Dobrý den, omlouvám se, ale operativní zmenšování žaludku provádí kliniky obezitologické, ne plastiky - ty řeší situaci,až zhubnete. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,mám kamarada a ten nemá vubec žadny pupik jelikož měl řoštěp brišni steny,chtela jsem se zeptat jestli je možne ho udělat plastickou operaci?děkuji moc za odpověd (Petra)

Dobrý den, nový pupík by vytvořit šel, ale potřebuji předem foto břicha. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych si ověřit, zda se skutečně neprovádí liposukce zadečku/hýždí, tzn. například pro modelky, kde je veliký důraz kladen na obvod přes zadek(max.90cm) je liposukce (chirurgická) nemožná? děkuji(Marcela)

Ano. Liposukce v oblasti přímo hýždí se neprovádí Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den ,jsem měsíc po aptosu,mám zavedených 6 nítí na každé straně obličeje,stále mám výrazný otok pod jedním okem,po zákroku jsem brala antibiotika,Wonenzzym a pak i Aescin teva,nyní mažu Postopix,ale výsledek žádný.Je možné,že týden před Aptosem jsem byla na aplikaci botoxu právě kolem očí a proto ty otoky?.Až po té mi byl nabídnut aptos.Nítě kolem rtů mě dost bolí,jakoby píchají,přirovnala bych to ke střepům skla,je to nepříjemné při jídle ,ale i při mluvení.Můžete mi poradit ?Při poslední kontrole jsem se toho moc nedozvěděla,tento zákrok byl pro moji lékařku novinkou,nic méně ji velmi důvěřuji.Předem vám děkuji(Iva)

Dobrý den paní Ivo, měsíc po výkonu by již mělo být vše v normálu, Vámi popisovaná kombinace s botoxem tak krátkou dobu před dalším zákrokem může mít vliv na hojení, takovýto sled výkonů nikdy nikomu nedoporučuji. Aptos je ve formě vstřebatelné či nevstřebatelné? To jste jistě dostala informaci. Paní doktorka určitě byla na školení před aplikací, takže by se měla zeptat u školitele, zdali jsou popisovány příznaky, které popisujete při kombinaci s botoxem. Přeji brzké zlepšení stavu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

prosim vas chtela bich jse zeptat jestli to je vazni ze klukovi nasli uchu neco cerveniho mislim ze tam ma nakou kulicku ale nevim jak dlouho totam ma dekuji (Katka)

Dobrý den, děkuji za dotaz, který se týká zřejmě nějakého útvaru v oblasti ušního boltce. Bohužel popis je tak obecný,že tedy je možné poslat foto nebo lékařskou zprávu. Bez těchto upřesnujících údajů nemohu podat uspokojivou odpověďZdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,chtěl bych se zeptat kolik by u Vás stálo odstranění mateřského znaménka ,pihy ,kolečko průměr 10mm.v oblasti spánku.děkuji (Josef)

Dobrý den, v tomto případě je nutné znát názor dermatologa, zdali by byla nutná histologie a chirurgická excize, tj. vyříznutí nebo zdali by postačilo pouze odstranění bez histologie. Dle tohoto se liší i cena s histologií 2500,-Kč,. bez histologie 500,-Kč Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,paní doktorko,chtěla bych se zeptat na cenu zvětšení rtů pomocí implantátu PermaLip?Děkuji(Markéta )

Dobrý den, operace 1 rtu stojí 20 tisíc korun. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den.Je mi 35let,mám 2 děti.CHtěla bych upravit prsa moje velikost je 0-1,navíc jsou špičatá.Mám psychické problémy,stydím se svléknout,i manželství mi nevyšlo.Mám šanci,že by zákrok hradila pojišťovna?? Děkuji(Iva)

Dobrý den, zvětšení prsou je zákrok čistě estetický, ten pojištovna nehradí. Zvětšit prsa samozřejmě pomocí implantátu zvětšit lze, i když jsou jak popisujete špičatého tvaru. Pokud budete mít zájem, mohu Vás v lednu pozvat na nezávaznou konzultaci Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych si nechat odstranit přibližně 4 pihy v oblasti břicha. Zajímalo by mě, zda je možné, že by zákrok hradila pojišťovna (VZP), když by se jednalo o zákrok z důvodu estetického. Jestli ne, ráda bych se zeptala, kolik by takový zákrok přibližně stál...? (Kateřina)

Dobrý den, pihy a bradavice v rámci estetiky nejsou hrazeny ze zdravotního pojištění . Cena odstranění všech těchto uváděných znamének je 500,-Kč. Termín zákroku je možný 21.1.2013 v 11 hod nebo v 14 hod. Pokud máte zájem,prosím o potvrzení termínu a času,který si vyberete. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, od 1 roka života mám velkou jizvu na čele od opaření olejem. Je mi 18 let a rozhodla jsem se si nechat jizvu odstranit. Proto by mě zajímalo zda-li je to možné, jak by byla náročná operace a na kolik by vyšla tato operace. Předem děkuji za odpověď. (Barbora)

Dobrý den, prosím pošlete mi foto. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den,je mi 40 let a zacinam mit takovou povislou bradu a povoleny krk, co se s tim da delat?? jinak celo tvare vse ok jen spodni brada dekuji za odpoved. (simona)

Dobrý den, elasticita kůže se začíná snižovat, doporučovala bych rejuvenaci ev. následně neck lift Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý večer, ja som zo Slovenska a narodila som sa s rázštepom pery a deformáciou nosa a chcem sa opýtať či by boli možné ďalšie korekcie ďakujem(Berta)

dobrý den, vrozené deformity vždy léčí fakultní kliniky Bratislava, Nitra, Ostrava, Brno, Praha, jedná se vždy o péči dlouhodobou, je hrazena zdravotní pojištovnou u které jste vedena. Tato pracoviště jsou na danou problematiku specializována. Myslím,že jste sama byla někde ve fakutlní klinice plastické chirurgie operována již v dětství.Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, zajímalo by mě, zda se dá liposukce pouze boků provést v celkové narkóze, mám totiž strach z jehel. A dále bych se chtěla zeptat na kolik by vyšla operace zmenšení poprsí (mám 70 F) + modelace, tedy pokud lze vůbec tyto dvě operace propojit. Děkuji za odpověď (Adéla)

Dobrý den, liposukce boků je možná provést v celkové narkoze. spojení s další velkou operací - jakou redukční mammaplastika prsou je nedoporučuji vzhledem k zátěži organismu. Liposukce stojí v celkové narkoze 20000, redukční mammaplastika 50000,-Kč. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

po sesite rane na rtem citim stale tvrdsi jakoby kulicku.jak se ji zbavit?Dekuji (Zlata)

Dobrý den, bude to jizva, ta je nutná rozmasírovat,kontaktujte svého ošetřujícího lékaře. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych liposukci zadečku a zadních stehen, jsem štíhlá, sportuji, ale se zadečkem ani nehnu. Kolik by to stálo a je možná konzultace? (Příklad: 160cm, 48kg) (Alena)

dobrý den paní Aleno, liposukce hýždí není možná, odsává se pouze oblast zadní partie stehen pod hýžďovou rýhou, vlastní hýždě nikoliv Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,vnuk (4 týdny) se narodil s nehty na palcích u nohou ve tvaru trojúhelníku - jako kdyby je někdo sestřihnul do špičky. Jaká je prognóza? porostou nehtíky normálně? Na všech ostatních prstech (nohy i ruce) jsou nehtíky normální. Děkuji za odpověď, radu.(ES)

Dobrý den, většinou se stav upraví, pokud ne, je dobré kontaktovat plastickou chirurgii při Fakultní nemocnici Praha - Vinohrady, Plzeň, Brno. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, jsem krátce po úrazu obličeje, mám sešitý horní ret a zatím to moc hezky nevypadá, chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho se považuje stav definitivní a kdy by se případně dala provést plastika ? (Blanka)

Dobrý den, nyní prosím nechte zahojit čerstvou ránu, jizva,která vznikne ze zahojené rány pak "pracuje|" ještě minimálně půl roku po sešití. Budete masírovat, mazat jizvu atd. dle rady ošetřujícího lékaře, až za cca 3/4 roku lze hovořit o definitivním tvaru. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, paní doktorko. Chtěla jsem se zeptat moje maminka má zvětšené váčky pod očima, celkem dost. Jaká by byla operace jestli to teda jde a popřípadně kde. Nebo jestli to jde bez operace a když tak tak na kolik by to asi vyšlo? Děkuji(Sarah)

Dobrý den, prosím zašlete foto. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, Moje 6letá dcerka má několik (asi 5) velmi malých světlých bradaviček na nose (mezi kořenem nosu a okem). Jsou to velmi malinké útvary, po vyšetření na kožním to ale jsou "dětské" bradavičky. Ráda bych se zeptala, zda je v tomto případě vhodné odstranění laserem, hledám pro dceru šetrnější řešení než použití dusíku. V případě že je to možné vás ještě požádám o orientační cenu takového zákroku. Děkuji (Renata)

Dobrý den, toto řešení bych konzultovala s dětským kožním lékařem, ne takto po emailu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den,chtela jsem se zeptat kolik stoji zvednuti ocnich vicek nahore a dole.je mozne provezt konsultaci ve stejny den a zaroven op? ziji v zahranici a cesta sem a tam by se me nevyplatila. Dekuji za odpoved (Jolana)

Dobrý den paní Jolano,ano je toto možné. Cena operace je 20000,-Kč Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, byla mi zjištěná riziková piha na tváři. Chtěla jsem se zeptat jestli by šla odstranit, tak aby mi nezůstala žádná jizva. Má kožařka mi řekla, že mi zůstane jizva, takže mě zajímá zdali se dát potřebný a estetický zákrok udělat najednou, nebo lze jizvu opravit dodatečně. Děkuji (Vacková)

Dobrý den, žádný útvar nelze chirurgicky odstranit bez jizvy. Pokud se jedná o podezřelý útvar na obličeji a je třeba histologické vyšetření je nezbytné jej vyříznout a pak vždy zbude jizvička v lomné linii kůže. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den-mám dotaz-jsem po dětech-mívala jsem menší prsa,ale v těhotenství a kojeni-bylo velkým zasahem co do velikosti..nyí ,kfdyž již nekojím mám prsa --spíše kůži--operace z vlastního tuku by asi nebyla možná?Asi implantáty?A kolik by byla cena,děkuji (Alana)

Dobrý den, prosím zašlete mi foto zepředu a zboku. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, paní doktorko. Je možné absolvovat plastiku břicha s nitroděložním tělískem (Mirena).Děkuji za odpověď.

Dobrý den, ano, tělísko na operaci nemá vliv. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, už od malička toužím po velkých prsou a bohužel se mi jich nijak nedostává, je mi 18 let a velká prsa se mi jednoduše líbí, mám velikost 85 B (mám širší ramena). Chtěla bych se zeptat kolik by tak stála operace, kdybych si nechala zvětšit prsa na D či E, kulatého tvaru, zavedením způsobem pod prsy a pod sval (k žebrům) aby vypadali více přirozeně. Děkuji za odpověď. (Renata)

Dobrý den, operace se pohybuje v rozmezí 55-75 tisíc korun českých dle typu implantátu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mám už od svých předškolních let ošklivou jizvu po slepém střevu, je propadlá, hodně výrazná a jdou vidět i stehy. Už dlouhou dobu přemýšlím o korekci této jizvy a proto se chci zeptat, jestli je možné tuto jizvu odstranit nebo alespoň maximálně minimalizovat a kolik by to stálo? Mnohokrát děkuji za odpověď.(Markéta)

Dobrý den, můžete mi prosím poslat foto té oblasti jizvy? Lépe mohu odhadnout možnost korekce a cenu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den paní doktorko, mám na pravé ruce mateřské znaménko o velikosti cca 5x3cm, které je ochlupené. Lze toto znaménko odstranit? Děkuji předem za Vaši oodpověď.(Markéta)

Dobrý den, jedná se tzv.juvenilní nevus , je třeba konzultace na kožním a dále pak se postupuje většinou postupným vyřezáváním (excizemi)protože je dost velké. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda provádíte zašití ušních dírek po nošení těžkých naušnic.jaká je prosím cena a jak probíhá zákrok. Děkuji(Markéta)

Dobrý den děkuji za dotaz, zašití protrhlých dírek po těžkých naušnicích provádím,ale nyní je kapacita naplněna do prosince, zákrok stojí 8000,- Kč. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den rada bych se zeptala kolik by stala zvetseni prsu z vlastniho tuku??a z jake casti je mozne tuk odebrat a potom transformovat do prsu?(Martina)

Dobrý den, tento typ zákroků neprovádím Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,paní doktorko,u mého syna-9let,zjistili málo sestouplá varlata,prosím o radu kdo dělá tuto operaci,bydlíme v K.Varech ale chceme jinou nemocnici než zde.Děkuji(Alena)

Dobrý den, zde prosím musíte kontaktovat Vašeho pediatra. Plastická chirurgie zde nepomůže. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den mám na vás takový dotaz, jsem 3 roky po augmntaci prsou, zvětšení. včera mě začalo prso hrozně bolet v okolí implantátu . Bolest je šílená. Dnes ráno jsem byla v nemocnici, dělali mi sono prsu. zpráva zní: Podél kaudálního okraje implantátu je lem tekutiny , max.rozměry 20x 5 mm Zda jde o hematom či zánětlivou tekutinu s jistotou nerozliším není ale patrný zánětlivý infitrát. Jasnou event.rupturu impl.nevidím. Dostalala jsem brufem a šla domů. Moc vás prosím pane doktore, jedeme zítra ráno na dovolenou, myslíte že mohu odcestovat?? nebo mám zajít ještě na místo kde jsem podstoupila augmentaci?? děkuji převelice za váš čas. (Andrea)

Dobrý den, určitě se dostavte na kliniku,která vás operovala. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je možné nechat si udělat pouze neck-lift a kolik zhruba tento zákrok stojí? (Marie)

Dobrý den, pouze neck-lift se provádí velmi málo, potřebuji foto. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den paní doktorko. Mám asi zničené matrix,narušené nehtové lůžko s ustupující granulací, roste mi zdeformovaný nehet z důvodu úrazu palce pravé ruky před 2 měsíci. Otok a bolest, horkost, zánět na rtg neprokázán, valy jsou růžové. Provádíte operace nebo neznáte specialistu v Praze nebo např. ve Vysokém n.Jiz., (Lenka)

Dobrý den Lenko, potřebuji zaslat foto a dám vědět co s tím. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den paní doktorko chtěla jsem se zeptat jaká je cena modelace prsou? (Kateřina)

Dobrý den paní Kateřino, cenová relace pro modelaci prsou je - 45 -60 tisíc korun. Zde bych doporučila osobní konzultaci či alespoň zaslání foto pro lepší orientaci, takto ze stručného dotazu se nemohu lépe orientovat. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den pani doktorko.Mela jsem operaci hornich ocnich vicek 24.7.2012 a vytazeni stehu v pondeli 30.7.koupila jsem si Dermatix silikonovy gel na k osetreni jizev ktery jsem pouzila vcera vecer a dnes rano. Oci mi natekly a jizvy zcervenaly.Klinika ma dovolenou a proto se obracim na Vas o radu, co mam delat.Dekuji (Zdenka)

Nemazat dermatix, je to brzy! Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, chtel jsem se zeptat zda-li je mozne odstranit pihu z hlavy ve vlasech (Tomas)

Dobrý den, z dotazu mi není patrné zdali se opravdu jedná o pihu. Zřejmě se jedná o nevus, k tomu budu potřebovat vyšetření dermatologem,který mi potvrdí,že odstranění bude možné. Pak není problém. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Paní doktorko,dobrý den: po březnové operaci se mi stále zhoršují keloidní jizvy a vzhledem k tomu, že bych v budoucnu chtěla otěhotně´t, ta u pupíku je dost problematická...bolí, táhne a praská...stále se zvětšuje a tuhne...mazání nepomáhá, nemazání také ne...co s tím mohu dělat? Slyšela jsem, že by mohl pomoci laser, ale není to storpocentní. Co si to tom myslíte? co mohu dělat? (Alena)

Dobrý den, s hypertrofickými jizvami je trochu potíž, laser pomáhá ale opravdu ne vždy 100%, tlaková masáž již zřejmě také nepomohla, doporučuji laserové pracoviště v místě bydliště a zkoušet sílu paprsku. Zdraví Šulcová Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, dcera 16let má strie na prsou, je možné s tím v jejím věku něco dělat? A s jakým efektem? Děkuji. (Dana)

Dobrý den, bohužel se striemi neudělám nic. Velmi mne to mrzí. zdraví Šulcová

Dobry den, rada bych postoupila labioplastiku, ale bohuzel trpim chronickou mikozou, už 4 roky je nějaká možnost, že mi bude tato operace povolena?(Lucy)

Dobrý den, operace s danou mykozou není operace možná. Rána by se nezahojila. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,doktor mě špatně provedl operaci zarůstajícího nehtu,ne jen že mě strany nehtu vůbec nejdou do kůže aby to nebylo poznat i když je o hodně zůžený ale na jedné straně mě kousek roste i mimo,v létě se hodně stydím a nosím uzavřenou obuv nebo si nehet zalepuji aby to nebylo vidět. nevím jestli lze udělat plastická operace aby nehet byl v pořádku.Děkuji(Martina)

Dobrý den,děkuji za dotaz,ale zde bych doporučila se obrátit na pracoviště,které provádělo operaci,protože ví jaká byla původní situace v místě, je také dobré navštívit kožního lékaře,aby překontroloval možnost mykozy. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,měla bych zájem o zvětšení prsou pomocí implantátů.Moje současná velikost je 75/B, ale prsa jsou hodně povyslá, prázdná. Zajímala by mě přibližná cena a hlavně jestli prsa lze takhle zpevnit bez současné modelace, protože jizvy se mi hojí poměrně špatně. Děkuji za odpověď. (Alena)

Dobrý den paní Aleno, můžete mi tedy poslat foto,protože z popisu nejsem schopna sdělit,zdali taková operace půjde či nikoliv a jaká by byla cena. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den uhodil sem se do tvare 4 zubu v levo horni patro tak nekde u toho mista mam takovou bouličku jako něco sraženého tak sem se chtel zeptat jestli neni moznost se toho zbavit. (Tomas)

Dobrý den, bylo by vhodné navštívit stomatochirurga,který danou lokalitu vyšetří, nepíšete jak dlouho je stav po úrazu apod. Plastická chirurgie v tomto směru asi nebude ten pravý obor. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co mám dělat, nechala jsem si píchnout ušní dírku nahoře na pravém uchu a mám to velice oteklé a hnisavé. Poradíte mi, jak to mohu vyčistit, nebo co s tím mám dělat, zda to mám radši vyndat? Děkuji (Karolína)

Dobrý den paní Karolíno, kontaktujte prosím pracoviště,které zákrok provedlo, protože se zřejmě jedná o infekci v chrupavce ušního boltce a zde je nutná naprosto nezbytně kontrola u provádějícího lékaře.Pokud zákrok neprováděl lékař,pak jest naprosto nezbytné kontaktovat nejbližší pracoviště chirurgie či ORL vždy v místě bydliště. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den chtela jsem se zeptat kolik stoji platika nosu (zmenseni)predem dekuji za odpoved(Veronika)

Dobrý den paní Veroniko, děkuji za dotaz k operaci plastiky nosu. Bohužel z Vašeho dotazu však není přesně zřejmé jaké zmenšení máte na mysli. Prosím zašlete foto obličeje zepředu a z boku,abych mohla podat adekvátní odpověď. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,měla bych zájem o Plazmu na vrázky .Ale snad jak jsem slyšela že je také z pupečníkrev lepší na vrázky a déle vydrží .nevím jestli je to pravda .Děkují za informaci Věra Hrubešová-peceozelen@email.cz(Věra Hrubešová)

Dobrý den, děkuji za dotaz,ale úpravu vrásek pomocí vámi uváděných preparátů neprovádím. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se dá u vás zakoupit pooperační podprsenka - redukce prsou a to v černe barvě. Děkuji(Marketa)

Dobrý den,kontaktujte přímo firmu LIPOELASTIC, má své webové stránky. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den pani doktorko,chtela jsem se zeptat,jakym zpusobem se da odstranit povisla kuze nad koleny a jak vube dochazi k takove zmene???Je mozne ,ze se pokozka znovu vypne i cvicenim na ,,postizene''partii? Mockrat Vam dekuji za odpoved.(Liliana)

Dobrý den, zde tato oblast se bohužel nedá operovat,ale korektivní dermatologové si občas umí pomoci s laserem. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den.Jsem 6 den po kompletní rhinoplastice.Tamponáda mi byla vybraná na 2 den.Nos čistím,mažu zinkovou mastí,sterimed stríkám a porad nemúžu uplne dýchat nosem,jakoby tam byla sražená krev..tím pádem porad dýchám ústy. Prosím poradíte mi neco,čím spruchodnit dýchací cesta? Děkuju..Lucie(drobec)

Dobrý den, prosím zde kontaktujte operatera,protože ten jediný ví co tam dělal. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,měla bych zájem o zvětšení prou pomocí tukových buněk. Jaký máte nejbližší volný termín? A jaká by byla cena.Děkuji.(zuzana lišková)

Dobrý den, augmentaci pomocí kmenových buněk neprovádím. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,měla bych zájem o zvětšení prsou pomocí kmenových tukových buněk. (zuzana lišková)

Dobrý den, zvětšení prsou pomocí kmenových buněk neprovádím. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den mela bych dotaz na zpevnění prsou. Nyní mám vel.70B ale jsou povyslé po dětech. Ráda bych věděla co by to obnášelo po finanční stránce. předem moc děkuji za odpovědˇ.(Jana)

Dobrý den paní Jano, k přesnějšímu určení cenové relace prosím o zaslání foto. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na celkovou cenu zmenšení prsou. Je 49 let a mám velikost 80F. Děkuji(Lenka )

Dobrý den paní Lenko, celková cena operace v tomto případě je 65000,-Kč+14% DPH Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, jaká je cena a približný termín osobní konzultace ohledně odstranění výrazných váčku pod očima? Děkuji předem za odpověď.(Jiří)

Dobrý den termín konzultace je možný 29.5., operace ale až na podzim. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den mam dotaz ohledne zvetseni prsou pomoci inplantatu ma velikost je 70B.Chtela bych zvetsit poprsi na velikost 75C.Jaka je cena toho to zakroku.Predem dekuji za Vasi odpoved(tereua)

Dobrý den, děkuji za dotaz a zasílám upřesnění - pokud uvádíte míry např. 70B - jedná se tedy o obvod hrudníku pod prsy a velikost košíčku. Zvětšení prsou se týká pouze velikosti košíčků, v žádném případě nikdy obvodu hrudníku pod prsy. Na velikost C lze prsa pomocí implantátů zvětšit,pokud nejsou prsa výrazně ptotická, tedy "prověšená". Byla by vhodná osobní konzultace. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na cenu operace dolních víček + konzultace. Děkuji Vítková (Zorka Vítková)

Dobrý den, cena operace dolních víček je 9500,-Kč. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den chtěla bych se zeptat mam problem z tlouštkou nevím jak to sundat dolů chci podstoupit bandáž žaludku je mi 30 vážím 104-105 mám zdravotní problémi s křečovími žílami jak dlouho se leží v nemocnici po zákroku děkuji Mirka(Miroslava)

Dobrý den, děkuji za dotaz, ale je třeba se obrátit přímo na centrum léčby obezity - např. OB kliniku Praha či jiné specializované pracoviště, kde s Vámi danou problematiku proberou. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den , jsem 3roky po porodu a brisko mam porad stejne , chtela bych se zeptat zda je mozne se obednat na konzultaci ? Dekuji Lenka Pollakova(Lenka)

Dobrý den paní Lenko, mohla by jste mi zprvu poslat foto bříška, např. i v dvojdílných plavkách zepředu a zboku? Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mám od narození zakrnělé 2 prsty na noze. Dalo by se to opravit? A jaká by byla přibližná cena zákroku? Předem děkuji za odpověď.(J. Ellmann)

Dobrý den , úpravy prstů na noze pokud se nejedná o palec se neprovádí. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, ráda bych získala více informací o odstranění pigmentových skvrn na rukou, zejména jak se objednat, termín případné operace a kalkulace ceny.(pro manžela) Ještě bych se chtěla zeptat, zda je možné objednat se k vám i s dítětem ve věku 13 let ohledně mateřských znamének. Děkuji předem za odpověď.Povolná(Ludmila Povolná)

Dobrý den děkuji za dotaz, můžete mi prosím zaslat foto pigmentových skvrn Vašeho manžela? Odstranění nevů u dětí je v současné době nutné provádět se souhlasem rodiče v ordinaci dětského chirurga. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mám poměrně velkou jizvu po laparoskopické operaci na břiše (po odnětí sleziny) z minulého roku, chtěla bych se zeptat, zda existuje nějaká možnost, jak tuto jizvu odstranit? A jaká by byla přibližná cena zákroku? Předem děkuji za odpověď...(J. Horáčková)

Dobrý den, děkuji za dotaz. Jizva po chirurgickém výkonu zůstává vždy. Nevím v jakém stavu je jizva - roztažená,keloidní.....?? Dlouhá bude vždy,odnětí sleziny je velmi náročný výkon a vyžaduje dlouhý řez. Pošlete mi prosím foto k lepší orientaci ve vašem dotazu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den,potrebovala bych aby mi bud laserove ci operativne odstranili kruhy pod ocima,jde to,jaka je cena?je to cena 10 000 jako u operace dolnich vicek???moc dekuji za odpoved(EVA POSPISILOVA)

Dobrý den paní Pospísilová, kruhy pod očima operace očních víček neodstraní. To je třeba konzultovat u estitického dermatologa. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, ráda bych získala více informací o odstranění pigmentových skvrn na rukou, zejména jak se objednat, termín případné operace a kalkulace ceny.(pro manžela) Ještě bych se chtěla zeptat, zda je možné objednat se k vám i s dítětem ve věku 13 let ohledně mateřských znamének. Děkuji předem za odpověď.Povolná(Ludmila Povolná)

Dobrý den děkuji za dotaz, můžete mi prosím zaslat foto pigmentových skvrn Vašeho manžela? Odstranění nevů u dětí je v současné době nutné provádět se souhlasem rodiče v ordinaci dětského chirurga. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Prosím o informaci o zmenšení ušních dírek. Cena, objednání?(Krupková)

Dobrý den paní Krupková, operace ušních dírek stojí 6500,-Kč, objednací termíny jsou červen 2012. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mám pod kolenem velký plošný lipom bez citlivosti. Udělal se mi po úrazu (při bouračce jsem narazila nohama na přední sedadla). Vadí mi to z kosmetického hlediska. Slyšela jsem, že by to šlo možná odstranit i laserem nebo chirurgicky. Kam a na koho se prosím mohu obrátit? Bydlím v K. Varech a mohu doject na zákroík i jinam. Děkuji za radu Čechová.(Jaroslava Čechová)

Dobrý den paní Čechová, děkuji za dotaz. Píšete,že útvar vznikl po autonehodě a nárazu . Lipom o kterém píšete by musel být ověřen ultrazvukem či MR, kam zasahuje, většinou totiž je naopak citlivý. Doporučuji tedy konzultaci na chirurgii Karlovy Vary,kde Vás doporučí do nejbližšího místa k verifikaci daného lipomu a dále se tento útvar musí odstranit chirurgickou cestou vyříznutím, v žádném případě ne liposukcí či laserem jak píšete. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, je normální když se znovu objeví piha na stejném místě po odstranění? Už se mi takto objevila po druhé. Děkuji.(Hana)

Dobrý den paní Hano,ano je toto možné. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla jsem se jen zeptat,jestli je u mě možné upravit odstávající uší i kdyz jsem již, jako málá byla na operaci.nosím brýle a uši mi začli odstavat.nejsem s nima spokojena.také kolik by to stálo.Děkuji za odpověď Nikola (23).(Nikola)

Dobrý den paní Nikolo, s následnými operacemi uší je trochu problém,protože se většinou vrací do původní polohy. Zde bych doporučila spíše ORL kliniky než plastickou chirurgii. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,jsem nespokojen se vzhledem horních očních víček, většinou je lidé upravují, že je mají převislá, já je mám naopak hodně klenutá a chtěl bych je víc plnější.Je tento zákrok možný , případně jak se provádí a za jakou cenu? Díky za odpověď. S pozdravem Martin.(Martin )

Dobrý den pane Martine, trochu tomu popisu nerozumím - píšete,že máte klenutá víčka a chcete je mít plnější - to by znamenalo je např. ošetřit kyselinou hyaluronovou,ale zde je riziko pro tlak na oční kouli. Bylo by dobré se poradit s očním lékařem,toto přímo nespadá do problematiky plastické chirurgie. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mám nepravidelný tvar hlavy, v zadní části a směrem vpravo je výrazně placatá. Prostě vypadám, jak kdyby mě někdo vzal zezadu prknem. Nedokážu se s tím smířit a spousta lidí na mne divně zírá. Existuje nějaká možnost zakulacení? Nepotřebuji asi zakulatit lebku, ale alespoň nějaká výplň, nebo tak... Pokud by byla co nejméně invazivní metoda byla bych radši, ale zatím jsem vlastně ještě neslyšela o žádné. Je nějaká možnost? Děkuji.(Tina)

Dobrý den paní Tino, děkuji za dotaz,ale taková možnost není v nabídce plastické chirurgie. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat ze jak dlouho po otoplastice mohu navštívit infrasaunu? Děkuji za odpověď(Věra)

Dobrý den,po operaci (jakékoliv) je třeba se zdržet návštěvy sauny,solaria ,pobytu na přímém slunci minimálně 3 měsíce. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den paní doktorko, byla jsem u vás na zašiti ušních dírek a dohodli jsme se, že napíšu koncem března a vy mi dáte termín kdy by jste mi znovu dírky píchla. Hodilo by se mi to spíš někdy odpoledne . Předem děkuji za odpověď Alena(Alena)

Dobrý den, můžete prosím 18.4. v 15 hod do Nemocnice Na Homolce? Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda by bylo možné opravit na pravém uchu ušní dírku, na levém ji mám hezkou ,ale na pravém nevzhlednou, protáhlou od častého nošení bižuterních naušnic až uplně dolů, dále se chci zeptat, jakou částku by tato oprava představovala a zda je možné objednání i o víkendu? děkuji moc.(Petra Krákorová)

Dobrý den, oprava protržené ušní dírky je možná, cena je 5000,-Kč, operace o víkendu ale neprovádím, termíny pro operaci mám až v polovině června nejdříve. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

dobry vecer,mam strasne bolesti zad,boli me strasne v krizi,zakrkem,nemohu dlouho stat nebo sedet bolest tlaceni,myslela jsem si ze to jsou ledviny ale kazdy rika ze to bude asi plotenka,dekuji(libena)

Dobrý den paní Liběno,děkuji za dotaz,ale asi došlo k omylu při posílání, já se k této problematice nemohu vyjádřit. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mám problémy se zády a vyrážkou, budu určitě požadovat plnění pojišťovny. Děkuji, Simona B.(Simona Babiszova)

Dobrý den, já nemám smlouvu se zdravotní pojištovnou,prosím kontaktujte jiné pracoviště. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Mám v dekoltu keloidní jizvu, již přibližně 12 let. Občas do ní byly prováděny zákroky ze stran specialistů, takže je již hladká,narůžovělá. Je možné na takto situovanou a stavěnou jizvu aplikovat tetování? Na jiných místech již tetování mám, a komplikace nebyly. Předem děkuji za odpověď(Mona)

Dobrý den, prosím tento dotaz jest třeba adresovat pro korektivní dermatology. z pohledu chirurga v žádném případě není vhodné do takovéto jizvy cokoliv aplikovat. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

dobrý den chtela jsem se zeptat kolik by stála plastika spodních vicek,a jestli by bylo mozne se u váa obědnat. dekuji predem za odpoved.(Iva Valová)

Dobrý den, operace očních víček stojí 9500,-Kč, operační zákrok je však možný až v květnu.Můžete mi prosím poslat foto? Zdraví MUDr. Šulcová MBA

DOBRÝ DEN, PANÍ DOKTORKO MOHU SE ZEPTAT NA ZVĚTŠENÍ RTŮ INJEKČNÍ METODOU.IMPLANTÁTU SE BOJÍM, ALE ZÁROVEŇ SE BOJÍM, ŽE JE ZÁKROK HODNĚ BOLESTIVÝ.DÁ SE APLIKOVAT INJEKCE PŘI UMRTVENÍ RTŮ?A MOHOU SE RTECH UDĚLAT HRUDKY, TVRDÉ BULKY? RTY BYCH RÁDA VYZKOUŠELA JEN O NĚCO VĚTŠÍ. JSOU RTY PAK HODNĚ OTEKLÉ? A ZA JAK DLOUHO RTY PŘESTANOU BOLET?MOHU SE U VÁS ZASTAVIT NA OSOBNÍ KONZULTACI?MOC DĚKUJI MILENA(MILENA)

Dobrý den paní Mileno, aplikace gelu do rtů samozřejmě může být jak bolestivá,tak vyvolat nepravidelnosti, tak i viditelná zrna. To se ovlivnit nedá,protože nejsme schopni stanovit charakter Vaší tkáně rtu. Umrtvení před vpichem gelu není možné,protože by se změnil tvar a nebyla by aplikace gelu možná. Umrtvení při zavádění implantátu je běžné,ale otoky u obou zákroků mohou přetrvávat i 3 měsíce. Pro variantu výplně na zkoušku bycho volila gel... Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na možnost operace stehen, jsem po úrazu na vozíku, amputovali mi LDK a PDK mám od kolene dolů parézu. Díky lékům jsem přibrala dost kilo. Vše se snažím sporotváním schodit, bohužel se mi nedaří sundat dolů stehna. Chodím do nutriční poradny a na lyfodrenáže. Ale zatím bez úspěchu. Schodit dolů stehna je pro mě dost důležité, protože mi nemohou udělat protézu a nemohu tudíž zkusit začít chodit. Chtěla bych se zeptat zda je možné operovat i mě? Děkuji mockrát za odpověď a přeji krásný den.(Katka)

Dobrý den, zde tento dotaz není na plastickou chirurgii,ale na chirurgii a ortopedii,kde Vás operovali a pak na ev. spolupráci spolu s Fakultní nemocnicí Brno,Ostrava, ev. Královské Vinohrady (Praha). To je problematika složitější. Doporučuji se poradit prvně s Vaším obvodním lékařem,dále pak s těmi chirurgy a ortopedy. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mám na chodidle, blízko 4. a 5. prstu bradavici, zrohovatělá. Můžete mi sdělit, jestli můžete odstranit laserem? Děkuji Vám(Troníček)

Dobrý den takový typ bradavice lze odstranit elektrokoagulací. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den mám pro mně moc důležitý dotaz už asi měsíc mně bolí prsa a mám je tvrdčí e to moc nepříjemné těhotenství to být nemůže jsem 3 měsíce po operaci a mimo umělé oplodnění není možnost mít miminko můžete mi poradit co mám dělat? je mi teprve 19 let(K.Ch)

Dobrý den, zde doporučuji dojít na gynekologii a mammologii a nechat udělat testy hormonální, pokud se jednalo o operaci gynekologickou spadá toto do pozdních komplikací operace. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na možnost operace břicha, jsem po úrazu páteře na vozíku, krátkou dobu po úraze mi nasadily velké dávky kortikoidů a nabrala jsem přes 30kg, od té doby se to sportováním snažím shodit, ale od pasu dolu mi moc nefungujou svaly a tudíž mi zůstalo břicho, chci se zeptat zda je možné operovat i mě a chtěla bych se zdvořile zeptat případně i na cenu zákroku,alespoň přibližně. Děkuji a přeji hezký den. (Jana)

Dobrý den paní Jano, tady je situace poněkud složitější..pohyb na vozíku moc neumožnuje tuto operaci,protože je zde vysoké riziko embolie (i se smrtelným následkem) dále se rána nezahojí, já potřebuji pohyb chůze a to nezvládnete...tady se omlouvám,ale zde plastika nepomůže. zkuste dohodu s obezitologií např. OB klinika - pí dr. Šrámková, lze něco zvládnout medikamentozně. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mám cca 10 bradaviček (fibrómky), už jsem je měla jednou vypalovaný el. jehlou, ale objevili se mi zas na jiném místě (tam, kde mi to vypalovali, už to nedělají). Děláte to taky tou jehlou nebo jiným způsobem. Jaká je cena? Děkuji.(Barbora)

Dobrý den, prosím zavolejte na recepci 257272400 (chir. Na Homolce) ať Vás dají ke mě do kalendáře, to lze udělat. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, zajímalo by mě,když si chci nechat příšít uši, zda mi potom nevypadají vlasy,když máte obvázanou hlavu cca 2 týdny... Děkuji za odpověd.(Marcela)

Dobrý den paní Marcelo, po operaci se opravdu nosí 14 dnů obvaz hlavy, zprvu velký,potom ve formě vyšší čelenky.Vlasy padají vždy a každému,pouze při nošení obvazu nemají kam padat,takže po sejmutí se vyskytuje vyšší množství vyčesávaných vlasů... Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na plastiku břicha, jsem po úrazu na vozíku 12 let, po úraze mi nasadily kortikoidy a během 6týdnů sem přibrala 36 kilo a snažím se to celou dobu shodit,sportuju,ale břicho je strašný a doktoři pořád říkaj,že mám zhubnout. Nevím si rady, děkuju.(Jana)

Dobrý den paní Jano, plastika břicha bohužel vyžaduje po operaci chůzi, vzhledem k nebezpečí embolie, zde Vám nemohu vyhovět,ale doporučím Vám např. OB kliniku,kde s pomocí lékařů -obezitologů internistů by se Vám mohlo pomoci. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli jdou u vas udělat prsa i na splátky a kolik by byla splátka a co mám pro to udělat? Protože já už jsem neštastná a zoufalá,že ve 22letech tam nemám nic.Děkuji.(tereza)

Dobrý den paní Terezo, Reiffeisen Bank poskytuje na kosmetické operace půčku a splácíte jí tento úvěr postupně. zkuste se na pobočce zeptat na podmínky pro Vás. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, mam vytahane usni dirky a rada bych si je nechala upravit. Mohu si zakrok nechat provest v tehotenstvi? Predem dekuji za odpoved. (Martina)

Dobrý den paní Martino, v těhotenství se nedoporučují žádné zákroky, které nejsou v přímé souvislosti s ohrožením života matky či dítěte (plodu), vyčkejte prosím po porodu a šestinedělí. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,chtěla jsem si nechat odstranit pihu na obličeji,ale bylo mi doporučeno jít spíš na plastiku,abych tam neměla velkou jizvu.Chtěla bych se tedy zeptat,kolik by to asi stálo.Děkuji za odpoveď Vendula(Vendula)

Dobrý den paní Vendulo, tento výkon lze zahrnout do úhrady zdravotní pojištovnou pokud máte vyšetření kožním lékařem s doporučením k odstranění. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den ,jsem druhý den po plastice nosu a mám kašel. Mám hrozný strach, že si s tím nosem něco udělám.Dneska jsem se nemohla vůbec nadechnout pusou tak jsem se dost zachrchlila a ten nos mě potom trochu bolel.Chtěla jsem se jen zeptat jak nakolik je ta sádra silná? A jestli je možné , že se mi něco stát s tím nosem? Předem děkuji za odpověď Alexie(Alexie)

Dobrý den paní Alexie, dotaz,který jste mi zaslala je zcela nutný zaslat svému operatérovi,já jsem u operace nebyla a nevím co Vám přesně operatér při prováděné operaci vysvětlil, i sádrových či nových dlah je více typů. Prosím tedy oslovte přímo svého operatéra, s ním musíte být v kontaktu. Děkuji za pochopení. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli mohu hned ten den co mi bude odstraněna malá piha, kterých má každý spoustu, jít posilovat. Je to pro mne velmi důležité. Piha je na boku a pod ní je malý tukový polštář, takže se na kůži napínat rozhodně nebude, ani nepřijde ke kontaktu s něčím co by ji mohlo narušit. mezi dobou zákroku a posilvny je cca 12 hodin. Prosím o odpověď s ohledem na to že si dám samozřejmě pozor a je to pro mne důležité. Děkuji (Daniel)

Dobrý den po výkonu, jakémkoliv se nedoporučuje ten den fyzická aktivita. Posilovna je dobrá až za např. 3 dny. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, pred nekolika mesici jsem se ptala, na kolik priblizne vyjde odstraneni tukovych vacku v podpazi. Odepsala jste, ze pokud jde o lipomy, je potreba vysetreni a podle toho se odvyji cena. Ja ale nemela na mysli lipomy. Uz od malicka mam v podpazi (kdyz pripazim, je to nejvice znatelne) prebytecnou kuzi a rekla bych, ze je tam i tuk. Proto jsem psala tukove vacky. Nejsou to zadne boulicky, nebo neco takoveho. Nekdo mi tvrdil, ze se toho da zbavit posilovanim a podobne, ja zkousela ale vse a bohuzel to nezmizelo. Zdravotne mi to nikaj neprekazi, ale jde mi spise o esteticky problem. Necitim se kvuli tomu dobre. Proto se tedy ptam, pokud jsem tedy dostatecne vysvetlila, o co jde, zda mi napisete orientacni cenu. Predem dekuji E. (Eva)

Dobrý den, k Vašemu dotazu mohu pouze poukázat na osobní konzultaci,protože takto nejsem schopna adekvátně odpovědět. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý večer, paní doktorko psala jsem Vám již minuly týden, ala nevím jestli to došlo, tak píši znovu. Po telefonickém hovoru jsme konzultovali termín- jedná se o dírky v uších- mě by se to hodilo v pondělí 13.2.2012 mohla bych být v Praze okolo 10hodiny. Prosím napište mi jestli je to v tento den možné, pokud ne nechali by jsme toho 6.2. nějak bych si to zařídila. Za odpověď děkuji (Alena)

Dobrý den paní Aleno, opravuji termín - čtvrtek je 16.2.2012 po 10 hodině jak přijedete. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,jsem po OP zvětšení prsů 5/2004,imlantáty Mcghany,v levém prsu mam pocit ,že se implantát nějak otočil nahoru a pobolívá to,byla jsem na ultrazvuku prsou s tímto zavěrem:susp.intrakapsulární ruptura oboustrně,vlevo nevylučuji i možnost extrakaps.úniku vzhledem k obrazu uzlin v levé axille,kde je obraz susp.vychytávání silikonu v uzlinách.Prosím o radu a jestli je nutná reoperace. Děkuji Olga (Olga Hošková)

Dobrý den paní Hošková, vyjmutí implantátů a revize uzlin vlevo je naprosto nezbytná. Na ultrazvuku je popsán obraz vychytávání silikonu do uzlin. Je vhodné kontaktovat svého původního operatéra a kliniku,kde jste byla operována. Je dobré mít u konzultace i svůj implantát pas. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Prosím o informaci, kolik stojí odstranění 3 mm kož. výrustku (mat. znaménka) na horním rtu laserem?Děkuji. (Juřicová)

Dobrý den paní Juřicová, mohla by jste mi prosím zaslat foto, z popisu trochu není jasné přesně o jaký typ nevu se jedná- kožní výrustek a mateřské znaménko se velmi lisší. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, už v 10 letech mi začaly růst prsa a do teď mi rostou už mi je skoro 15 let.Mám problémy se zády sem silná a prsa mám velikost 85D. A čím dál více přemýšlím o operaci prsou, protože mě ty záda bolí furt. A nic na to už nepomáhá. Tak jsem se chtěla zeptat jestli by šlo udělat operaci prsou už v takhle mladém věku. Předem Děkuji za odpověď (Klára)

Dobrý den slečno Kláro, velmi Vás nepotěším,ale do ukončení růstu a dospělosti, zmenšující operace prsou není možná, je důležité posilovat hrudní a břišní korzet svalový, takže cvičit a cvičit, vím,že je to složité,ale bohužel se nedá jinak. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na odstanění tukové bulky na čele. Partner ji měl již jednou odstraněnou a znovu se mu udělala.Velikost cca 2cm. Kolik stojí odstranění? Provádíte i odstranování pih, znamének, bradaviček na krku?Jak se cenově pohybuje odstranění.Děkuji za odpověd a za Váš čas. (Jarka)

Dobrý den paní Jarko, tyto výkony provádím v Nemocnici Na Homolce v rámci úhrady pojištovnou, prosím kontaktujte recepci chirurgie 257272400 a sdělte,že potřebujete zapsat termín do mého kalendáře. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, jaká je prosím u vás cena zvětšení prsou?? Děkuji(Alena)

Dobrý den paní Aleno,děkuji za dotaz k problematice augmentace,ale je trošku široký - konečná cena operace se odvíjí od typu implantátu, mohu tedy dát pouze velmi obecný rozsah - 55-75 000 Kč. Konečná cena je stanovena při osobní konzultaci,kdy si vyberete typ a značku implantátů. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den chtěla jsem se zeptat zda splnuji podmínku pro byndáž žaludku měřím 160 a vážím 78kg (iveta)

Dobrý den, toto je otázka pro obezitologickou kliniku,prosím kontaktujte např. OB kliniku. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, prosím chtěla bych se zeptat, zda máte smlouvy s pojišťovnami a nebo si musí pacient hradit operaci sám. Mám totiž doporučení od lékaře na zmenšení prsou a stále hledám nějakou kliniku, která má právě smluvu s pojišťovnou. Děkuji (Michaela)

Dobrý den, smlouvy se zdravotní pojištovnou mají většinou FN Praha, Plzen, Ostrava, Brno. Jen doporučení ale nestačí, musíte mít souhlas revizního lékaře Vaší zdravotní pojištovny. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda u vás provádíte i laserové odstranění jizev po úrazu. Mám cca 3cm jizvu u kořene nosu (jsem 2 měsíce po úrazu) a z důvodu viditelnosti tohoto místa, bych ráda, pokud by šla jizva co nejvíce zneviditelnit. Děkuji (Jana)

Dobrý den paní Jano, děkuji za dotaz. Jizvy obecně jsou trvalé. Pokud je jizva v lomu kůže tedy probíhá ve stěpnosti kůže je naděje,že se po svém vyzrání stane méně nápadnou, viditelná bude vždy.Pokud jde napříč, je to problém, při úrazu si opravdu asi nejde vybrat. Jizva jako taková zraje po dobu 6 -9 měsíců. Zde jsou velmi dobré tlakové masáže a ev. měkký laser na jizvy. Tyto lasery většinou mají rehabilitační zařízení. Během vyzrávání také jizva mění barvu a bledne. Nelekejte se, vždy po provedení tlakových masáží jizvy většinou trochu bolí a zčervenají, to je známka dobře prováděné masáže. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, podstoupila jsem před rokem modelaci prsů s mírným zvětšením. Od operace mi pravý prs stále nedržel tvar, byl více posunut dextrálně k hrudní kosti, ale cítila jsem a cítím stále i dnes při pohybu, předklonu pohyb implantátu..a nepříjemné pocity až lehce bolest. Navíc mám pravý prs olemovaný čímsi, což pohmatem vypadá, jako hadička,ale dren to není. Mám pocity, jako bych měla okolo prsu omotán stahovací drát a je blíže středu k hrudní kosti. Místo u hrudní kosti na pravé straně se mi stále zvedá, v předklonu prs bolí. O levé straně od operace nevím. Vím že je tam nějaký problém. Chirurg, který mě operoval, na prosbu o ultrazvuk nebo jiné vyšetření řekl ne. Ani si na to místo nesáhne. Byla jsem na známé a dobré klinice s myslím dobrými lékaři. Ráda bych věděla, co tam mám za problém, jestli ještě čekat, nebo reoperovat, prso nedrží a stále se posunuje k hrudní kosti.. Nevím, co dál, kdo poradí, co s tím..nemám se na koho obrátit. Prosím o radu. Děkuji Lenka(Lenka)

Dobrý den paní Lenko, myslím,že problém lze poměrně snadno vyřešit - ultrazvuk je vhodné provádět každým rokem pro kontrolu stavu implantátů. Žádanku vypisuje obvodní lékař nebo gynekolog, vy provedete úhradu ultrazvuku na pracovišti,které jej bude provádět - cenově se pohybuje kolem 800,-Kč. Při tomto vyšetření je zcela jasně zjištěno, zdali je hranice implantátu volná či něčím utažena např. jizevnatou kontrakturou , dále že implantát je celistvý. Bolestivost v prsu je zapřičiněna vícero možnostmi, ale kontraktura k nim patří také. Dren by se projevil dříve zánětem,nemyslím si,že by v místě zůstal bez odezvy. Volný pohyb implantátu je také možný, to by ale znamenalo reoperaci a výměnu implantátu za větší. Zkuste tedy prvně ultrazvuk a s jeho výsledkem ještě jednou zajít za operatérem,protože ten jediný zná situaci,která byla v operační ráně. Nemám moc ráda,když pacientky přebíhají od jednoho lékaře k druhému a pak z dané situace vznikají pouze zbytečné zmatky. Je lépe se vždy kontaktovat s operatérem,pokud se toto nezdaří,pak teprve kontaktovat jiného plastického chirurga,ale je třeba mít všechny dokumenty od operace,protože jiný lékař zná pouze obecně a dle svých zkušeností opět obecně možné příčiny obtíží. Plastická operativa je práce opravdu s jednoznačnou individuální a velmi specifickým terénem a to i u jedné pacientky!!! Věřím, že dobře pořídíte.Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, chtela bych si nechat ostranit bulku na lytku (puvodne mensi jizva po zarostlem chloupku), je to cca 0.3mm, ale esteticky velmi nepekne. Jak dlouho predem bych se mela objednat a kde se bude pohybovat cena? Dekuji (Koci)

Dobrý den, děkuji za dotaz, bude se jednat o histiocytom, tento výkon se provádí v lokálním znecitlivění a stojí 2500,-Kč. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat.Děláte i zmenšování bradavek? A mohla by jste mi popsat jak se to dělá? Ztratí se tím uplně citlivost ? Mockrát děkuji za odpověď(katka)

Dobrý den paní Katko, zmenšování dvorců je možné provést, riziko operace ovšem je to,že se může a také nemusí změnit citlivost částečně, místně,okrskově či také plně v ploše dvorců či bradavky jako takové. Toto nelze nijak při operaci ovlivnit,protože zmenšení se provádí excizí mezikruží na dvorci a dvorec se upraví do normovaného průměru. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, uvažuji o zvětšení prsou. Do budoucna bych určitě chtěla mít děti, tak se chci zeptat, jak je to pak s kojením. Slyšela jsem, že se musí implantáty vyndat. Děkuji (Dita)

Dobrý den paní Dito, zvětšení prsou pomocí implantátů lze provést tak,aby jste kojit mohla a pokud vše dobře dopadne a prsa se relativně "vrátí zpět" do původního tvaru tak se nemusí ani implantáty měnit. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý večer, paní doktorko psala jsem Vám již minuly týden, ala nevím jestli to došlo, tak píši znovu. Po telefonickém hovoru jsme konzultovali termín- jedná se o dírky v uších- mě by se to hodilo v pondělí 13.2.2012 mohla bych být v Praze okolo 10hodiny. Prosím napište mi jestli je to v tento den možné, pokud ne nechali by jsme toho 6.2. nějak bych si to zařídila. Za odpověď děkuji (Alena)

Dobrý den paní Aleno, já nejsem 13.2. přítomna v Praze budu ve čtvrtek 15.2.jestli by se to hodilo. Jinak opravdu toho 6.2. kolem poledne. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

dobry den mam dotaz mela sem velikost prsou 3 pak sem mela 1 dite kojila sem a jak sem prestala tak mam velikost 2 pak prislo 2 dite zase sem kojila a ted mi pripada ze mam 1 a pul jak je to mozne ? chtela bych mit dalsi dite a premislela sem aj o plastyce ale kolik to stoji a zda je mozne z plastykou kojit a mam nemocne srdce zda bych to mohla podstoupit dekuji :) peky den (Jirina Jobkova)

Dobrý den paní Jobková, děkuji za email, prsa se po kojení mění a to jak tvarem , tak objemem. Vše co popisujete je možné. Je však otázka,zdali pouze implantáty pomohou, zde bych asi potřebovala foto zpředu a zboku,aby bylo patrné jaký je stav prsou a kůže atd. Pokud to jde, pošlete mi tyto fotky a já mohu více specifikovat. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, kdy múžu začít chodit cvičit po odstanění znamének laserem?Během zákroku i po něm nedošlo k žádným komplikacím.děkuji (Monika)

Dobrý den, cvičení je dobré od 10.dne po výkonu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Pekný den, chcela by som sa opýtať, kedže mám problémy s ovisnutým bruškom po porode a aj po roznych cviceniach a dietach to ovisnutie ostava, v približne akých cenových reláciách sa pohybuje liposukcia brucha. Ďakujem pekne za odpoveď. (Jarmila Konigliová)

Dobrý den, děkuji za dotaz k povislému břichu. Můj názor je ale ten,že spíše než liposukce bude asi zapotřebí celá plastika břicha, protože po liposukci zůstane viset kůže a s tou se nic nedá dělat. Pokud můžete,zašlete foto ať se mohu lépe vyjádřit. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den,vazne uvazuji o otoplastice- mam odstale usni boltce. Bohuzel trvale ziji mimo republiku a z pracovnich duvodu si nemohu dovolit zustat v praze dele nez deset dni. Je tu moznost zakrok stihnout v tak kratkem casu? Na internetu jsem se docetla i o moznosti pouziti vstrebatelnych stehu? Dale by mne zajimalo, je li zavaznou komplikaci onemocneni psoriasou (nemam zadna loziska na usnich boltcih), popr jake komplikace mohu ocekavat. Dekuji Magdalena (Magdalena)

Dobrý den paní Magdaleno, po operaci otoplastika, je nutné 10 dní nosit obvaz hlavy(el. ohlávku). Stehy jsou vstřebatelné. Psoriáza by se po operaci mohla na operovaných místech vyskytnout,ale to bych spíše probrala s Vaším kožním lékařem, ten Vás zná jistě delší dobu a ví vývoj operace. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mám nad horním rtem a na bradě hodně světlé chloupky, epilace laserem proto není vhodná. Někde jsem četla o epilaci ultrazvukem,byla by vhodná, provádíte tento zákrok a event. kolik Kč stojí jedna návštěva? Děkuji Streubelová(Streubelová)

Dobrý den paní Streubelová, epilaci neprovádím,ale bylo by dobré se obrátit na dermatologické pracoviště,kde tyto výkony provádí. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mám vytahané dírky v ušich je mi 58 let, chtěla bych se zeptat jestli je možné dírky zmenšit, jestli tento zákrok provádíte kolik stojí a pokud ano jestli je možné se objednat. Děkuji za odpověď. (Alena)

Dobrý den paní Aleno,děkuji za dotaz. Korekci ušních dírek je samozřejmě možné provést v lokálním (místním znecitlivění) cena je 5000,-Kč. Pokud máte zájem je možné výkon provést 6.2. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat.jaký Je rozdíl v hmotnosti implantátu Např.300ml nízký profil a vysoký. Myslím když se umístí pod žlázu tak jestli tenvysoký není moc těžký a aby to prso pak nekleslo.Díky (katka)

Dobrý den paní Katko, typy implantátů i profily vybírá při konzultaci Vášoperatér a pokud navrhl vysoký profil,pak je k tomu zřejmě u Vás důvod.Pokud je implantát umístěn pod žlázu, pak vysoký profil vyplní volný prostor. Prsa klesají s věkem tak jako tak. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je nějak plasticky řešitelná problematika příliš hubených prstů na nohou, celkově mám úzké chodidlo a velmi hubené prsty, takže prakticky neseženu boty na podpatku s otevřenou špičkou, jelikož mi nohy vyjíždějí z boty dopředu ven. Děkuji za odpověď. (Michaela)

Dobrý den paní Michaelo, tato problematika spadá do oboru ortopedie,nikoliv plastické chirurgie. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, ráda bych si nechala vyříznout znaménko na krku, aby byla jizva co nejméně vidět, tak se koukám po plastické chirurgii, mohu se zeptat kolik to zhruba stojí? Děkuji za odpověď (Veronika)

Dobrý den, výkon se cenově pohybuje kolem 3000,-Kč. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den,asi dva mesice mam na hornim vicku mensi boulicku.Od te doby mam velmi silne bolesti hlavy,silny tlak v oku,migreny.Boulicka se zatim nijak nezvetsuje,ale je uz na prvni pohled viditelna.Zrejme mi poradite zajit si k lekari.Mam strach, ze se to bude muset odoperovat.Dekuji za odpoved.Kveta (Kveta)

Dobrý den paní Květo, doporučuji kontaktovat oční oddělení v nejbližším spádu - tedy nemocnice kam místem bydliště patříte. Asi se jedná o hordeolum. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych vědět kolik zaplatím za odstranění vrásek na čele a plastiku horních víček, a zda se dá tento zákrok udělat najednou. Děkuji.(Anna Štaflová)

Dobrý den paní Štaflová, záleží jaký bude výkon na čele, cena horních víček je 8500,Kč. Výkon lze kombinovat. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den.Měla bych zájem o augmentaci a zajímalo by mě za jak dlouho budu moci do práce.Prodávám v trafice ve stánku a mám vše tak nějak nad hlavou a také okénko mám poměrně daleko,takže musím natahovat ruce k zákazníkum. Co myslíte byl by problém po 14 dnech jít do práce? děkuji K.(Katka74)

Dobrý den paní Katko, nedoporučovala bych hned po 2 týdnech od operace zvedat celodenně ruce a nosit těžké předměty. Tyto činnosti jsou lepší vykonávat až po minimálně 3 týdnech, lépe po 1 měsíci od operace. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, Asi ve trech letech jsem utrpela uraz obliceje a zustala mi po nem jizva tahnouci se pres koren nosu.Pozdeji jsem byla na korekci jizvy,nicmene jizva jde stale videt,je zacervena a plasticka.Bylo by mozne nejak docilit jejiho zneviditelneni?dekuji(Sona)

Dobrý den paní Soňo, k problematice hojení jizev v oblasti nosu lze pouze dodat,že je nutné provádět pravidelné masáže cca do 1/2 roku od operace a pokud je jizva plastická tak volit silikonový pásek nalepovací k trvalé masáži, opět s dobou aplikace cca 4 měsíce. Operační zákrok zde nepomůže. Jizva v této oblasti je viditelná vždy. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den.mam dotaz.nemam hezky prsa,ale na operaci nemam. (Jarmila Reyther)

Vážená paní Jarmilo k Vašemu dotazu musím sdělit,že zde nemohu podat žádnou informaci. Operace estetické chirurugie, jsou pouze za plnou platbu ze strany klienta. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den........mam v prelomu hlavy dulek po cele siri(spatnou asymetrii)pred 4 lety jsem prodelal operaci hlavy(ucpana ceva)...chte bych se optat jestli by ten propad nesel najak vyplnit,abych mel zakulacenou hlavu jako ostatni...predem dekuju za odpoved. (Ondra)

Dobrý den, touto problematikou se musí zabývat klinika neurochirurgie . Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li po operaci nosu obvykle zůstává nos zepředu širší, než před samotnou operací (tvrdé i měkké části)? Děkuji(Petra)

Dobrý den paní Petro, při operaci měkkých částí nosu se zužuje špička nosu při operaci tvrdé části, se odstranuje hrbol. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Hello I want a sex change surgery from female to a male please reply and assistance that was made ​​for you I want to know the price and the details with thanks(Zein)

Hello, I'm not doing these operations.Health Sulcova MBA

Dobrý den, ráda si nechala zmenšit prsa mám velikost 70G. Mám neustálé bolesti krční páteře. Chtěla bych se zeptat zda na vašem pracovišti provádíte operaci hrazenou pojištovnou. Pokud ano tak jaká je čekací doba. Děkuji moc za odpověd.(Hana)

Dobrý den, operace hrazené pojištovnou neprovádím. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, mam na obličeji tři znaménka, byla jsem již třikrat na jejich odstranění laserem, ale vždy mi nartostla zpět, jen již neni v nich tolik pigmentu, ale velikostně se mi zdají ještě větší, pokud chci znaménka vyříznout,všichni mi doporučují laser, ale ten mě již třikrát zklamal, prosím o radu.(Zuzana)

Dobrý den, takto je trochu složité radit, pokud budete trvat na chirurgickém vyjmutí, zůstanou jizvy v podobě čáry, jak velká nemohu říci,protože jsem Vás neviděla,pokud budete chtít,tak přijdte na konzultaci. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, na žádost manžela jsem trochu přibrala a k mé hrůze se najednou i v obličeji ve spodní části tváří. Nejde to pryč i když jsem zas zhubla.Vypadám o pět let starší. Dá se stím něco dělat?(Šárka)

Dobrý den paní Šárko, snad úplně nejhorší může být - silné výkyvy váhy....prosím v rodině si domluvte nějakou strategii a buďte trpělivá, tuk z tváří se poměrně velmi pomalu vstřebává. Zdraví MUDr.Šulcová MBA

Dobrý den, chci se optat zda jdou odpařovacim laserem odstranit ploche tmave hnede pihy.byla jsem na vysetreni a pihy jsou v poradku, chci je pryc z estetickeho duvodu, ale nechci chirurgicky z duvodu jizvy.Dekuji (Julie)

Dobrý den paní Julie ano úprava barevných skvrn a pih včetně znamének bez patologie lze pomocí laseru provést. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, na obličeji mám několik drodných pih. Každý rok v létě mi jich pár přibyde. Lze odstranit i pihy(bez následků, jizev), které nejsou vůbec vystouplé a jejich velikost je cca 1mm? Jestli-že i tyto drobné pihy odstranit jdou, jak se pohybuje cena tohoto zákroku?(Tereza)

Dobrý den paní Lucie, je v prvé řadě třeba mít tyto pigmentové skvrny a pihy či nevy vyšetřeny dermatologem-kožním lékařem,neboť je třeba mít jasno,že se jedná o útvary bez patologie.Pak je tento výkon možný.Cena se pohybuje kolem 3000,-Kč. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, zajimalo by me, na kolik priblizne vyjde odstraneni tukovych vacku v podpazi. Predem dekuji za odpoved (Eva)

Dobrý den paní Evo, pokud máte na mysli lipomy v oblasti podpaží je nezbytně nutné mít ultrazvukové vyšetření této lokality,kde dojde ke specifikaci typu. Od lokalizace se odvíjí cena.Zdraví MUDr.Šulcová MBA

dobrý den!podstoupila jsem nezdařilou modelaci prsou.Plastický chirurg reklamaci uznal a reoperaci provedl zdarma,ale chce po mě zaplatit anestezii 4500kč.Má na to právo?Neměla by být reklamace provedena zcela na náklady sanatoria?děkuji za odpověd

Dobrý den, je mi velmi líto,ale já se nemohu vyjadřovat k smlouvám jiných pracovišt, je třeba se obrátit na Vaše pracoviště a nechat si vysvětlit co obsahuje Vaše smlouva o operaci. Zdraví MUDr.Šulcová MBA

Dobrý den, obracím se na Vás ohledně popraskaného břicha i nad pupíkem a také se mi po porodu hodně ochlupatilo. Šlo by to nějak odstranit a jaká by byla přibližná cena? Moc děkuji za odpověď.(Nováková)

Dobrý den paní Nováková, v tomto případě bych kontaktovala asi korektivního dermatologa v místě Vašeho bydliště, zde tato problematika nespadá do plastické chirurgie. zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den. Pocas tehotenstva ako mi rastlo brusko sa mi prevratil pupok naopak, takze teraz ho mam vypukly. Som uz ale rok a pol po porode, uz som aj prestala kojit dcerku, ale pupok mi ostal stale rovnaky, ani naznak toho, ze by sa mi vtahoval spat. Chcem sa preto opytat ci je mozne to nejak chirurgicky napravit, popripade kolko by to stalo...dakujem (Lucia)

Dobrý den paní Lucia, prosím kontaktujte nejbližší ambulanci chirurgie, jedná se nejspíš o umbilikální kýlu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,mám půl roku po plastice prsů,mohu absolvovat klasické masáže zad a šíje.Děkuji za opověď.(Jitka)

Dobrý den paní Jitko,zcela jistě, můžete. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, v dětství jsem prodělala operaci srdce a zůstala mi nepěkná jizva přes celý hrudník. chci se zeptat, jestli je možné s tím něco dělat? děkuji alena 42 let. (Alena)

Dobrý den paní Aleno, můžete mi prosím zaslat foto jizvy? Zdraví MUDr. Šulcová MBA

 

Dobrý den,chtěla bych se zeptat, je možná plastika nosu v 15 letech?

Dobrý den, plastika nosu se provádí po dokončení vývoje a růstu nejdříve po 18 roce věku. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobry den, je mi 41 let a uvazuji o uprave prsou, ani ne zvetseni, spise mamoplastiku,kupuji velikost C kosicku u podprsenek. Problem je, ze se dlouhodobe zdrzuji v zahranici, a v Cechach budu jenom 3 tydny na prelomu srpen, zari 2012. Nemam zadne zdravotni problemy, krome astma, pouze Ventolin PRN, a artrozy kolenniho kloubu. Je mozne u vas knzultaci a operaci zvladnout i v tak kratkem terminu? Dekuji(Marcela Lipsova)

Dobrý den, děkuji za dotaz, ano konzultace i operace je takto možná, prosím o zaslání přesných termínů,kdy přijedete pro organizaci. dále Vám musím zaslat propozice -k laboratornímu vyšetření, EKG atd. smlouvu o operaci a cenovou nabídku. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den má 16tiletá dcera má na stehnu patrně velké znaménko,chtěla bych se zeptat jestli by šlo nějak odstranit. předem děkuji.(Kamila)

Dobrý den paní Kamilo, potřebovala bych ale vyšetření od dermatologa. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,chci se zeptat,hodně jsem zhubla a spadli mi prsa,měla jsem je docela pevnější a ted mi zase naopak visí dole.Chtěla bych podstoupit operaci,ale jen na zpevnění poprsí,jakoby odříznout kůži co je tam ted na víc.Můžete mi o tom něco napsat a jak se pohybují ceny.Děkuji (Andrea)

Dobrý den paní Andreo, děkuji za dotaz. Operace modelace prsou s implantáty se cenově pohybuje kolem 65 tisíce korun. Blíže mohu nabídnout až při konzultaci. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám každé prso jinak velké, a to asi o dvě velikosti...zkoušela jsem to napravit podprsenkou, ale u toho menšího prsa mám tak málo kůže, že nelze vyplnit košíček u podprsenky vycpávkami a zvednout...zajímalo by mě, jestli by byla možná operace a doplnění prsou tukem, ale jsem hubená, mám 53 kg. Děkuji za odpověď. (Lucie K.)

Dobrý den, u asymetrie prsou - to je problém,který líčíte je možná korekce pomocí implantátu do menšího prsu a ev. modelace prsu většího. Pokud budete mít zájem o konzultaci,jsem Vám plně k dispozici. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, chtěla bych se dozvědět pár informací ohledně zmenšení prsou. Mám 18 let, velikost C-D a ráda bych si prsa nechala zmenšit tak o 2 čísla. Zajímá mě kolik by zákrok stál a zda by můj věk nebyl nevýhodou. Děkuji mockrát za odpověď. S pozdravem (Monika)

Dobrý den, operace redukční mammaplastika lze provést od 18 let,ale je vždy lepší až po kojení. Cena se pohybuje v rozmezí 35-45 tisíc korun. Cena je stanovena na konzultace. Zdraví MUDr.Šulcová MBA

Kolik dnes prosim stoji odstraneni tukove bulky na zadech ve velikosti mensiho orechu Dekuji(Radomir Kriz)

Dobrý den pane Kříži, máte potvrzeno,že se jedná o lipom - tj. tukovou buňku - byl jste na ultrazvuku? Cena je 3000,-Kč. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, několikrát u mne došlo ke stržení nehtu, po těchto zákrocích už však bylo poškozeno lůžko tak že nehet neroste správně, dochází k deformaci. Je nějaké možnost jak toto řešit ? Léčba je nejspíše vyloučena ale nějak nahradit aby vzhled byl přijatelný ? Děkuji pěkně za odpověď(František)

Dobrý den pane Františku, zde Vás asi příliš nepotěším,protože poškozené nehtové lůžko je nespravitelné. Je tedy jen potřeba nehet stále brousit a upravovat,zde bych doporučila konzultaci u korektivního dermatologa,který zná ve Vašem okolí zařízení,které se Vám bude věnovat.Toto plastická chirurgie bohužel neprovádí. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, chtela jsem se zeptat od malicka mam jedno prso mensi nez druhe a je to docela velky rozdil je mi 27 let da se stim neco delat a kolik by to stalo dekuju(Lucie)

Dobrý den paní Lucie, asymetrie prsou se řešit dá,potřebuji Vaše foto situace -zpředu a zboku a pak mohu navrhnout typ výkonu,potřebuji také prosím vědět zdali již děti máte,či zda je v blízké době plánujete. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné zmenšit dolní čelist a jaká by byla cena za takovou operaci. Děkuji za odpověď.(Anna)

Dobrý den paní Anno, je třeba se obrátit na stomatologickou kliniku v místě Vašeho bydliště a ta doporučí,kde je možné podstoupit rekonstrukční zákrok v oboru čelistní chirurgie - toto není pro obor plastická chirurugie. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych zmenšit žaludek, kolik přibližně by to stálo? Je mi 20 let.Děkuji(Barbora)

Dobrý den paní Barboro, bohužel operaci zmenšení žaludku neprovádím, na toto jsou specializovaná pracoviště obezitologických klinik. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,jsem čerstvě po operaci horních víček. Můžete mi,prosím, doporučit mast nebo silikonový gel, který by opravdu urychlil hojení jizev? V případě silik.gelu již není nutné provádět tlakové masáže? Děkuji mnohokrát.Magda(Magda)

Dobrý den paní Magdo, já bych byla velmi opatrná s aplikací gelů na čerstvé jizvy. dotaz není přímo specifikován jakou dobu jste po operaci (týden?), také nepíšete jaké bylo hojení a co doporučil Váš operatér.....Jsou to poměrně důležité údaje. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den paní doktorko,byla mě odtraněna piha laserem,ale jak jsem se záhy dozvěděla,nebyla histol. vyšetřena.Na odsranění jsem šla hlavně z duvodu strachu ze špatné pihy.(myslela jsem,že jdu na vyříznutí,ale piha byla odstraněna laserem)Je ještě nějaká šance dovyšetřit třeba okolní kůži.Moc děkuji.Katka (Katka)

Dobrý den, v případě nějakých projevů na kůži v okolí původní pihy se histologie dá provést,ale lékař,který pracuje s laserem, je vždy poučen o tom,která piha nebo nevus je nutné vyříznout a který lze odstranit bez excize a následného histologického vyšetření. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den.jsem po úrazu nosu,otevřené zlomeniny.prý jestli si nos nesedne,budu muset na plastiku.chtěla jsem se zeptat,jestli bych si mohla nechat rovnou zmenšit nos?a pokud jde operace na splátky,kolik je nejmenší splátka?děkuji za odpověď(janča604)

Dobrý den, zde bych doporučovala kontaktovat ORL kliniku,protože je třeba i funkčně nos zabezpečit. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mám 8-mi měsíční dcera a kojíme. Bohužel, už delší dobu pozoruju, že mám každé prso jinak veliké. V pravém se mi přestalo dělat mléko a mám strach, že mi rozdíl skoro dvou velikostí zůstane. Chtěla bych se zeptat, na kolik by vyšla plastická úprava a zda by bylo vhodné ji podstoupit, když plánujeme ještě druhé. Předem moc děkuji !(Radka)

Dobrý den, asymetrie během kojení je zcela normální, hodnocení prsou se provádí cca 6 měsíců po skončení kojení a dále doporučuji zcela určite počkat s ev. úpravou počkat po 2.dítěti. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den pani doktorko,chtěla jsem se zeptat na cenu zvětšeni a modelace rtů PermaLip.Děkuji.(Veronika)

Dobrý den, cena operace je 20 000,-Kč včetně implantátu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den,je mi 42 let a zacinaji se mi delat vrasky nad hornim rtem.Jak je mozne se jich zbavit a kolik to stoji?Diky za odpoved,Monika(Monika Hyblova)

Dobrý den, děkuji za email, tyto drobné vrásky se dají vyplnit kys.hyaluronovou, cena se odvíjí od spotřebovaného množství - můžete mi prosím zaslat foto,abych měla větší představu? Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, jsem rok a čtvrt po modelaci prsů. Tenkrát při vyndavání stehů (počtyřech dnech)mě to hrozně bolelo, byla jsem označená za hysterku a bylo mi řečeno, že se kůže nestáhla, ale že jsou to dva milimetry, po převazu jsem dostala vyrážku (prý ze stripů)musely se tedy okamžitě sundat.Dva milimetry se proměnily na dva centimetry pod dvorcem a jizvy nejsou rovné. Na druhém prsu, tam je rozestup tak tři milimetry od dvorce dolů, byla tam slabá pigmentace, tak jsem šla na laser, výsledek je ještě horší ostře ohraničený trojúhelník, tak jak mi jezdila laserem široký dva centimetry a dlouhý čtyři. je to o dost tmavší nežli předtím. S jizvami prý je to má chyba, bude se prý opravovat ten největší rozestup. Slyšela jsem ale, že od nějakého chirurga se to třeba nepovedlo a řekl, že s tím nic nejde, ale na jiném pracovišti byly ošklivé ! jizvy dané do pořádku a není to téměř vidět. Mám už ale obavy někam chodit, abych si nepřihoršila a finančě to není nejlevnější, Chtěla bych zlepšit alespoň ty jizvy od dvorce kolmo dolů, tak jaké by byli přibližné náklady?A co ta pigmentace po depigmentačním laseru?Mám zákrok ještě vůbec podstupovat?Chtěla bych už mít klid a mít nějaký osobní život.(Zdeňka)

Dobrý den, popis je sice poměrně přesný,ale potřebuji opravdu foto, jak hrudník zpředu,tak detaily jizev. Prosím o zaslání,abych mohla vyjádřit bližší návrh. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den paní doktorko, moje 4-letá dcera má znatelnou asymetrii očních štěrbin, pravé očičko je na délku menší. Je prosím možné někdy v budoucnu provést zákrok, ktery by upravil velikost očních štěrbin? Děkuji za odpověď. S pozdravem Eva B.(Eva B.)

Dobrý den, paní Evo, drobná asymetrie v obličeji malého dítěte se většinou vyrovná během růstu. Pokud by se tak po ukončení růstu nestalo(tj. v období kolem 19 roku) je to otázka k ev. řešení.Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Paní doktorko,chtěla bych se zeptat na kompletní cenu endoskopické operace čela?Velmi vám děkuji(Martina)

Dobrý den paní Martino, ke stanovení ceny potřebuji foto Vašeho čela, je možné zaslat ? Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,mám dotaz,jsem spokojená s velikostí prsů,ale nejsou pevna,kolik by stálo zpěvnění prsů?(Simona)

Dobrý den paní Simono, operace modelace prsou, na kterou se ptáte se cenově pohybuje kolem 35tisíc. Přesná cena je stanovena při osobní konzultaci,na kterou Vás nezávazně zvu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se zeptala, zda se provádí úpravy prstů na rukou. V mém případě se jedná o palec pravé ruky, který má jiný tvar než palec na levé ruce. Na pravé je nehet krátký a široký, na levé je dlouhý a úzký. Je možné palec na pravé ruce upravit tak, aby byl stejný jako na levé?(Petra)

Dobrý den paní Martino, s problematikou deformit rukou by bylo dobré kontaktovat pracoviště chirurgie ruky - Vysoké nad Jizerou, prim. MUDr. Alena Schmoranzová. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den paní doktorko, ráda bych si nechala zmenšit ušní lalůček, můj dotaz tedy zní, zda provádíte excizi ušního lalůčku? Na dvou klinikách mi již řekli osobně, že mi to neudělají, prosím tedy odpověď emailem, abych nemusela kliniky obcházet. Moc děkuji, Hrdličková.(Hrdličková)

Dobrý den paní Hrdličková, děkuji za dotaz,ale malinko nerozumím, myslíte pouze lalůček ušního boltce? Mohla by jste mi prosím zaslat foto s popisem co by jste si přála upravit? Poté mohu smysluplně odpovědet.Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Prosím o zodpovězení dotazu, jak lze zredukovat tuk horní část paží, když je mi 52 let. Zda je efektivnější dlouhý řez nebo liposukce. Za jak dlouho by jsem se opět mohla vrátit do práce. Děkuji za odpověď a s pozdravem Milena (Milena)

Dobrý den paní Mileno, děkuji za Váš dotaz k problematice plastiky paží. Bohužel se mě ptáte na věc,která se bez konzultace či alespoň zaslání fota nedá odpovědět. Proto prosím pouze obecně - pokud se jedná o paže,které jsou těžké a kůže již není plně elastická, je zde namístě provést standartní plastiku s řezem, pokud paže pouze potřebují drobnější úpravu a kůže je velmi dobře elastická,pak lze využít liposukci. Vždy je nutno počítat s 2 týdny klidového režimu a dovolené - neschopenka se nedá na tuto operaci psát. Nosíte elastické návleky. Je nutné však upozornit na skutečnost,že redukce objemu paží lze provést pouze do té míry,aby nebyly poškozeny struktury v paži - důležité cévy a nervy,které zde vedou. Zdraví MUDr.Šulcová MBA

Dobrý den, paní doktorko, moje dcera má na pokožce hlavy asi 5 fibromů, kolik korun by stálo jejich odstranění. Děkuji za odpověď. M. Ziková (Miluše Ziková)

Dobrý den paní Zíková, mám dotaz jak stará je vaše dcera,protože děti normálně nemám možnost ošetřovat. Zdraví MUDr.Šulcová MBA

Dobrý den, udělalo se mi ječné zrno na oku, bulka mi i po léčení zůstala. Chtěla jsem se zeptat jak probíhá chirurgické odstranění, zda ho děláte, jestli v jakýkoliv datum a jak to vyjde finančně. Děkuji za odpověď (Bára)

Dobrý den, problematika jizevnatých procesů po ječném zrnu je specializací očních lékařů,prosím kontaktujte oční kliniku v nejbližším okolí.Zdraví MUDr.Šulcová MBA

Dobrý den mám dotaz zda jdou nějak našít řasy v dětství jsem si je v depresi vytrhala a už mi nikdy nenarostly, naštěstí nosím dioptrické brýle, je to pro mě celoživotní handicap, může mi někdo pomoct? (Marcela Vlašínová)

Dobrý den řasy bohužel aplikovat nelze, obočí by ještě šlo,ale řasy bohužel nikoliv. ŠulcováMBA

Dobrý den, podstoupila jsem liposukci zmražením a za 3 dny jsem zjistila, že jsem těhotná, může to mít nějaký negativní vliv na plod, popř. v jakém ohledu. Děkuji za odpověd (Petrula)

Dobrý den paní Petrulo, bohužel s problematikou těhotenství a krylolipolýzy Vám plastický chirurg nepomůže,zde je nutné kontaktovat Vašeho gynekologa. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, nám tmavou pihu na tváři, kožní lékařka navrhla odstranění dusíkem. Neexistuje šetrnější metoda? děkuji za odpověď.()

Dobrý den , děkuji za dotaz - odstranění pigmentových skvrn či nevů se provádí bud chirurgicky - tj. vyříznutím nebo odstranění např. laserem či elektrokauterem, pokud Vaše kožní lékařka navrhuje odstranění dusíkem, asi má k tomu důvod. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně modelace prsou. PO porodu mi velmi klesla prsa tak, až mě bolí záda a opravdu se hrbím dost. Podprsenku nosím 85C. Chtěla bych se zeptat zda-li pojišťovna zaplatila tento zákrok kdyby bylo dokázáno, že prsa mi ničí záda.? Děkuji. (Nikola)

Dobrý den, děkuji za dotaz ve věci modelace prsou, konzultace je možná, o úhradě pojištovnou rozhoduje revizní lékař a je nutné provést operaci v pracovišti, které má smlouvu s pojištovnou, já smlouvu nemám. Cenová nabídka se provádi po konzultaci, kde je zřejmé jaký typ operace je možné provést. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

dobrý den,prosím o radu,byla jsem 2krát na odstranění névy na špičce nosu laiserem a pokaždé znovu narostla,je to obvyklé a je možné trvalé odstranění?děkuji(Gabriela)

Dobrý den paní Gabrielo, pigmentové skvrny a nevy je vhodné odstranovat v podzimním a zimním období. Je nezbytné se po výkonu chránit před sluncem. Pokud máte zájem prosím o zaslání emailu. Pigmentové nevy však mohou vyskočit na jiném místě,pokud k nim máte sklon. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, mám mírně šikmě oči a chtěla jsem se zeptat jestli by to nešlo nějak operativně změnit. Dekuji (Verča)

Dobrý den paní Věrčo, tvar oční štěrbiny se nedá plasticky upravit. Operace očních víček řeší nadbytky kůže na očních víčkách. Plastika "asijských" očí lze provést,ale pouze u asiatů. zdraví MUDr.Šulcová

dobry den je mi 22 let a chtela bych zvetsit prsa ale silikonovych implantatu se bojim a vlastnim tukem to nepujde zadny nemam vazim 44kg a merim 160cm jsou nejaky prasky? dekuji za odpoved ()

Dobrý den, zvětšení prsou pomocí medikamentů není v nabídce plastické chirurgie, zvětšování prsou je opravdu pomocí implantátů, pomocí vlastního tuku či kmenových buněk případně pomocí injekcí s hyaluronovou kyselinou. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den.Ráda bych se zbavila pih v obličeji. Je to možné? Pokud ano,je to trvalé.A jak nákladné?Děkuji ()

Dobrý den, pihy jsou velmi ošidné,ale je možné je alespoň vybělit, doporučuji proto kontaktovat korektivní dermatology, ti se toutu problematikou zabývají. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, jsem poměrně štíhla, ale spodek je silnější než vrchní část těla, ráda bych podstoupila liposukci boků, stehen, kolen a lýtek, zajímala by mě celková cena? Děkuji.(Bára)

Dobrý den Báro,prosím o zaslání foto předmětných lokalit - tj. foto zpředu a zboku a zezadu není třeba fotit obličej Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na cenu Liposukce. břicha a boků. (Miroslav)

Dobrý den pane Miroslave, k upřesnění prosím o zaslání foto zepředu a zboku není třeba zasílat obličej... Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na cenu operace horních i dolních víček.(Hanka)

Dobrý den cena operace horních a dolních víček dohromady činí 17000,-Kč. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Jaka je velikost prsou kdyz se vlozi implantat 550cc (Sandra)

Velikost prsou je po vložení implantátu u každého jiná, záleží jaká je tkáň v prsu před implatátem, ale můžete si to sama vyzkoušet,když si nalejete 0,5 litru vody do pytlíku a uzavřete jej a dáte do podprsenky. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zná plastická chirurgie nějaké řešení v případě Plagiocefalie?Diky za odpověď (Michal)

Dobrý den, bohužel zde plastika není ten pravý obor k úpravě, zde je na místě neurochirurgie a obličejová chirurgie. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Vážená paní doktorko, prosím o radu. Po porodu císařským řezem před pěti lety mi zůstala diastáza. Omezuje mě v aktivním životním stylu, nemůžu cvičit,jak bych chtěla, břicho mě při námaze bolí, "vak" co mi zůstal, díky tomu, že nemůžu pořádně posilovat přímé břišní svaly mi vadí ze všeho nejmíň. Dříve jsem aktivně sportovala a ráda bych sportovala naplno opět. Průběžným cvičením po porodu se rozestup zmenšil, původně byl na tři prsty, v současnosti je na necelé dva, ale už se nezmenšuje. Myslíte, že by případné sešití břišních svalů bylo hrazené pojišťovnou? Doporučovala byste to rešit ještě teď nebo počkat po dalším případném těhotenství? Plánujeme ještě jedno dítě. Vzhledem k mému věku (35) čím dřív, tím líp. Moc děkuji za Vaši odpověď. (Petra)

Dobrý den paní Petro, děkuji za email. Operace abdominoplastika (plastika břicha)spolu se sešitím diastázy není operací hrazená pojištovnou, pokud ale plánujete dítě je lepší těhotenství a pak teprve operace....Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den.Máme syna 12let a chceme mu nechat operovat uši,které mu odstávají.Slyšel jsem,že pry je to pro děti zdarma,ale nevím do kolika let.Můžete prosím poradit (Mirek)

Dobrý den pane Mirku, operace u dětí, která je hrazena pojištovnou je do 6 let věku dítěte, nyní je tato operace již ve vaší plné úhradě, ale je zcela důležité aby operaci chtělo Vaše dítě samo. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

dobry den, chtela jsem se zeptat kolik tak stoji modelace prsou? (Schrabalová)

Dobrý den paní Schrabalová, děkuji za dotaz k problematice modelace prsou, cena se odvíjí přesně od typu výkonu,kdy modelace prostá se pohybuje od 27-35 tisíc, modelace se zmenšením¨prsou pak 35-50tisíc, jinak se potom pohybuje cena u asymetrií, operací např. po již operovaném prsu atd...,bohužel nemohu podat přesnější informace,protože Vás musím vidět a domluvit se na typu operace. Berte prosím tuto informaci pouze jako velmi hrubě informativní. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den pani doktorko 10.kvetna sem byla na zmenseni prsou v canade efekt se mi vubec nlibi protoze mam bradavky do strany ae trapi e jedna vec na levem prsu se mi udelali bulku vyrazne boli a pali a jdou mi do podpazi utrazvuk nebyl dobry cekam na mamograf je mozne dostat s teto operace rakovinu prsu prosim odpovezte ni co nejdrive dekuji moc (Veronika)

Dobrý den paní Veroniko, z operace mammaplastiky nedostanete rakovinu prsu,ale je zde spíše otázka zánětlivé cysty, nebo nějaké mastopatie,která mohla být již před operací a nyní se ukazuje. Zásadní je zde vyšetření mammografie a vyšetření mammologem, samozřejmě,že musíte informovat svého operatéra,ten ví co při operaci viděl v terénu a jaký typ operace provedl. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den mam 24 Rokov mariam 170cm vazim 54kg Velkost prs mam C su ovisnute nie velmi ale su. Chcela by som is na plastiku prs s tym aby mi velkost ostala v tomto pripade je mozne vkladat implantat? (Lenka)

Dobrý den paní Lenko, při mírné poklesu prsou je možné provést modelaci s vložením implantátů. Můžete mi prosím poslat Vaše foto,abych měla lepší představu? Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz. Když si nechám zmenšit prsa ještě před dětmi, jaká je pravděpodobnost, že se mi po kojení vrátí prsa do původní velikosti? A je vůbec možnost kojit po operaci? (Jana)

Dobrý den paní Jano, zmenšení prsou před kojením není dobré - zde je nebezpečí,že budou poškozeny mlékovody a nebudete moci kojit. Takovýto výkon je lepší až po dětech. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,můj dotaz se týká dcery,té je 10 let a v jednom roce se opařilapolévkou na hrudi. Má plastiku,která na pohled není pěkná,léčila se naKrálovských Vinohradech. Chci se zeptat,zda je možnost nějaké další plastiky a vkolika letech(nejspíš až přestane růst)? Kolik by asi tak mohl výkon stát a zdaby něco hradila pojišťovna? Moc děkuji za odpověď. (Petra Pršová)

Dobrý den paní Pršová, veškerá zranění,která jsou způsobena popálením či opařením ať již vodou či olejem, polévkou, kávou atd. jsou velmi těžko léčitelná po estetické stránce. Jizvy,které jsou trvalé, pokud se zahojí a Vy o ně pečujete pomocí návleků a promaštováním a tlakovými masážemi, jsou většinou stejně málo estetické. Bohužel, je to nepříjemná památka na úraz z nepozornosti dozoru dítěte. Popáleninové centrum Královské Vinohrady je centrum,které se o své pacienty velmi dobře stará a je jen v rukou rodičů jakou péči dají zraněnému dítěti v rámci jizvy. Tato péče je dlouhodobá. Až po ukončení růstu a ve velmi omezené míře lze začít vůbec uvažovat o nějaké eventuelní estetické nápravě, pokud ale vůbec půjde. Vždy však za cenu jiné jizvy.Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, před třemi a půl lety jsem si nechala udělat zvětšení prsou. Asi rok a půl poté se mi povedlo otěhotnět. Od té doby mám jedno prso na omak tvrdší. Prosím můžete mi poradit? je mi 35 let (Simona Cvrková)

Dobrý den, paní Simono, základem je tedy ultrazvukové vyšetření prsou. Dále se uvidí jaký bude výsledek. Žádánku na sono prsou vystavuje gynekolog nebo praktický lékař, vyšetření si ale asi budete hradit sama. Zdraví MUDr.Šulcová

Dobrý den paní doktorko, moc bych Vás prosila o radu. Mám přítele, má 54 let a má výrazné otoky horních víček, nejhorší poránu, zmírňující se k večeru, zhoršující se teplem a vystavením slunci, občas mívá oteklé i čelo. Jsem lékařka, takže biochemické výsledky krve - bez patologie, oční vyšetření - bez patologie, pouze v minulosti diagnostikovány zákalky v návaznosti na silný úder do oblasti čela a telene hlavy. Stravuje se zdravě, 5 let cvičí Aikido, 2x týdně posilovna.Otoky očních víček trvají asi 3 roky, vstupně bylo provedeno kožní vyšetření, alergologické vyšetření - vše v normě. Navíc má seboroickou dermatitídu v obličeji a akrální vitiligo. Vzhledem k tomu, že jsem PL, dif. diagnosticky už nevím,jaké vyšetření udělat, event. bych se chtěla zeptat, zda by pomohla plastická operace očních víček s trvalým efektem, nebo je zde nebezpečí, že by se mohly otoky horních víček i! po operaci obnovit. Otoky mají vodnatý charakter, mírně pomáhají studené obklady, ale minimálně, event.pomáhá masáž víček. Moc bych Vás prosila o odpověď. Samozřejmě se jedná i o estetickou stránku , ale i o to, že při maximálních otoku víček má jen úzké oční škvírky. V případě Vámi doporučené plastické operace bych se ještě chtěla zeptat, zda by se jednalo o operaci plně hrazenou pacientem, nebo zda by ve výšeuvedeném případě z event. zdravotních důvodů něco hradila i ZP. Moc děkuji za odpověď.(Monika Chvátilová)

Dobrý den paní doktorko, k Vašemu dotazu je nutné dodat,že v rámci očního vyšetření bych ještě volila vyšetření endokrinologické, protože i zde občas může být příčina,která se operací nedá odstranit a otoky by přetrvávaly,zejména pak při popisu,že otéká i čelo. Doporučovala bych se domluvit s kolegou MUDr. Rezkem,který již v dané problematice má výsledky a tyto zvláštní pacienty vyšetří a zváží vhodnost operace plastickým chirurgem. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, je mi 22 let a chtěla bych si nechat zmenšit prsa. Děti v budoucnu plánuji, ale ne nijak v brzké době. Chtěla bych se zeptat, jestli vůbec operaci zmenšení prsou děláte ženám, jež ještě nemají děti?(Káťa)

Dobrý den paní Káťo, redukční mammaplastika, tedy zmenšení prsou lze provést i u dosud nekojících žen, jen je třeba vzít v úvahu, že efekt po operaci se změní či zmizí po těhotenství a kojení. Je tedy na Vás zdali není lepší počkat po dětěch a užít si efektu operace déle. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den paní doktorko. Je mi 47 let,mám již dospělé děti.Trápí mě asymetrie prsou,mám skoliozu páteře.Pravý prs mám o 2 čísla větší. Je možná operace zmenšení prsu? Hradí takovou operaci zdravotní pojišťovna?Děkuji za odpověď.(Broňa)

Dobrý den, asymetrie prsou se řeší více způsoby - modelace oboustranně a jednostranné zmenšení prsu. Úhrada zdravotní pojištovnou záleží na zvážení dané pojistovny,u které jste pojištěna. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Prosím o radu - jestli implantaty v prsou se musi po nejakem čase měnit? (Jana)

Dobrý den paní Jano, implantáty by se měly měnit po cca 10 letech, jsou však jedinci,kteří je nosí déle a nic se neděje. Rozhodující je vždy sono vyšetření prsou a nález uvnitř. Pokud je vše v pořádku, implantáty jsou bez poškození a vy necítíte, žádné změny, bolesti, či jiné obtíže, estetický výsledek je také dobrý, pak bych nespěchala. Je to ale jen na vás. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mám vážný zájem o korekci ušních boltců.Podotýkám, že mně je 57 let. Je to ještě možné? Děkuji za odpověď.(Jaroslav Málek)

Dobrý den, korekce ušních boltců je samozřejmě možná, operaci bych ale doporučila spíše na podzim či začátek zimy. Nosíte obvaz na celou hlavu. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, chtěla bych se zeptat mám poprsí vel. 4 a chtěla bych je zmenšit a celkově upravit je možné dát silikony? aniž by to vadilo při kojení?(Eva)

Dobrý den paní Evo, děkuji za dotaz, i když po pravdě mu moc nerozumím. Chcete zmenšit poprsí a pak vložit implantáty? Ale to budete tam kde jste nyní. Myslím, že asi máte na mysli zmenšení prsou s jejich modelací do pěkného tvaru a menší velikosti. Kojení operace ovlivnit může ať již s implantáty či bez nich. Můj názor je ten,že pokud plánujete dítě v brzké době, počkala bych na vývoj po kojení. Operace je lepší důkladně naplánovat a mít z efektu radost po delší dobu. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li je možné provést modelaci prsu, když jsem ještě nebyla těhotná, připadně po jaké době od operace je možné otěhotnět a v případě, že nebudu kojit zůstane výsledek stejný? Děkuji za odpoveď.(Bára)

Dobrý den paní Báro, k problematice modelace prsou a následnému těhotenství a hormonálních změn v něm musím dodat,že efekt operace nelze takto plánovat. Těhotenství ovlivnuje tvar a velikost prsou ať kojíte či nikoliv. Doporučuji operaci až po dítěti a budete si užívat efektu jistě déle. Zdraví MUDr.Šulcová

Dobrý den chtěla bych se zeptat. Když má žena velká a povislá prsa tak zda lepší vysledek je po zpevnění prsou nebo po zmenšení prsou. A jaká je asi orientační cena. Předem děkkuji.(Simi)

Dobrý den paní Simi, na Váš dotaz nemohu podat řádnou odpověď, protože rozmezí ceny je veliké. Doporučuji konzultaci a zde Vám bude předložena zcela přesná cenová kalkulace. zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, chtěla bych se informovat na operaci zvětšení prsou a případnou korekci vpáčených bradavek. Je možné tyto dva zákroky postoupit najednou? Jaký je přibližně časový horizont, kdy bych mohla operaci postoupit (co nejdříve)? A pokud je to možné, můžete mi prosím napsat přibližnou cenou za kompletní operaci vč implantátů+hospitalizaci+další výdaje? Děkuji moc a přeji hezký den. S pozdravem Vendula Szőke(Vendula Szöke)

Dobrý den paní Vendulo, děkuji za dotaz,ale zde Vás požádám o objednání ke konzultaci protože jen tak mohu odpovědně odpovědět na Váš dotaz. zdraví MUDr. Šulcová

dobry den chtela bych se zeptat mam asi 15 let tetovani vlastni vyroby a ted po letech bych se toho chtela zbavit .laserem to je drahe a prtoto se ptam jaky jeky by byl zpusob abych se toho mohla zbavit sama po domacky predem dekuji (Jiřina)

dobrý den paní jiřino, v žádném případě Vám nedoporučuji jakékoliv zásahy "podomácku" do tetováže. Bohužel odstranění je drané,ale ani tetování není zadarmo. Odstranování lze dělat i po kouskách, tak jak budete mít peníze. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, trápí mě asymetrie prsou (nejenom velikost, ale také tvar prsou, uložení a velikost dvorců). Jak dlouho po kojení bych si měla na tento zákrok počkat? Někde čtu půl roku, někde jeden rok. Tento měsíc přestávám kojit a v jednom centru mi nabízejí operaci již v březnu. Je to dostačující odstup? Děkuji za odpověď.(Vendula)

Dobrý den paní Vendulo, odpověď není tak jednoduchá, kojit je třeba definitivně přestat, tj. mléko ustoupí. V prsu ale zůstávají ještě mléčné lakuny,které ještě budou produkovat sekreci a tato musí zcela přestat, to je normální během 6-12 měsíců po ukončení kojení....Pro plánovanou operaci je velmi důležité si dát tu práci a být velmi velmi trpělivá, ušetříte si komplikace po operaci a stresy Vaše i operatérovy. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, prosím o radu jak odstranit malé fibromky těsně pod spodním očním víčkem a příp. cenovou náročnost. Děkuji. (Helena)

Dobrý den paní Heleno, s touto lokalitou si umí dobře poradit na očním odd., které dopručuji kontaktovat v místě bydliště, výkony jsou hrazeny pojištovnou. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je mi 44 let mel bych zajem o liposukci břicha prosil bych o napsaní aspon orientacní ceny děkuji (Pepa)

Dobrý den pane Pepo, u mužů je nezbytně nutné provést osobní konzultaci, protože tuk se u mužů většinou neukládá pod kůží jako u žen, ale uvnitř břicha mezi kličkami střevními a tam se liposukce nedá provést. Zcela orientačně se cena liposukce pohybuje mezi 25-35 tisíci korunami. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, kolik stoji odstraněni neurofibromu o velikosti 2x2 cm. Jak dlouho se musi ležet v nemocnici?(Simona)

Dobrý den, s problematikou neurofibromu je nezbytně potřebné se obrátit na kliniku plastické chirurgie Praha FNKV, FN Brno, nebo FN Ostrava, FN Plzeň, zde Vám poskytnou potřebné informace. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den měla bych zájem o zvětšení prsou,je mi 25,mám za sebou 2 porody,chtěla sem se optat kolik by to stálo a jestli je možné to mít na splátky,když splácím ještě něco jiného?Děkuji za odpověď (Lucie)

Dobrý den paní Lucie, zvětšení prsou pomocí implantátů se cenově pohybuje mezi 48-64 tisíci korunami dle typu a značky implantátů, zvětšení pomocí macrolane cca 60-70 tisíc, splátkový režim je sice možný, ale Essex či Reiffeisen bank si samozřejmě prověří zda-li budete schopna splácet vše najednou. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné s prvními implantáty skočit tandem. Děkuji mockrát za odpověď (Renata)

Dobrý den paní Renato, implantáty jsou tvořeny tak,že je před operací pacient upozorněn na skutečnost,že nejsou určeny k provozování "tvrdých" sportů....je třeba toto projednat s Vaším instruktorem pro seskok. Zdraví MUDr. Šulcová Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,po porodu(před dvěmi lety) mi zůstalo dost kil a nemůžu se toho zbavit,různé diety a léky nepomáhají a váha pořád roste.Je mi 28,mám BMI 34,vždy jsem měla do 60 kil,dnes jsem před 100 kily!Chci se zeptat, lze udělat bandáž žaludku v mém případě a hradí tyto zákroky pojišťovna?Děkuji mockrát. (Monika)

Dobrý den paní Moniko, pro vyšetření bandáže žaludku a úhradu od zdravotní pojištovny doporučuji se obrátit na OB kliniku, se kterou spolupracuji a mám s ní dobré zkušenosti. Objednejte se u nich a moc je ode mne pozdravujte. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na zmenšení prsou, mám 3 děti a poslední ještě kojím, za jak dlouho po ukončení kojení je možno zákrok podstoupit a jaká je jeho cena. Zmenšení z velikosti 80F-G na 80 C. Děkuji (Barbora)

Dobrý den jakákoliv operace na prsou je možná až po skončení kojení s odstupem 1 roku po ukončení kojení. Prsa ještě změní tvar,což také ovlivňuje cenu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mohu se zeptat, zda provádíte u vás i chirurgické odstranění bradavic? Pokud ano, jak se pohybuje cena? děkuji za odpověď. (Míša)

Dobrý den paní Míšo, excize se pohybují dle velikosti, počtu , typu zákroku, typu znecitlivění v cenovém rozmezí 2500-5500,-Kč(pokud se jedná o lokální zencitlivění). Přesnou cenovou nabídku klient obdrží při osobní konzultaci a po vyšetření. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, je mi 57 let, jsem silné postavy a uvažuji o abdomiplastice břicha. Chtěla bych se Vás zeptat, zda je tato operace v mém věku vhodná akolik by stála. Jsem zdravá a vitální, avšak za převislé břicho sestydím a nevím jak se toho zbavit. Dietolog mi nepomohl a ani cvičením nebyl žádný výsledek znát. (Jitka)

Dobrý den paní Jitko, děkuji za dotaz k tématu abdominoplastika - zde je více problémů- pro eventuelní možnost operačního zákroku Vás prostě potřebuji nezbytně vyšetřit, musím znát Vaši výšku, aktuální přesnou váhu, dále potřebuji nějaké záznamy od dietologa a znát anamnézu průběhu Vaší diety. Pokud budete mít zájem o nezávaznou konzultaci,jsem Vám k dispozici. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chci se zeptat, zda lze plasticky upravit tvar pupíku. Od narození ho mám vyhřezlý a veliký po těhotenství se to ještě zhoršilo. Opticky zvětšuje celé břicho. (Kateřina)

Dobrý den paní Kateřino, zde bych doporučila kontaktovat všeobecnou chirurgii,protože z popisu soudím,že se bude jednat o malinkou pupeční kýlu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mohu se zeptat, zda provádíte u vás i chirurgické odstranění bradavic? Pokud ano, jak se pohybuje cena? děkuji za odpověď. (Míša)

Dobrý den paní Míšo, excize (chirurgické odstranění) pigmentových nevů a bradavic provádím, Cena se pohybuje podle počtu v rozmezí 2500-5000,-Kč. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,sportuji každý den a sanžím se jíst zdravě a hodně pít, ale i přes to se nemůžu zbavit tuku na vnitřní straně stehen a na bocích, v žádném případě nejsem tlustá,ale tyhle partie mi prostě nejdou shodit,kolik by prosím stála drobná liposukce?Docela o ní uvažuji, ale bohužel ta cena je pro mne rozhodující. (Evča)

Dobrý den paní Evčo, popisované lokality pro liposukci nejsou zrovna ty z nejmenších....cena takové operace v celkové narkoze se pohybuje mezi 20-30 tisíci korunami,ale ke stanovení přesné ceny Vás musím osobně vidět. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych si nechat odstranit laserem dvě pihy v obličeji; mám 1,5 roku staré dítě, které v noci 1 - 2x kojím. Nemůže zásah laserem vadit? Děkuji za odpověď. (Romana)

Dobrý den paní Romano, zásah určitě nevadí,ale při kojení nedoporučuji lokální anestezii a výkon je bez ní velmi bolestivý. Raději počkejte až přestanete kojit. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den .panídoktorko.Mám na vás dotáz.Mám prič dělohu ale zustálimi vaječniky .Chtěla sem se zepát když menšujete i větřujete prsa. dělate i plástiku dělohy ráda by sem vědela. (Eva)

Dobrý den paní Evo, veškeré zákroky týkající se dělohy a ostatních ženských orgánů provádí gynekolog. Úprava poprsí je odbornost plastického chirurga. Ženské orgány zase gynekolog. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den,chci se zeptat kolik stoji priblizne na vasi klinice zvetseni rtu metodou Permalip? Dekuji za odpoved! ()

Dobrý den, operace stojí 25000,-Kč. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den paní doktorko. Před šesti lety jsem si způsobil přetrhání koleních vazů v levém koleni. Zbytky vazů byly operativně odstraněny s tím, že je nutné podstoupit plastiku. Na ní jsem však nešel, čehož lituji.Dnes mi je šedesát a rád bych se vrátil k rekreačnímu lyžování , které jsem přerušil. Můj dotaz je, jestli není pozdě v tomto věku podstoupit plastiku křížových vazů.(Zdeněk)

Dobrý den pane Zdeňku, já se velmi omlouvám,ale nejsem ortoped. Plastika křížových vazů v koleni spadá do problematiky ortopedie. Myslím si,že věk v dané chvíli pokud jste zdráv nehraje roli, pokud tam ortopedi najdou dostatek materiálu. Doporučuji se obrátit na ortopedii v místě bydliště. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,paní doktorko,chci si nechat provést úpravu spodních očních víček a vyplnit macrol.gelem lehce povislé okolí ústních koutků.Prosím Vás o radu,který zákrok je vhodnější podstoupit jako první,z hlediska souměrnosti tváře. (Eva)

Dobrý den paní Evo, doporučuji provést operaci očních víček a po ustoupení otoků provést korekci vrásek a koutků. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Mám hodně propadlé tváře, chtěla bych je vyplnit.Kolik by mě taková operace stála?Je mi 48 let. (Jiřina)

Děkuji za dotaz,ale odpověď není tak jednoduchá, pokud by se jednalo o výplňový materiál na bázi hyaluronové kyseliny je třeba počítat cca 30 tisíc., pokud by byla třeba operace např. facelift pak je cena od 45 tisíc, ...byla by velmi vhodná osobní konzultace. Pokud máte o konzultaci zájem, je nezávazná, stojí 500 Kč. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den,chtela bych se zeptat kolik by stalo odstaneni materskeho znamenka? (Lucka)

Dobrý den, cena výkonu - chirurgické odstranění v místním znecitlivění je 2.500,-kč. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, je mi 57 let, v oblasti krku, ramen, podpazi mam velke mnozstvi koznich fibromu. Jake jsou prosim moznosti odstraneni, kolik zakrok stoji, event. je mozno odstranit domacimi metodami? (Jan)

Dobrý den pane Jane, odstranění fibromů je možné provést elektrokoagulací. Výkon stojí 3.500,-Kč. Pokud budete mít zájem, objednejte se prosím formulářem. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se zeptala, zda se provádí úpravy prstů na rukou. V mém případě se jedná o palec pravé ruky, který má jiný tvar než palec na levé ruce. Na pravé je nehet krátký a široký, na levé je dlouhý a úzký. Je možné palec na pravé ruce upravit tak, aby byl stejný jako na levé? (Helena)

Dobrý den paní Heleno, úpravy tvaru prstů neprovádím. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den mam trislovou kylu ale nemam zdravotni pojisteni co mam delat? (Josef)

Dobrý den pane Josefe, zdravotní pojištění při pobytu v naší republice je nezbytné. Pokud zde pobýváte pouze krátkodobě jako turista, pak je dobré se obrátit na pracoviště všeobecné chirurgie,která tyto výkony provádí a budete svou eventuelní operaci hradit v plné výši platbou v korunách na pokladně dané nemocnice. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, je mi 31 let a mám dvě děti a po porodech mám hodně povislé břicho a mám z toho komplex chtěla bych podstoupit operaci břišní stěny a chci se zeptat zda v některých případech tuto operaci hradí zdravotní pojištovna?(Petra)

Dobrý den paní Petro, děkuji za email, k operaci abdominoplastiky pro úhradu pojištovnou, je nutné doporučení vícero lékařů - specialistů a rozhodnutí je na revizním lékaři dané pojištovny. Proto je vhodné kontaktovat revizního lékaře pojištovny u které jste pojištěna a přímo od něj získat soupis všech lékařů, kteří se mu mají vyjádřit.Jsem ale k této úhradě skeptická, protože pojištovny nemají na úhrady těžkých nemocí.... Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den paní doktorko. Mám na Vás dotaz. Mám problémy se zády už pár let,bolesti řeším léky. Na mou postavu mám velké prsa a myslím,že ty jsou příčinou mých bolestí. Jsou prý možnosti,kdy hradí pojišťovna ze zdravotních důvodů i operaci zmenšení prsou. Chtěla jsem se zeptat jaké kroky musím učinit,aby to pojišťovna uhradila ? Jaké lékaře musím navštívit ? Mohla bych si s vámi domluvit konzulataci? (Lenka)

Dobrý den, paní Lenko, úprava prsou zmenšením je možná, jistě to efekt přinese. Zdali jestě vůbec pojištovna hradí tyto výkony bohužel nevím, nemám smlouvu s pojištovnou, jedná se o estetické operace. Konzultace je možná v říjnu. Zdraví MUDr. Šulcová Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chci se zeptat, je mi 26 let a podstoupila jsem pred 4 lety zmenseni prsou, ted planuji dite, ale bojim se, ze ho nebudu moci kojit? (Nikol)

Dobrý den, doporučuji se obrátit na svého operatéra,protože jen ten ví,který z několika typů zákroku modelační mammaplastiky použil. Od něj lze získat odpověď zdali jsou přerušené mlékovody či nikoliv. I při nepřerušení mlékovodů však jistota kojení není zaručena. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den měla bych na Vás dotaz byli jsme se synem na očním a tam nám doporučili plastiku horních víček.Syn 7let můžu se zeptat zda zákrok hradí pojištovna když je to ze zdravotního důvodu děkuji (Petra)

Dobrý den, při tak nízkém věku dítěte doporučuji ještě konzultaci na dětském odd. kliniky plastické chirurgie např. FNKV Praha Vinohrady. Může se jednat o vrozenou vadu,kde je třeba ještě dalších kombinovaných zákroků. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den. Mám dotaz k pigmentovým skrvnám na obličeji. V průběhu posledních cca5 let se mi v obličeji vytvořily silné a zřetelné pigmentové skvrny. Existuje možnost, jak se těchto nepěkných skrvn zbavit, nebo je alespoň potlačit? Lze to trvale? Děkuji za radu. (Simona)

Dobrý den, pigmentové skvrny jsou veliká obtíž,ale doporučuji zde konzultovat pracoviště, které disponuje YAG laserem. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den chtela bych se zeptat jaka je cenova relace za zvetseni prsou u vas pouze orientacne. (Barbora)

Dobrý den paní Barboro, na otázku zvětšení prsou lze takto odpovědět velmi orientačně - rozmezí od 45000,- do 65000,-Kč . Cena závisí na typu a značce implantátu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

je nejaky moznost odstranit jizvu po porodu. jako zustalo na brchu. (Barmaa)

Dobrý den, jizva po císařském řezu po porodu, odstranit nelze, žádná jizva odstranit nelze, lze pouze vylepšit tvar či upravit okolí jizvy. Pokud máte zájem o názor, prosím zašlete foto. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

1. Je možné podstoupit liposukci celého břicha, boků i stehen oboustranně najednou? 2. Zahrnuje liposukce boků i zadní část, myslím tím boční faldíky na zádech. 3. Pokud by nebylo možné provést celkovou zmíněno liposukci, je možné porvést alespoň celé břicho a vnější stranu stehen najednou? 4. Kolik přibližně stají takový zákrok včetně celkové anestezie, pooperačním ubytování a speciálního prádla? (Petra)

Dobrý den paní Petro, já bych potřebovala k Vašim dotazům Vaše foto,abych měla přesnější představu. Prosím o zaslání. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den,chtela jsem se zeptat,na hlave mam asi 5let tukovou boulicku.Nyni pri stehovani jsem se primo do ni pekne uhodila.Je to asi mesic a neustale me to boli.Kolik by stalo odstraneni? (Alena)

Dobrý den paní Aleno, pokud je nyní zřejmě lipom bolavý, je tam v okolí po úrazu hematom. V tomto případě je nezbytně nutné posečkat do zklidnění stavu a následně v klidovém stavu útvar vyjmout. Doporučuji proto naplánovat výkon např. na září. Zdraví MUDr.Šulcová Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dnes již mám druhý dotaz, mám onemocnění štítné žlázy a beru denně letrox100. Dočetla jsem se že nelze odoperovat face-neck lifting. Můžete prosím udat důvod, děkuji. Měla bych zájem podstoupit plastickou operaci. (Martina)

Dobrý den paní Ambrožová, estetické operace je vhodné provádět jen a pouze se souhlasem specialisty u kterého se léčíte se štítnou žlázou. Operace obličeje - face and neck lifting je poměrně složitá operace a je třeba před operací zvážit rizika. Dysbalance štítné žlázy není vhodná pro tuto operaci, pokud však specialista povolí provedení operace z hlediska užívání léků a zejména pak jejich vlivu na krvácení a hojení, je toto možné. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, měla bych zájem o operaci horních víček a protože mám vrásky na vrchním rtu i aplikaci permalipu,zajímala by mne cena obou operací a jeli možnost hrazení formou splátek. (Martina)

Dobrý den paní Martino, k operaci horních víček a permalipu se váže stejné doporučení jako k operaci face and neck liftingu. Operace s úhradou zdravotní pojištovny neprovádím, nemám se zdravotní pojištovnou uzavřenu smlouvu. Zdraví MUDr. Šulcová Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý, den mám dvě děti, je mi 25 let, po dětech mám hodně vytahané a splasklé prsa, také dvorce se mi hodně zvětšili, zapříčinilo tomu moje velká nadváha při těhotenství a pak sem ryhle zhubla, dá se udělat aby sem prsa měla zase pevná a zmenšení dvorců?Kolik by cca plastika stála? (Lenka)

Dobrý den paní Lenko, děkuji za email, k problematice povislých prsou a velkých dvorců se přímo nabízí možnost operace modelační mammaplastiky,kdy se dvorce zmenší při této operaci. Prsa se zpevní a postaví, čímž se vytvoří pěkný dekolt a zmenšené dvorce jsou úměrně k prsům. Cenově se operace pohybuje do 50.tisíc korun. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den po dětech mi nezůstaly skoro žádné prsa a mám s toho docela fopa.měla jsem normální pěkné prsa ale po dětech jsou pryč.nenosím ani oblečení z volnějším límcem a plavky jsem na sobě neměla 4 roky .je mi 24 let . jsem na mateřské z roční dcerou a přála bych si prsa na splátky . nemám nikde žádné finanční závazky či dluhy přítel s kterým žiji už 7 let vydělává dobře a tudíš finance na splátky mám. bydlíme ve vlastním nájem taky nikomu neplatíme myslíte že se dají udělat splátky ženské na mateřské.?Pokaždé co něco našetřím tak spolknou děti naposled jsem koupila Auto a tudíž prsa šly zase stranou.(Veronika)

Dobrý den paní Veroniko, operace pro vylepšení tvaru prsou ať již pomocí implantátů či modelační mammaplastikou na splátky udělat lze. Společnost ESSOX se přímo touto problematikou zabývá. Jen k problematice mateřské - po operaci prsou je nezbytně nutné dodržet tu podmínku, že nesmíte již minimálně 6 měsíců kojit a dále že po operaci v období cca 4 týdnů nebudete zvedat své dítko. Toto je někdy velký problém... Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mám nárok na abdominoplastiku hrazenou pojišťovnou. Existují nějaké reference na kliniky a lékaře v Praze, podle kterých bych si mohla vybrat? (Simona)

Dobrý den paní Simono, reference o klinikách a lékařích lze najít na portálu plastické chirurgie. Operatéra si volíte Vy, takže je dobré se pozeptat i v okolí. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

kolik by mne stálo zmenšení prsou? Měřím 158 cm a myslím si,že že na svou výšku mám poměrně velká prsa.Nejen že mne bolí záda,ale i na psychice mi to moc nepřidává.(Jana)

Dobrý den paní Jano, operace zmenšení prsou- tj. redukční mammaplastika se pohybuje v rozmezí 45-50 tisíc korun. Záleží na typu operace, protože je jich vícero a délce pobytu na klinice. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den pred tydnem sem si roztrch ucho kvuli nausici a az dneska sem byl na chirurgii a ty me posilaji na plastiku, chtel bych se zeptat co by to stalo? (Václav)

Dobrý den, pokud se jedná o starší úraz pak je možná následná úprava po zhojení rány ošetřené na všeobecné chirurgii. Bylo by dobré ránu dohojit a po zhojení kůže se objednat na konzultaci,kde se přesně stanoví rozsah korektivního výkonu a stanoví cena. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se dá něco dělat s tím, když mám jedno oko větší a druhé menší. Je mi 30 let a začala jsem si toho všímat zhruba před 6 lety. (Jitka)

Dobrý den paní Jitko, velikost oční štěrbiny je závislá na velmi mnoha faktorech, může to být vada vrozená,kdy velikost oční koule je různá, dále může být štěrbina zúžená také vlivem padajících očních víček,kde je možná pomoc plastického chirurga. Zde bych doporučila osobní konzultaci,kdy je možné provést vyšetření a probrat všechny možnosti. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den. Muj problem jsou "vytahana" ocni vicka. Po moji mamince,ktera temer silou vule otevira oci, jsem njspis zdedila tuto vadu nejen na krase. V soucasne dove ziji v Dubai a je mi 31 let. Zivim se modelingem a proto se chci zeptat, jak dlouha je cesta, nez se jizvy stanou neporusitelne( myslim, kdy uz vim bezpecne, ze kuze je plne srostla a nemuze dojit k naruseni a komplikacim).Zaroven se chci zeptat na cenu a zda tento zakrok je hrazen popripade zdravotni pojistovnou. (Jarka)

Dobrý den paní Jarko, operace očních víček se provádí v lokálním znecitlivění,což je výhoda pro Vás,protože můžete po výkonu domů a ulehnout a odpočívat. Chlazení po operaci je nezbytné. Po cca 10 dnech můžete odletět zpět domů, provedeme mezitím ještě kontrolu. Stehy mohou být vstřebatelné,pokud by to bylo zapotřebí, jinak je před cestou odstraním. Fotografování bych doporučila ale až za měsíc od operace. Líčení je možné za 2 týdny od operace. Výkon je v plné finanční režii Vaší, smlouvu s pojištovnou nemám,jedná se o plasticko-estetický zákrok. Nevím v jaké době byste žádala termín operace. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Jde zvětšení prsou zaplatit formou splácení? (Lucka)

Dobrý den paní Lucko, ano, plastická operace lze hradit formou splátek, dokonce i bezúročně. Já spolupracuji se splátkovou společností Essex, která je členem bankovní skupiny Komerční banky.

Přijďte na osobní konzultaci, kde určíme přesnou cenu (cena zvětšení prsou se pohybuje v rozmezí 47-60 tisíc). S objednacím formulářem pak sepíšete smlouvu o půjčce a ihned Vám budou poskytnuty finance na operaci. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den chtěla jsem se zeptat na popálení 2 stupně jak dlouho se táto nemoc léčí?Přítel leži od středy v nemocnici a zítra jde teprve na plastiku stéhna.Máme 23.7 svatbu tak doufáme že se do té doby uzdraví.Děkuji za odpověd. (Simona)

Dobrý den paní Simono, popáleniny jsou úraz,terý vyžaduje svůj čas, zejména jedná-li se o 2.stupeň,kde je nutné přiložit transplantát. Ránu způsobenou popálením je nutné zcela zahojit. Pokud máte před svatbou, nyní vám s přípravou asi nepomůže,ale ošetřující lékař Vám během následujícího týdne jistě řekne další plán léčby. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den. Chtěla bych zvětšit prsa z velikosti č.2 na č. 3. , mám ale obavy,abych nemusela operaci časem podstoupit znovu. Máte v nabídce implantáty které by byly trvalé.Liší se cena od běžných implantátů. Je mi 37 let. Děkuji (Romana)

Dobrý den, augmentace - tedy operace zvětšení prsou se provádí implantáty,které maji určenou životnost. Některé jsou tzv. doživotní, ale to je míněno pro implantát. Operace je třeba obnovit či provést jinou úpravu prsou např. po těhotenství, změně váhy, stárnutí atd.... Tyto situace jsou zcela v řízení Vašeho těla a implantát na stav nemá vliv. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, uvažuji o korekci 1 prsní bradavky, nejedná se o vpáčení, ale o její zvláštní tvar, místo klasicky kulovitého je protáhlá, fazolovitá. Čím jsem starší, tím víc, mě to esteticky vadí, proto jsem se chtěla zeptat jaká by byla u vás cena takového zákroku. Děkuji předem (Zuzka)

Dobrý den paní Zuzko, mohla bych Vás vidět? Ono jen z popisu se špatně odhaduje cena zákroku. Měla bych 23.6. čas kolem 13.30 hod. Šlo by to v Londýnské 39, 3. patro Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Mam nesoumerna prsa, po dvou detech je rozdil mnohem vetsi nez drive. Mam i problem s vyberem podpsenky.Je mozne zmensit, popripade vymodelovat pouze jedno prso aby se co nejvice priblizilo tomu druhemu? A jaka by asi byla priblizna cena? (Šárka)

dobrý den paní Šárko, ano asymetrie prsou lze řešit modelací prsou se zmenšením jedné větší strany. Cenově se výkon pohybuje kolem 40 tisíc korun českých. Přesný typ operace a také cenu lze jednoznačně říci až při osobní konzultaci. Pokud máte zájem o konzultaci prosím o rezervaci na volný termín 11.7. v 13 hod. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Pokud se vyřízne znaménko na obličeji o velikosti asi 1cm x 1cm jde potom plasticky upravit jizva?? tak aby byla nepatrná nebo opravdu minimální?? a kolik by to asi tak stálo přibližně? (Verča)

Dobrý den paní Verčo, při vyříznutí neboli excizi znaménka o velikost1 1x1 cm je jizva cca 1,5-2 cm dlouhá dle nutného okraje podél znaménka. Hojení jizvy nelze předvídat, to je zcela individuální u každého jedince. Jizva je trvalá, pouze se barevně mění. Cena za exzici se pohybuje okolo 1000,-Kč. Je třeba předem znaménko vidět, je znaménko a znaménko. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Absolvovala jsem konzultaci na jisté klinice ohledně zmenšení prsou. V současné době mám velikost 80 F. Měřím 162 cm, vážím 70 kg. Vzdálenost prsního dvorce od klíční kosti byla naměřena 33 a 31 cm. Paní primářka stanovila konečnou cenu na 44.700 Kč. Zdá se mi to příliš. Bylo by možné na základě těchto informací stanovit vaši kalkulaci na uvedenou operaci? (Šárka)

V estetické chirurgii jsou ceny na základě kalkulace lékaře a s pacientem jsou ceny smluvní, neexistuje katalog cen...nebo směrný ceník. Přesto Vás musím ujistit, že cena je více než velmi slušná. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den Chtěla sem se zeptat, je mi 16 let a mám problémy s velkými prsy.Kdybych chtěla jít na plastiku hradila by mi to pojišťovna, pokud by mi uznali, že to jsou zdravotní potíže ? Děkuji za opověd (Iva)

Dobrý den slečno Ivo, při velikých prsou tj. gigantomastii o úhradě pojištovnou rozhoduje revizní lékař dané pojištovny,u které jste pojištěna po předložení názorů ortopeda, neurologa, plastického chirurga. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Chtěla bych zvětšit prsa. Mám přírodní svoje vel.č. 2 a chtěla bych velikost 3. Kolik by to stálo?(Verča)

dobrý den, paní Věrčo, při zvětšování prsou hrají roli implantáty a zde je cenové rozpětí veliké. Cena je určena přesně při osobní konzultaci, pouze informativně se rozpětí pohybuje od 45 -65 tisíc korun za operaci. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych jednou podstoupit plastiku nosu.. Proto jsem se chtěla zeptat, zda před operací na konzultaci někde uvidím, jak po operaci můj nos bude vypadat, jak budu vypadat já nebo zda je to jen sázka do loterie? Nerada bych pak zjistila, že mi nový nos vůbec nejde k obličeji... Že by to můj komplex z něj ještě víc prohloubilo.. předem děkuji za odpověď(Michaela)

Dobrý den, děkuji za email, k problematice plastiky nosu a jejího PC 3D ztvárnění - hojení nelze PC animace předpokládat a tedy ani nelze spolehlivě nasimulovat a zde je možná velká odchylka od plánů jak vašich tak chirurga. Zkuste kontaktovat možnost simulace přes portály estetické chirurgie, která z center simulací disponují. Já ji nepoužívám. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Na obou nohách mám dlouhy ě a š prst a pak č a ř zase malý - skoro stejně dlouhyý. Je možno operativně poupravit prsty tak, aby šli hezky za sebou, jak mají? A kolik ten zákrok stojí a co obnáší? Díky tom se mi 4 prst stáčí pod 3 a stydím se za to, takže nenosím vůbec otevřené boty. Děkuji za odpověď. (Laura)

Dobrý den, děkuji za email, problematiku,kterou popisujete, řeší ortopedi, obratte se prosím na ortopedickou kliniku Praha,Brno,Plzeň. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Jak můžu postupovat po operaci prsu- nádor asi 15 mm a 6 mm, zřejmě vyříznou a udělají manžetu. Zůstane mi určitě škaredá jizva, můžu si vyžádat k operaci plastického chirurga? Nebo jak nejšetrněji provézt operaci.Nebo to řešit s plastickým chirurgem až po operaci? (Táňa)

Dobrý den, děkuji za dotaz k problematice operace při nádoru prsu. Doporučuji následující postup- plně důvěřujte svému chirurgovi,který zvolí nejšetrnější postup pro Vás a nejradikálnější pro nádor. Řezy pro takovéto operace jsou standartizované. Jizva se hojí zcela individuálně u každého jinak,ale pokud bude vše v normálu a v 99% tomu tak je, tak bude klidná. Až se bude z histologického vyšetření vědět,že je vše v pořádku,pak je po dohodě s operatérem a onkologem dobrá konzultace u plastického chirurga. Nyní se soustředte na pokyny vašeho prsního chirurga,ten je nyní nejdůležitější. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Kolik stojí zvětšení penisu,nejsem sním spokojenej holky mě dost často vytačej atvrdí žeho mam maleho. (Petr)

Dobrý den, operace zvětšení penisu neprovádíme. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Před cca půl rokem jsem prodělala modelaci prsou, ale už nyní začínají být prsa opět povislá. Mám malá prsa vel.1-2, cvičím, používám podprsenku i zpevňující krémy. Čím to může být a co s tím? (Mel)

Dobrý den,po modelaci se prsa během půl roku mění, pokud máte pocit,že prsa nemají tvar souměrný či jste jinak znepokojena, je nezbytné navštívit operatéra, který vás operoval. Ten přesně ví, jaký byl stav při operaci. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den mam 202 a vazim 145 chtel bych si nechat podvazat zaludek je to prosty duvot kazdy den mam trenink hazene a nedari se mi shodit kolik se pohybuje cena a doba kdy by sem musel lezet u vas (Karol)

Dobrý den pane Karol, je nezbytně nutné se objednat ke konzultaci na specializovaném pracovišti zabývající se morbidní obezitou - např. OB klinika. Na našem pracovišti se tyto výkony neprovádí. Abdominoplastika jako operace není operací kdy se zmenšuje žaludek. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová MBA

Na kolik by mě vyšla plastická operace břicha. Je mi 25 let, mám 2 děti a při prvním těhotenství se mi na břiše udělalo velké množství strií, které mám i nad pupíkem. Navíc mám břicho povislé, celkově dosti nevzhledné. (Kristýna)

Dobrý den,paní Kristýno, operace abdominoplastika,tj.plastika břicha spojená s sešitím diastázy svalů břišní stěny se pohybuje v rozmezí 37-45 tisíc korun. Nutno upozornit,že strie nad pupíkem odstranit nelze. Pod pupíkem se odstranují v rámci operované plochy. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová MBA

Proc mam jednu stranu obliceje mensi a druhou vetsi? Dalo by se s tim neco udelat? (Monika)

Dobrý den paní Moniko, pokud se jedná o asymetrii výraznou např.rozdíl více než 1,5cm, pak se jedná o vrozenou vadu. Jinak se jedná o stav,který se vyskytuje u všech lidí, kdy jedna polovina těla může být malinko větší, souvisí to s nitroděložním vývojem. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová - Hejnalová MBA

Ziju v canade podstoupila sem tady operaci prsou zmenseni a modelaz operoval me doktor a.thoma muzete se podivat na jeho web stranky.mam dotaz mela sem 44dd velikost prsu ale spis me trapi hojeni.beru uz 4 antibiotika jedno prso mi v okoli drenu zapacha a to druhe mam praskle stejy mam otevrenou ranu velkouasi2 briska palce a to sami tak lustou podle doktoru tady je to normalni musim rict ze doktori tady je katastrofa na ceske doktori neni.doktor rika ze mi to sroste ale ja uz se opravdu bojim sem skoro mesic po operaci a porad se to nehoji .mam otevrene prso a podle doktoru je vse o.k.tece ni stoho plno zlute vody.nehojinse to.mam strach.muzete mi prosim poradit,cekam na vasi odpoved dkuji tdy ani stahovadlo nedavaj ani podprsenku prej mam nechat vse volne prosim pomozte ani bych tady nesla al uz sem se stydla vyjit ven a zada me bolela moc ale za cenu tohodel nevim koukam na internet a vsechny zeny maj hojeni normalni. (Veronika)

Dobrý den paní Veroniko, redukční mammaplastika, kterou jste podstoupila má někdy složitější hojení. Je také více způsobů provedení této operace. Záleží i na zkušenosti lékaře, který ji provádí, to není jen o prezentaci. Pokud máte nějaké výtok je třeba vědět, zda-li je či není infikován. Dále píšete o rozpadu rány i toto je možné,pokud reagujete např.na šicí materiál, nebo tlak žlázy je velký. Asi by bylo vhodné si s lékařem popovídat a nechat si vše dobře vysvětlit. Pokud nedávají ani elastickou bandáž, tak se také můžete přeci zeptat proč na tom nic není. Takto na dálku se velmi špatně radí, pokud byste měla cestu do Čech je konzultace možná. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová - Hejnalová MBA

Je mi 33 let. Od mládí mě trápí asymetrie prsou.Mám 3 leté a půl roční dítě.Již nekojím.Po dokojení se asymetrie ještě zvýraznila..cca 2-3 čísla.Je to už tak viditelné,že to hodně těžce nesu.Nechtěla bych žádné implantáty,pouze zmenšit větší prso,i s tím,že určitě nebudou úplně stejné.To je mi jasné. Chci se zeptat,zda je tento zákrok možný,kolik by asi stál tento zákrok? Byla by šance proplacení pojišťovnou? Děkuji předem. (Jana)

Dobrý den paní Jano, operace asymetrie prsou náleží do spektra operací možných hradit pojištovnou a smí ji provést po odsouhlasení revizním lékařem to pracoviště,které má s předmětnou pojištovnou uzavřenu smlouvu. Já tyto smlouvy v rámci estetické chirurgie uzavřeny nemám. Operace včetně úpravy asymterie provádím za plnou úhradu klientem. Doporučuji se informovat na místní pobočce pojištovny, kde jste pojištěna. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová - Hejnalová MBA

Dobrý den, mohli byste mi prosím sdělit přibližnou cenu abdominoplastiky? Shodil jsem přibližně 20 kg a mám povadlý podbřišek. (Honza)

Dobrý den pane Honzo, cena abdominoplastiky má velké rozpětí v řádech 10000kč. Proto bych nevolila střílet cenu od popisu ale cenu stanovuji dle plánu typu zákroku při osobní konzultaci. Pokud máte zájem je volný termín na konzultaci ještě 23.6. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová - Hejnalová MBA

Jak je dlouhá objednací lhůta na plastiku obličeje a krku. Jaká je celková cena? (Eva)

Dobrý den paní Evo, po provedené konzultaci je objednací doba cca 3-4 týdny a cena je zcela přesně stanovena v den konzultace. Pokud máte o konzultaci zájem, je volný termín 23.6. Je však jej třeba potvrzením rezervovat. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová - Hejnalová MBA

Dobry den, potrebovala bych odstranit tetovani. Jsou to tri znaky o velikosto cca 1/1 cm. Kolik by tento vykon stal penez? Jedna se o klasicke tetovani, ne permanentni maku-up. (Barča)

Dobrý den paní Barčo, omlouvám se, ale odstranění tetování neprovádím, ceny neznám. Doporučuji kontaktovat pracoviště, která se přímo na tyto výkony specializují. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová - Hejnalová MBA

Je mi 22let mám ho malího, dá se penis prodloužit? (Petr)

Dobrý den pane Petře, doporučuji se obrátit na spádové odd. urologie, kde je možné se informovat na možnosti, naše pracoviště tyto operace neprovádí. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová - Hejnalová MBA

Dobrý den, chci se zeptat co znamená nález patrny nehomogení neohraničený kalcifikovaný sytý stín velikosti cca 5x2.5cm,v.s. chrupavka štítná s kalcifikacemi ,děkuji. (Gábina)

Dobrý den paní Gábino, s tímto popisem by bylo nejvhodnější kontaktovat Vašeho praktického lékaře, vzhledem ke skutečnosti,že se jedná o popisovaný nález zřejmě z CT. Zde by bylo velmi vhodné vše důkladně prodiskutovat. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová - Hejnalová MBA

Je mi 29 a mám 160cm a po dětech s 58 kg skoro 95 kg velká prsa 75H nejde mi zhubnout cvičení ani diety nefungují šlo by jdělat zmenšení žaludku a kolik prosím stojí moc děkuji (Verča)

Dobrý den paní Veroniko, problematika modelace prsou následuje až po event.operaci bandáže žaludku. Bylo by dobré se obrátit zprvu na kliniku obezitologie, kde takovéto zákroky provádí. Kde je nejbližší Vašemu bydlišti Vám řekne Váš praktický lékař. Je to ale záležitost, která si žádá svůj čas. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová - Hejnalová MBA

Dobrý den. Chtěla bych si nechat vyříznout drobnou pihu ( 4 mm ) mezi prsty DK. Je nutné před tím vysadit Hormonální antikoncepci ? Děkuji. (Petra)

Dobrý den, děkuji za dotaz, v případě drobného zákroku v lokální anestezii - např. pigmentový nevus, se jedná o obdobnou situaci jako zubní zákrok. Zde není potřeba antikoncepci vysazovat. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, prosím chtěla bych se zeptat na zvětšení rtů metodou permalip. Zatím jsem žádnou jinou metodu nezkoušela, když jsem se radila u odborníka s vyplní pomocí inijekcí, paní doktorka mě říkala, že mám rty hodně úzké a nepravidelné, takže efekt by byl malý. (Katka)

Dobrý den paní Katko, děkuji za email k problematice výpně rtů pomocí implantátu Permalip.Tento implantát je vhodný tam,kde ret je úzký a je potřeba mu zvětšit objem. Nerovnosti však implantát vyrovnat neumí. Doporučovala bych nezávaznou osobní konzultaci pro proměření a zhodnocení stavu . Termíny konzultací jsou nyní v druhé polovině června. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, mela bych zajem o zvetseni prsou, ale muj dotaz spociva v tom jestli je to mozne hradit splatkove. A jeste by mne zajimalo jestli provadite i labioplastiku. Je mi 25let a jsem po 1 diteti (Michaela)

Dobrý den, platba na splátky není bohužel možná. Zdraví MUDr. Šulcová Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Chci se zeptat, kolik stoji takova modeláž prsou bez implantatu? Děkuji za odpověd (Lenka)

Dobrý den paní Lenko, modelace prsou bez jejich zmenšování či zvětšování pomocí implantátu se pohybuje v rozmezí 30-40 tisíc korun, cena je však přísně individuální a je stanovena pouze při osobní konzultaci,kde je zvolen postup a k němu náležející cena. Cena se také liší dle pracovišt. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

dobry den.mne la bych zajem si zvetsit prsa.chtela bych nejdriv vedet kolik to asi tak stoji.dekuji za odpoved. (Kristina)

Dobrý den paní Kristino, augmentace neboli zvětšení prsou je operace,která má velmi veliké cenové rozpětí. Cena je stanovena při osobní konzultaci a výběru typu a značky implantátu. Pokud máte zájem o konzultaci, mohu Vás objednat Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, měl jsem dg. angiofybroma nasopharingis prorůstající do fossa pterigopalatina l.dx. Prodělal jsem několik operací nádoru cestou laterální rinotomie na klinikách v Praze. Léčba ukončena v roce 2001 ozářením Lexellovým Gama nožem. Mám nyní zdeformované pravé nosní křídlo a nesouměrně veliké nosní dírky+ křivou přepážku, chci se zeptat na možnost plastické úpravy stavu z důvodu svého pocitu v sociální komunikaci s okolím. Je mi 31 let, můj zdr. stav nyní stabilisován,. léčím se jen s úzkostně depresivném syndromem u psychiatra- dlopuhodobá medikace antidepresivy jako následek onkologické léčby. Mohu poprosit o informaxci na jaké pracoviště bych se mohl obrátit s žáídostí o vyš. plastickým chirurgem v obl. ORL? Jsem z Ostravy, děkuji Vám za Váš čas strávený čtením této zprávy a případnou odpovědí. (David)

Dobrý den, pro konzultaci s plastickým chirurgem, prosím kontaktujte FN Ostrava-Poruba, zde přímo oddělení plastické chirurgie je. Zdraví MUDr. Šulcová Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,chci se zeptat jestli dělaté plastiku zarostlého nehtu?Jestli ano, tak kolik to stojí? Děkuji (Lenka)

Dobrý den paní Lenko, zarostlé nehty jsou problematikou chirurgie. Pokud nemáte v místě bydliště někoho z chirurgů, prosím kontaktujte sestřičky na tel. 257272400 , ony Vás dají ke mě do kalendáře. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den.Mám předkus horních předních zubů.Mám špatně rostlou dáseň a rovnátka by mi prý nepomohla...Chtěla bych se zeptat zda by mi pomohlo zvětšení rtů.Vím,že předkus by to nevyřešilo,ale zda by to vyřešilo estetickou podobu.Děkuji za odpověď. (Veronika)

Dobrý den, děkuji za dotaz ohledně zvětšení rtů. Každý tvar obličeje je při předkusu jiný. Zde bych doporučila pouze zvětšení rtů "na zkoušku" pomocí výplnových materiálů. Pokud Vám zvětšení nebude vyhovovat, výplnový materiál se za nějakou dobu sám vstřebá. Nejedná se o definitivní řešení. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mám otázku ohledně modelace-zmenšení poprsí. Je mi 28let, mám 180cm, asi 70kg a prsa velikosti 5-6!! V prosinci by se mi mělo narodit moje první dítě. O zmenšení prsů uvažuji už od puberty nejen kvůli nejapným připomínkám, ale i ze zdravotních důvodů(mám fyz.náročné povolání a bolesti zad), hodně jsem dřív sportovala, ale dnes už mi to nedovolí bolesti prsů - nemluvě o letních teplotách a vyrážkách pod i mezi prsy. Po kojení bych si ráda nechala prsa zmenšit a modelovat. Chci se zeptat, jestli je po takovém zákroku možné kojit bez další operace...asi nezůstaneme u jednoho miminka, tak musím vědět, jak se mám přizpůsobit. Chtěla bych mít jednou pěkné trojky :), zahrát si zase tenis, jít se proběhnout se psem a opalovat se v pěkných plavkách, aniž bych vzbuzovala zájem okolí. Předem moc děkuji za odpověď! (Jana)

Dobrý den, děkuji za dotaz ohledně redukční modelační mammaplastiky - tedy plastiky prsou. Pokládáte zcela správně otázku kdy provést operaci. Je několik pravidel - vždy je třeba dočkat minimálního odstupu od úplného ukončení kojení - toto je minimálně 1/2 roku, lépe déle. Další otázka je další těhotenství,změny prsou při něm a změny prsou při následném kojení. Pokud chcete pěkná prsa i třeba velikosti 3, počkala bych až po všech dětech co chcete mít. Je to můj názor,ale nikdo není schopen zaručit, že po operaci při kojení nenastanou např. cysty či jiné drobné problémky, dále že tvar prsou se vrátí do tvaru před těhotenstvím a např. po operaci. Pak je škoda vynaložené námahy a financí. Zvažte tedy časový odstup při těhotenstvích a splnění Vašeho přání pěkných prsou. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli bych mohla podstoupit plastiku očního víčka po operaci štítné žlázy. Po 3 letech od operace mám levé větší než pravé. Předem děkuji za odpověď (Dita)

Dobrý den, děkuji za email k plastice víček. Zde se dotýkáte problematiky,která je přímou specializací očních lékařů,kteří se zabývají asymetrií očních štěrbin při nebo po onemocnění štítné žlázy. Doporučuji zde kontaktovat oční kliniku při fakultní nemocnici blíže Vašemu bydlišti. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, po úrazu jsem více zatěžovala jednu nohu a vznikla mi tím asymetrie lýtek zhruba o 2-3 cm. Na lýtkách mám také usazený tuk. Proto bych se Vás chtěla zeptat, zda je možné odsátím tuku z jednoho lýtka vyrovnat tuto nesouměrnost a pokud začnu na ochablém lýtku nabírat svalovou hmotu (což je běh na dlouhou trať), zda se mi asymetrie neutvoří znovu s ohledem na to, že mi byl odsát tuk pouze jen z jedné nohy. Děkuji za odpověď. (Sára)

Dobrý den, děkuji za dotaz k problematice liposukce. Vámi popisovaný problém však bohužel liposukce nevyřeší. Asymetrii vzniklou nesouměrnou zátěží můžete vytrénovat pouze cvičením s odborným dohledem. Zde liposukce nepomůže. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Pred 2 lety jsem si spalila nohu o ohen mela jsem popaleniny 3.st v ostrave mi to osetrovali a ted po 4 letech necitim kotnik muze to byt tim (Lucie)

Dobrý den popáleniny a zejména vyšší stupně -např. 3 stupeň jak uvádíte Vy - jsou velmi devastující. Zde zřejmě bylo nutné ránu řešit pomocí transplantátů,kdy citlivost je omezena a návrat citlivosti je velmi pomalý např. až po 5 letech, v některých případech zůstavají výpadky citlivosti na některých místech. Je dobré docházet na ambulanci popáleninového centra na kontroly. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Od malička mám mnoho pih na ramenech,rukou a zádech.Chci se zepta jestli je možné alespoň částečně tyto pihy odstranit.Je mi 30let a neustále mi to vadí.Děkuji za odpověď(Bára)

Dobrý den, ano pihy odstranit lze, doporučuji proto konzultaci s estetickým dermatologem, zdali je lepší bělící krem či laser zákrok.Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Chtěla,bych se zeptat na zmenšení prsou.Je mi 46 let,při výšce 156cm mám velikost 75E.Mám neustále problém s krční a hrudní páteří.dle vyšetření na mamografu a následně sonu mám zbytnělé mléčné žlázy-doporučuji.tak,se chci zeptat zda jsem vhodný kandidát na uhrazení pojišťovnou.Děkuji za odpověď.(Zdeňka)

Dobrý den, děkuji za dotaz, k problematice zmenšení prsou - redukční mammaplastice je třeba osobní konzultace,kam Vás nezávazně zvu.K problematice řešení operace přes zdravotní pojištovnu se nemohu vyjádřit, nemám se zdravotní pojištovnou smlouvu. Klienti své operace hradí v plné výši ceny. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Měla jsem problém s tím že mi zarostl kus nehtu ne noze.Před 14 dny mi doktor ustřihl kus toho nehtu.chybí mi asi tak čtvrt nehtu.Chci se zeptat za jak dlouho mi doroste ten nový kousek nehtu.V červenci se chystáme na dovolenou do Termálů na Slovensko a nerada bych o dovolenou přišla.Už z toho mám depku.Každý mi říká že to bude v pořádku,ale mě se to prostě nezdá. (Eliška)

Dobrý den paní Eliško, opravdu nehet po čase odroste a doplní se. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, jsem pár let po běžné liposukci hýždí, ale bohužel po této operaci mi mé hýždě povisli a vznikl mi mezi hýžděmi a zadním stehnem nehezký a velký převis (rýha), která je pro mne opravdu velkou nepříjemnou vizuální vadou. Již jsem byla u několika odborníků, také na přístroji (Zerona), ale výsledek se nedostavil. Myslíte, že se dá s touto rýhou ještě něco dělat? Děkuji za odpověď. (Lucie)

Dobrý den paní Lucie, děkuji za dotaz ohledně problematiky úpravu po operaci liposukce. Oblast hýždí je zonou problematickou k liposukci a mnohdy vzniká Vámi popisovaný problém rýhy, někdy i tak velký,že hýždě visí ve tvaru pytlíčku. Náprava je poměrně velmi složitá a nemusí vždy dobře dopadnout. Někdy je dokonce třeba vytvořit podkožní lalok a ten vsunout zpět do hýždí i za cenu vzniku poměrně tuhé oblasti. Další možností je částečně zpět vyplnit hýždě pomocí macrolane gelu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Mám jedno dítě, nyní očekávám druhé. Před prvním těhotenství jsem měla velikost prsou 75D (výška 178cm, k postavě celkem odpovídající, i když větší). Po odkojení prvního dítěte se má prsa už nevrátila na běžnou velikost. Nyní jsme těhotná a prsa mám již větší než při prvním kojení (cca 75H)....úplně se děsím toho, co bude. Koupit pořádné spodní prádlo, vzít si tílko s úzkým ramínkem, věčně bolavá záda, zářezy do ramen.......i přesto, že jsem více méně sama se sebou spokojená a v pohodě, tak prsa bych ráda "odepla". Jsou velká, povislá, v létě se potím a nejsem ten typ, který z toho dovede udělat přednost. Jak ideálně postupovat, kdybych chtěla opravdu zvážit zmenšení prsou (vím, že až ukončím kojení našeho druhého dítěte, další neplánujeme).....na jakou ideálně velikost? (Pavla)

Dobrý den paní Pavlo, prosím nechte nyní celou situaci na přírodě, protože teprve po skončení kojení bude vidět jak situace vypadá. Samozřejmě,že by se dala operace mammoplastiky provést. Velikost se projedná po ukončení kojení při osobní konzultaci a dále je Vám dána možnost si celou situaci rozmyslet. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Chtela bych se zeptat kdybych sla v nejblizi dobe na zvetseni prsou macrolane,mohla bych se normalne opalovat nebo ne jako u silikonu. (Denisa)

Dobrý den, po všech výkonech není vhodné vystavovat oblast se zákrokem slunečnímu záření po dobu určitě jednoho až třech měsíců. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je mi 34 let v roce 2008 jsem prodělala dvě operace nádoru na mozku, v roce 2009 opětovnou operaci mozku v Liberci + ozaření gama nožem v Praze, po těchto operacích jse mi zdeformoval tvar lebky a tím i tvar nosu kdy asi po sešití se kůže napnula a nos se o přepážku zdeformoval, je možná plastika? A jaká je asi tak předběžná cena? Je možná spoluúčast zdravotní pojišťovny jakož to odstranení při trvalém následku? Předem moc Děkuji za odpověď (Pavlína)

Dobrý den, děkuji za email s poměrně detailně popsanou otázkou. Zde bych doporučila kontaktovat specializované kliniky plastické chirurgie Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, tyto mají smlouvy se všemi zdravotními pojištovnami. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Měla bych dotaz ohledně úpravy jizvy, kterou mám po oprečním zákroku na pravé straně břicha (po operaci slepého střeva). Jizva je to koloidní, dlouhá cca 7 cm a je vertikálně. Je stará 2,5 roku. Byla jsem již na konzultaci u jednoho plastického chirurga, který mi však řekl, že by nyní úprava neměla smysl, nejlépe by byla úprava vhodná po porodu, kdy budu mít břicho povolené. Jizva by se nyní mohla zase roztáhnout tak jak je teď. Jizva se mi docela vyhladila, takže nevystupuje, ale je dost barevně odlišná od barvy pokožky. Chci se tedy zeptat, jestli je nějaká možnost úpravy tak aby byla méně nápadná. Zvažovala jsem i možnost přetetování jizvy, ale nevím, jestli to není moc rizikové, jestli je to v dostatečném časovém odstupu, jestli by se nemohlo nic stát. Proto se chci taky zeptat na Váš názor. Je mi 21 let a chtěla bych to nějak řešit abych se vyhla nepříjemným pohledům okolí. (Vlasta)

Dobrý den paní Vlasto, děkuji za email,který přesně popisuje hypetrofii jizvy s keloidním zvratem. Věřte plastickému chirurgovi, má pravdu. Buďte trpělivá. Já snad mohu doporučit ještě aplikaci silikonové destičky či gelu dermatix,který má tu schopnost ještě jizvu ovlivnit. Doporučuji konzultaci s operatérem či plastickým chirurgem, co Vás viděl. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je mi 21 let a mám veliká prsa. Číslo mojí podprsenky je 85 D a jde o to, že mám jedno o číslo větší než druhé. Je větší tímpádem těžší a tím je také o něco níž a není ani tak pevné jako druhé. Jsem z toho nešťastná. Prosím poraďte, jestli doporučujete plastiku nebo nevím. (Jana)

stav,který popisujete se nazývá asymetrie prsou. Zde bych asi doporučovala operační úpravu prsou redukční modelační plastikou prsů. Při této operaci dojde k vytvarování prsů do stejné velikosti a polohy. Tím se Vám uleví a také nebude jednostranně zatížena páteř. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Před dětmi jsem měla prsa malá vel.75B,po 2dětech mám velikost 70A,chtěla jsem se zeptat o kolik větši by mela být větši prsa,aby byla snesitelná a přirozená??dále mě zajímá zda platí,čím větší tím dražší prsa? (Klára)

pokud uvádíte,že jste měla velikost B a kojila jste, pak si myslím,že prsa by šla zvětšit do velikosti B/C. Je to jen ale úvaha, neviděla jsem Vás a nemohla jsem potřebné parametry změřit. Je třeba počítat s váhou implantátu - každých 100ml gelu je cca 150g váhy. Zkuste např. dát do mikrotenového sáčku 250ml vody pečlivě zavázat a dát oboustranně do podprsenky,uvidíte přibližně jak velikost tak pocítíte váhu. Je to ale pouze přibližná hodnota.... Cena operace se odvíjí od typu implantátu, značky implantátu, způsobu provedení operace a dalších parametrů....nelze jednoznačně říci, že čím větší tím dražší prsa....to neplatí,alespoň u mne ne... Pokud budete mít zájem, zvu vás na nezávaznou konzultaci, kde lze vše probrat. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je problém podstoupit otoplastiku po druhé? První operace byla v 6-ti letech, bohužel mi uši odstávají pořád. Nyní je mi 20 let. (Kristýna)

Nová operace odstálých uší samozřejmě problém není, záleži však na prostoru,který byl za ušima ponechán. Zde bych doporučila nezávaznou konzultaci, kde je možné celou záležitost probrat. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Za jak dlouho po chirurgickém odstranění pihy nesmín na sluníčko?(Marie)

Určitě jeden měsíc, doporučuji 3 měsíce. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den v 16.letech mi chirurgové provedli ablaci nehtu na palci pravé nohy. Nehet byl toho času v zánětu,měl být tedy nejprve přeléčen, což mi chirurg nesdělil a rovnou provedl razantní zákrok. Od té doby už nehet neroste jak má. nehtové lůžko je zničené a nehet vyrůstá zboku jen jakýmsi pahýlkem. Moc trpí mé sebevědomí, nemohu ani nosit otevřené sandále,aniž bych si palec zalepila. je možná nějaká náprava? (Naďa)

Dobrý den, děkuji za email, ale zde Vás asi zklamu, nehtové lůžko je zničené a jediný zbytek zůstal v tom místě,kde vyrůstá nehet. Jedině snad problematiku řešit nalepením umělého nehtu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Nevadí vystatovat se měsíc po postoupení liposukce sluníčku? (Tereza)

Dobrý den paní Terezo, po operaci liposukce by se každý klient neměl po dobu 3 měsíců vystavovat slunečnímu záření. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Někde jsem zaslechla,že lze modealci prsou hradit přes pojiš|ťovnu, chtěla bych se prosím zeptat,jestli to je pravda. Měla jsem vždycky pěkné velké prsa..85E..po dvou dětech mi vždy zůstali,teď po třetím mi zůstala váha a prsa se zmenšily a navíc "vyfoukly" Takže mám bez podprsenky dva nevzhledné vaky...Nechci nějaké zázraky,neo opět velké prsa,jen se zase trochu cítit přitažlivá. Za dopověď vřele děkuji. (Dobrý den,někde jsem zaslechla,že lze modealci prsou hradit přes pojiš|ťovnu,chtěla bych se prosím zeptat,jestli to je pravda. Měla jsem vždycky pěkné velké. prsa..85E..po dvou dětech mi vždy zůstali,teď po třetím mi zůstala váha a prsa se zmenšily a navíc "vyfoukly" Takže mám bez podprsenky dva nevzhledné vaky...Nechci nějaké zázraky,nebo opět velké prsa, jen se zase trochu cítit přitažlivá. (Renáta)

Dobrý den, já nemám smlouvu s pojištovnou, neumím Vám na danou otázku adekvátně odpovědět. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Jsem již po reoperaci prsou - augmentace. Jedno prso mi rok po operaci ztvrdlo a zvětšilo se cca o půl čísla. Navís je to dosti bolestivé. Již jsem byla na všech moýžných vyšetření a pan doktor, který mne operoval neuznal reklamaci ... Muzete mi poradit, jestli mam operaci podstoupit znovu, nebo je i jine reseni? (Veronika)

Dobrý den paní Veroniko, děkuji za email. Je to více dotazů pohromadě - pokud jste měla již reoperaci - tedy opakovanou operaci zvětšení prsou(augmentaci) tak je situace vždy složitější. Pokud jeden prs ztvrdl a zvětšil se, pak by asi bylo dobré hledat příčinu, to ale není vždy záležitost plastického chirurga, to je také záležitost mammologa a Vámi absolvovaných pravidelných kontrol. Reklamace po jednom roce je trochu složitá, nevím v čem je reklamace - chirurg není zodpovědný za ztvrdnutí a zvětšení prsu ještě v časovém odstupu,který popisujete. Na otázku zdali podstoupit novou operaci či nikoliv Vám nemohu odpovědět, protože Váš stav vůbec neznám a neznám ani příčinu změny tvaru a pohmatu prsu. Doporučuji Vám proto znovu navštívit operatéra,který Vás zná nejlépe a prodiskutovat s ním možná řešení. Reklamace vždy vše nevyřeší, bohužel prsní implantáty nejsou něco jako náhradní díly v automobilu. Lidské tělo je organismus,který pracuje jako celek. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Mám vrásčitý krk,chěla bych se zeptat,co s tím a kolik by ai zákrok stál.(Jana)

Dobrý den, zde k problematice vrásek na krku, doporučuji konzultaci na dermatoestetice,která se touto oblastí přímo zabývá. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, chtela bych se zeptat kolik stoji "zvetseni rtu" na vasi klinice? a jesli je potreba po zakroku byt izolovana?(Nadia)

Dobrý den, problematika zvětšení rtů obsahuje více možností - a) zvětšení pomocí injekční výplně - zde se cena odvíjí od množství aplikované látky a její značky

  • pomocí vlastní tkáně - tzv. tkánovým posunem, zde je cena přímo stanovena při osobní konzultaci
  • zvětšení pomocí implantátu - Permalip - zde se cena stanovuje po provedeném vyšetření při osobní konzultaci

Obecně lze říci,že se ceny pohybují přibližně stejně kolem 30 tisíc. Izolace klienta po operaci není nutná, jen je důležité dodržovat instrukce podané operatérem. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

 

Dobrý den, již delší dobu mám problémy s "ucpaným" nosem, který reaguje již jen na přípravky typu Olynth, Otrivin. Dočetl jsem se, že v určitých případech lze opět nos zprůchodnit laserovou korekcí zbytnělé nosní sliznice. Chtěl bych se zeptat, zda u Vás tento zákrok provádíte, popřípadě na přibližnou cenu při korekci nosní sliznice v obou nosních dirkách. (Karel)

Dobrý den, Váš dotaz je přímo směřován na ORL,kde se problematikou zbytnění sliznice po aplikacích přípravků typu Olynth aj. zabývají. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, je mi 31 let, mám pětiletou dceru. Celý život bojuji s váhou a s tím souvisí i vzhled prsou. Před porodem jsem měla 85E, po porodu, i když jsem nebyla schopna kojit, mi zůstalo 85F. Váhu se snažím redukovat a nyní jsem se dá se říci ustabilnila. Ráda bych si nechala prsa zmenšit a to na 85C nebo 85D, je takto veliký skok možný? Jsem korpulentnější postavy, ale velikost prsou, jejich váha, povadlost mi brání v úplném spokojeném životu, kdy nejsem schopna se svléknout ani před svým partnerem a velké problémy mám i u gynekologa při vyšetření. Plánuji ještě jedno dítě do dvou let. Vešla bych se při operaci a pobytu do 50tisíc Kč? Moc děkuji za odpověď. (Evča)

Dobrý den paní Evo, děkuji za email, redukční modelace prsou je možná,ale jedna věc je velmi důležitá, prosím o zaslání výšky a váhy,abych mohla spočítat BMI, pokud budete mít možnost zaslat foto prsou,také by to bylo výhodou, protože jsem pak schopna lépe stanovit možnost operace. A zkusila jste takovýto výkon na schválení pojištovnou a provedení na klinice? Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Před dvěmi lety jsem prodělala plicní embolii. Zjistila se mi laidencká mutace. Měla bych zájem o labioplastiku.Může mi být zákrok proveden..?A kde se takoví zákrok dělá na jaké klinice.Děkuji(Kudrdlinka)

Dobrý den, s popisem onemocnění, které uvádíte, není Vámi požadovaná operace vůbec vhodná. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, jsem 1 rok po augmentaci prsů a chtěla jsem se zeptat, jestli je normální, když mě v jednom prsu píchá(jako kdyby do vás bodali jehličkou)u podpáždí a prso je na pohmat bolestivější ,je oteklé tak o jednu velikost a teplejší než druhé na pohmat necítím žádné zatvrdlinky, není tuhé...Druhé prso mi tohle nedělá...děkuji za odpověď (Věra)

Dobrý den paní Věro, popisované změny po augmentaci si myslím zaslouží kontrolu ultrazvuku a kontrolu u Vašeho operatéra. Různé pocity jednostranné jsou po operaci možné,ale pokud se změny vyskytují až nyní je doba dost dlouhá a kontrola by byla vhodná. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Během několika týdnů jsem objevila ve vlasech znaménko,které při česání docela bolí. Přemýšlela jsem o odstranění.Jenže mám obavy kvůli odstranění a případnému vyříznutí,protože mám dlouhé vlasy a nerada bych,aby to bylo poznat.Proto bych se ráda zeptala kvůli odstranění příjdu i o část vlasů kolem znaménka kvůli. (Gábina)

Při odstrańování znaménka nestříhám kolem místa vlasy. Takže po zhojení není nic poznat. Pokud se chcete objednat k výkonu prosím volejte na tel. 257 272 400 a sestřičce řekněte, že potřebujete zapsat ke mě do kalendáře na vyjmutí znaménka. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, na trupu mám 6 větších pih, které bych si chtěl nechat odstranit, je možné se nějak domluvit na termínu? (Vojta)

Dobrý den pane Vojto, prosím zavolejte na 257 272 400 (recepce chirurgie nemocnice na Homolce) prosím řeknětě sestřičce,že potřebujete zapsat do kalendáře k MUDr. Šulcové na odstranění pih. Sestřičká Vám dá termín a hodinu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Měla bych zájem o horní a dolní víčka,je mi 50let ještě mám problém povadlé koutky .Kolik by to asi stálo a jak dlouho bych musela zůstat doma z práce ? (Lenka)

dobrý den paní Lenko, děkuji za dotaz, mám však prosbu, prosím zašlete mi foto obličeje s otevřenýma a zavřenýma očima abych mohla stanovit typ operace s cenovým návrhem. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je mi 21 let, po antikoncepci jsem dost přibrala a s tím se mi i zvětšila prsa: z velikosti 75 D na 80 F. Přestože už rok chodím dvakrát týdně plavat a denně na prsa a záda cvičím, tak to nepomáhá. trochu jsem zhubla, ale s poprsím to nehlo. Záda bolí, hrbím se, nevypadá to dobře a pochopitelně i oblečení těžko sháním a výrazně mě to limituje v pohybu. Děti zatím nemém a ani v brzké době neplánuji. Mohu se zeptat, na kolik by případně zákrok vyšel a co za vyšetření bych předtím musela podstoupit? Je tu možnost, že by zákrok hradila alespoň z části pojišťovna? Děkuji moc za odpověď, hezký den. (Anna)

Dobrý den paní Anno, redukční modelační mammaplastika v popsaném případě by s pobytem 2 noci na klinice vyšla na 45 000,-Kč. Smlouvu se zdravotní pojištovnou nemám, cena se hradí v plné výši. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Měla bych zájem o zvětšení prsou, ráda bych se zeptala zákroku na splátky,pokud by to bylo možné.od čeho se prosím odvíjí splátky?děkuji za vaši odpověd a jsem s pozdravem. (Iveta)

Dobrý den paní Iveto, operace na splátky naše klinika neposkytuje,ale jistě např.Reifeisenbank poskytuje na kosmetické operace půjčky. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, před 4dny jsem absolvovala odstranění malého fibromu (pod bradou) CO2 laserem. První dny bez problémů, nyní 4dny po zákroku začalo místo silně pálit, svědit i píchat. Může to být způsobeno tím, že se ranka stahuje nebo jaká může být příčina obtíží? Děkuji moc za odpověď. (Iva)

Dobrý den paní Ivo, pálení a píchání může být příznakem drobné infekce, svědění naopak hojení....vzhledem k tomu,že popisujete vše dohromady bych Vám doporučila neprodleně konktaktovat pracoviště,které výkon provádělo,protože toto je velmi důležité. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den paní doktorko, zaujala mě plastika stehen, kterou uvádíte, že děláte. Vím, že cena za každý zákrok je individuální. Zajímala by mě přibližná cenová relace za tento výkon. Děkuji a zdravím (Eva)

Dobrý den paní Evo, k ceně k tomuto výkonu plastiky stehen se váže cena s velikým rozpětím...potřebuji Vaše foto ke specifikaci výkonu a ceny...foto je nutné zpředu,zboku a zezadu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, provádíte rozdělení prstů na noze (syndaktylie)? Pokud ano, jaká je cena? (Saddová)

Dobrý den, syndaktylie je vrozená vadá,která je vždy řešena na klinikách plastické chirurgie při fakultních nemocnicích- doporučuji- FNKV Praha , FN Brno, FN Ostrava, FN Plzeň. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den! Jsem po operaci /týden/horních víček,je nějaký přípravek/krém,mast../,masᎠapod..,který by hojení a otoky uspíšil? Děkuji za odpověď. (Miranda)

Dobrý den paní Mirando, týden po operaci očních víček je naprosto nezbytné ještě jizvu ponechat v klidu. Masáže ještě ne, pokud víčka ještě otékají tak stále obklady, omezit TV, PC a jakékoliv namáhání očí, stále tmavé brýle. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Provádite aj zvečšeni penisu a jestli jo, o kolik je mozny zvecsit a cenu. (Maty)

Dobrý den, operace genitálií neprovádíme. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Moje dcera (16 let) ma jedno prso o dost větší da se říct že jednou tak velke, chtěla bych vědět jestly by to šlo upravit stejny tvar jako to menši, a kolik by tohle asi stalo. (krausová)

Dobrý den, k problematice asymetrie u nezletilých dívek bych doporučila počkat ukončení puberty a ustálení hormonální hladiny. Pokud by nedošlo ke změne v asymetrii, pak je více možností volby od zmenšení jednoho prsu, či implantátu do menšího prsu či kombinací obou. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Provádíte i chirurgické odstranění bradavic? Mám masivní výsev na chodidle a jiné metody selhávají.(Pavel)

Ano , jistě provádím. Jen je třeba odlišit bradavice a nevy. Bylo by třeba mít doporučení dermatologa - kožního lékaře. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Odstraňujete převislou kůži po druhé bradě? Zhubla jsem 35 kilo a na krku mě visí kůže, kterou bych chtěla odstranit. (Petra)

Tuto operaci samozřejmě provést lze, ale vždy za cenu jizvy. Pro stanovení přesného typu operace a také její ceny je však nutná osobní konzultace, která je nezávazná. Pokud budete mít zájem, prosím objednejte se pomocí formuláře pro osobní konzultaci. Děkuji MUDr. Šulcová MBA

Jsem 2 roky po modelaci s implantáty, nyní mám půl ročního syna, kojila jsem 3týdny, nyní jsou moje prsa opět mírně povadlá, prosím o radu zda je možno jít opět na modelaci nebo něco jiného, další dítě již neplánuji, je mi 40 let.(Lenka)

Po kojení je třeba minimálně 1/2 roku odstup od ev. další operace. Prsa se ale mohou ještě malinko upravit, byla by vhodná trpělivost do cca 1-1,5 roku věku dítěte. Následně je možná znovu modelace ev. výměna implantátů. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Na kolik příjde operace horních víček? (Zuzana)

Operace horních víček v lokální anestezii stojí 9.500,-Kč. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Hradí zákrok abdominoplastika břicha také pojištovna ? Jsem po třech porodech-děti měly 4 kg, mám ochablé svaly a nedaří se mi břicho zpevnit. Lékař zjistil,že mám rozestoupené břišní svaly. Jsem jinak celkem štíhlá, ale břicho se mi nedaří zhubnout (Renata)

Váš dotaz musíte směřovat jinam - na Vaši zdravotní pojištovnu, já nejsem smluvní lékař pojištovny,takže Vám nedokážu na Vaši otázku spolehlivě odpovědět. Obávám se, že tyto zákroky pojištovna nehradí, ale zkuste se zeptat . Zdraví MUDr. Šulcová MBA

mám zájem o zvětšení rtů implantáty Permalip. Jaká je cena a jaké jsou objednací lhůty? (Luisa)

k operaci pomocí implantátu Permalip je naprosto nezbytná naše společná konzultace a vyšetření. Velikost implantátu je třeba vyměřit a taktéž je stanovena cena výkonu. Obecně lze říci,že cena se pohybuje do 25000,-za jeden ret. Objednací lhůta na konzultaci je 2 týdny, operace je pak možná do 4 týdnů. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Preji dobry den,mam zajem o operaci obliceje a krku,ale cetla jsem, ze kdyz ma nekdo cukrovku, tak operaci nelze provest.Ja mam cukrovku velmi slabou ,kterou si reguluju jen dietou a lekem.Nepicham si inzulin,rany se mi velmi rychle hoji.Ani v tomto pripade nelze operaci provest? (Jana)

Dobrý den, děkuji za dotaz,ale asi Vás opravdu zklamu, pokud se jedná o cukrovku, opravdu nelze tyto zákroky provést, ranná plocha je veliká a riziko pak vzrůstá. Doporučuji se obrátit na kosmetiku a řešit problematiku obličeje a vrásek pomocí neoperačních metod, které jsou také velmi účinné. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den - ještě doplňující dotaz: chápu to správně - Vy tedy odstraňujete pihy pouze chirurgicky = vyříznutím? Jinou metodu např. pro malé nevystouplé pihy nepraktikujete? (Zuzana)

Takto bez vyšetření nejsem bohužel schopna nabídnout nějakou variantu, těch je samozřejmě více - chirurgické vyříznutí, elektrokoagulace, laserové ošetření, atd...ale každý nev či znaménko potřebuje něco jiného. Pihy ale neošetřuji, to je problematika dermatologů. Asi by bylo nejlepší buď poslat foto nebo přijít přímo naosobní konzultaci. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Mám skoro protržené ušní lalůčky. Nechají se zašít, abych mohla nosit náušnice a jaká by byla cca cena?()

Oprava ušních lalůčků a nové vytvoření dírek pro náušnice je operace ve dvou fázích. Rozestup mezi jednotlivými fázemi je minimálně 3 měsíce. Lepší je 6 měsíců. Cena je 4000,- Kč. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je mi 35 a ráda bych si nechala ještě před létem odstranit několik pih z různých částí těla. Jde cca o 15 pih - některé větší do 3mm + mírně vystouplé (cca 4x), jedna červená vystouplá piha, ostatní nevystouplá znaménka. Můžete mi prosím říci, zda toto provádíte - pokud ano, tak jakým způsobem a především jak finančně náročné by to zhruba bylo? Předem velmi děkuji a přeji pěkný den. (Zuzana)

Pigmentové nevy odstranit chirurgicky lze, ale v takovémto množství, které uvádíte, je nutné přinést vyšetření dermatologa. Nelze také provést odstranění všech najednou. Cenová relace je do 3500,-Kč. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Již od mala mám vystouplý pupík a po porodu snad ještě více. Je mi to velice nepříjemné a proto bych si jej ráda nechala upravit (je-li to vůbec možné). Nemělo by jít o pupečníkovou kýlu, doktor si mě po porodu důkladně prohmatával a sám se nad tím podivoval, o kýlu prý nejde. Děkuji za odpověď.(Klára)

Vystouplý pupík opravdu značí eventualitu pupeční kýly, toto nespadá do oboru plastické chirurgie, doporučuji tedy ještě provést ultrazvuk a znovu vyšetření. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Muj syn jsou mu ctyri roky nemuze pretahnout predkozku, ma neustale problemy, jeho zalud je zapaleny cerveny nekdy i otok, kdyz mu ztopori, tak breci, ze ho to boli, chtela jsem se zeptat jak je to s obrizkou na vlastni zadost kdyz nam ji lekarka nechce doporucit kolik stoji (Vilma)

Doporučuji se dostavit na kliniku dětské chirurgie, kde se těmito výkony zabývají. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je mi 22let, jako nemluvne jsem mela v nemocnici umelou vyzivu, bohuzel mi po injekcich zustaly keloidni jizvy(cast kuze mi odstranili-nevim z jakych duvodu)myslite, ze se s takovou veci muzu obratit na plastiku? Chtela bych se zbavit tech osklivych jizev a dat nohu do poradku. (Kučerová)

Keloidní jizvy, pokud se opravdu jedná o keloidy, nelze odstranit. Bylo by asi dobré poslat foto jizev, protože ne všechny jizvy, které jsou tvrdé či vystouplé, jsou jizvami keloidními. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Může se stát, že po plastické operaci čela - forehead liftingu může být necitlivá (zcela tupá na jakýkoliv dotek-poťukání) celá horní část hlavy v ploše cca 15 x 15 cm přesněji mezi začátkem vlasové hranice nad čelem až k temeni a na bocích nad skráněmi tak, jaký má pocit kolegyně ještě 11 dnů po zákroku, kdy nepociťuje zlepšování, ač se ostatní velice dobře hojí. Stojím před tímto rozhodnutím a strach z těchto pocitů či důsledků mi brání do operaci jít... Děkuji (Libuše)

Vše co popisujete je možné, ale vše odvisí člověk od člověka. Situaci je ale dobré probrat s Vaším lékařem-operatérem. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Mám 4 letá dvojčata a po porodu mi zůstalo vypouklé břicho s "klokaním" vakem. Nemůžu s tím nic dělat. Šikmé svaly mám pevné, ale ten střed břicha zřejmě poznamenalo vícečetné těhotenství a svaly jsou potrhané. Dočetla jsem se, že matky vícečat mají plastiku břicha hrazenou pojišťovnami. Je tomu skutečně tak? Co všechno musím udělat - jakého lékaře navštívit, abych dostala takové doporučení, jak dlouho trvá hojení - je případně nežádoucí(např.po 1/4 roce)kontakt jizvy s mořskou vodou? (Bára )

Dobrý den paní Báro, děkuji za dotaz. Plastika břicha - abdominoplastika s ev. sešitím přímých břišních svalů resp. vzniklého rozestupu - tj. diastázy je operační výkon, který v dané chvíli je asi jedinou volbou. Je to ale poměrně velmi rozsáhlá operace s nutností k tomu také tak přistupovat. na otázku, zdali přispívá či plně hradí tuto operaci pojištovna, nejsem schopna podat adekvátní odpověď, protože nejsem smluvním lékařem zdravotních pojištoven. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Kdy můžu jít na plastiku-modelaci prsou po skončení s kojením? (Sabina)

Dobrý den, na modelaci prsou je vhodné nejdříve po 1/2 -3/4 roce od skončení kojení... Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Chtěla bych si nechat zvětšit prsa ale mám špatnou srážlivost krve, neberu nato žádné léky ani při porodu jsem neměla problémy, mohu tedy podstoupit operaci.(Jarča)

Dobrý den, bohužel při jakékoliv změně srážlivosti krevní nelze provádět kosmetické operace.zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je mi 56 let a chtěla bych si nechat u vás udělat plastiku horních víček. Můžete mi prosím sdělit, jaká je přibližná doba čekání na zákrok? Děkuji. (Lenka)

Dobrý den paní Lenko, čekací doba na zákrok se pohybuje mezi 2-4 týdny,dle doby. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych si nechat dát výš bradavky a zmenšit dvorce. Jak je operace náročná,v kterých místech budou jizvy a cena prosím?(Radka)

Dobrý den, děkuji za dotaz, ale malinko mu nerozumím - dát výš bradavky? - myslíte tím, že jsou bradavky vpáčené, tedy nevystouplé? zmenšení dvorců je možné, jizvy jsou kolemdokola dvorce. Prosím o specifikaci polohy bradavek - nejlépe pošlete fotografii na email. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Léčím se se štítnou žlázou. Užívám euthyrox 5O. Je skutečně nemožné podstoupit facelift? Děkuji. (Dáša)

Pokud se léčíte chronicky, je nutné se informovat u svého specialisty,zda-li takovouto operaci povolí, protože z našeho hlediska je každé chronické onemocnění jistou formou kontraindikace, protože kosmetické-estetické operace nejsou operacemi ze zdravotní či životní indikace. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Chtěla bych se zbavit pih v obličeji,normálních né vystouplých, ale klasických ze slunce. Bylo by to u Vás možné, můžu se pak třeba po půl roce pozákroku znovu opalovat?(Eva)

Problematika pih zejména v obličeji je při opalování složitá, většinou se obnoví. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Jsem 2 tydny po liposukci bicha a boku a zda se mi ze boky mam trochu nesymetricke myslite ze se to jeste srovna? a pokud ne je mozna mensi korekce? (Tatiana)

Dobrý den paní Tatiano, výsledky po liposukci lze poprvé fakticky hodnotit po cca 3 měsících,kdy ustoupí otok a odsáté plochy se tedy ozřejmí. U lokality břicha ev.boků, ale může dojít ke zvětšení tukových buněk v okolí odsáté plochy, takže je dobré dodržovat dietní režim. Je také dobré být v kontaktu se svým operatérem,který jediný spolehlivě ví jaká byla situace při operaci a poradí nejlépe. Berte prosím tento názor jako obecně informativní. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat kolik stojí liposukce břicha spolu s odstranením vytahané kůže.jsem po dvou porodech císařským řezem a ikdyž pravidelně cvičím a nejsem obézní pořát mám břicho jak slonice. Mám lordozu páteře která to ještě opticky zvyditelní. (Marie)

dobrý den, děkuji za dotaz ve věci liposukce oblasti břicha. Popisujete ale asi jinou situaci. Při těhotenství dochází k rozestupu břišních svalů a vytvoření tzv.diastázy různě široké. též obsah břišní dutiny pak tlačí na svaly a tyto se vyklenou, takže vzniká obraz "kulatého bříška". Tato situace pak není jen na liposukci,ale na celou operaci břišní stěny - tzv. abdominoplastika se suturou diastázy svalové. Pokud máte zájem můžete se objednat k nezávazné konzultaci,kde je možné vše probrat a stanovit také cenu,která se stanovuje přímo individuálně dle plánovaného výkonu. Zdraví MUDr. Šulcová, MBA

Je mi 21 let a hodne jsem zhubla, teď mi vysí hodne moc kuze na stehnech, chtela jsem se zeptat jestli by to slo odstranit chirurgicky a kolik by to stalo dekuji ()

Dobrý den, děkuji za dotaz, úpravy stehenních valů po velké redukci váhy jsou možné, bylo by ale třeba provést osobní konzultaci k stanovení přesného typu výkonu a také přesné ceny, protože ta se typ od typu operace liší. Pokud máte zájem o osobní konzultaci, prosím objednejte se přes formulář. Děkuji MUDr.Šulcová MBA

Provádíte kosmetickou úpravu jizev? Mám v loketní jamce jednu asi 1cm dlouhou a 0,5cm širokou. Jizva není nijak tvrdá, je to spíš takový tmavý flek. A kolik by to si stálo. Je mi víc jak 30.let.(Anonym)

Dobrý den, děkuji za dotaz, popisujete mi jizvu, která je již léty vyzrálá, ale zřejmě se dostala na slunce a došlo k jejímu zpigmentování. Jizva lze opravit vždy za cenu další delší jizvy, ale opět s možností jejího rozšíření či zpigmentování. Pokud přesto budete mít zájem o osobní konzultaci, prosím objednejte se přes formulář. Děkuji MUDr. Šulcová MBA - Děkuji za odpověd paní doktorko.Ještě zpátky k té jizvě(loketní jamka),kdyby byla její oprava,zůstala by ale jen čárka je to tak?Prosím o orientační cenu zákroku. Děkuji - Dobrý den, cíl operace při úpravějizvy je opravdu jen delší podélná jizva,ale nikdo bohužel nemůže tvar zaručit, hojení je přímo individuální záležitost. Je samozřejmé,že snaha operatéra je co nejlepší výsledek,ale 60% výsledku je vlastní hojení pacienta, tato lokalita je stále v pohybu, takže lze říci,že jizva pracuje při pohybu což také ovlivní její tvar... zdraví MUDr. Šulcová MBA

Kolik stojí zpěvnění prsou. (Eva)

Dobrý den paní Evo, děkuji za dotaz. K problematice zpevnění prsou - jsou možné dvě cesty - augmentace nebo modelace. Myslím si,že plánujete modelaci prsou. Tato operace se pohybuje v rozmezí 37-45 tisíc korun. Cena operace je vždy stanovena při osobní konzultaci přímo individuálně. Zdraví MUDr. Šulcová, MBA

Mám křivý obličej, slo by s tím neco delat? Je mi 26 let. (Oldřich)

Dobrý den pane Oldřichu, asymetrie obličeje se možná korigovat více způsoby, operací nebo také např. pomocí výplní. K této problematice potřebuji buď Vaše foto nebo je třeba osobní konzultace. Zdraví MUDr. Šulcová,MBA

Je mi 22 a na těle mám tři malé hodně vystouplé pihy - často si o ně zavadím (bojím se odtržení) a také se mi kosmeticky nelíbí. Poradila byste mi, jaké jsou možnosti odstranění a v jakých případech tento zákrok hradí (ne u soukromého lékaře) pojišťovna (VZP)? (Paja)

Dobrý den, pro tuto problematiku je nutné mít vyšetření kožním lékařem,který sám dá doporučení pro výkon a také Vás bude informovat zdali daný nevus bude spadat do problematiky hrazené pojištovnou či nikoliv. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Provádíte i dermabrazi? (Martina)

Dobrý den, dermabrazi neprovádím, tyto výkony nespadají do oboru plastické chirurgie. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Chcela by som sa informovat ohladom silikonovych implantatov, kolko stoji celkova operacia u vas a aka je cakacia doba? dakujem (Martina)

Dobrý den paní Martino, zvětšení prsou pomocí implantátů je operace, na kterou nelze jinak,než osobní konzultace s vyšetřením. Při této konzultaci se musí prsa naměřit a taktéž se musí probrat varianty implantátů, kterých je již na trhu mnoho a ceny se velmi liší, od typu implantátů se také odvíjí cena operace. Termíny k operaci jsou volné na březen,ale rychle se plní. Pokud máte zájem prosím mohu Vás pozvat na nezávaznou konzultaci (pokud budete mít slevový kupon z časopisů je konzultace zdarma) jinak je cena 500,- Kč. Hodilo by se Vám to 24.1. nebo 31.1.? Prosím potvrďte mi Vaši účast. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den pani doktorko. chci se zeptat, zda operujete i materska znaminka. A take, kolik znaminek se doporucuje odstranit najednou a zda operujete a mate volny termin v tydnu od 20.-23.12.? Dekuji za odpověď. (Zuzana)

Dobrý den paní Zuzano, jistě že operuji i pigmentové nevy - mateřská znaménka, bohužel ale v týdnu před vánocemi již neoperuji, možné je pouze 17.12. v pátek. Odstraňuji max 3 znaménka najednou. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den. Je mi 17 a chtěla jsem se zeptat kolik by stálo zmenšení žaludku. Mám větší bříško a trápí mě to. Děkuji za odpověď. (Katka)

Dobrý den, k Vašemu dotazu ohledně zmenšení žaludku je nezbytné se obrátit na kliniky,které se zabývají léčbou nadváhy a obezity. Tyto operace nespadají do spektra operací plastické chirurgie. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den pani doktorko. Chci podstoupit zvetseni prsou a zkousela jsem si do podprsenky vlozit sacky z ryží o velikosti 320 ml. Jake velikosti poprsi to odpovida ve skutecnosti? (Romana)

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz ohledně operace zvětšení prsou. K velikosti prsou - standartně se tedy počítá objem dle velikosti podprsenky, kdy číslo je objem hrudníku pod prsy v centimetrech tj.např.60-100 a písmeno značí velikost košíčku tj. např.A-F. Při zkoušce o kolik se Vám zvětší prsa po vložení implantátu lze použít např. sáček s vodou o určitém objemu či jako jste zkusila Vy sáček s rýží o určitém objemu (pozor zde nezaměnovat s váhou). Vy vidíte změnu tvaru a objemu prsu, nelze však obecně stanovit jaká je odpovídající velikost prsu k danému objemu implantátu - zde se sčítá více faktorů, jedním z významných faktorů je také původní objem prsů - tj. pouze informativně, pokud máte Vaši současnou velikost prsou např. B a přidáte objem 320 ml, lze hovořit o velikosti C-D,ale opravdu je toto pouze informativní. S pozdravem Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,podstoupila jsem abdominoplastiku břicha,je to skoro 3 týdnY,břicho mám stále jako by mi pod kůží něco lezlo,je to nepříjemný pocit, taky mě občas píchne v okolí nového pupíku.Chtěla bych se zeptat zda je to normální pooperační stav,má doktorka tvrdí,že ano,ale mně se to nezdá,díky tomu se mi i hůř chodí.Ale bříško i jizvy vypadají dobře.Děkuji za odpověď. (Romana)

Dobrý den paní Romano, bylo by asi nejvhodnější znovu jít na kontrolu po operaci abdominoplastika ke své operatérce a pečlivě s ní problematiku probrat. Může to být steh, ale jen operatér ví jaká situace byla při operaci v dané lokalitě. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den.Chci se zeptat,kolik stojí plastika nosu a v jakém případě ji hradí pojištovna?Jako malá jsem měla úraz nosu a ted ho mám dost křivý,jednu dírku menší druhou větší,zkrátka je to strašný.Ted je mi 22let a kdybych měla normální nos tak jsem hezká holka ale ten nos mě opravdu trápí,je to můj velikej komplex.Peníze na plastiku nemám,navíc se mi i hůře dýchá...Kvůli nosu mám strašně nízké sebevědomí.Hrozně bych ho chtěla zpravit,dala bych za to cokoli.Jen nevím kde a jak začít. (Eva)

Dobrý den paní Evo, k problematice rhinoplastiky,kterou zmiňujete v emailu, je důležité sdělení, že kosmetická operace nosu bez řešení deviace septa nosního apod. je operace,která není hrazena ze zdravotního pojištění. Jiná otázka je, zdali popisovaný stav je následek Vašeho úrazu - zde by bylo vhodné se obrátit na ORL specialisty,kteří Vám poskytnou přesné informace o spektru operací nosu, které jsou hrazeny zdravotní pojištovnou a které výkony jsou pak již jen a pouze kosmetické. Já smlouvu se zdravotními pojištovnami nemám. Zdraví MUDr. L. Šulcová MBA

Je mi 53 let a potřebovala bych zvednout víčka a vypnout tváře.Lze to provést i když mám cirhozu jater?A jaká je zhruba cena? (Jana)

Dobrý den paní Bílá, děkuji za dotaz. Operace očních víček - blepharoplastika se provádí v lokálním znecitlivění, cena horních víček je 8500,-Kč, cena dolních víček 9500,-Kč. Před touto operací je nutné vyšetření u interního lékaře jako u každé jiné operace a je na jeho zvážení, zdali Vám k operaci v lokálním znecitlivění dá souhlas.Operace obličeje je ale zákrok,který Vám s Vaším onemocněním nemohu doporučit. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, Je mozne provest augmentaci s pouzitim implantantu Arion Monobloc(anatomicke)? Kolik by to stalo? (Elena)

Dobrý den paní Eleno, děkuji za dotaz, augmentaci provádím standartně s implantáty Polytech, implantáty Arion je nutné pro Vás tedy specielně objednat,ale pro tuto objednávku potřebuji nezbytně osobní konzultaci,kde se musí implantáty naměřit . Pouze informativně tedy pro základní orientaci operace 30 tisíc + cena implantátů dle fakturované ceny od firmy + 5000,- cena za pobyt na klinice,převazy a el. prádlo. Před operací se platí záloha ve výši 50% ceny operace a záloha na implantáty. Zdraví MUDr.Šulcová MBA

Dobrý den,jsem po operaci žaludku TUBULIZACE a doposud jsem zhubla 30kg.Před touto operací jsem měla prsa 110DD-F a nyní něco jako 90D.Prsa mám opravdu hodně povyslá.Kolik by mne vyšla úprava prsou?Byli by jizvi hodně vidět?nedokáži si to vůbec přestavit. (Alena)

Dobrý den po větší redukci váhy dochází také ze změně tvaru prsou. Zde by přišla v úvahu modelační plastika prsou, pokud by to bylo Vaše přání event. i redukce tj. zmenšení objemu. Jizvy jsou kolem dvorce, kolmo dolu do podprsní rýhy a v podprsní rýze. Po operaci dochází ke "zvednutí" prsou, vytvoření dekoltu a vytvoření pevných prsou. Více prosím je popsáno na mých www.sulcova.cz - operace prsou . Cenová relace je od 45 tisíc - 55 tisích, cena je stanovena při osobní konzultaci. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, byla jsem před rokem a 2 měsíci na plastice nosu (už po druhé) a dopadlo to výborně.Ale po půl roce se mi začal nos stáčet k jedné straně a teď ho mám už poměrně nesouměrný.Jak dlouho se mají dělat tlakové masáže?Já jsem půl roku dávala i náplastě na noc a každý večer tlak. masáže. Teď s tím už nic asi nenadělám, že? Docela jsem z toho špatná. (Káťa)

Dobrý den Káto, myslím si, že kontrola u Vašeho operatéra je nutná, je možné že dochází k přetahování septa nosního jizvou. Sama bez konzultace masáže neprovádějte, protože jen operatér ví jaký nález byl v operační ráně. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den paní doktorko, náš synek 10.měsíců starý má přirostlý penis k varlátkum a má rozštěp skrota.Kdy je nejlepší čas na jeho operaci? Lékaři nám operaci zaručili, ale neposlali ještě vůbec k plastickému chirurgovi na konzultaci. (Poborská)

Dobrý den paní Poborská, myslím si, že sami můžete navštívit kliniku plastické chirurgie jak Praha, Brno, nebo i České Budějovice,kde se můžete sami dožádat na vhodný termín, myslím si,že čas by již byl po 1. roce věku dítěte ale děti neoperuji, takže kolegové Vás jistě poskytnou naprosto jasné a přesné informace. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, chtela bych se zeptat jake prsni implantanty se pouzivaji ve Vasi klinice? (Elena)

Nejlepší zkušenosti mám s implantáty Polytech, implantáty ostatních značek registrovaných v ČR lze na přání klienta objednat. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, jsem 3 roky po mammaplastice, přemýšlíme, že bychom chtěli ještě jedno dítě. Je po tomto zákroku možné kojení a pokud ano, jaká je pravděpodobnost, že prsa opět hodně poklesnou. V předchozích 2 těhotenstvích se mi prsa zvětšila vždy o 3 velikosti. Děkuji za odpověď. (Věra)

Každé těhotenství prsa změní, pokud jste již 3 roky po mammaplastice, prsa mají již svůj tvar. Pokud by jejich zvětšením a následným zmenšení po skončení kojení došlo ke změně jejich tvaru, lze mammaplastiku opakovat. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je mi 12 let a chtěla jsem se jenom zeptat co mám dělat když mam jedno prso menší než to druhé? Spraví se to?(Katka)

Dobrý den slečno Katko, děkuji za email. Asymetrie prsou, tedy různá velikost prsů je záležitost, která lze řešit. Ve Vašem věku bych ale počkala, protože vývoj prsů ještě pokračuje a mnohé se ještě změní. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, já jsem měsíc po operaci prsou- zmenšení a chci se zeptat, čím si mám jízvy mazat, aby pak byli hezké.. :) ... A jedno prso už mám v pohodě, ale to levé je ještě nallité a tvrdé a má zatím jiný tvar, jak prso, tak i bradavka a přemýšlela jsem, jestli je dobré, že už od teraz jsem začala používat na ty jízvy contractubex. (Katarína)

Dobrý den paní Kataríno, pokud je prs po operaci - mammaplastika, augmentace -jiný než druhý a uvádíte,že tvrdý, pak by zasloužilo zajít ke svému operatérovi na kontrolu. Po operaci mammaplastika či augmentace je vždy nutné prsa kontrolovat. Jizvy se samozřejmě contratubexem mazat mohou, pokud nečervenají. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je mi 25 let a mám 1 dítě, z důvodů předčasného porodu jsem vůbec nekojila,ale má prsa zůstala dost povislá a o dost se mi zvětšily i prsní dvorce.Chtěla bych vědět zda by se dala udělat modelace ale bez implantátů?a kolik zhruba takový zákrok stojí. (Šárka)

Ano, modelaci prsou (modelační mammaplastiku) provést lze, včetně úpravy velikosti dvorců. Je nutné ale počítat s jizvou ve tvaru kotvy. K ceně - mohu Vám dát jen velmi orientační rozmezí 35-45 tisíc, protože přesná cena je stanovena po konzultaci a vyšetření, kde se přesně ujasní, který typ operace je pro Vás vhodný. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mouhu podstoupit augmentaci, když se léčím se štítnou žlázou? Užívám 1xdenně Thyrozol 10mg a hladinu hormonů mám v normálu. (Lenka)

Dobrý den, augmentace prsou při onemocnění štítné žlázy s normalizovanou hladinou hormonů lze provést. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den je mi 14 a mám velká prsa(95 E) bolí mě z toho záda a špatně se s tim sportuje. Ještě k tomu mám levý prs o hodně větší, takže koupit si pohodlnou podprsenku je dost těžké. Můžu jít na plastickou operaci? Pokud ne, co mám dělat aby se zmenšily? (Míša)

Dobrý den Míšo, plastika prsou - tedy redukční mammaplastika je operace,která ve Vašem věku vyžaduje souhlas rodičů. Prsa jsou stále ve vývinu, bylo by třeba vše důkladně projednat. Pokud budete mít zájem bylo by třeba se dostavit na konzultaci s rodiči, nebo alespoň s jedním a souhlasy pak od obou. Operace je ale dost finančně náročná, není hrazena pojištovnou. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den planuji operaci prsou a ma stavajici velikost je 0. Jsou jen mirne narostla, muzu pozadovat zvetseni na cislo 3? (Romana)

Dobrý den paní Romano, děkuji za dotaz. K operaci zvětšení prsou- augmentaci- je zcela normální, že právě takové zvětšení ženy plánují. Ve většině případů pomocí implantátu prsa zvětšit takto lze. Je ale naprosto nezbytná předoperační konzultace,kde je třeba vše prodiskutovat, vyměřit, stanovit typ implantátu a jeho značku. Dále je Vám poskytnut cenový návrh a termín operace. Na takové konzultaci Vás ráda uvítám. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Mám 17ti letou dceru, štíhlou, vysokou, sportující. V nedávné době se jí zaoblily tvary a objevilo velké množství červených strií. Má je v různých intenzitách od kolen až po boky.Nejvíce v oblasti boků a stehen. Prosím vás o informaci, zda se s tím dá v tomto věku něco dělat, případně finanční dostupnost. Jsem samoživitelka. (Zuza)

Vaše dcerka se zřejmě zaoblila rychle, protože strie jsou jizvy. Odstranění strii není vždy 100%, kontaktujte ke konzultaci laserová pracoviště, ta jsou vám schopna provést kalkulaci. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

jsem 2 roky po augmentaci se silikny,niní jsem 3měsíce po porodu kojila jsem jen3 týdny,chtěla jsem se zeptat jestli se mi prsa vrátí do původního stavu jsou větší a opět povadlá a za jak dlouho nebo bych musela jít na modelaci? (p. Kartáková)

prsa zvětšená implantáty po kojení mají po určitou dobu jiný tvar, do půl roku po skončení kojení je doba,kdy se prsa tvarují. Nyní dopředu nelze bohužel nic říci. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Provádíte také excizi névů (2ks - pojišťovna VZP). Mám doporučení od dermatologa, nevím ale, zda není problém, když je na doporučení označen již jiný chirurg. (Marcel)

Vážený pane Marceli, nemám smlouvu s VZP,  s excizí bude tedy nejvhodnější obrátit se na uvedeného lékaře. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtěla bych si nechat zvětšit poprsí, ale závodně dělám bojový sport.A nechtěla bych kůli prsům skončit nebo být nějak omezována.A proto bych Vás chtěla požádat o radu. (Kristýna)

Dobrý den paní Kristýno, děkuji za dotaz a otázku k problematice augmentace, prsních implantátů a sportu. Bohužel po operaci prsou - augmentaci je absolutní zákaz bojových sportů, protože je zde extrémní riziko poškození implantátů. Zdraví MUDr. Šulcová

Moje švagrová podstoupila asi před 2měsíci operaci prsou.(nejednalo se o kosmetický zákrok,od dětství měla oba prsy nestejné, řekla bych, že téměř deformované, Lékaři na plastické chirurgii ji doporučili plastiku, tuším, že i modelaci prsou.Operace byla provedena v německu, kde trvale žije)Chtěla bych se zeptat... Dnes se mi svěřila že cítila jako by se jí posunul implantát, nedošlo k žádné námaze, slyšela jakovy takový divný vrzot, špatně se to popisuje tak se omlouvám... Může se jednat o posun implantátu, a je to nebezpečné, nebo je to po takové operaci běžné?Je třeba navštívit opět kliniku? Na kontrolu jde až za měsíc. Děkuji mnohokrát za odpověď. (Hanka)

Bylo by velmi dobré kontaktovat svého operatéra, protože po augmentaci jsou kontroly nesmírně nutné a jen operatér ví, jaká byla situace v operačním poli. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den vážená paní doktorko, hrála jsem basket a při této příežitosti jsem si zlomila (respektive mi byl zlomen) nos. Nyní je to už asi tři roky, ale neustále mě trápí nevzhledný hrbol, který mi dělá můj už od přírody výrazný nos ještě větší. Dýchat můžu naštěstí celkem dobře. Proto bych se vás chtěla zeptat, zda-li by se s tím dalo něco dělat. Je mi 17 let. Děkuji a s uctivou poklonou k vaší práci zdravím. (Sophia)

Dobrý den, úprava nosu po zlomenině je možná,ale z estetického hlediska je tato operace možná provést až v plnoletosti. Prosím tedy ještě o trpělivost. Byla by to škoda, Váš obličej se ještě malinko vyvíjí. Zdraví MUDr. Šulcová

Mohu postoupit plastiku obličeje a krku, když jsem 2 roky po operaci in situ karcinomu prsu, 25 ozařování, bez chemoterapie? Beru tamoxifen. (Dana)

K problematice face liftingu a předchozího ozařování bych si dovolila Vás požádat o trpělivost, protože zde je nutné vyčkat min. 5 let od této příhody. Jedná se o nutnou dobu pro eliminaci možnosti zhoršeného hojení. Zdraví MUDr. Šulcová

Provádíte operaci horních očních víček hrazené zdravotní pojišťovnou? Případně kde takové operace provádějí? (Pavla)

Dobrý den, k operaci očních víček - blepharoplastice sděluji, že nejsem smluvním lékařem zdravotní pojištovny. Zdraví MUDr. Šulcová

Již od narození mám po obliceji pigmentace a tak jsem pred nekolika lety slysela o laserovem odstraneni chodila jsem na nej pravidelně a jeden cas se to opravdu dost vyrazne zlepsilo,ale potom jsem zmenila firmu z důvodu mého bydliste a nevim zda to bylo spatnou firmou nebo mnou,ale pigmentce místo aby mizeli tak se silně ošetřené části začali zabarvovat.Je to asi skoro rok co jsem byla v me zacinajici ordinaci co mi dělali zakroky a opet mi pigmentace mizi.Ale můj problém je a na tom se shodli všichni dermatologové u kterých jsem byla,že mé pigmentace jsou dosti slabě zvýrazněny a dosti hluboko a že takové se odstranuji dost špatně.Pigmentace mám v okolí očí a hodně.Tak jsem se chtěl zeptat zda by to šlo odstranit a nebo ne??A za jak dlouho bych asi mohla ocekavat vysledek nebo spise za jak dlouho by se ošetřená část zahojila.Děkuji za odpověď (Marie)

V problematice pigmentových sktrvn s hlubším uložením pigmentu by bylo vhodnější se opravdu obrátit na dermatology-specialisty na lasery, protože Vaše pigmentové skrvny byly již ošetřovány, takže zde je nutná následně kontrola a péče daných dermatologů, pokud ale vyjadřují názor o hlubokém uložení pigmentu, ošetřování je opravdu velmi složité a výsledky jsou také nejisté. Zdraví MUDr. Šulcová

Mám po dětech, které jsem kojila dost povadlá ňadra, jsou tedy i menší, také to připisuji tomu, že jsem po druhém dítěti ještě hubenější než před 1.těhotenstvím. Slyšela jsem o nějaké injekci gelu do prsou pro zpevnění, nebo je dobré užívat přípravky typu Herbust - ty se potom užívají každý den pořád? - prsa malá nemám, jen silně povadlá, poraďte mi prosím. (Kateřina)

Pokud se jedná o povadlá prsa, pak by byla nejvhodnější modelace prsou, kde zůstane Vaše tkáň prsou taková jaká je,ale prsa se pozdvihnou a zpevní. Macrolane - tj. gel do prsou v tomto případě nepomůže. Pokud prsa povolila po kojení, nejde jinak než je zase vrátit zpět na "původní místo". Pokud máte zájem o nezávaznou konzultaci, prosím pošlete foto a zapište se do objednacího formuláře. Zdraví MUDr. Šulcová

Mám prasklý jeden implantát a bojím se jeho výměny. Chci se zeptat, zda to bude po výměně vypadat stejně nebo hrozí, že prso bude mít jiný tvar nebo budu mít nehezkou jizvu. Děkuji. (Jarka)

Pokud máte diagnostikovaný prasklý implantát, je zcela nezbytné jej nechat vyměnit, nelze jej takto nechat v prsu. V současné době je na trhu velký rozsah tvarový i objemový a prasklý prsní implantát lze plnohodnotně nahradit.Tato operace se jmenuje reaugmentace. Tvar prsu by po výměně neměl být významně ovlivněn, pokud tam již nenastaly jizevnaté procesy nebo jiné záležitosti, mohu reagovat pouze takto obecně neznám situaci detailně. Zdraví MUDr. Šulcová

Je mi 20 a někdy od 13ti 14ti let jsem měl stálý problém s chronickými ječnými zrny, nejprve jedno víčko, pak i druhé. Byl jsem na několika chirurgických operacích před čtyřmi lety, ale ani jedna zcela nepomohla - při poslední, tuším třetí, už ani nenacházeli žádné zbytky ječného zrna, přestože mi z víčka do oka stále šel hnis. Po této poslední operaci se situace výrazně zlepšila, ovšem na levém oku se mi hnis stále ještě objevuje, i když v menší míře než dříve. Všechny ty záněty a roztahování víčka, stejně jako operace, nepřinesly nic positivního. Pravé víčko občas nepříjemně oteče a jde do něj tik, levé je zas velmi povislé směrem k vnějšímu koutku oka a při mrkání se zcela nedovírá, což způsobuje velikou únavu a pálení oka, obě víčka jsou přitom asymetrická, vypouklá a dost výrazně zvětšená a povislá, není pro mne možné zcela synchronně mrkat a mám z toho pochop itelně nepříjemnou neurózu, jež se projevuje ve společnosti. Je mi jasné, že to asi nezapadá do oblasti plastické chirurgie, ale myslím si, že důvodem, proč mám oči neustále příšerně unavené a že jedno víčko stále trochu hnisá, je právě to, jak jsou zcela, promiňte výraz, domrvená. Rád bych se tedy zeptal, jestli by bylo možné mi s tím nějak pomoci a jestli by mohla být případná operace - pro mne bohužel velmi drahá - levnější, když spíš než o estetický problém, který mne ostatně tíží také, jde o problém zdravotní. (A)

K problematice otoků očních víček a eventuelních dalších zdravotních problémů, by bylo velmi vhodné kontaktovat oční kliniku, kde by jste byla v standartní péči s pravidelnými kontrolami. Toto opravdu ani operace kosmetické chirurugie nevyřeší. Zdraví MUDr. Šulcová

Chci se zeptat na to kolik by stalo kdybych chtela upravit prsa a silikony zaroven. Je mozna sleva (Barbora)

Není mi trochu jasná Vaše představa operace- jedná se o situaci,kdy již máte po augmentaci prsou a nyní potřebujete modelaci? Úprava silikonů totiž není pravý termín operace??? Můžete mi prosím dotaz specifikovat? Co se týká ceny operace tato je přímo stanovena při osobní konzultaci a je přésně individuální k jednomu každému klientovi, protože každý klient je jedinečný. Zdraví MUDr. Šulcová

Jsem 14dní po augmentaci prsou a posledních 4 dny sem si všimla že mam na jednom prsu vyditelnou modřinu ale už žluté barvy jako by už byla dlouhodobá ale před tím sem si ničeho nevšimla ani sem neměla úraz,chtěla bych se zeptat jestli nejde o prasknutí implantátu nebo je to jen pooperační stav.(Jana)

Po augmentaci se jedná o normální pooperační stav. Augmentace jako operace vyžaduje pravidelné kontroly u lékaře,který Vás operoval. Zdraví MUDr. Šulcová

Mám velký komplex ze svého křivého nosu, prý mám i vybočenou nosní přepážku, ale je mi teprve 15 let. Je operace v tomto věku možná?(Luci)

K Vašemu problému s nosíkem a věkem - do dospělosti není vhodné provádět kosmetické úpravy nosu, obličej ještě roste a výsledek operace by mohl být pozměněn. Doporučuji proto počkat. Zdraví MUDr. Šulcová

Prosila bych o radu k problému dcery. Zhruba před čtyřmi lety se jí vytvořila bradavice na chodidle pod palcem.Od té doby se jí to stále zvětšuje a dnes jí zabírá půl chodidla,je to bolestivé a špatně se jí na to našlapuje.Stále s ní chodím na vypalování a mražení dusíkem,ale pokrok není k lepšímu spíše k horšímu. Nevím na koho bych se měla obrátit,zřejmně u nás v Šumperku se toutou problematikou až natolik nezabývají aby nám dokázali pomoci. Děkuji za radu a pomoc. (Miloslava)

Dobrý den, pokud je plantární bradavice již takto veliká, pak dusík nepomůže, zde je třeba postupovat poněkud razantněji. Byla by možná konzultace se zákrokem, ale to byste musely přijet do Prahy...hojení je cca 14 dní- něco jako po tom dusíku. Volné boty jsou nutné. Zdraví MUDr. Šulcová

Před 2 lety se mi objevily pigmentové skrvny nad horním rtem. Začala jsem se vyhýbat sluníčku, zkusila různé bělící prostředky, ale bez úspěchu. Když jsem odlíčená, vypadám jak s "knírkem", mám dost komplex. Můžete mi poradit nějaký další postup? (Sylvie)

V případě pigmentových skvrn na obličeji by bylo velmi dobré kontaktovat laserové pracoviště - např. Hradec Králové, to bych viděla Vašemu bydlišti nejblíže. Výkon je vhodné provést na podzim než bude sníh a také ne v létě. Úspěšnost prosím chtějte vědět na pracovišti - protože se liší. Zdraví MUDr. Šulcová

Jsem dva a pul mesice po porodu a pritel mi doporucuje zpevnit si prsa,chtela jsem se zepta jestli je to mozne a kolik by to tak stalo.(Veronika)

Augmentace či modelace prsou je možné provést nejdříve za půl roku až rok po ukončení kojení. Pokud nekojíte, je tedy doba počítána od porodu. Nyní je to opravdu velmi brzo. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtěla bych poradit ve zmírnění následku po popálení.Mám 3 dceru po urazu popálením na ramení a paži jedné ruky dva roky po údalosti co se stala. Jizva je zahojená bíla. Kdy je možné jít na korekci jizvy u tak malého dítěte a co se dá dělat, aby vzhled byl co nejlepší a netrpěla v budoucnu z estetického hlediska. Děkuji moc za odpověď. Nevím kam se obráti na radu. (Petra VS)

K problematice popáleninových jizev - jedná se bohužel o celoživotní péči, vzhledem k tomu, že jizvy po popálení "pracují" velmi dlouho a Vaše dítě také poroste, není v tomto případě nejlepší ihned hledat plastika,ale je velmi dobré se kontaktovat na popáleninové pracoviště např. FNKV - Klinika popálenin, Praha 2, nebo Klinika popálenin Brno-Bohunice, nebo FN Ostrava - klinika popálenin, zde jsou tzv. ambulance pro péči o jizvy a v této ambulanci se dozvíte vše potřebné. Jedná se o dlouhodobou péči, která je hrazena ze zdravotního pojištění. Zdraví MUDr. Šulcová

Děláte obřízky? A ještě zmenšení bradavek. Jsem muž. Na kolik by tyto zákroky přišli? Je mi 31 let.(Zdeněk)

obřízky neprovádíme, co se týká řešení problému velkých dvorců či velmi zvětšených prsních bradavek na malých dvorcích, řešení samozřejmě poskytujeme,ale je vždy třeba mít před konzultací provedené ultrazvukové vyšetření prsou, že se jedná jen a pouze o kosmetickou záležitost. Další je nezbytně nutné předem vyšetřit a dohodnout na osobní konzultaci. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtěla bych podstoupit plastiku čela. Je možné jen při částečné anestezii? Celkovou nejsem ochotna podstoupit. (Marie)

Dobrý den, celková plastika čela - operace v oblasti vlasů nelze provést v analgosedaci či lokální anestezii. Pokud by se jednalo o jinou variantu, lze o anestezii diskutovat. Toto vše lze ale řešit až při osobní konzultaci, kam Vás nezávazně zvu. Zdraví MUDr. Šulcová

Za jakou cenu provádíte augmentaci prsou a kolik stojí implantáty? (Caroline)

Dobrý den Caroline, děkuji za Váš dotaz k operaci zvětšení prsou- augmentace. Augmentace je operace,která je přísně individuální a dle charakteru operace a typu implantátů se odvíjí také celková cena operace - obecně lze říci pouze cenový rozsah tj. cca 50-75.000,-Kč. K přesné ceně vede pouze osobní konzultace a pohovor,který lze nezávazně provést, cena konzultace je 500,- Kč. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné objednat se na konzultaci ohledně operace očních víček také v Plané. Děkuji za odpověď. (Dáša)

Dobrý den, děkuji za dotaz, bohužel nyní během podzimu jsem schopna provést konzultaci pouze v Praze. Zdraví MUDr. Šulcová

Moje máma by si chtěla nechat udělat korekci víček tak jsem se chtela zeptat kolik takova operace stojí? Zdravotně je v pořádku.(Milada)

Dobrý den, operace očních víček stojí - 10 000,-Kč, pokud se dělají horní i dolní dohromady je zde 1000,-Kč sleva. Zdraví MUDr. Šulcová

Je mi 18 a odstavaji mi trochu spicky usi od hlavy. Chtela bych se zeptat jak by probihalo prisiti (v kterých mistech) a kolik by to asi stalo děkuji(Nikol)

Dobrý den Nikol, k Vašemu dotazu možné otoplastiky- tedy plastiky uší, toto je samozřejmě možné, ale nutně potřebuji vidět jak uši či špičky uší odstávají, protože takto obecný dotaz je k odpovědi velmi málo. Pošlete prosím foto. Zdraví MUDr. Šulcová

Máme vnuka jsou mu 2 měsíce který se narodil s pigmentovou skvrnou na levé ručičce od zápěstí až po ramínko. to má i na zádech o velikosti padesáti koruny - jak probíhá odstraňení u tak malých dětí? (Ivana)

Zde by bylo vhodné u takovéhoto nevu kontaktovat kliniku plastické chirurgie Praha, Brno,Ostrava, kam to máte blíž. Ty se operacemi zabývají specializovaně, jedná se o vrozenou záležitost u malého dítěte. Zdraví MUDr. Šulcová

Na obou očí se mi udělali v oblasti koutků na horním i dolním víčku světlé skvrny.Ráda bych si je nechala odstranit,ale nevím na koho se mám obrátit.Bylo by možné popřípadně napsat cca cenu zákroku?Oči mám jinak v pořádku. (Markéta)

Můžete mi prosím poslat foto? Světlé skrvny na očích je termín trochu mnohoznačný. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtěla bych se zeptat na plastickou operaci kruhů pod očima, trápí mě tmavé okolí kolem očí a kruhy pod očima. Chtěla bych se zeptat co taková operace obnáší a na cenu. (Lucie)

K Vašemu dotazu jen drobné vysvětlení - zde bych viděla lépe konzultovat Váš problém na kosmetice, klasickou plastickou (invazivní) chirurgií řešit podobné problémy nelze. Zdraví MUDr. Šulcová

Potřeboval bych zvětšit svaly za 1 týden, je to možné spíše doma, chci je mít velké před holkou. (Tomáš)

Dobrý den pane Tomáši, zvětšování svalů nespadá do náplně kosmetické chirurgie. Pouze pokud se u pacientů jedná o poúrazový stav, řeší se tato problematika na rekonstrukčních odděleních plastické chirurgie. Zdraví MUDr. Šulcová

Můj syn má pigmentový név asi 6cm velký na boku. Přeje si to odstranit ptám se, zda se to dá jen ambulantně nebo s hospitalizací? je mu 16 let. Děkuji (Kr.)

Dobrý den, excize (odstranění ) pigmentových nevů je výkon ambulantní. Je ale vhodná osobní konzultace předem.Zdraví MUDr. Šulcová

Pokukuju po dárku co si pořídim k narozeninam ... :) potom co jsem tady pročetl ..-. se snad ani stydět nemusim .. :D chtěl bych se zeptat ... ani ne za kolik ale jak se dá odstranit "vole" :) problem s nadváhou nemam .. jen mě trochu štvě ta věc co mam pod bradou :) nic moc velkýho to neni .. ale že bych se cítil něják super to ne-.e :) děkuju ... :) ( tedy máte nervy odpovídat na některý .. mm .. ani nevim jak to říct :)) (David)

Dobrý den, v případě Vašeho dotazu bych potřebovala foto zepředu a z boku,protože zde Vámi popisovaný problém na krku může mít více příčin. Zdraví MUDr. Šulcová

Mam velmi malou vaginu velmi se trapim nekdy me hodne boli ...je mozna naka oparace ze by se mohla nak operativne dat ta deloha vic nahoru ....? (Monica)

Dobrý den, paní Moniko, vzhledem k charakteru dotazu bych doporučila se obrátit na gynekologa, protože toto není problematika plastické chirurgie. Zdraví MUDr. Šulcová

Na penisu se mi objevily bíle tecky a na zaludu cervene tecky. Da se proti tomu nejak bojovat, aniz bych musel podstoupit operaci? (Anonym)

Dobrý den, s Vaší otázkou bych nejlépe konzultovala urologickou a dermatologickou ambulanci - bude se nejspíše jednat o infekční problém. Zdraví MUDr. Šulcová

Druhý den po pohlavním styku s manželkou se mě asi v půli penisu pod kůží objevil asi centymetroví na víšku tak 3mm výrustek.Dá se sním hýbat a nebolí to.Jednou jsem to skusil zmáčknout a kousek níž jak začíná ochlupení, tak z jednoho póru vytíkala tekutina podobná hnisu a nebo když se vymáčkne jebák.Nemáte tušení co by to mohlo být? (Martin)

Dobrý den pane Martine, doporučuji se neprodleně obrátit na kožní oddělení v místě bydliště, nebo nejbližším krajském městě. Tuto problematiku plastická chirurgie neřeší. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, je mi 24 a jsem už po 2 dětech. Nejmladšímu je 6 měs. Přemýšlela jsem o zpevnění prsou, ale nevím zda by to pak nejak neovlivnilo kojení když by jsme se rozhodli ještě pro 3 mimčo. Velikost podprsenky mám D a mám kvůli tomu i křivou páteř tak jestli se to dá nějak ještě řešit a kolik by to tak stálo? Děkuji za radu. (Radka)

Dobrý den, pokud plánujete ještě 3. mimčo, určitě bych operaci odložila až po kojení i ev. třetího mimina, je to totiž škoda práce, pěněz a všeho. Zdraví MUDr. Šulcová

Moje maminka je po třech porodech a její bříško je velmi povislé a vytahané.Chtěla by jít na plastiku, ale po finanční stránce je to ted nemožné. Já jsem někde slyšela, že žena po dvou porodech má právo na plastiku břicha hrazenou pojištovnou.Je to prosím pravda? (Petra)

Dobrý den paní Petro, k Vašemu emailu - o úhradě ze strany pojištovny pro kosmetický výkon - zejména pak abdominoplastiku rozhoduje revizní lékař dané pojištovny. Není na takovýto výkon automatické právo. Zdraví MUDr. Šulcová

Jsem velmi nepokojen s tím jak vypadám. Mám křivý nos,malé(tupě působící)a vysoké,kulaté čelo které k mé vyzaži dodává tu správnou ránu.Zní to možná vtipně,ale já jsem dost neštˇastnej.Bez kšiltovky ven ani nevylezu.Můžete mi nějak pomoci? Co bych dal za nižší, hranatější čelo(ale o takové plasdtice jsem nikde neslyšel), možná by pomohlo udělat něco s výrazem obličeje.(Jarda)

Děkuji za email, ale mohu se vyjádřit jen obecně, potřebovala bych k popisu Vaše foto. Změna tvaru čela se neprovádí, protože se jedná o lebku- tj. kryt mozku a zde opravdu nic dělat nelze. Lze operovat nos včetně kostní části, kdy profil obličeje je možné trochu změnit. S čelem to ale neudělá nic. Pokud bych mohla požádat o foto byl by popis podrobnější. Zdraví MUDr. Šulcová

Je v pořádku, že se mi cca měsíc po odstranění znamének (3 ks laserem) objevili v tom samém místě opět znaménka?! Jedno vyrostlo dosti, je už vystouplé, ostatní zatím jen menší. Prosím Vás o odpověď, zda je to normální nebo zda mám ihned navštívit lékaře. (Jana)

Po odstranění znamének je možný znovu výskyt pigmentu. Bylo by dobré ohlásit tento problém na pracovišti, které vám odstranění provádělo. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtel jsem se zeptat jestli delate chirurgicke operace vetsich kongenitálních név v oblasti trisel, a pokud ano , tak kolik by to asi tak stalo , Diky. (Anonym)

Omlouvám se, ale tyto operace neprovádíme. Zdraví MUDr. Šulcová

Ráda bych podstoupila liposukci boků. Nejsem silná, hubne se mi docela dobře, mam 73kg. Ale přes boky se snazim zhubnout už nejakých 6 let (je mi 22) a porad mi šíleně přetýkají. Dělá mi to velmi asymetrickou postavu.Prosím, chci se zeptat kolik by to tak přibližně vyšlo. A na jak dlouho dopředu objednáváte. (Iveta)

Dobrý den paní Iveto, liposukce boků je možná, cenu ale musím stanovit při osobní konzultaci. Navrhuji tento postup - osobní konzultace - možná již v září a domluvit možnosti a cenový návrh. Pak operace. Je třeba počítat s 14 denní rekonvalescencí po operaci - tj. dovolená, nebo neplacené volno. Neschopenka se na kosmetické operace nesmí vydávat. Zdraví MUDr. Šulcová

Kolik stojí výplň horního rtu kyselinou hyaluronovou? (Marcela)

Cena výplní se poměrně velmi různí a to až v řádech 10 tisíc korun, dále je cena závislá na množství aplikovaného do rtu. Cena se stanovuje při konzultaci odhadem dle zvoleného přeparátu - značky a výsledná je až při zákroku dle spotřebovaného množství. Zdraví MUDr. Šulcová

Ma pritelkyne by rada vedela jestli je mozno chirirgicky odsat tzv pneumatiku? je ji 25 let a ma nadvahu a porodila pred pul rokem zdrave dite. Prsa, nohy, boky nejsou az takovy problem ale vystupuje ji tzv pneumatika a to az extremne. Dlouhodobe diety neprinesly uzitek, pohyb vcelku ma, hlavne s nasim miminkem. Dekuji za tip ci radu (Frantisek)

Liposukce bohužel neslouží k léčbě nadváhy, zde je třeba prvně redukovat váhu např. o 15 kg a následně ty lokality, které se nedaří zhubnout lze zkusit odsávat. V oblasti břicha se ale stav vrací, protože okolní tukové buňky se zvětší a vyplní odsátou krajinu. Zdraví MUDr. Šulcová

Co delat když mam jedno prso větší? (Martina)

Asymetrie prsou - tak se nazývá nestejnoměrnost prsou, je poměrně častý jev. O např. 1/2 čísla je to zcela přirozené o více jak 1 číslo je to pak opravdu asymetrie. Řeší se jako kosmetická vada - např. zvětšením menšího, nebo zmenšením většího či jeho modelací nebo kombinací obou zákroků. K podrobné odpovědi mám ale málo informací, tak prosím berte mou odpověď pouze jako všeobecně informativní. Více lze probrat při osobní konzultaci. Zdraví MUDr. Šulcová

Kolik stojí zvětšení prsou? (Petra)

Operace zvětšení prsou, tedy augmentace má cenové rozpětí dle typu a tvaru implantátů, typu operačního přístupu a dalších znaků, ale max.cena se pohybuje do 65 tisíc korun. Zdraví MUDr. Šulcová

V únoru mi bylo 16 let. Bohužel od svých 12 let se mi stejně nevyvíjejí prsa, takže jedno mám alespoň o dvě či tři čísla větší. Vždy mi říkali: "To doroste" Jenže už mne nebaví čekat a podle toho co čtu na internetu, mi plastiku nikdo dřív jak v 18 letech neudělá. Je to pravda? Nespěchala bych, ale jde to vidět všude, v tričku, plavkách, při hodině tělocviku ... A mám z toho jen trápení. Nevím, jak si kupovat správné věci. Šlo by to do 18.let "zakrýt" nějákým jiným způsobem než je operace? Do té doby, než mi bude 18? (Petra)

Já bych doporučila určitě pořídit podprsenku,kam je dá vložit malý vnější "implantát". Ten se kupuje ve specializovaných prodejnách - jedná se o prsní náhradu,kterou např. nosí paní po amputaci prsu,když mají rakovinu prsu. Je to levnější než operace a pro Vás též bezpečnější. Zdraví MUDr. Šulcová

Už od osmnácti se trápím, že mám malá a ještě ke všemu asymetrická prsa. Všichni mi říkali, že se to zlepší po porodu. Mé dceři je dnes šestnáct let a já letos oslavím třicetsedm let a jsem čím dál nešťastnější, protože stárnu, ale prsa se spíše celkovým cvičením zmenšila a ještě více povadla. Maskuji to tím, že si kupuji drahé podprsenky push-ap a ještě vkládám vycpávky. Musím si kupovat i speciální plavky, jinak bych nevyšla ani k vodě. Stydím se za svůj problém a poslední dobou více otravuji mého manžela. On mi sice tvrdí, že mu to nevadí, ale kdykoli má možnost, tak se rád ohlédne za pěkným poprsím a potom mi do očí tvrdí, že to není pravda. Poraďte prosím co mám dělat, nechci se neustále trápit a stranit lidem a přátelům, ale chci se uvolnit a být spokojená. (Jitka)

Váš problém chápu a lze řešit. Povadlá prsa i když jsou asymetrická lze vylepšit korekcí - buď dát 2 různé implantáty nebo dát jen do menšího a větší prs zmodelovat. Tak by bylo asi nejlepší dojet na konzultaci a osobně vše probrat, možná že by bylo dobré vzít s sebou i manžela, pokud bude chtít, partner vždy o takovémto zákroku má být infomován. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, před pěti lety jsem absolvovala operaci zvětšení prsou a chtěla jsem se zeptat, jestli můžu mít při kojení nějaké problémy. Implantáty mám zavedené pod svalem, prováděné jizvou z podpaží. (Jitka)

S implantátem ani s kojením se nic nestane. Zdraví MUDr. Šulcová

Lze metodou PERMALIP odstranit vrásky nad horním rtem.Mám dost úzké rty a vráska na jedné straně je již výrazná.Můj věk 35 let.(Marcela)

Pomocí Permalip se bohužel vrásky nad rtem odstranit nedají, ten umí zvětšit uzký ret a vrásky by se musely doplnit hyaluronovou kyselinou zvlášt. Zdraví MUDr. Šulcová

Kámoška se mi s věřila s tím že má jedno prso větší a to druhé menší. Co s tím má dělat? (Anonym)

Pro prsní asymetrii, tak se nazývá Váš popis stavu Vaší kamarádky. By bylo nejlepší, aby mi poslala foto a pak lze navrhnout operaci, je totiž více možností, např. zvětšení menšího pomocí implantátu, nebo zmenšení prsu většího. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den je mi 17 let a chtěla bych si nechat udělat liposukci stehen zadku boku a bricha. Kdyz budu mit souhlas rodicu, tak mi zakrok udelate? A na kolik by me to vyslo penez. (Anonym)

dobrý den, souhlas rodičů u operací před 18 rokem věku je nezbytný. ale dotaz je ten - potřebovala bych Vás vidět, zdali je liposukce to co potřebujete. Zdraví MUDr. Šulcová

Dlhodobo ma trapia tmave kruhy pod ocami (som svetly typ). Chcela by som sa spytat, aku metodu by ste doporucili na odstranenie tohto problemu. (Nela)

Asi Vás moc nepotěším, protože pouhé tmavé kruhy pod očima jsou velký problém - jsou to prosvítající cévičky a ty jsou velmi problematické. Doporučovala bych konzultaci s očním lékařem či laserovým specialistou dermatologem. Zde plastika bohužel pomoci neumí. Zdraví MUDr. Šulcová

Ráda bych se zeptala na cenu zvětšení rtů, metodou Permalip. (Pavla)

Dobrý den cena je u operací přísně individuální a stanovuje se po osobní konzultaci a vyšetření, pouze orientačně se cena pohybuje do 22 tisíc korun za 1 ret. Zdraví MUDr. Šulcová

Je mi 45 let.Na bříše mám jizvu/svislou a velmi nepovedenou/ po dvou císařských řezech - před 18 lety. Mám dotaz zda by bylo možné jizvu nějak vylepšit a kolik by to asi stálo - jinak mám břicho celkem ploché. (Stáňa)

Korekce - tedy úprava jizvy i po císařském řezu lze provést, jedná se o korekci jizvy. Potřebovala bych ale foto bříška včetně jizvy, prosím zpředu a zboku. Zdraví MUDr. Šulcová

Od kolik alet je možné prodělat plastickou operaci prsou? (Zuzana)

Operace prsou lze provádět od 18-ti let, ale vždy raději doporučujeme po 1. dítěti. Zdraví MUDr. Šulcová

Po rocnim kojeni se mi prsa zmensila minimalne o cislo. Chtela jsem se zeptat zda je mozne kojit i po zvetseni prsou. Urcite planujeme v budoucnu dalsiho potomka a rada bych kojila i pote? A kolik stoji operace u Vas? (Eva)

Optické zmenšení prsou po kojení je víceméně fyziologické. Po provedení zvětšení prsou pomocí implantátu lze kojit, za předpokladu,že je implantát zaveden podprsní rýhou a nedojde k žádné z komplikací. Toto je ale na projednání při osobní konzultaci, kam Vás zcela nezávazně mohu pozvat. Zdraví MUDr. Šulcová

Lze si doma vyléčit fibromky, jestli to jsou, pod páždí a na krku? (Zdeněk)

Fibromy a ostatní kožní výrůstky by měl vidět dermatolog a ten by doporučil přesně způsob odstranění, kdy způsobů je více - laser, elektrokoagulace,excize atd. Zdraví MUDr. Šulcová

Před 20 lety jsem si nechala zvětšit prsa. Nyní bych chtěla implantáty vyměnit. Jaký postup navrhujete?()

Dobrý den, děkuji za dotaz. Zvětšení prsou před 20-ti lety předpokládám již silikonovými implantáty. Postup bych volila následný

  • vyšetření mammologem s mammografem či ultrazvukem pro kontrolu stavu
  • konzultace u plastického chirurga, kdy se probere velikost, tvar, původní značka a ev. další nabídka nových typů implantátů

konzultací doporučuji i více, protože si alespoň uděláte obrázek ke komu získáte důvěru. Zdraví MUDr. Šulcová

Muze byt odstranena piha v cervenci? Slysela jsem, ze se pihy odstranuji pouze v zime. (Linda)

Mateřská znaménka, pihy, nevy a ostatní pigmentové skvrny se opravdu odstranují pouze v zimních měsících, protože během léta, by došlo k nenávratné zvýšené pigmentaci místa. Zdraví MUDr. Šulcová

Mám zájem o korekci nosu, chtěla jsem vědět kolik taková korekce stojí, dohromady s anestezií, konzultací, se vším, co potřebujete udělat do toho :) dekuji (Sabina)

Dobrý den, děkuji za dotaz- korekce nosu jak píšete je nejspíše reoperace již nosu operovaného, zde jsou ceny a přístupy přísně individuální a prosím Vás tedy pouze o osobní konzultaci, protože takto obecně nemohu vůbec odpovědět. Zdraví MUDr. Šulcová

Je u vás možné si nechat zvětšit penis tak abych ho měl mohutnější a na kolik to finančně příjde, nebo jestli to děláte nějakým napícháváním injekcí jako jsou na různé zvetšování. Moc děkuji za odpoveď (Roman)

Dobrý den, tyto typy výkonů neprovádíme. Zdraví MUDr. Šulcová

Před měsícem jsem podstoupila modelaci prsou po velkém ubytku váhy ,prsa mi byla zmenšena ale stale mi přijde že jsou povyslá je možné že mě byla nevhodně vybraná zpevnující podprsenka nebo se prsa teprve vytvaruji. Bylo mi řečeno do pěti měsíců. Děkuji za odpověd.(Mirka)

Dobrý den, operace zmenšení prsou - redukční mammaplastika je výkon, kdy vlastní úprava tvaru prsou opravdu trvá několik měsíců po operaci. Buďte prosím trpělivá a zejména pak v trvalém kontaktu s Vaším operatérem, není nic horšího, než střídat kontroly a operace u operatérů...není to dobré ani pro jednu stranu. Zdraví MUDr. Šulcová

V roce 1999 jsem si nechala udělat bandáž žaludku po velkém úbytku váhy plastiku břicha a stehen. K dnešnímu dni můj úbytek váhy je 60 - 67 kg .Nyní moje váha je 95 kg a výška 176 .29.5.2010 Jsem podstoupila plastiku rekonstrukci prsou co jsem si sama hradila. Chtěla jsem se zeptat jestli by tato operace nešla zpětně proplatit - uhradit přes pojišťovnu. Když ano co bych pro to měla udělat...? (Jaromira)

Dobrý den, děkuji moc za email, ale v rámci kosmetických výkonů pojištovny tyto výkony nehradí a v současné době jsem poněkud v šoku jak klienti žádají úhradu od pojištoven. Poněkud toto nechápu, kde se tato lavina žádostí bere.....kosmetické výkony jsou výkony nehrazené ze zdravotního pojistění, které slouží k úhradám opravdu zdravotnických výkonů, protože pokud se bude s penězmi v zdravotních pojištovnách plýtvat, dojde k situaci, že i za operaci slepého střeva si budou lidé platit.....Zmenšení prsou, abdominoplastika či operace stehen či jiné výkony spojené s úpravou vzhledu klienta nejsou výkony pro úhrady zdravotních pojištoven a já s tímto plně souhlasím, protože peněz v zdravotním pojištění není nazbyt a plýtvat jimi opravdu nelze....Zdraví MUDr. Šulcová

Paní doktorko, děkuji za odpověď ale do šoku jsem Vás nechtěla rozhodně dostat . Tuto operaci hradí pojišťovna když to uzná ortoped a neurolog a po sléze revizní lékař. Myslím si po takovém úbytku váhy si dovede Te určitě představit jak tělo vypadá ...a že lékaři jsou od toho aby pomáhali nejenom, když je člověk už v kritickém stavu ale když jde o psychiku a dobry pocit. Bohužel jsem nevyužila služeb zmíněných lékařů a zbytečně jsem si operaci financovala sama.(Jaromira)

Dobrý den paní Jaromíro, děkuji za zprávu, systém úhrad zdravotních výkonů, jejich propočty a formu znám, a proto si nyní sama můžete spočítat kolik peněz se naprosto zbytečně vyplýtvá,když půjdete k ortopedovi, neurologovi, psychologovi, obezitologovi a následně k reviznímu lékaři,který úhradu neuzná.....a kolik lidí by se mohlo za tyto zbytečně vynaložené peníze vyšetřit a začít léčit a to neplatíte sama,toto platí ze solidárního pojištění všichni. Nezlobte se,ale já opravdu s tímto opravdu ale opravdu nesouhlasím. Zhubla jste ať sama či za pomoci lékařů obezitologů, to je prima, prodloužila jste si život tím, že nebudou na obezitu nasedat další nemoci jako cukrovka, vysoký krevní tlak apod...ale bohužel úprava těla s nemocí vůbec nesouvisí, protože kůže se natahovala při nabírání váhy a nabírání váhy je bohužel spojeno s větší konzumací potravin a ty také nejsou zadarmo. Nezlobte se, ale naprosto absolutně nesouhlasím s úhradami v současném složitém stavu zdravotního pojištění a peněz v něm...je mi prostě líto. S pozdravem MUDr. Šulcová

Jsem po operaci prsou - zmenšení. Je to asi týden od operace. Je normální že cítím během dne brnění v prsou jako mravenčení jako když je přeležená ruka nevím jak jinak to popsat.a prsa sou někdy taková hodně nalitá. Stává se to během dne ale pak to zase poleví cítím to víc v pravém než v levem. Prosím je to normální po operaci? (Dana)

Dobrý den, mravenčení, brnění či dokonce pálení v jizvě či nějaké oblasti je po operaci prsou zcela normální, protože drobné kožní nervíčky se dostávají do blízkosti řezu či kůže a vytváří "elektrický zkrat"což je přirozená reakce nervu,ale člověk to pocituje jako jiný vjem. Během hojení se tento jev bude měnit a po čase vymizí nebo se alespoň zmírní. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobry vecir pani dochtorko pisi prosim o radu a pomoc pochazim od Frydlantu v cechach jemi 49 let jsem vdovou o svych 25 let matkou 3 odrostlich deti jsem prolezla nemocemi ale zaplat pambuch jsem zde od roku 2000 jsem prodelala operaci leve ruky gde jsem mela na zapesti tkanovy nador mela jsem 25 ozarek marodim z nervy gdyz name negdo hodne krici mam vysoky tlak venkovni stitnou zlazu zaludecni vred vse zaplat pambuch stabylizovane jsem hrozne silna merim 169 cm a vazim asi pomalu ke 120 kg na obliceji okolo oci mam velky vysev svetlych a tmavych fibromku na zadni casti krku tes a us se mi to zacina dostavat y do predni casti krku a do vlasove pokozky taky byla jsem u kozniho lekare a ten mi doporucil elekrkauter oftalmologa ale bohuzel ja jsem na castecnem duchodu bohuzel nato nemam penize prosim poradte mi jestli by nato bylo mozne neco dostupneho pro mne us nevim co mam delat jsem ze sebe nestastna gdyz si vspomenu jak jsem vypadala pekne a ted hruza us se stidim sama pred sebou. (Drahuse)

Dobrý den, děkuji za email. Píšete o fibromcích , tj. kožních útvarech na krku,které Vás obtěžují. Variantou léčby je opravdu odstranění pomocí elektrokauteru,kdy se jednotlivé útvary odpaří, vzniklý strup se hojí cca 10 dní a zůstává velmi malá jizvička,která se po několika měsících zbarví do barvy kůže a téměř je neviditelná. Výkony se většinou provádí na dermatologickém oddělení,kde ještě snad lze tento výkon podstoupit "na pojištovnu". Já bohužel smlouvu s pojištovnou nemám. Kontaktujte proto proto nejbližší kožní oddělení,kde Vám jistě poradí. Zdraví MUDr. Šulcová

Kolik stoji PERMALIP retni implantat, zvetseni rtu. Dekuji.(Věra)

Dobrý den paní Věro, cena je stanovena při osobní konzultaci dle Vašich požadavků a parametrů Vašich rtů, můžete se objednat přes formulář, nejbližší termíny jsou na duben. Zdraví MUDr. Šulcová

Mám od mládí chronický zánět dutin, utvořily se mi váčky pod očima a ty se nafukují dle počasí a zdraví. Není zbytečné si to nechat upravit? Slyšela jsem, že na takový zákrok VZP přispívá. Děkuji za odpověď. (Hanka )

Dobrý den, co se týká váčků pod očima budou mít souvislost s jinými zdravotními pochody ve vašem těle, zde by operace pouze očních víček asi nepomohla, doporučuji kontakt na oční odděl. nemocnice Kolín,kde je specialista očař,který se touto problematikou zabývá. Zdraví MUDr. Šulcová

Ráda bych po 3letech kojení podstoupila zvětšení prsou. Bohužel mi byla diagnost.roztr.skleroza. Jak je to valký problém a jak velký problém je antikoncepční tělísko.Děkuji (Kolářová)

Dobrý den, tato diagnosa při operaci zvětšení prsou nevadí, tělísko (např.Dana) také nevadí. Zdraví MUDr. Šulcová

Jsem 10.den po abdominoplastice, zajímalo by mě, zda i tak dlouho po operaci hrozí riziko plicní embolie a trombozy? Děkuji:) (Alice)

Dobrý den, po operaci je riziko embolie vždy...nedá se paušálně říci, že ten a ten den již není. Pokud budete dodržovat všechna doporučení Vašeho operatéra, riziko se procentuelně snižuje. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den,7 letý syn má na obličeji znaménka ,které rostou.Lze je odstranit bez injekce a bolesti.Kolik by stál tento zákrok? (Andrea)

Odstranění znamének bez umrtvení opravdu nelze. Takže před zákrokem je nutná malá injekce do okolí nevů, pak již výkon nebolí. Zdraví MUDr. Šulcová

Je mi 17 Let a mam hodně malá prsa, ani ne jedničky.. Chtěla jsem se zeptat co stím abych je měla větší. Sice to přítelovi nevadí, ale je to docela divný. Sice beru antikoncebci, ale zvětšení poprsí jak se uvádí v letácích u antikoncebce sem se nedočkala. Děkuji za odpověď (Zdeňka)

Dobrý den, v případě, že nejste plnoletá, je nutný souhlas Vašich rodičů či zákonných zástupců s operací. Zdraví MUDr. Šulcová

Již od dětství mě trápí velmi tmavé kruhy pod očima. Momentálně je mi 21 let. Z nedostatku spánku nebo špatného pitného režimu to není. Proto bych se chtěla zeptat, zda je nějaká metoda odstranění? Případně co by obnášela. Děkuji za odpověď! (Réza)

Dobrý den, moc se omlouvám, asi Vás moc nepotěším, opakovaně jsme se pokoušeli takovýmto lidem pomoci,ale tmavé kruhy jsou způsobené prosvítajícími cévičkami,které prostě pod okem jsou...Zkuste aplikovat zesvětlující kremy,které jsou pro kruhy pod očima určeny - k dostání v lékárnách odd.kosmetiky. Plastika zde bohužel nepomůže...je mi to moc líto. Zdraví MUDr. Šulcová

Pod kolenem a na kotníku mám ňákej exém nikdo neví co to je a nic nezabírá nešlo by s tim něco udělat Děkuju za odpověď. (Šíťa)

Dobrý den, děkuji za dotaz, doporučuji Vám navštívit svého praktického lékaře,který by vás měl doporučit na alergologii a dermatologii, bohužel zde plastická chirurgie moc nepomůže. Zdraví MUDr. Šulcová

Dotaz je zaměřen na operaci horních i dolních víček. Cena za tento zákrok a zda je konzultace s lékařem také placena.Děkuji. (Iveta)

Dobrý den, operace očních víček je operace, která je třeba důkladně probrat při individuální konzultaci, která v případě objednání termínu a záloze je zdarma. Termíny konzultace prosím je třeba dopředu objednat. Operace je v odstupu od konzultace do jednoho měsíce. Zdraví MUDr. Šulcová

Na obličeji mám po stroupcích po akné pár pigmentových skvrnek. Je možné je odstranit? A kolik mě to bude stát. Děkuji za odpověď! (Kalinová)

Dobrý den z vašeho dotazu není patrné, kdy jste akné prodělala. Pokud jsou skvrnky čerstvé, nelze je zatím odstranit. Zdraví MUDr. Šulcová

Na obličeji zejména kolem nosu mám takové fialové žílky, to stejné se mi utvořilo i na nohou je možné to bezbolestně odstranit,zejména na obličeji.Děkuji za odpověď (Denisa)

Dobrý den, paní Deniso, bylo by dobré kontaktovat dermatologa, ten stanoví diagnosu a navrhne léčbu. Zdraví MUDr. Šulcová

Je možné odstranění jizev po augmentaci prsou?Stáří jizev 10 měsiců.(Adriana)

Dobrý den, jizvy po veškerých chirurgických zákrocích jsou trvalé a nelze je odstranit, v případě např. rozšíření jizvy je možné se pokusit o její vylepšení chirurgickým vyřízenutím a znovusešitím,ale zde není vždy jistota,že výsledkem bude jizva pěkná. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobry den,chtela bych se zeptat me mu priteli se udelal boulicka na varleti,a tak nak mu to nevadilo ale boulicka se zvetsila.A my mame strach co by to mohlo byt.mohla bych se zeptat co by to tak mohlo byt?Vim musi k doktorovy ale to je hodne nad lidsky ukol.DEKUJI ZA ODPOVED.(Marika)

Dobrý den paní Mariko, je nezbytné nutné navštívit urologa a eventuelně dermatologa. Toto plastický chirurg dopředu nevyřeší, ale je naprosto každého člověka svobodná vůle, zdali na vyšetření půjde či nikoliv a je si vědom ev. následků. Nelze nikoho do ničeho nutit, jeden každý člověk za své zdraví odpovídá sám, takový je usus. Lékaři pouze navrhnou a doporučí léčbu či postup, rozhodnutí je na každém zvlášt. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, je mi 18 let a mam prsa velikosti 80G. Chtela bych se zeptat kolik by me zhruba stalo zmenseni prsů,pokud bych je chtela zmenšit min. o polovinu? Dekuju predem za Vasi odpoved. (Marie)

Dobrý den paní Marie, operace zmenšení prsou je operace veliká a závažná , její cena se odvíjí od veškeré činnosti,která se bude muset při operaci provést a dále se odvíjí od délky narkozy. Prosím Vás o osobní konzultaci, kde bychom mohly tyto otázky po Vašem vyšetření probrat. nemohu dát dříve kvalifikovanou odpověď. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtěla bych se zeptat na plastiku břicha,vážila sem 150kg a nyní mam 75kg,ale mám hrozně vytáhlou kuži na bříše a hrozně tím trpím. Kolik orientačně operace stojí? Proč se nesmí před operací brát antikoncepce? Je mi 35let a jsem po dvou porodech jinak asi naprosto zdravá, ale psychicky tím hrozně trpím. Moc děkuji za odpověd. (Pavla)

Dobrý den paní Pavlo, vzhledem k Vaší velké redukci váhy je nutná osobní konzultace. Plně chápu, že Vás převislá kůže na bříšku trápí. Antikoncepce se musí vysadit 6 týdnů před operací z důvodu prevence proti embolii. Nabízím konzultace v únoru 15.2. od 15 hod.Zdraví MUDr. Šulcová

Hezký den, nedávno jsem si nechala udělat permanentní makeup rtů-kontura a stínování. Je za této situace možné zvětšení rtů implantátem PermaLip? Změní se po implantaci kontura rtů? Děkuji za Váš čas. (Tereza)

Dobrý den paní Terezo, vlastní implantát kontuře nevadí, on vyplnuje ret nikoliv okraj. Implantát je možné vložit do rtu. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat. Mé mamince je 44 let a stěžuje si na pigment na jejím obličeji takové hnědé skvrny prý způsobované sluníčkem. Lze to nějakým způsobem odstranit? Děkuji za odpověď.(Eliška)

Dobrý den paní Eliško, zde by bylo vhodné kontaktovat dermatologické centrum, které má možnosti tmavé skvrnky diagnostikovat a dále využít některý z mnoha způsobů od bělících krémů až po laserový výkon. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, měla bych zájem o informaci ohledně plastiky břišní stěny. V roce 1995 jsem porodila císařským řezem dvojčata, přirozené porody jsem měla v roce2006, 2008 a ted jsem rodila 12.12.2009. Léčím se se štítnou žlázou se sníženou funkcí. Ctěla bych vědět jestli by bylo možné tuto plastiku podstoupit a v jakém časovém rozmezí to musí být po porodu. Předem děkuji za Vaší odpověd.(Regina)

Dobrý den paní Regino, děkuji za dotaz - k plastice břišní stěny musíte být minimálně půl roku po porodu ale lepší je jeden rok. Funkce štítné žlázy je korigována léky? Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, mám na nose 2 jen lehce vystouplé drobné útvary (2-3mmm velké)tvaru čočky, zřejmě fibromky. Jak je lze kromě laseru esteticky odstranit? Je možné odstranění i dusíkem? Na tváři mám dále jednu asi 7 mm velkou pigmentaci, jak ji lze odstranit? Děkuji za odpověď a případný kontakt na nějaké pracoviště v Praze, které by mi mohlo za přijatelné ceny pomoci? (Marcela)

Dobrý den paní Marcelo, ve věci popisovaných útvarů bych Vám doporučila se obrátit na dermatologii, kde provedou

  • a) kompletní vyšetřen,
  • b) navrhnou postup,
  • c) tyto výkony mohou být hrazeny z pojištění.

Zdraví MUDr. Šulcová

Na prsnim boltci mam ztvrdlou kuzi-jakoby seminko cocky, ktere se da chytit mezi prsty-da se tento utvar odstreanit?.dekuji (Petra)

Dobrý den paní Petro, prosím s tímto popisem je nutné se objednat k mamologovi na vyšetření prsu a po jeho vyšetření a s výsledkem je možná konzultace ohledně možnosti odstranění. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, chtěl bych se zeptat kolik by přibližně stálo odstranění jizvy z nosu, jizva je asi půl cm velká. Děkuji za odpověď.(Pepa)

Dobrý den pane Pepo, potřebovala bych více info, takto nemohu nic sdělit - máte prosím foto? Pokud ano, prosím o zaslání a není problém pak sdělit cenu. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den chtěla bych se zeptat....dnes jsem začala brát léky na zánět žlázy v prsu(Doxybene-10tablet)....ale v příštím týdnu se chystám na konzultaci ohl zvětšení prsů...mohu tam jít i teď během užívání léků nebo musím počkat až je doberu? Pořípadě za jak dlouho bych mohla podstoupit operaci? Mají ty prášky nějaký vliv na to zda bych mohla či nikoliv být operována? Předem moc děkuji za odpoveď. (Gabriela)

dobrý den paní Gabrielo, prosím veškerou aktivitu ohledně plánované operace je třeba zanechat až po využívání veškeré medikace a ponechat ještě 14 dní odstup. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, mám dotaz ohledně zmenšení prsou - redukční mammaplastika. Mám velké problémy se zády, zajímal by mě způsob hrazení operace pojišťovnou popřípadě jakou částkou se budu muset podílet. Děkuji za odpověď (Helena)

Dobrý den paní Heleno, k Vašemu dotazu - já smlouvu se zdravotní pojištovnou nemám k úhradám kosmetických operací. Při operaci redukční mammaplastiky se ceny pohybují do 35 - 45 tisíc, cena je stanovena při osobní konzultaci a vyšetření, kde dostanete přímo cenový návrh. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, když měl 17 letý kluk drobné krvácení mezi mozkové pleny a chce nastřelit náušnici, je to problém? Děkuji. (Petra)

Dobrý den, k Vašemu dotazu mi trochu chybí podrobností - kdy měl Váš syn úraz s krvácením, nebo to byla postinfekční záležitost? Zašlete mi prosím podrobnosti. Zdraví MUDr. Šulcová

Paní doktorko, chtěla jsem se zeptat. Když zůstanou ty jizvy v tvaru kotvy u zmenšující operace prsou. Zmizí časem nebo aspon trochu? A jsou moc neestetické? Děkuji(Anonym)

Dobrý den, každá jizva je na těle trvalá, ale během času se vyvíjí- tedy mění barvu, někdy i tvar. Je to individuální vývoj jizvy nejen u každého člověka, ale také i na každé lokalitě těla. Jizva ve tvaru kotvy na prsou zůstává, při bezkomplikovaném hojení po čase bledne a zjemní. Viditelná ale zůstává celý život - tedy nezmizí. O estetickém pohledu lze diskutovat, každý má jiný názor. Jizva je uložena kolem dvorce- tvoří kolečko, dále jde dolů jako kolmice a pod prsem je uložena v podprsní rýze. Je na každé klientce co od operace očekává a co je pro ni schopna přinést. Podívejte se na stránku Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, paní doktorko, je mi 18 a už asi tři roky mám na penisu ektopické mazové žlázky. Takové tukové buňky v podkoží - jistě víte o co jde. Ničemu nevadí a prý je to normální, ale mě to hrozně leze na nervy. Chtěl jsem se zeptat, co s tím lze dělat. Případně jaká je cena laserové operace a zda jdu po operaci domů či musím zůstat v nemocnici. Také jsem se dozvěděl z jednoho internetového fóra, že na toto lze použít mastičku menalind-ale to mi spíše připadá jako utopie. Mnohokrát Vám děkuji za odpověď (Láďa)

Dobrý den pane Láďo, velmi se omlouvám, ale tato lokalita náleží do specializace dermatologů a urologů, tady se opravdu velmi omlouvám,ale pomoci zde nemohu. Zdraví MUDr. Šulcová

Je možna plastika varlete, které bylo odstraněno z duvodu jeho odumřeni? (Jaroslav)

Dobrý den, je možná pouze nabídka implantátu varlete,spíše by bylo vhodné kontaktovat kliniku. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den,mám otázku...nemám možná zrovna největší prsa...ale i tak nejsem s mými 3 spokojená a chtěla bych je zmenšit z mnoha důvodů...chtěla jsem se jen zeptat jestli se dá nějak zmenšit velikost dvorců (Anonym)

Dobrý den, zmenšující operace prsou (redukční mammaplastika) včetně zmenšení prsních dvorců je sice možná,ale musím upozornit na trvalé jizvy.které na prsou zůstavají ve tvaru kotvy a okolo dvorců. Kojení po této operaci je možné. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den,je mi 16let,při výšce 174cm vážím 96kg a během roku potřebuji zhubnout na 65kg. Chtěla bych se zeptat,jestli bude nezbytná operace povislé kůže na břiše,jestliže budu pravidelně během hubnutí posilovat a cvičit. Předem děkuji za odpověd. (Pavla)

Dobrý den paní Pavlo, na dotaz ohledně povislé kůže není tak jednoduché odpovědět, protože záleží na mnoha faktorech, určitě byste měla být v péči dietologa - obezitologa,který vás povede k redukci váhy, aby nedošlo k jo-jo efektu a tím zbytečnému vytahování kůže. Určite je zde pozitivní faktor, jste velmi mladoučká a kůže má ještě hodně elasticity. Věřím že pohybem také zvládnete mnohé. Přeji mnoho úspěchů ve vašem plánu i když to bude stát hodně sil, ale stojí to zato. Zdraví Dr. Šulcová Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den,paní doktorko,chtěla bych se zeptat,jestli provádíte i zákroky na splátky, konkrétně zvětšování rtu pomocí implantátu permalip (Pavla)

Dobrý den operace na splátky provést lze,ale splátky realizujete u banky,která vám dá na tuto operaci úvěr, např. Home Credit atd. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, od 12 let mě trápí akné. Já si ho akné pořád mačkala-škrabala až doteď...je mi 23 let. Bohužel mi zůstali červené fleky po celém obličeji a jsem v obličeji hodně světlá (asi tím že už pár let sem bez makeupu nevyšla) takže v létě sem se nemohla opálit. Nechci pořád chodit s makeupem a tak sem se na dovolené šla opalovat (hlavně obličej) a dopadlo to tak že mi červené fleky ještě víc šli vidět-zčervenaly a nepodařilo se mi opálit v obličeji (akorát sem si spálila oční víčka) Myslíte že to může být tím že už pár let každý den používám makeup a pleť není zvyklá na slunko? Já bez makeupu nemůžu jít protože mám hodně zničený obličej z akné-hlavně červené fleky. Myslíte že se s tím dá něco dělat nebo pořád budu muset si dávat makeup abych to zakryla? (ani makeup mi to úplně nepřekryje). (Hana)

Dobrý den paní Hano, pro problematiku akné a jizev po něm, já bych doporučila konzultaci v centru,kde provádí ošetření laserem, který je na tyto jizvy vhodný, nespraví vše, ale pomůže. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, v pupíku jsem měla v dospívání pihu, z které se pak postupem času stal vystouplý útvar barvy kůže, pigment zcela ustoupil. Lékaři (byla jsem u 3 kožních) mi vždy pouhým okem řekli, že to nic není (ani nepoužili dermatoskop!), ale přitom mě doporučovali odstranění útvaru. Proč tedy, když to "nic není"? Kosmeticky mi to totiž vůbec nevadí. Nově se nyní ale na útvaru vytvořila tmavě hnědá piha. Půjdu znovu k lékaři a asi donutím ho poslat mě na dermatoskop. Ovšem nevím, jak se tam ten přístroj dostane, když mám útvar v pupíku a je těžko dosažitelný (dermatoskop jsem viděla a je to dost objemný přístroj, který se asi do této štěrbiny ani nedostane).(Eva)

Dobrý den paní Evo, doporučuji v každém případě dotyčný pigmentový útvar odstranit, zejména když vykazuje svou aktivitu - roste, barví se , nově se vytváří další nevy...takto chirurgicky vyjmuté znaménko se pošle na histologické vyšetření,které jasně řekne o jaký typ se jedná. Vy musíte pouze počítat s drobnou jizvičkou v pupíku. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den paní doktorko,chtěla bych se zeptat mám malá asymetrická prsa chtěla bych podstoupit modelaci porsí Kolik se u Vás tento zákrok celkem pohybuje a i kdy máte nejbližší volné operační termíny.Děkuji(Petra)

Dobrý den paní Petro, korekce asymetrie prsou lze provést více způsoby - augmentace rozdílně naplněnými implantáty, modelace prsou, modelace na jedné straně a augmentace na straně druhé....zde bychom měly provést konzultaci a vyšetření - kde potřebuji alespoň ultrazvuk prsou, že jsou v pořádku a jsou jen různě velká. Konzultace a operace je ale možná nejdříve až v lednu 2010. Do konce roku je vše plně obsazeno. Zdraví MUDr. Šulcová

Naše dcera (v ledenu bude mít 3) měla dlouhodobě kašel-přes 3 měsíce. Už asi měsíc kašle spíše při uléhání a ranním vstávání a občas v noci má záchvat kašle, kdy se až dusí. Měla různé odběry...má pozitivní chlamidie 2,5 , jinak ostatní výsledky imuno,alergologii má vpořádku.P.doktorka(alergolog) jí dala Berodual N-při potížích si má dýchnout a 2x/den Erdomed sirup.Není to pro tak malé dítě škodlivé ten spray?Ještě bude mít další odběry a už užívá léky na astma? Manžel měl jako dítě časté bronchitídy (1x/2měsíce na ATB)skončilo to po odstěhování z Mostu na hory,už se to neopakuje.Jeho děda měl údajně astma. Dějuji moc za odpověď.(Monika)

Dobrý den paní Moniko, prosím tento dotaz směřujte na pediatra. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, paní doktorko, kolik prosím u Vás stojí zvětšení rtů implantátem permalip? A jak dlouho približně přetrvává otok? (Jitka)

Dobrý den, u preparátu mám zkušenosti s velmi dobrým výsledkem. Lze dosáhnout malé i velké zvětšení rtů, protože jsou k dispozici 3 varianty tlouštěk implantátu. Délka a rozsah otoku je individuální záležitost, ale protože po zákroku rtíky chladíte, tak ze zkušenosti klientek vím, že netrvá déle než 2 dny. Konečný efekt vidíte až po opadnutí otoku, ale v podstatě se dá říci, že poměrně přesnou představu máte již na operačním sále. Operace jednoho rtu stojí 10000,- Kč, u obou rtů najednou lze dosáhnout slevy na 18 tisíc. Máte-li zájem o konkrétní posouzení Vašich potřeb, objednejte se na osobní konzultaci. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, ráda bych se zeptala, kolik přibližně stoji diagnostika a odstranění mateřského znamínka.Předem děkuji za odpověd.(Alena)

Dobrý den paní Aleno, chirurgické odstranění mateřského znaménka - pigmentového nevu - a jeho následné histologické vyšetření je hrazeno ze zdravotního pojištění. Zdraví MUDr. Šulcová

Je možné aby tělo vstřebalo silikonový PIP kloub na ruce? (Michal)

Dobrý den pane Michale, děkuji za dotaz, k problematice silikonových implantátů (včetně PIP) kloubů - tělo není schopné implantát vstřebat, ale setkala jsem se opravdu s případem, kdy tělo bylo tak agresivní, že povrch implantátu prostě rozleptalo. Je tedy u implantátu možné, že jej tělo neakceptuje a bude proti němu produkovat protilátky. Zdraví MUDr. Šulcová

Ráda bych se zeptala na kolik zhruba přijde doplnění prsů, jsem po třetím dítěti a všchny jsem kojila 2roky, děkuji (Šárka)

Dobrý den, prosím Vás o objednání na osobní konzultaci, operace prsou je třeba osobně probrat a ceny jsou velmi rozdílné, protože se stanovují individuálně. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobry den chtela bych si nechat zvetsit horni ret ale nevim zda je lepsi nechat si ho zvetsit pomoci narezu vnitrni strany rtu a nebo silokonove vyplne permalip.Je tento silikon bezpecny a na kolik by me tento zakrok prisel.dekuji za odpoved (Bezejmenná)

Dobrý den, dovoluji si napsat odpověd pouze obecně, protože doporučuji osobní konzultaci - rozdíly mezi Permalift (zvětšením a modelací rtu pomocí implantátu) a operací rtu pomocí posunu retní červeně jsou významné - operace rtu pomocí implantátu lze kdykoliv vrátit zpět, kdyby Vás implantát již ve rtu netěšil a chtěla jste zase rty původní. Toto u operace posunem retní červeně zevnitř rtu nelze...tato operace je nevratná. Proto znovu doporučuji osobní konzultaci. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den. Dceři se v roce objevila na zádech pigmentová skvrna asi 1x3cm. Teď je jí 5 let a skvrna se jí stále zvětšuje a postupuje na bok. Je už asi 12x4cm veliká. Kožní lékař nám napsal advantan mléko a mazat každý večer. Nezdá se mi ale, že by to nějak zabíralo. Mohla by jste mi prosím doporučit nějakou jinou mastičku? Nebo jít s tak malým dítětem na laser? Je to vůbec možné? Děkuji za odpověď.(Linda)

Dobrý den paní Lindo, vzhledem k tomu,že popisujete,že pigmetnová skvrna se u Vašeho dítěte rozšiřuje, doporučuji určitě neprodleně navštívit dětského dermatologa (vždy se k němu dostanete např. v fakultní nemocnici Motol) potřebujete jen doporučení od dětského lékaře, sama nic nepodnikejte!!!! To není pro dítě bezpečné. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobry den, v jakem pripade hradi plastiku nosu pojistovna a kolik to stoji normalne (misuge)

Dobrý den, plastická operace nosu je pojištovnou hrazena velmi vyjímečně a to na základě posouzení revizním lékařem a jeho souhlasu s úhradou. Není to zcela jednoduché a je to běh na dlouhou trať. Operace nosu se pohybuje kolem 20 tisíc Kč. Operaci nosu je velmi vhodné provádět po 18. roku protože je již jeho tvar ustálen. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobry den,je mi teprve dvacet let a vyskytly se mi pohlavni bradavicky a nevim jak se toho uplne zbavit, masticka ktarou mi predepsal gynekolog mi spodek uplne rozezrala a jine reseni pry neni vzhledem k tomu jak jsou malinke... nemohli byste mi poradit? Rada bych zase normalne sexualne zila.(Karolína)

Dobrý den paní Karolíno, doporučuji co nejdříve navštívit kožního lékaře - dermatologa, asi mastička, co vám dal gynekolog, nebude přímo ta, kterou potřebujete. Problematika "bradaviček" není zas tak jednoduchá, jak by se zdálo na první pohled. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, naše dcera (11 let) v létě absolvovala korekci ušních boltců na jedné nejmenované klinice, avšak po 2 měsících není jedno ouško ještě zcela v pořádku (chrupavka "utekla" směrem ke zvukovodu a vytváří v oušku nepěknou protaženou "bouli") ... dokončení a odpověď najdete na stránce o plastice ušních boltců

 

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, jestly každá jizva, která není sešitá je lepší jí sešít a nebo jít na laser? Pan doktor mi tvrdí, že to nemá cenu sešívat a doporučil mi laser. Tak nevím. Děkuji. (Lucie)

dobrý den paní Lucie, vašemu dotazu trošku nerozumím, ale zkusím odpovědět-
a) rána, která vznikla ať již úrazem či operací se normálně zašívá a po určité době se stehy vyjímají, pak vzniká jizva ,
b) jizva,která je výsledek hojení porušení integrity kůže, je individuální výtvor organismu a také se časem vyvíjí - tj. pracuje, zpročátku je jizva barvy červené, fialové, dále postupně bledne do barvy okolní kůže. Její tvar se také v časě mění - normálně je jemná nitkovitá, ale vlivem organismu a jeho schopností může tzv. hypertrofovat tj. zvětší se a roste do výšky - to je hypertrofie jizvy a dále může směřovat ke keloidu. Jizva,která se nevyvíjí dle našich představ se pak může léčit laserem měkkým a zejména pak tlakovými masážemi, ale vždy je třeba počítat s tím, že jizva jako taková - tj. známka poruchy kůže bude na místě zranění vždy viditelná. Zdraví MUDr. Šulcová

Mám vystouplý pupek asi 1 cm ven, bojím se, že mám kýlu, může se to stát? A provádíte plastiky pupíku?(Magda)

Dobrý den paní Magdo, bylo by velmi vhodné obrátit se na nejbližší ambulanci chirurgie, protože dle Vašeho popisu by se mohlo jednat o pupeční kýlu, která se řeší chirurgicky. Nejedná se o plastický výkon, ale o výkon čistě chirurgický. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den,měřím 165 cm, vážím 80 kg a moje prsa mají velikost košíčků 80HH. S jakou úspěšností se dá zákrok řešit přes pojišťovnu a kolik by stál? děkuji( Radka)

Dobrý den, operace redukční mammaplastika je výkon, který spadá do estetických výkonů a např. VZP jej vůbec nehradí, ostatní pojištovny velmi obtížně. Opravdu na všechny operace nejsou peníze, jsou důležitější operace zachranující život a ty mají přednost. Cena operace je 35 tisíc.Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jakým způsobem provádíte liposukci podbradku,délku léčby a finanční částku.(Hana)

Dobrý den paní Hano, způsobů pro provedení liposukce oblasti podbradku je více,ale v zásadě je vždy s náplní - tumescencí a je vhodná k užití laser-asistované liposukce ev. s vibrační kanylou. Délka zotavovaání je individuální,protože jsme každý jiný,ale počítejte prosím určitě 2 týdny modřína a hlavně 4 týdny nosit takovou ohlávku aby byl efekt viditelný. Cena lze stanovit po osobní konzultaci, protože se odvíjí od více kritérií, prosím počítejte s cca 20000,-Kč,ale je to jen velmi orientační nástřel. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, po bandáži žaludku jsem zhubla o více než 50 kg a nyní bych potřebovala odstranit přebytečnou kůži na břiše,stehnech a zmenšit a zpevnit prsa.Jaké jsou u vás objednací lhůty a přibližné ceny těchto zákroků. Děkuji za informace. (Helena)

Dobrý den paní Heleno, operace po velké redukci váhy jsou operace velmi přínosné - jediné upozornění - nelze je spolu kombinovat a jedna každá operace (plastika břicha, prsou, stehen atd.) potřebuje od sebe min. 3 měsíční odstup. Objednací doby jsou relativně příznivé od konzultace do 3 týdnů je možná operace. Cena je u každé operace stanovena individuálně, můžeme dopředu při první konzultaci stanovit cenový plán. Zdraví MUDr. Šulcová

Odstraňujete chirurgicky jizvy? Laser jsem zkoušela, nepomohl mi. Mám na obličeji 2cm dlouhou a 1cm širokou jizvu, šlo by to chirurgicky odstranit a kolik by přibližně stál tento zákrok. (Petra)

Dobrý den paní Petro, jizvu lze odstranit chirurgicky, ale zase za cenu jizvy. Jinými slovy - nějaká jizva vám vždy zůstane, velmi pravděpodobně však bude daleko menší. Jaká bude následná jizva konkrétně hodně záleží na elasticitě a jiných vlastnostech Vaší kůže. Cena této operace je cca 3000,- Kč. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, můžete mi prosím napsat jaké jsou přibližně objednací lhůty na abdominoplastiku /od osobní konzultace/ a s kolika návštěvami po operaci musím počítat v případě běžného hojení?(Iveta)

Objednací lhůty osobní konzultace jsou cca 3 týdny, kontroly po operaci při běžném hojení jsou 2-3 Zdraví MUDr. Šulcová

Je mi 16 let a mám dvě velké jizvy na nohou po operaci boulí na nohou. Nepamatuji si, jak se to přesně jmenuje. Chtěla bych se zeptat, jestli by to šlo nějak operovat mám už je cca 4 roky.(Martina)

dobrý den paní Martino, jizvy na nohou nevím v jakém jsou stavu, je vždy nutné počítat s tím, že jizva po zákroku zůstane vždy a zejména v místech pohybu např. na kolenou se roztahuje,ale protože nevím o jaké lokalitě na nohou hovoíte,prosím zašlete mi foto a pak mohu přesněji odpovědět. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den paní doktorko.Mohla by jste mi prosím sdělit jak se odstranuje séboricka veruka? A také kdyby jste mi mohla napsat zda kožní lékař dokáže tuto veruku rozpoznat? Děkuji za odpověd.S pozdravem (Lojza)

dobrý den, seborhoickou verruku pozná každý dermatolog - tj. kožní lékař, lze odstranit chirurgickým řezem a je vhodné ji přesto poslat na histologické vyšetření k potvrzení. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, ráda bych si nechala odstranit tetování ( velké zhruba 2x2 cm, které mám mám v vzadu na krku). Chtěla jsem se Vás zeptat jak finančně i časově by to v mém případě bylo náročné. Děkuji za odpověď. (Gabriela)

Dobrý den, velmi se omlouvám ale tetování bohužel neodstraňuji. MUDr. Šulcová

Dobrý den, po kojení mého syna mi zůstalo jedno prso větší než druhé a to o dost.Výběr podprsenky je téměř nemožný,vždy je totiž jeden košíček malý a naopak.Nemluvě jíd na koupaliště v plavkách.Chtěla jsem se zeptat jestli se to dá upravit nějakou modelaci prsou,případně implantáty a jestli něco hradí ZP či nikoli.Děkuji za odpověď. (Eva)

Dobrý den paní Evo, jistě tato úprava je možná, buď zvětšíme menší prso a přimodelujeme k němu to větší, nebo to větší prso je možné zmenšit na velikost toho menšíhó bez implantátů. ZP tyto výkony nehradí. Zdraví MUDr. Šulcová

Je mi 50let a mám po celém těle stařecké skvrny, na chirurgii mi poradily, že musím na operaci. Toho se docela bojím, můžete mi poradit šetrnější způsob, jak se toho zbavit? (Helena)

Dobrý den paní Heleno, stařecké skvrny jsou běžným výskytem pigmentu v kůži již od 45 let věku, odstranění je možné elektrokoagulací, laserem , operací. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Vaše zkušenosti se zákrokem Aptos. Uvažuji o něm, ale četla jsem mnoho negativ (prasklé nitě, účinnost malá, stahování obličeje). Kolik prosím tento zákrok stojí a kdy by byla nejdřív možná konzultace? Děkuji za odpověď. (Zuzana)

Dobrý den paní Zuzano, vypínání vrásek pomocí vláken Aptos je metoda dočasná a používá se pouze u minimálních vrásek a příznacích stárnutí obličeje tj. např. do 40 let věku... Jistě rizika, která popisujete se vyskytují a je nutné také upozornit na skutečnost, že vlákna, která se používají, jsou vlákna vstřebatelná, takže po určité době "zmizí" z tkáně a ta si již vlastně "pomáhá " sama....konzultace je jistě možná at již po emailu, kdy mi pošlete foto a já vám mohu rychle sdělit, zda-li jste indikována či nikoli, anebo osobní konzultace v září. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtela bych se zeptat kolik stoji abdominoplastika,a jestli jde platit formou splatek.( Radka)

Dobrý den, operace abdominoplastika je operací,kde cena se pohybuje v rozmezí od-do a je stanovena při osobní konzultaci,dle rozsahu výkonu. Velmi orientační cena je 40 tisíc. Splátky si lze zařídit na bance formou kontokorentu, jiná forma bohužel není možná, naše klinika splátky neposkytuje. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtěla bych se zeptat zda operativně zvětšujete rty? Pokud ano,kolik by zákrok stál? Děkuji za odpověď(Naďa)

Dobrý den paní Naďo, rty zvětšuji výplňovými materiály a cena je závislá na množství použitém při daném výkonu ( pouze velmi orientačně se cena pohybuje kolem 7500,-Kč). Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den,ráda bych se zeptala,zda je možné provést zmenšení a modelaci prsou s ohledem na možné budoucí kojení? Operace mi byla doporučena neurologem pro silné chronické bolesti hlavy a krční páteře.Konf. vel mám 85F-G Za odpověď děkuji. (Tereza)

Dobrý den paní Terezo, doporučila bych prvně miminko a odkojit a potom zmenšení a modelaci prsou. Chápu tíhu prsou, ale efekt by se pokazil a při takovémto zmenšení prsou se mlékovody mohou poškodit. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, po velkém úbytku váhy uvažuji o plastice břicha a modelaci případně zmenšení prsou. Předpokládám, že tyto dva zákroky nelze provést během jedné operace?. Také nevím,zda pro mě operace není příliš riziková. Před 3 lety jsem bez jasné příčiny prodělala trombózu dolní končetiny. Léky, ale již 2 roky neužívám žádné. Nosím pouze kompresivní punčochu. Děkuji za odpověď.(Iveta)

Dobrý den paní Iveto, je jistě,že tromboembolická příhoda,kterou jste prodělala je jistým omezením, operace prsou a břicha v žádném případě nelze provést dohromady. Obě operace jsou časově náročné a mají svá rizika, včetně embolie. Doporučuji proto osobní konzultaci,kde bychom mohly zvážit všechny faktory. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, mám pigmentové skvrny na rukou a předloktí. Zřejmě to je rodinná dispozice - všechny ženy v rodině skvrny mají. (problémy s játry nemám) Chci se zeptat na možnost odstranění, popřípadě cenu.(Lenka)

Dobrý den, pigmentové skvrny je možné odstranovat více způsoby, ale nyní není vhodná doba, vhodný je podzim, zima, časné jaro. Doporučuji proto konzultaci po prázdninách a domluvíme se na termínu a variantě zákroku. Zdraví MUDr. Šulcová

Je možné kojení po zvětšení prsou pomocí implantátu? (?)

Dobrý den, kojení po operaci - zvětšení prsou pomocí implantátů je možné, implantát se vkládá pod sval. Zdraví MUDr. Šulcová

Mám velké a mohutné ušní lalůčky. Dost mě to štve, jelikož se za své uši stydím, nenosím ani culík a uši maskuji vlasama. Kolik by stála operace zkrácení lalůčků? Jsem 17 dívka. Děkuji předem za odpověď.(Anna)

Dobrý den, můžete prosím poslat foto s vyčesanými vlasy zepředu a zezadu? Zdraví MUDr. Šulcová

Dobry den, chtěla jsem se poradit. Měla jsem piersing v pupíku, ale protoze se to nehojilo, vyndala jsem si ho a nakonec se kůže roztrhla a mam nad pupikem velkou jizvu. Jsem z toho nestastna. Nejde s tim neco provést aby nebyla tak velká a smrštila se? Děkuji (Anet)

Dobrý den, jediná pomoc je tuto ošklivou jizvu vyjmout a kůži pak znovu sešít, ale vždy tam nějaká jizva bude. Zdraví MUDr. Šulcová

Mám žilky na nose a chtěl bych je nechat odstranit. Lze to u Vás udělat laserem.(Oto)

Dobrý den, tyto zákroky neprovádím. Zdraví MUDr. Šulcová

Ráda bych si nechala udělat plastiku břicha. Stydím se. Zajímá mě celková doba léčby, jak časté jsou kontroly u Vás? Bydlím dost daleko.(Jitka)

Dobrý den paní Jitko, tak mi prosím pošlete foto jak bříško vypadá, zdali jste měla nějakou operaci na břiše - slepé střevo, kýla, císařský řez, žlučník,... a já vám pošlu všechna data, to není problém. Zdraví MUDr. Šulcová

Ze zdravotních důvodů bych potřebovala zmenšit prsa. Jsem diabetik II stupně, píchám si 3x denně inzulín. Mám nadváhu. Byla by pro mě vhodná operace? Je možné to uhradit od pojišťovny VZP?. (Božena)

Dobrý den, operace při diabetes mellitus opravdu není vhodná, hojivost ran je velmi snížena. Úhrada od pojištovny probíhá přes řízení revizního lékaře s nejistým výsledkem. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolik stojí operace tvrdého nosu. Děkuji. (Petra)

Dobrý den, operace nosu neprovádím. Zdraví MUDr. Šulcová

Mám dost povyslý zadek, potřebuji ho nějak přišít nebo tak něco, ale mám RS, půjde to? ()

Velmi se omlouvám, ale s touto diagnosou operaci nedoporučuji. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den paní doktorko, jsem 2,5 měsíce po císařském řezu. Mám dotaz ohledně jizvy, zda je možné ji nějakým způsobem upravit tak, aby byla vidět co nejméně a popřípadě kdy. Nechce se mi smířit s tím jak mé podbřiško vypadá :-( děkuji mnohokrát za odpověď (Markéta)

Dobrý den paní Markéto, 2,5 měsíce po operaci je jizva ještě velmi čerstvá, nyní prosím bude dobře pečovat o jizvu - tedy promaštovat - sádlo, bílá vazelína apod. a provádět tlakové masáže. Pokud by vám pan doktor předepsal laser na jizvy tedy "mekký laser" bude také dobře. Tvar a ostatní můžeme potom prokonzultovat,ale dejte jizvě čas minimálně 6 měsíců k úpravě, bude se ještě měnit. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtela bych se zeptat. Chci si nechat upravit krk po tracheomii hradi toto pojistovna (Ilona)

Tuto problematiku je nutné konzultovat na oddělení ORL, které se danou problematikou zabývá. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtel jsem se zeptat zakroku co se tyce Elongace penisu. Je mozne si u vas nechat zvetsit penis po celem obvode - jinak receno chtel bych aby byl penis mohutnejsi. Zajima mne jestli je zakrok ve forme oparace nebo se jen napicha ucinnou latkou. A kolik by priblizne stal tento zakrok mnohokrat vam dekuji za informace.(Honza)

Dobrý den, děkuji za dotaz, ale bohužel musím sdělit, že tyto výkony neprovádím, prosím konzultujte mé kolegy. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, měla bych dotaz. Jsem žena, 42 let a před rokem se mi udělala na čele pigmentová skvrna. Nevím proč, v té době jsem brala antibiotika+sluníčko, nebo věkem? Za rok se skvrna zvětšila téměř přes celé čelo a začíná mi i na tváři malý flíček. Poraďte mi, zda je toto možné odstranit. (Marcela)

Dobrý den, děkuji za dotaz - pigmentové změny jsou možné po lécích. Vzhledem k aktivitě skvrny, kterou popisujete, bych doporučila v brzké době navštívit dermatologa k vyšetření a pokusu nalézt původ vzniku Vašeho stavu. Dermatolog je v tomto případě zásadním odborníkem, který navrhne postup. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtela jsem se zeptat jak se provadi plasticka operace jizvy? Pred dvema mesici jsem mela uraz..rezna rana na leve dlani asi 8cm. Zustala mi stahujici jizva, ktera brani plne extenzi 2 a 3 prstu a plne abdukci palce a doporucuji mi plastickou operaci jizvy. Chtela jsem se zeptat, jak se to provadi a jestli tento zakrok hradi pojistovna..? (Anna)

Dobrý den, v popisovaném případě kontrahující jizvy je nejvyšší čas oslovit pracoviště ÚPCHR Vysoké nad Jizerou - měli konzultace v pátek 8-12 hod. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtěla jsem se zeptat na pigmentove skvrny v obličeji kolik by přibližně stálo jejich odstranění? Mám je na čele a kolem očí a jestli se to může udělat teď nebo až po létě. (Katka)

Pigmentové skrvny se dají odstranit až na podzim, nyní je to bez efektu nebo s efektem horším než před výkonem. Prosím na podzim se objednejte na konzultaci, děkuji, MUDr. Šulcová

Již několik let mám na špičce nosu bradavčitý utvar velikosti malé čočky, útvar je hladkého povrchu, bez sekrece. Je možné bradavičku odstarnit? Byla jsem v kosmetickém salonu, zda by to nešlo odstranit leisrem. Šla by tedy bradavička odstranit chirurgicky? Jaká anestezie by se použila lokální či celková? A kolik by zákrok stál? Diagnoza od p.doktorky je Fibroma appicis na si.(Ivana)

Odstranit fibrom na nose lze, ale až na podzim a po konzultaci, nevidím průměr, výšku atd. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, chtěla bych zmenšit poprsí mám75G a prsa mi bolí. V 1evém prsu mám 18mm nezhoubnou cystu, mám chronické bolesti zad. Kam se mohu obrátit o radu? (Gábina)

Dobrý den paní Gábino, k Vašemu dotazu pro operaci - redukční mamaplastiky - doporučuji následující - pokud budete zkoušet žádost o úhradu pojišťovnou, chronické bolesti zad nestačí pro rozhodnutí revizního lékaře. Já smlouvu se zdravotní pojišťovnou nemám, potvrzení tedy nepotřebuji. Cysta v prsou je ale problém - je třeba provést aktuální vyšetření mammologem a pečlivě s ním probrat celou problematiku operace, protože na něm závisí rozhodnutí,zdali se prs operovat může či nikoliv, také je třeba vědět uložení cysty a další.. Vše je ale dobré probrat při osobní konzultaci, kam vás mohu nezávazně pozvat. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, chci se zeptat, jsem po cca. roční dietě, při výšce 1,96m jsem zhubl z cca 145kg na 100kg, pravidelně cvičím břišní svaly (5x týdně) a plavu (denně min 1hod), postava se pomalu tvaruje do přijatelného tvaru, ale stále mám velký problém s jizvami a povislou kůží na břiše a celkově je břicho dosti povadlé, chci se zeptat, zda by se pravidelným cvičením břicho mohlo časem "srovnat" a jizvy zminimalizovat, nebo zda by bylo vhodné a možné to řešit operací? A kdy by po operaci bylo možné pokračovat ve cvičení a plavání? Děkuji za odpověď (Michal)

Dobrý den pane Michale, píšete, že máte redukční dietu, zhubl jste 45 kg, což je výborné - mám dotaz - ještě hubnete? Pokud ano, je třeba stále cvičit držet dietu, mít kontroly u dietologa, aby nevznikl jo-jo efekt a vydržet do doby, kdy půl roku se váha nebude již pohybovat dolů ani nahoru. Pak je doba vhodná na konzultaci a uvidíme co by se dalo dělat - asi se nepodaří kůži vrátit do původního stavu, operaci se asi nevyhnete - pokud jí budete chtít, ale to je vše věcí diskuse. Zdraví MUDr. Šulcová

Už přes půl roku se nemůžu zbavit zánětu vlasového lůžka(folikulitis) v tříslech, které po sobě zanechává spoustu nevzhledných jizviček. Dost mě to trápí v sexuálním životě. Nemáte prosím řešení? (Alena)

Musím Vás odkázat na péči dermatologa, který má možnosti léčby pomoci antibiotik a další péče o vlasové lůžko. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den paní doktorko, můj dotaz se týká jizev po operaci varixů. Jsem již půl roku po klasické operaci a na noze mi zůstaly nehezké jizvy. Chtěla jsem se zeptat, zda by se se laserem daly odstranit. Je možné, aby mi odstranění zaplatila má pojišťovna?(všeobecná). Přeci jenom - za tyto jizvy já nemohu, že? (Lenka)

Dobrý den paní Lenko, velmi se omlouvám, ale bohužel Vás musím zklamat. Jizvy po operaci varixů jsou běžné a laser jizvy neodstraní. Jizvy pokud jsou tvrdé a např. fialové je vhodné ozářit tzv. měkkým laserem, ten je k dispozici téměř na každém rehabilitačním oddělení. Dále je nutná péče o jizvy tj, masáže ev. aplikace silikonových plátků, nebo gel se silikonem proti keloidním jizvám. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den,chtěla bych se optat, zda by šlo udělat něco s mými povislými prsy v 54 letech a kolik by to asi stálo, děkuji (Jitka)

Dobrý den paní Jitko, děkuji za dotaz k operaci modelace prsou - jistě je to příslušná operace k Vašemu problému. Mammaplastika - tedy modelace prsou je operace, která upravuje pouze žlázu a tukovou tkáň s modelací kožního krytu na povrchu tak, aby prsa byla zase pěkně kulatá s pěkným dekoltem. Pokud budete mít zájem o konzultaci, je volno na začátku června. Zdraví MUDr. Šulcová

Je mi 51 let, chtěla jsem na menší operaci nosu a v Brně mě odmítli z důvodu věku. Mam ještě šanci? Kolik asi operace stojí? Jsem z moravy - kam se mám obrátit? (Jarmila)

Dobrý den paní Jarmilo, operace nosu - rhinoplastika je operací, která má opravdu věkové omezení, u věku nad 40 let je již kostra nosu prořídlá a může dojít k velmi nevhodnému hojení. Proto bych se opravdu ztotožnila s názorem kolegů z Brna a operaci bych neprováděla. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolik stojí tumescentní liposukce boků a spodní části bříška včetně všech poplatků(prosím o dvě částky). Děkuji za odpověď (Veronika)

Dobrý den paní Veroniko, zde je pouze velmi obecná cena, protože Vás nevidím: Liposukce břicha nebo boků v celkové narkóze s 1 dnem pobytu a elastickým prádlem - 31 tisíc Kč Liposukce břicha a boků (dohromady)v celkové narkóze s 1 dnem pobytu a elastickým prádlem - 37tisíc Kč. Při kombinované operaci tedy ušetříte peníze za narkózu, kterou nemáte dvakrát. Zdraví MUDr. Šulcová

Jak moc velké riziko embolie hrozí při plastice břicha, když jsem úplně zdravá(25 let). Po třech dětech. Jsem skoro rozhodnutá, ale mám fakt hrozný strach kvůli svým dětem. Co když tu zůstanou bez mámy? viz.paní po abdominoplastice z Vinohradské plastiky. Od té doby jsem začala váhat...moc děkuji za odpověď. (Dana)

Dobrý den paní Dano, Vaše obava z možnosti embolie je oprávněná, riziko embolie je u každého operačního zákroku. Proto vždy klientky nechávám velmi dobře vyšetřit internistou, mají laboratorní odběry, předoperační přípravu a během operace i po ní dostávají protiembolické medikamenty. Nicméně riziko zůstává. Toto riziko podstupují obě strany při zvažování operace. Riziko embolie např. zvyšuje i to, že klientky berou antikoncepci a nevysadí jí 6 týdnů před operací ale později a tělo se nestihne "přestavět" na danou situaci. Tyto všechny varianty a problémy je vždy nutné probrat při konzultaci a operaci řádně a v klidu připravit. Zdraví MUDr. Šulcová

Jako malé dítě mě nechali rodiče dlouho na sluníčku a hodně jsem se spálila. Dnes mám na zádech i na ramenou pihy a dost se za to stydím. Chtěla bych se zeptat jestli by to šlo nějak odstranit a kolik by to asi stálo. Děkuji za odpověď (Lenka)

Dobrý den paní Lenko, s pihami je trošku potíž, ty se budou vyskytovat stále - úprava je někdy možná pomocí laseru, ale nyní je již na tyto zákroky pozdě - prosím až na podzim. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, paní doktorko, chystám se podstoupit abdominoplastiku. Jsem po dvou dětech, třetí bych možná chtěla, ale jen možná a to nejdřív za takových 6 let. Doporučila byste mi to tedy nebo mám ještě čekat a trápit se? Je to pro mě fakt pitomej mindrák, protože jinak jsem docela hubená 170cm/62kg. Mám velkou diastázu a taky kýlu, pupík úplně venku:-(. A taky by mě zajímalo, jestli při případném dalším těhotenství je naděje, že by to ty svaly ustály nebo se břicho musí zase nutně zbořit. A mám šanci svaly vycvičit nebo cvičit nemá smysl, pokud je to dispozice...mockrát děkuju za odpověď. Mějte se hezky. (Jitka)

Co se týká abdominoplastiky - tedy operace, která napravuje Vámi popsaný problém včetně sutury diastázy svalové a ev. úpravy pupeční kýly, i když to je lepší provést zvlášť - a pozdějšího těhotenství - je třeba počítat, že svaly se zase roztáhnou, ale pokud počítáte s dítětem až za 5-6 let, pak je otázkou, co břicho a jeho kůže za tuto dobu vůbec udělá...všichni stárneme.V každém případě pokud Vás to trápí a kýla z pupku vylézá hodně, bude dobré na chirurgii provést úpravu pupeční kýly, což je zákrok minimální a hospitalizace max. 2 dny a za cca 3 měsíce udělat abdominoplastiku se sešitím svalů. Pokud budete mít 3. dítě někdy, pak úprava abdominoplastiky a znovu sutura diastázy je možná, ale třeba jí vůbec nebudete potřebovat. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý Den měla bych dotaz ohledně operace břicha a zad. Držím dietu, vážila jsem 117kilo a z hubla jsem na 100 kilo. Pak se váha zasekla a nějak nechce dolů tak jí chci pomoc tímhle způsobem prosím chci se zeptat kolik by to stálo? (Soňa)

Dobrý den paní Soňo, při redukci váhy je v případě, který popisujete, nutná spolupráce s obezitologem, který redukci Vaší váhy povede a bude řídit. Pokud se redukce na nějakou dobu zastaví, je to vcelku normální a po dohodě právě s obezitologem se najde řešení. Operace abdominoplastiky není operace k urychlení či nastartování redukce váhy, to je operace "dotvářecí" tedy až zhubnete na předpokládanou váhu dle obezitologa, musí se čekat půl roku a pokud nedojde k dalšímu váhovému posunu, pak lze zvažovat operaci se všemi riziky, která jsou po redukci váhy ještě zvětšena. Více lze ale říci až při osobní konzultaci a vyšetření. Zdraví MUDr. Šulcová

Zcelujete dirky v ušních lalůčcích po naušnicích? Jakou metodou? (Hana)

Zacelení či úprava lalůčků je metodou excize(operativní odnětí, vyříznutí) a sutury (chirurgické spojení tkání pomocí jehel a nití neboli stehování). Zdraví MUDr. Šulcová

Během zimy si mi na spánku, na místě menšího vřídku vytvořilo znaménko o průměru cca 5 mm, na omak tvrdé...rád bych se zeptal, zda jde o zde již zmiňovanou névu a jak je odstranit. (Honza)

S největší pravděpodobností půjde o atherom (váček vzniklý v kůži či podkoží na základě funkční poruchy kožní žlázky, obyčejně mazové). Doporučuji proto konzultaci a eventuálně odstranění ještě před létem, aby se atherom nezanítil a nezpůsobil komplikace. Zdraví MUDr. Šulcová

Děkuji Vám za Vaši odpověď na můj dotaz o plastice stydkých pysků. Ještě bych se Vás ráda optala, zda existuje nějaká možnost na zesvětlení těchto tmavých partií. Děkuji. (Evina)

O žádné takové metodě informována bohužel nejsem. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý večer, je mi 35let a jsem po 3 císařských řezech (dětičky byly koncem pánevním a vážili skoro 4kg) a ráda bych plastiku břicha. Mám takzvaný převis, poslední řez byl v prosinci 2008. Je po sekci nutná doba na zhojení jizvy nebo bych mohla podstoupit operaci už teď? Děkuji za odpověď. (Dana)

Dobrý den, chápu Váš problém a kožní převis pomocí abdominoplastiky půjde jistě odstranit. Jen bych operaci doporučila až na podzim, vzhledem k lepšímu komfortu k hojení. Pokud budete mít zájem o konzultaci, ta se dá provést kdykoliv, takže se těším na Vaše objednání. Zdraví MUDr. Šulcová

Nevíte prosím, kde v Praze v jaké nemocnici odstraňují jizevnatou fimozu ambulantně (Katka)

Omlouvám se, ale toto nevím. Myslím ale, že bezpečnější je to při hospitalizaci. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, ráda bych podstoupila liposukci..je mi 20 let, ale mám problémy s vysokým tlakem. Chtěla jsem se zeptat zda tento zákrok s vysokým tlakem mohu podstoupit? Beru i prášky - Concor. Mám nadbytečný tuk na stehnech a hýždích. (Veronika)

Vysoký tlak nevadí, klidně můžete liposukci podstoupit. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, je mi 54 let a mám velikost prsou F. Poslední roky trpím bolestmi zad. Prosím o odpověď zda je možné zmenšení prsou, když jsem prodělala 3x operaci, kde mi byly odstraněny cysty a mastopatie. Má matka měla rakovinu prsu. V současné době chodím na pravidelné na kontroly. Menší cysty se již několik let nemění. Po operaci mám jedno prso znatelně menší. Děkuji vám za odpověď. (pí. Kroutilová)

Dobrý den paní Kroutilová, děkuji za dotaz, který jste mi zaslala - situace je ale složitější - prsa s výskytem cyst a mastopatií spolu s rodinnou anamnézou rakoviny prsu jsou tzv. riziková k operaci redukční mammaplastika. Je proto v první fázi velmi důležité vyšetření u Vašeho mammologa, který Vás má v péči a na základě jeho vyjádření lze postupovat dále. Je třeba mammologa informovat o tom, že redukční mamaplastika zasahuje mléčnou žlázu v oblasti dolních a středních prsních kvadrantů. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, ráda bych se zeptala, kolik je možné odstranit tuku při tumescenční liposukci (např. oblast břicho+stehna). Mám cca 15 kg nadváhu, pomohl by mi zákrok? Díky předem za odpověď. (Denisa)

Dobrý den, děkuji za dotaz, ale ihned zprvu musím upozornit na velmi důležitou skutečnost, že operaceliposukce - jakákoliv metoda - není určena k redukci nadváhy. Tato operace liposukce slouží k tomu, aby po provedené redukci váhy byla možnost korigovat resp. upravovat menší partie - zóny na těle tak, aby tuk, který již není možný vůbec zhubnout, vycvičit apod. byl odsát a tak došlo k úpravě dané lokality. 15 kg nadváhy je hodně a proto je nutné tuto váhu redukovat na váhu normální - odpovídající Vašemu standardnímu BMI a potom lze korigovat dané zbytkové plochy. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možné provést operaci když mám sice nadváhu, ale v prsou nikdy nezhubnu, mám prsa 85H, bolesti zad atd, ekzém atd, zajímalo by mě jestli je u vás možná operace hrazená pojištovnou. (Alexa)

Dobrý den, děkuji za dotaz a dovolím si odpověď poněkud rozdělit - nadváha je nutná řešit před operací, protože velmi zvyšuje rizika pooperačních komplikací i když v prsou nikdy nezhubnete. Gigantomastie - tedy popis vašich prsou je nutné řešit operativně - redukční mammaplastikou. Tato operace je v odůvodněných případech po schválení revizním lékařem uhrazena pojišťovnou na pracovišti, které má s pojišťovnou smluvní vztah. Já tento vztah nemám, ale je dobré se dotázat Vašeho praktického lékaře, ten bude mít přehled. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, je mi 33 let, jsem po dvou císařských řezech a po bandáži žaludku, mám dole 27 kg a zůstal mi kožní převis, mám i rozestup břišního svalu. Zajímalo by mě kolik u vás stojí abdominoplastika a jak dlouhé máte čekací doby na termín k zákroku. Děkuji, alespoň za přibližnou cenu. (Vlčková)

Píšu pouze velmi orientační cenu, protože vlastní cena se stanoví až při konzultaci - 35.000,-Kč Zdraví MUDr. Šulcová

Ostýchám se někde optat a našla jsem tyto stránky, víceméně anonymní, prosím Vás proto o odpověď na tuto otázku: je možné a je to vůbec vhodné udělat nějaký zákrok na stydkých pyscích, které jsou výrazně uvolněné, dlouhé, vystupují a navíc jsou dle mého názoru velmi ošklivě tmavé? Je mi 46 let. Děkuji mockrát. (Evina)

Ano možné to je, kosmetická operace stydkých pysku je operace, která je provedena v celkové narkóze, je třeba velmi dbát na všechny možné komplikace, které je třeba probrat osobně, zejména se jedné o pooperační krvácení, které v ojedinělých případech končí i krevní transfúzí a to si potom musíte vše hradit sama, dále infekci apod. Tento výkon provádí buď plastická chirurgie nebo gynekologické pracoviště, kde je operační sál a možnost hospitalizace s veškerým zajištěním. Zdraví MUDr. Šulcová

Mému synovi je 2,5 roku a máme problém s přetahováním předkožky u penisu. Chtěla jsem se zeptat, zda se to dá ještě pravidelným přetahováním zachránit, či je už v tomto věku pozdě a bude nutná obřízka, čemuž bychom se rádi vyhnuli. (Monika)

Problematika ztíženého přetahování předkožky u malých chlapečků je poměrně častá, bude dobře prokonzultovat tento problém s Vaším dětským lékařem, který vystaví doporučení na vyšetření ve specializované ambulanci dětské chirurgie, kde bude problém přesně vyšetřen a v případě ev. nutnosti provedení chirurgického výkonu v krátké narkóze je tato operace hrazena pojišťovnou. Toto odborné vyšetření a ev. výkon je v plné kompetenci oboru dětská chirurgie, náš obor řeší jinou problematiku. Zdraví MUDr. Šulcová

Mám jedno ucho trochu odstáté, druhé je celkem normální a chtěl bych, aby byly stejné. Myslím, že příčinou je slabá chrupavka. Kolik by to stálo, pokud se jedná o jedno ucho? A druhá otázka - je lepší přišít nebo vyměnit chrupavku? (Peter)

Odpověď najdete na stránce o operaci odstátých uší

Kolik stojí umělá prsa a jak dlouho je mohu mít? (Líba)

Dobrý den paní Líbo, operace augmentace tj. vyplnění prsou silikonovými implantáty je operace, kdy se cena odvíjí od typu použitého prsního silikonového implantátu. Implantát je buď kulatého tvaru s různým stupněm naplnění, nebo tvaru kapkovitého (anatomický). Každá žena však má jiná prsa - jiný tvar a tedy potřebuje i jiný typ operace - augmentace. Je tedy nezbytné provést osobní konzultaci spojenou s vyšetřením, abychom mohly spolu stanovit typ implantátu, velikost náplně, místo řezu, vyřešit všechny možné varianty a je nutné vás informovat i o možných rizicích a problémech po operaci augmentace. Orientačně se kompletní cena pohybuje od 45 tisíc do 60 tisíc. Pokud budete mít zájem o konzultaci, prosím objednejte se přes formulář. S pozdravem MUDr. Šulcová

Mám jedno ucho do špičky (ne chrupavku, jen měkkou kůži) a chtěla bych si nechat tuto špičku odstranit. Je to možné a kolik by to stálo? (Helena)

Odpověď najdete na stránce o plastice odstátých uší

Je lepší zmenšení povislého poprsí a nebo jeho vyplnění.Je mi 34 let a jsem po třech dětech. Děti mít už nemohu, jsem po sterilitě. (Jiřina)

Dobrý den, děkuji za dotaz, ale odpověď na něj nebude jednoznačná - tato otázka trápí mnoho maminek po porodu a kojení - prsa jsou měkká, jemná, povislá a prázdná - zde je v nabídce možnost zvětšení - tj. vyplnění tedy augmentace a ev. přidat modelaci prsou. Pokud jsou prsa povislá a velká plná - pak je vhodná modelace prsou, někdy i redukční mammaplastika - více mohu říci pouze při osobní konzultaci, na kterou vás srdečně zvu. Zdraví MUDr. Šulcová

Je mi 20let a jsem po porodu císařským řezem. Chtěla jsem se zeptat, jestli by se dala jizva odstranit. Po porodu mi také spadla prsa o dvě čísla dolů a objevili se strie. Chtěla jsem se zeptat na zpevnění prsou, protože jsou povislá a prosím i o cenu. (Ivett)

Dobrý den, děkuji za dotazy, které si dovolím v odpovědi rozdělit na dvě části:

  • jizva po jakémkoliv zákroku se odstranit nedá - pokud je však jizva nevzhledná, je možné ji esteticky upravit, ale je opět otázkou hojení, jak se jizva zahojí. Dopředu toto nelze vůbec předvídat, protože hojení je proces zcela individuální a dokonce u jednoho jedince je na různých místech těla také různé.
  • operace prsou po porodu - prsa tzv. vykojená, tedy zmenšená a prověšená, lze vylepšit pomocí operace augmentace - tedy pomocí implantátu, někdy je k tomuto výkonu nutné přidružit výkon i operace modelace prsou, aby se docílilo pěkného tvaru. Toto je však otázkou zodpovídanou při osobní konzultaci, protože je to otázka poměrně velmi široká a bez osobní konzultace toto není možné. Cenová relace velmi obecná pro základní orientaci je od 58.000,-Kč za operaci, implantáty, narkózu, pobyt v nemocnici, elastické prádlo.

 

Zdraví MUDr. L. Šulcová

Dobrý den, během 3 měsíců jsem zhubla o 20 kg, ale problémové partie - prsa - stále zůstávaji. Prsa mám číslo 6, mám dvě děti. Ráda bych podstoupila zmenšení prsou, prosím o sdělení zda je toto u vás možné a nejbližší volný termín. (Dana)

Dobrý den, operace redukční mammaplastika je výkon, který je v celkové narkóze a po operaci budete určitě potřebovat 14 dní volna. Není na to možné využít placené neschopenky, takže je třeba si zařídit volno. Cena operace komplet včetně pobytu a el. prádla je 45.000.-Kč. Volné termíny mám až 11.5. a 18.5. . Před termínem operace je třeba vyřídit konzultaci, předoperační vyšetření, takže pokud máte zájem o operaci ještě v květnu, prosím rychle se objednejte ke konzultaci přes formulář privátní konzultace. Zdraví MUDr. Šulcová

Přála bych si větší prsa, asi tak velikost 3, mám je malá a po porodu povyslá, dost mě to trápí a nevím co mám dělat. (Líba)

Dobrý den, děkuji za dotaz a zájem a k Vašemu problému - povislá a menší prsa po porodu a kojení trápí hodně žen - maminek. Řešení je pomocí operace - zvětšení prsou = augmentace pomocí prsních implantátů. Ty nejen vyplní prs, ale pomohou jej i zvětšit. Při hodně velké ptose prsou, tj, jejich prověšení, je tento výkon možno kombinovat s operací modelace prsou, kdy jsou prsa ještě více postavena, aby dvorce "nekoukaly" dolů. Vždy je nezbytná osobní konzultace a pokud tedy máte zájem, objednejte se přes formulář privátní konzultace a vše bude možné dopodrobna probrat. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat: mému synovi ted jsou 2 roky a 7 měsíců a máme problém s přetahováním předkožky u penisu. Dětský lékař nám doporučil obřízku. Jak se u tohoto zákroku postupuje? Co k tomu je potřeba za vyšetření? A kolik to celé stojí? Předem děkuji za odpověď. (Věra)

Dobrý den, tuto operaci - tj. operaci fimozy - provádí vždy dětská chirurgie a jedná se o výkon hrazený pojišťovnou, tam také bude mít Váš synek tu nejlepší péči a zázemí. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaký je rozdíl mezi tumescentní liposukcí a liposukcí ultrazvukem? Mám malé tukové polštáře nad zadkem, jsem štíhlá, hodně sportuji, ale tukových polštářů se nemůžu zbavit a ráda bych si u Vás mého komplexu zbavila. Minulý týden jsem byla na konzultaci u nejmenované kliniky, nelíbilo se mi, že to tam chodí jako na běžícím pásu. Pan doktor je hodně vytížený, skoro nic mi nevysvětlil, konzultace trvala 5 min a já odešla a byla zoufalá z toho, že vlastně vůbec nic nevím. Chtěla jsem liposukci tumescentní, jak z důvodu toho, že nebudu pod narkózou, tak i proto, že efekt je brzy patrný. Pan doktor mi doporučil liposukci ultrazvukem, nevím proč, budu muset pod narkózu a je to prý pro mě nejlepší. Nemluvím ani o tom, že mi termín operace navrhl, až 16.7.!!! Na internetu liposukci ultrazvukem spousta doktorů kritizuje, jak z důvodu popálení, tak i to, že výsledný efekt je vidět, až za hodně dlouhou dobu a to já nechci. Diskuze pacientů o této metodě mluví záporně. Buďte tak hodná a poraďte mi, proč zrovna mě doporučil liposukci ultrazvukem a jestli u Vás pacient dlouho čeká na operaci. Nejsem z Prahy, ale až z Litvínova a konzultace pro mě znamenají jeden den volna z práce, v odpoledních hodinách si žádný doktor na mě čas neudělá, takhle mi to bylo řečeno. Už teď vím, že mediálně známe kliniky, doktoři, to není dobrý nápad, nemají stále čas a opravdu pacienti jsou jak na běžícím pásu a konzultace, to ani nemůžu tvrdit, že nějaká byla. Budete moc laskavá,že mi poradíte a budu se těšit na milý přístup k pacientům. Je mi 28 let,vážím 54kg a měřím 172cm. (Veronika)

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz a ihned jej rozdělím na několik částí:

  1. Liposukce tumescenční x liposukce ultrazvukem
    • Liposukce tumescenční je liposukce prováděná pomocí odsávací kanyly zasunuté do malého otvoru v kůži, tumescence je napuštění operované lokality roztokem s medikamenty proti bolesti, krvácení atd. Tato tekutina pomůže lépe odsávat tukové buňky. Výsledek - patrný po vstřebání modřin a otoků, nutnost nosit elastické prádlo 1 měsíc 24 hodin, následující 2 měsíce 12 hod., operovat je vhodné do konce května, kvůli osobnímu komfortu s el. prádlem.
    • Liposukce utrazvukem
      • zevní sonda - bez narkózy, pouze se jezdí po dané lokalitě takuvou hlavicí, může trochu štípat, efekt po určité době, je třeba více kůr za sebou.
      • vnitřní sonda - opět z drobného vpichu se zavede sonda a ta pak ale může způsobit lehká až těžka popálení či nekrozu svalu,když  ultrazvuk zajede pod svalovou povázku - zde tedy ta kritická povídání na internetu.
  2. Narkóza- lokální x celková - vše má pro i proti,
    • lokální pouze na malinké lokality, je však cítit pohyb kanyly - můžete po operaci domů za 2 hodiny,
    • celková - necítíte při operaci nic, po operaci máte infuzi s analgetiky proti bolesti, 1 noc je třeba přespat na klinice.
  3. Rizika operací
    • všeobecná - krvácení, infekce, embolie
    • specifická - nerovnosti, celulitis, znovuobnovení tukových buněk
  4. Výběr pracovišt - vždy je dobré projít více pracovišť a ptát se a dívat se - je to vaše zdraví a vaše peníze, které do operaci vkládáte.


Na jakékoliv dotazy či ev. email konzultaci po zaslání foto jsem připravena odpovědět. Zdraví MUDr. L. Šulcová

Dobrý den, mám 2 vystouplé pihy, které bych si chtěla nechat vyříznout, jsem ale v 15 týdnu těhotenství, je to možné?(Petra)

Dobrý den, nechte vyjmutí névu až po narození miminka. U operace je nutná lokální anestezie a tyto látky dostane skrz krevní oběh i vaše miminko, není to proto vhodné. Po porodu pak jistě. Zdraví MUDr. Šulcová

Ráda bych se informovala na cenu operace zmenšení prsou. Měřím 152 cm a prsa mám číslo 4. Nyní, 3 roky po narození mých dvojčat, mám prsa hodně povislá a dost často mě z nich bolí záda. Místo abych byla ráda za velká prsa, tak je nenávidím a stydím se za ně. Ale nevím jestli bych si zmenšení mohla finančně dovolit. (Petra)

Dobrý den cena se pohybuje mezi 40-45 tisíci korunami, ale nyní sháním klientku, která by měla výraznou slevu na operaci, za souhlas s nafilmováním své operace na video a reportáží o operaci, které bych potom mohla umístit na tento web. Zdraví MUDr. Šulcová

Je mi 32 let a jsem maminka 3 dětí (9,4,2), po dětech se my zvětšila prsa z č.3 na č.6. Bohužel s tím mám velké problémy, jak zdravotní (bolesti zad), tak i estetické, mohu se zeptat kam se mám obrátit, když bych potřebovala prsa zmenšit ze zdravotních důvodů a co vše musím absolovovat? (Helena)

Dobrý den, operaci ze zdravotních důvodů navrhuje plastický chirurg, který má smlouvu se zdravotní pojištovnou, ale tento návrh musí schválit revizní lékař příslušné pojištovny, což vyjít může, ale také nemusí. Já smlouvu se zdravnotní pojištovnou nemám, takže jedině jiní kolegové. Ovšem v současné době hledám klientku, která bude mít výraznou slevu v ceně operace s tím, že dá souhlas s natáčením videa její operace a následnou reportáží na toto téma. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová

Chtěla bych odstranit červené žilky na nosu pomocí laseru. Při objednání konzultace tento problém není uveden v kolonce Typ operace, jak tedy postupovat?(Alena)

Dobrý den, tento typ operace neprovádíme proto v objednávce není uveden. MUDr. Šulcová

Dobrý den,je mi 17 let, mám menší tetování na právé části zad na boku, chtěla bych si ho nechat odstranit a pak si nechat vytetovat nové, ale nad zadeček, je to možné? Děkuji za odpověď.(Erika)

Odstranění tetováže bohužel neprovádíme. S pozdravem MUDr. Šulcová

Jsem už 4 měsíce po císaři a necítím velkou část kůže nad jizvou. Zkoušela jsem se štípnout a necítím to, jak dlouho ta kůže může být "mrtvá"? Vrátí se mi někdy citlivost? Je to nepříjemný pocit, děkuji za odpověď. (Jana)

Dobrý den paní Jano, citlivost a její návrat po chirurgických zákrocích v oblasti břicha, včetně operací abdominoplastika, císařský řez apod. je velmi individuální záležitostí. Kůže je jakoby mrtvá po několik měsíců a nereaguje na štípání hlazení apod. Je to poněkud nepříjemné, ale tento diskomfort vymizí během cca 1 roku po operaci. Může se však stát, že některá místa budou méně citlivá trvale, je to způsobeno prorůstáním kožních senzitivních nervových vláken do oblasti okolí jizvy. MUDr. Šulcová

Děláte i plastiku velkých jizev? Jako malá jsem se polila kyselinou. Mám jizvu přes celé stehno, i vzadu a trošku i lýtko. Asi před 8 lety jsem byla u plastického chirurga, který mi řekl, že s tím nejde nic dělat. Ale dnes jsou už nové možnosti. Jizva je místy vystouplá, místy hlubší. Je mi 21 let. (Jana)

Dobrý den paní Jano, prosím o zaslání foto dané lokality a to zepředu, z boku a zezadu. Podívám se na to a mohu napsat, zdali je nějaká možnost řešení. Takto obecně nelze podat radu. zdraví MUDr. Šulcová

Mohu použít na jizvy po augmentaci např. křemíkovou mast, či nějakou jinou na jizvy? Popřípadě jestli byste mi nějakou doporučila. Také bych chtěla vědět, jestli na jizvy nemá nějaký vliv solárium nebo sauna, když operaci jsem podstoupila první týden v září... Děkuji a hezký den :-) (Velmi spokojená a vděčná klientka :-) )

Na jizvy používejte masti - Vaselina alba (volně dostupná v lékárně) nebo Dermatix gel. Solárium a sauna se nedoporučují 1 měsíc po operaci. Dále pak již bez omezení. Zdraví také spokojená MUDr. Šulcová

Chtěla bych provézt liposukci boků, ale slyšela jsem, že po zákroku bych nesměla 1 rok otěhotnět, je to pravda? (Lucka)

Po liposukci můžete samozřejmě klidně otěhotnět, v tom problém není. Je problém všeobecný - v oblasti břicha a boků se může tuk do odsátých míst zase doplnit...to ale platí pro jakoukoliv dobu od operace a ani těhotenství na toto nemá vliv. Co je nepříjemné jsou elastické bandážovací kalhoty - ty se nosí 1 měsíc 24 hod, další 2 měsíce 12hod denně a to by nebylo vhodné při těhotenství. Takže pokud plánujete miminko, tak počkejte až po něm, ať máte radost z efektu dvojnásobnou.

Provádíte i laserové odstranění žil-metliček na nohou? Do kdy je možné se objednat, slyšela jsem, že je to možné jen v zimních měsících. (Blanka)

Dobrý den paní Blanko, já sama tento výkon neprovádím, ale mohu doporučit svého kolegu - cévního chirurga, který laserem metličky odstraňuje. Odstranění žilek se provádí do konce dubna. Pokud budete mít zájem kontaktujte mne na mobilu 605988676.

Nechala jsem si udělat permanentní make up na očních linkách. Vypadá dobře, ale na spodním víčku je kousek trochu křivý. Dalo by se to odstranit laserem a potom znovu vytetovat? Děkuji. (Veronika)

Dobrý den paní Veroniko, laser se na tetováž na očních víčkách nedá použít, lze doporučit jen opatrnou opravu opět tetováží.

Je mi 33 a 8 let se léčím se štítnou žlázou. Udělaly se mi vaky pod očima a věkem se pořád zvětšují. Chci se zeptat, když si je nechám odstranit, jestli to bude na pořád nebo se objeví zpátky? Na štítnou žlázu se budu léčit do konce života. (Eva)

Štítná žláza je kontraindikace pro operaci očních víček a tukových prolapsů, s tímto onemocněním Vám s Vaším problémem bohužel žádný plastický chirurg nepomůže.

Dobrý den, mám výrazné pigmentové skvrny na spodním víčku a v okolí očí. Lze tuto pigmentaci spolehlivě odstranit bez poškození kůže v obličeji (Pavla)

Konzultujte prosím svého očního lékaře, protože každý zákrok včetně laseru kůži narušuje. Zde by asi byly nejvhodnější bělící krémy dle ordinace očního lékaře a kožního lékaře.

Chtěla bych zmenšit prsa ze zdravotních důvodů, zajímalo by mě jaká vyšetření bych potřebovala. Měřím 166cm a vážím víc než bych měla a než bych chtěla. Kolik bych měla vážit, abych mohla podstoupit tuto operaci hrazenou pojišťovnou. Děkuji. (Romana)

Dobrý den, já smlouvu se zdravotní pojišťovnou nemám, takže to musíte zjistit na klinikách. Co se týká nadváhy, hrozí při operaci embolie a po operaci pak možné nehojení rány, takže je jistě lepší prvně redukce váhy, pak bude zákrok pro Váš organismus příznivější. MUDr. Šulcová

Dobrý den, je mi 17 let a v srpnu mi zjistili diabetes 1. stupně. Komplikace žádné nemám, glykemie v pořádku. Kdybych si nemusel píchat inzulín, ani o nemoci nevím. Rád bych podstoupil plastickou operaci uší, tak jsem se chtěl zeptat, jestli by to nebylo na překážku. (Igor)

Dobrý den, omlouvám se, ale diabetes (cukrovka) je kontraindikace k provedení plastické operace ušních boltců, jedná se totiž o to, že hojivost organismu je touto nemocí ovlivněna a proto se v tomto případě estetické operace neprovádí.

Dobrý den, je mi 30 let, mám povislá horní víčka tak, že můj obličej působí na okolí, že jsem pořád smutná nebo unavená. Vím, že je to u mě hlavně dědičné. Chtěla bych se proto zeptat, je-li možné tuto vadu upravit, kolik to asi stojí a jaké můžou nastat komplikace. A jestli se to časem, stárnutím, může zase vrátit do původní polohy, jako to mám teď. (Petra)

Dobrý den paní Petro, děkuji za dotaz. Z Vašeho popisu bych doporučila ještě vyšetření u očního lékaře a endokrinologa. Ne vždy totiž plastika očních víček pomůže, může se jednat i o jinou příčinu než dědičnou. Pokud kolegové nic nepotvrdí, prosím ještě jednou se mi ozvěte. MUDr. Šulcová

Moje dcera již od pubertálního věku mluví o plastice nosu, za pár dní jí bude 16 let, myslíte si, že by byla plastika již možná? Nos má jinak hezký, ale má na něm malý hrbolek, který ji poměrně hodně vadí. Četla jsem, že by se mohl hrbol pouze zbrousit a jinak by se mohlo vše zachovat. (pí. Veselá)

Operace nosu u mladistvých se nedoporučuje, je třeba počkat ukončení růstového vývoje, protože obličejová část se dotváří růstově jako poslední a trvá do min. 18 let. Po dosažení plnoletosti a dokončení růstového vývoje je operace možná. Operace nosu není jednoduchá operace a žádné "jednoduché" zbroušení hrbolu neexistuje - operace tvrdého i měkkého nosu je operací velmi delikátní a vyžaduje opravdu své.

Jsem po liposukci břicha a mám na něm hrbolky a takové skvrny, řekla bych, že se mi tam udělala pomerančová kůže. Chtěla jsem se zeptat, zda tato komplikace je chyba operatéra, nebo s tím nemohl počítat. (Lída)

Dobrý den paní Lído, liposukce jako každý typ operace má svá rizika a komplikace. Vámi popisovaný problém nerovné kůže spolu s výskytem "pomerančové kůže" - tj. komplikace vznikem celulitidy je situace, kdy se jedná o popisované riziko této operace. Bohužel nikdy nemůže nikdo dopředu říci, u koho se tato komplikace hojení vyskytne, a u koho nikoliv. Je vždy na zvážení popsaných rizik a ev. komplikací hojení na obou stranách - tj. klienta i operatéra a rozhodnutí k podstoupení výkonu dává vždy klient, což je u estetických operací zcela zřejmé - nejedná se o operace z ohrožení života. Bohužel z popsaného případu se jedná o komplikaci hojení známou ale nepředvídatelnou u jednoho klienta přímo, je to vždy jako "sázka do loterie", neexistuje spolehlivý klíč, který by nám pomohl. Tato změna je bohužel nevratná. S pozdravem MUDr. Šulcová

Dobrý den, je mi 20 let. Mám trochu odstáté uši. Chtěla jsem se zeptat na kolik by mě vyšla plastická operace. (Nikola)

Dobrý den paní Nikolo, problematika odstálých uší je poměrně častá. Operace otoplastika tento problém řeší, provádí se v místním znecitlivění a po této operaci zůstává jizva na zadní straně ucha. Operace odstátých uší - otoplastika se cenově pohybuje v rozmezí 14-18 tisíc korun. Je však třeba provést předem osobní vyšetření a konzultaci.

Existuje možnost jen malého zákroku? Náušnice mi zvětšila dírku v uchu natolik, že mi nyní náušnice vypadávají, potřebuji ji tedy zmenšit. (Stanislava)

Ano, úprava ušních lalůčků resp. úprava dírek po náušnicích v ušním lalůčku je možná. Provádí se v lokálním znecitlivění a výkon trvá asi 40minut. Zmenšená ušní dírka má poté v sobě vstřebatelné stehy, není proto nutné je vyndavat. Hojení trvá asi 2 týdny.

Chtěla bych se zeptat zda je možné uhrazení operace zmenšení prsou pojišťovnou, pokud mi revizní lékař schválí tuto operaci ze zdravotních důvodů. Máte smlouvu s pojišťovnou 211? Můžete mi někoho doporučit? Jak se dá zjistit, kdo má smlouvu ve Vinohradské nemocnici? (Šárka)

Smlouvu s pojišťovnou nemám, ale zástupci vedení nemocnice Královské Vinohrady Vám jistě poskytnou informace, co za smlouvy mají, a co je k uhrazení operace pojišťovnou zapotřebí splnit či dodat.

Vážená paní doktorko, chtěla bych se zeptat, zda odstraňujete mateřská znaménka (resp. vystouplé pihy) a zda je odstranění laserem účinné. Mám v oblasti krku, břicha několik, které mi překáží při oblékání. Děkuji za odpověď, s přáním hezkého dne Šárka. (Šárka)

Dobrý den paní Šárko, ano, mateřská znaménka, pigmentové névy, či jak popisujete vystouplé pihy, lze pomocí laseru odstranit. Je zde i varianta elektrokoagulace, což je obdobný způsob odstranění "odpařením". Výsledkem je plochá jizvička, která má průměr původního znaménka. Postupně mění svou barvu z původní růžové po operaci do barvy kůže a stává se tak neznatelnou. Zákrok se provádí v místním znecitlivění krémem či jemnou injekcí.

Chtěla bych se Vás zeptat, zda je u Vás možná bezplatná konzultace, mám totiž zájem o plastickou operaci, a potřebovala bych odborně říci, jak by se zákrok provedl a jaká změna by po zákroku byla. Při autonehodě jsem utrpěla otevřenou zlomeninu stehenní kosti, při akutní operaci v nemocnici nedbali na estetiku, ale na zdravotní stav a proto mi byla provedena tzv. plastika kterou provedl chirurg, který mě operoval. Seřízli mi tenký plátek kůže, který mi přišili na místo, kde koukala kost z nohy, nyní to bude rok a jizva je již zhojena, z estetického hlediska mi však překáží, jelikož je přišitá kůže zkrabatělá a jizva o velikosti 4x4cm je hluboká cca 1cm, zřejmě mi chybí kus tkáně. (Veronika)

K Vašemu dotazu mohu pouze obecně říci, že poúrazové stavy s defekty tkání jsou stavy poměrně časté, vždy se v těchto případech musí hledět na prvním místě na zdravotní hledisko, estetické je až na dalším místě. Avšak nyní s odstupem času je možné začít pracovat i na něm. Popisujete jizvu neforemnou s defektem tkáně - zde připadá v úvahu obecně - vyříznutí staré neforemné jizvy a "sešití" defektu za cenu sice delší, ale jistě ploché jizvy. Bohužel po úrazu a následném chirurgickém zákroku zůstane jizva vždy. Při nedostatku kůže, kdy by nebylo možné kůži sešít, je nutné aplikovat např. expandér a postupným vypínáním lze dosáhnout dostatečného nadbytku kůže k rekonstrukci. Jsou to však poměrně časovně náročné metody. Další úpravy jizvy jsou potom možné např. laserem apod. Takováto konzultace je bezplatná, mohu v pondělí 9.2.2009 v 14.15 hod. - napište na 605 988 676.

Kolik přibližně stojí u Vás operace napnutí povadlých prsou a uvolněné kůže na břiše po těhotenství? Dá se plastická operace splácet pomocí splátkového kalendáře? (Marcela)

Modelace ptotických (tj. povadlých) prsou je operace, kde je prsní žláza namodelována do polohy jako před kojením. Já používám šetrnou metodu, takže i po této operaci budete moci kojit. Cenová relace se pohybuje kolem 40.500,-Kč. Operace břicha, tj. abdominoplastika je cenově obdobná. Obě operace nelze kombinovat a je dobrý mezi nimi zachovat minimálně 1/2 roku odstup. Po operaci modelace prsou i abdominoplastice je vždy třeba počítat se 14 denní rekonvalescencí - dovolenou. Obě operace jsou v hluboké celkové narkoze. Více je možné říci až při osobní konzultaci. Ohledně splácení jakýchkoliv operací, nyní jsou již možnosti využití splátkového kalendáře u společností jako Home credit, Cetelem atd. Tyto společnosti poskytují možnost splátkového režimu. Po uzavření smlouvy tak obdržíte finance přímo pro operaci.

Mohu podstoupit zvětšení prsou i s diagnózou roztroušená skleróza? (Eva)

Pokud jste léčena, a neurolog Vám schválí celkovou narkózu, tak ano.

Mám popáleniny 3 stupně na celém těle, chybí mi i vlasy. Dalo by se s tím něco dělat? Děkuji (Ingrid)

Následnou péči o klienty po popálení řeší popáleninová centra, kontaktujte prosím je.

Chtěla bych se zeptat kolik stojí zvětšení prsou? Jsem po třech dětech a připadám si spíše jako muž, co se týče hrudníku. (Eva)

Zvětšení prsou je operace v celkové narkóze a ke zvětšení jsou nutné silikonové implantáty. Implantáty jsou různých značek a tedy i různých cen. Cena operace zvětšení prsou je u nejčastější varianty 54.500,- Kč včetně implantátů. K této ceně je však třeba říci, že je jen orientační a neplatí pro každého. Konečnou cenu, postavenou "na míru" Vašim požadavkům, Vám mohu sdělit až po osobní konzultaci.

Již dlouho přemýšlím o zmenšení prsou, která jsou opravdu veliká. Mám díky nim obtíže, zdravotní problémy se zády, páteří. V této době kojím. Ráda bych se zeptala, za jak dlouho po ukončení kojení je možno realizovat operaci zmenšení prsou? Je možno po absolvování operace v případě dalšího těhotenství kojit? Dále pak mám dotaz, za jakých podmínek hradí tento zákrok pojišťovna? Jsem registrovaná u VZP. (Renata)

Další kojení je po operaci, kterou provádím, možné. Vzhledem k tomu, že nyní ještě kojíte je nutné od doby, kdy kojit již plně přestanete, dodržet minimální odstup 7 měsíců. Pak je možné provést operaci. Operace je řazena mezi operace kosmetické a pouze ve výjimečných případech na základě poměrně dlouhého zjišťovacího řízení a schválení revizním lékařem je hrazena ze zdravotního pojištění. Je to opravdu malé procento případů. Já však smlouvu s pojišťovnou na úhradu nemám.

Je mi 40let a mám 3 děti. Chtěla bych podstoupit zmenšení prsou (mám velikost E,F). Kolik tato operace celkem stojí a jak dlouho se na ní čeká? (Dana)

Dobrý den Markéto, operace zmenšení prsou, tj. redukční mammaplastika je výkon, který se provádí v celkové narkóze a trvá asi 3 hodiny, po operaci je nutné počítat s 14 denní dovolenou pro dohojení a úpravu stavu. Cena operace je 46.000,- Kč (zahrnuje samotnou operaci, narkózu, hospitalizaci, převaz a elastické prádlo). Čekací doba je v současné době 1 měsíc.

Chtěla bych si nechat odstranit z obličeje pigmentové skvrny které mám asi od 15 let, kdy jsem chodila s antibiotiky na obličej na sluníčko. Skvrny mám po celém obličeji. Zkoušela jsem už impulzní světlo a chemický peeling, které mi to mírně zlepšily...chtěla jsem se zeptat, kolikrát bych musela jít na laser, na cenu, a zda-li bych se mohla domluvit přímo na zákrok, protože nejsem z Prahy, ale z Brna. (Markéta)

Dobrý den Markéto, díky za pěkný dotaz ale mohu k němu pouze ve zkratce říci, že zákrok by jistě nebyl v jedné fázi, cena se odvíjí od počtu impulsů, ale vyšetření by musel předem provést dermatolog. Myslím, že nejlepší volbou pro Vás je kontaktovat laser-centrum v Brně z důvodu úspory financí za cesty....Pokud by Vaše přání byla přesto Praha, pak doporučuji moji kolegyni MUDr. Kateřinu Klauzovou - Klinika Asklepion, Londýnská 39, Praha 2, ta je velmi spolehlivá.

Je mi 26 let a měl bych zájem o otoplastiku - odstávají mi uši. Chci se zeptat jestli má zákrok v tomto veku dobré výsledky a samozřejmě kolik stojí, od-do. Alespoň zhruba. Předem díky za odpověď. (Roman)

Odpověď najdete na stránce o plastice uší

Je mi 32 let. Chtěla bych podstoupit abdominoplastiku břicha. Kolik tento zákrok stojí? (Andrea)

Dobrý den paní Andreo, abdominoplastika je operací, která je poměrně velkým operačním zákrokem pro Vaše tělo. Tato operace se skládá z několika variabilních kroků a od těchto kombinací odvisí také cena. Jediné co Vám mohu doporučit je objednávka osobní konzultace a vyšetření, kde je možné přesně stanovit cenu, která je potom pevná.

Dobrý den, ráda bych si nechala odstranit několik pih na břiše a na zádech. Mám hodně pih už od dětství. Je možné jich odstranit více najednou a bez jizev? (Jana)

Dobrý den, pigmentové nevy je možné odstranit ve větším množství, vždy však za sebou jizvičku ponechají, možností odstranění je vícero druhů, před zákrokem však musí být provedeno vyšetření dermatologem,aby byla ověřen stav nevů. Zde jsou možné varianty odstranění pigmentový nevů:

  • excize -tj.chirurgické vyjmutí - výkon lokální anestezii s podlouhlou jizvou po výkonu
  • kryodestrukce - odstranění pomocí odmrznutí tekutým dusíkem-jizva plochá
  • elektrodestukce - odstranění pomocí elektrické kličky - jizva kruhová
  • laserem - odpaření nevu - jizva kruhová plochá

 

Trápí mě povolená kůže na stehnech, jsem po liposukci stehen, dle mého, špatně provedené. Mám silné nohy a to celé - stehna, kolena, lýtka i kotníky. Je mi 38 let, mám 170 cm, 67 kg. Kolik by tento zákrok stál? (Martina)

Problematika povislé kůže, která někdy vzniká po liposukci je velmi složitá. Pokud se kůže již skládá do vrásek, liposukce v žádném případě nemůže pomoci. Pokud je na kůži obraz celulitis, je řešení velmi složité a navíc s neurčitým výsledkem, celulitida se může ještě zhoršit. Někdy mohou také některé lokality vypadat jako "rajtky", u těch by opakovaný zákrok liposukce byl možný a mohl by pomoci. Bohužel Vás nevidím, takže nemohu jednoznačně odpovědět ani uvést přibližnou cenu zákroku. Bylo by lepší provést osobní konzultaci či alespoň zaslat foto postavy s danými partiemi.

Jakým způsobem je možné odstranit vazivová pouzdra kolem prsních implantátů? (Iveta)

Pokud máte na mysli "kapsuly" okolo implantátů, které např. deformují prs, či prs je tvrdý na pohmat, je třeba provést novou operaci, vyjmout implantáty a odstranit toto jizevnaté pouzdro a doufat, že se znovu neobnoví...bylo by dobré dát vědět vašemu operatérovi, který ví jakým způsobem postupoval, jak operace probíhala a jistě se k této relativně časté komplikaci vyjádří.

Ráda bych se zeptala na Váš názor ohledně pigmentové skvrny v obličeji. Mám ji asi 1.5cm pod okem v průměru 4 mm. Lékařka mi doporučila odstranění chladem/mrazem. Zajímá mě, zda laser není efektivnější s ohledem na výsledek, trvalost a možnost vzniku jizvy. (Zuzana)

Na pigmentové skvrny se kryotherapie používá, ale laser se mi zdá v daném místě efektivnější. Doporučuji proto konzultaci a vyšetření.

Jak se odstraňují pigmentové skvrny v obličeji? (Eva)

Pigmentové skvrny je možné odstranit např. laserem. Je vhodná konzultace a vyšetření, při kterém vybereme vhodný typ laseru (alexandritový nebo erbiový) pro odstranění kožního defektu. Více informací najdete na stránce o operaci pigmentových skvrn laserem.

Za jak dlouho po ukončení kojení může jít žena na jakoukoliv plastickou operaci? (Klára)

Dobrý den Kláro, na plastickou operaci můžete jít zhruba za 6 měsíců po ukončení kojení.

Jsou zákroky prováděny ambulantně nebo je nutná hospitalizace?

Operace očních víček, odstálých uší a odstranění pigmentových skvrn a nevů jsou výkony ambulantní, ostatní operace jsou operace prováděné v celkové narkose s nutnou hospitalizací, avšak kromě kontroly po zákroku není třeba trávit další čas v hospitalizaci.

Lze odsát najednou zadeček, vnitřní stehna, kolena a ještě spodní část bříška?

Doporučuji rozdělit zákroky na minimálně dvě operace, takto komplexní zásah by mohl přinést nechtěné komplikace. Při rozdělení a delším odstupu mezi zákroky se také budete cítit lépe a rány se budou rychleji hojit.

Jak výrazné jsou jizvy po operaci?

Každý z nás má jiné dispozice a jinak se mu pooperační rány hojí, odlišná je jak doba hojení, tak i vzhled jizvy. Po každém zásahu je na místě řezu patrný jiný odstín kůže, vše je však provedeno tak, že bez podrobného prozkoumání nelze tyto stopy téměř zaregistrovat.

Jaký věk je pro zákroky nejlepší?

Regenerace samozřejmě lépe a rychleji probíhá v mladším či středním věku, ale skladba mých pacientů je široká od 18 do 50 let.

Nejsou některé zákroky nebezpečné po stránce následných rakovinových bujení?

V žádném případě, vše je naopak bezpečné. Nebezpečné jsou například neodstraněné pigmentové skvrny, které právě z těchto důvodů odstranit doporučujeme. U operací prsou je vždy nutné před operací absolvovat vyšetření u mamologa a mammograf. Odsávání tuku z tukových valů stehen nebo hýždí je poměrně časově nenáročná operace, po dvoudenní hospitalizaci je pacient propuštěn do domácí péče. Plná fyzická zátěž je možná asi po 6 - 8 týdnech.

 

Navštivte také jiné weby s informacemi o plastických operacích a kosmetických korekturách.

Dobrý den, je mi 31 let a mám dvě děti a po porodech mám hodně povislé břicho a mám z toho komplex chtěla bych podstoupit operaci břišní stěny a chci se zeptat zda v některých případech tuto operaci hradí zdravotní pojištovna?(Petra)

Dobrý den paní Petro, děkuji za email, k operaci abdominoplastiky pro úhradu pojištovnou, je nutné doporučení vícero lékařů - specialistů a rozhodnutí je na revizním lékaři dané pojištovny. Proto je vhodné kontaktovat revizního lékaře pojištovny u které jste pojištěna a přímo od něj získat soupis všech lékařů, kteří se mu mají vyjádřit.Jsem ale k této úhradě skeptická, protože pojištovny nemají na úhrady těžkých nemocí.... Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den paní doktorko. Mám na Vás dotaz. Mám problémy se zády už pár let,bolesti řeším léky. Na mou postavu mám velké prsa a myslím,že ty jsou příčinou mých bolestí. Jsou prý možnosti,kdy hradí pojišťovna ze zdravotních důvodů i operaci zmenšení prsou. Chtěla jsem se zeptat jaké kroky musím učinit,aby to pojišťovna uhradila ? Jaké lékaře musím navštívit ? Mohla bych si s vámi domluvit konzulataci? (Lenka)

Dobrý den, paní Lenko, úprava prsou zmenšením je možná, jistě to efekt přinese. Zdali jestě vůbec pojištovna hradí tyto výkony bohužel nevím, nemám smlouvu s pojištovnou, jedná se o estetické operace. Konzultace je možná v říjnu. Zdraví MUDr. Šulcová Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chci se zeptat, je mi 26 let a podstoupila jsem pred 4 lety zmenseni prsou, ted planuji dite, ale bojim se, ze ho nebudu moci kojit? (Nikol)

Dobrý den, doporučuji se obrátit na svého operatéra,protože jen ten ví,který z několika typů zákroku modelační mammaplastiky použil. Od něj lze získat odpověď zdali jsou přerušené mlékovody či nikoliv. I při nepřerušení mlékovodů však jistota kojení není zaručena. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den měla bych na Vás dotaz byli jsme se synem na očním a tam nám doporučili plastiku horních víček.Syn 7let můžu se zeptat zda zákrok hradí pojištovna když je to ze zdravotního důvodu děkuji (Petra)

Dobrý den, při tak nízkém věku dítěte doporučuji ještě konzultaci na dětském odd. kliniky plastické chirurgie např. FNKV Praha Vinohrady. Může se jednat o vrozenou vadu,kde je třeba ještě dalších kombinovaných zákroků. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den. Mám dotaz k pigmentovým skrvnám na obličeji. V průběhu posledních cca5 let se mi v obličeji vytvořily silné a zřetelné pigmentové skvrny. Existuje možnost, jak se těchto nepěkných skrvn zbavit, nebo je alespoň potlačit? Lze to trvale? Děkuji za radu. (Simona)

Dobrý den, pigmentové skvrny jsou veliká obtíž,ale doporučuji zde konzultovat pracoviště, které disponuje YAG laserem. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den chtela bych se zeptat jaka je cenova relace za zvetseni prsou u vas pouze orientacne. (Barbora)

Dobrý den paní Barboro, na otázku zvětšení prsou lze takto odpovědět velmi orientačně - rozmezí od 45000,- do 65000,-Kč . Cena závisí na typu a značce implantátu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

je nejaky moznost odstranit jizvu po porodu. jako zustalo na brchu. (Barmaa)

Dobrý den, jizva po císařském řezu po porodu, odstranit nelze, žádná jizva odstranit nelze, lze pouze vylepšit tvar či upravit okolí jizvy. Pokud máte zájem o názor, prosím zašlete foto. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

1. Je možné podstoupit liposukci celého břicha, boků i stehen oboustranně najednou? 2. Zahrnuje liposukce boků i zadní část, myslím tím boční faldíky na zádech. 3. Pokud by nebylo možné provést celkovou zmíněno liposukci, je možné porvést alespoň celé břicho a vnější stranu stehen najednou? 4. Kolik přibližně stají takový zákrok včetně celkové anestezie, pooperačním ubytování a speciálního prádla? (Petra)

Dobrý den paní Petro, já bych potřebovala k Vašim dotazům Vaše foto,abych měla přesnější představu. Prosím o zaslání. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den,chtela jsem se zeptat,na hlave mam asi 5let tukovou boulicku.Nyni pri stehovani jsem se primo do ni pekne uhodila.Je to asi mesic a neustale me to boli.Kolik by stalo odstraneni? (Alena)

Dobrý den paní Aleno, pokud je nyní zřejmě lipom bolavý, je tam v okolí po úrazu hematom. V tomto případě je nezbytně nutné posečkat do zklidnění stavu a následně v klidovém stavu útvar vyjmout. Doporučuji proto naplánovat výkon např. na září. Zdraví MUDr.Šulcová Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dnes již mám druhý dotaz, mám onemocnění štítné žlázy a beru denně letrox100. Dočetla jsem se že nelze odoperovat face-neck lifting. Můžete prosím udat důvod, děkuji. Měla bych zájem podstoupit plastickou operaci. (Martina)

Dobrý den paní Ambrožová, estetické operace je vhodné provádět jen a pouze se souhlasem specialisty u kterého se léčíte se štítnou žlázou. Operace obličeje - face and neck lifting je poměrně složitá operace a je třeba před operací zvážit rizika. Dysbalance štítné žlázy není vhodná pro tuto operaci, pokud však specialista povolí provedení operace z hlediska užívání léků a zejména pak jejich vlivu na krvácení a hojení, je toto možné. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, měla bych zájem o operaci horních víček a protože mám vrásky na vrchním rtu i aplikaci permalipu,zajímala by mne cena obou operací a jeli možnost hrazení formou splátek. (Martina)

Dobrý den paní Martino, k operaci horních víček a permalipu se váže stejné doporučení jako k operaci face and neck liftingu. Operace s úhradou zdravotní pojištovny neprovádím, nemám se zdravotní pojištovnou uzavřenu smlouvu. Zdraví MUDr. Šulcová Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý, den mám dvě děti, je mi 25 let, po dětech mám hodně vytahané a splasklé prsa, také dvorce se mi hodně zvětšili, zapříčinilo tomu moje velká nadváha při těhotenství a pak sem ryhle zhubla, dá se udělat aby sem prsa měla zase pevná a zmenšení dvorců?Kolik by cca plastika stála? (Lenka)

Dobrý den paní Lenko, děkuji za email, k problematice povislých prsou a velkých dvorců se přímo nabízí možnost operace modelační mammaplastiky,kdy se dvorce zmenší při této operaci. Prsa se zpevní a postaví, čímž se vytvoří pěkný dekolt a zmenšené dvorce jsou úměrně k prsům. Cenově se operace pohybuje do 50.tisíc korun. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den po dětech mi nezůstaly skoro žádné prsa a mám s toho docela fopa.měla jsem normální pěkné prsa ale po dětech jsou pryč.nenosím ani oblečení z volnějším límcem a plavky jsem na sobě neměla 4 roky .je mi 24 let . jsem na mateřské z roční dcerou a přála bych si prsa na splátky . nemám nikde žádné finanční závazky či dluhy přítel s kterým žiji už 7 let vydělává dobře a tudíš finance na splátky mám. bydlíme ve vlastním nájem taky nikomu neplatíme myslíte že se dají udělat splátky ženské na mateřské.?Pokaždé co něco našetřím tak spolknou děti naposled jsem koupila Auto a tudíž prsa šly zase stranou.(Veronika)

Dobrý den paní Veroniko, operace pro vylepšení tvaru prsou ať již pomocí implantátů či modelační mammaplastikou na splátky udělat lze. Společnost ESSOX se přímo touto problematikou zabývá. Jen k problematice mateřské - po operaci prsou je nezbytně nutné dodržet tu podmínku, že nesmíte již minimálně 6 měsíců kojit a dále že po operaci v období cca 4 týdnů nebudete zvedat své dítko. Toto je někdy velký problém... Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mám nárok na abdominoplastiku hrazenou pojišťovnou. Existují nějaké reference na kliniky a lékaře v Praze, podle kterých bych si mohla vybrat? (Simona)

Dobrý den paní Simono, reference o klinikách a lékařích lze najít na portálu plastické chirurgie. Operatéra si volíte Vy, takže je dobré se pozeptat i v okolí. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

kolik by mne stálo zmenšení prsou? Měřím 158 cm a myslím si,že že na svou výšku mám poměrně velká prsa.Nejen že mne bolí záda,ale i na psychice mi to moc nepřidává.(Jana)

Dobrý den paní Jano, operace zmenšení prsou- tj. redukční mammaplastika se pohybuje v rozmezí 45-50 tisíc korun. Záleží na typu operace, protože je jich vícero a délce pobytu na klinice. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den pred tydnem sem si roztrch ucho kvuli nausici a az dneska sem byl na chirurgii a ty me posilaji na plastiku, chtel bych se zeptat co by to stalo? (Václav)

Dobrý den, pokud se jedná o starší úraz pak je možná následná úprava po zhojení rány ošetřené na všeobecné chirurgii. Bylo by dobré ránu dohojit a po zhojení kůže se objednat na konzultaci,kde se přesně stanoví rozsah korektivního výkonu a stanoví cena. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se dá něco dělat s tím, když mám jedno oko větší a druhé menší. Je mi 30 let a začala jsem si toho všímat zhruba před 6 lety. (Jitka)

Dobrý den paní Jitko, velikost oční štěrbiny je závislá na velmi mnoha faktorech, může to být vada vrozená,kdy velikost oční koule je různá, dále může být štěrbina zúžená také vlivem padajících očních víček,kde je možná pomoc plastického chirurga. Zde bych doporučila osobní konzultaci,kdy je možné provést vyšetření a probrat všechny možnosti. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den. Muj problem jsou "vytahana" ocni vicka. Po moji mamince,ktera temer silou vule otevira oci, jsem njspis zdedila tuto vadu nejen na krase. V soucasne dove ziji v Dubai a je mi 31 let. Zivim se modelingem a proto se chci zeptat, jak dlouha je cesta, nez se jizvy stanou neporusitelne( myslim, kdy uz vim bezpecne, ze kuze je plne srostla a nemuze dojit k naruseni a komplikacim).Zaroven se chci zeptat na cenu a zda tento zakrok je hrazen popripade zdravotni pojistovnou. (Jarka)

Dobrý den paní Jarko, operace očních víček se provádí v lokálním znecitlivění,což je výhoda pro Vás,protože můžete po výkonu domů a ulehnout a odpočívat. Chlazení po operaci je nezbytné. Po cca 10 dnech můžete odletět zpět domů, provedeme mezitím ještě kontrolu. Stehy mohou být vstřebatelné,pokud by to bylo zapotřebí, jinak je před cestou odstraním. Fotografování bych doporučila ale až za měsíc od operace. Líčení je možné za 2 týdny od operace. Výkon je v plné finanční režii Vaší, smlouvu s pojištovnou nemám,jedná se o plasticko-estetický zákrok. Nevím v jaké době byste žádala termín operace. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Jde zvětšení prsou zaplatit formou splácení? (Lucka)

Dobrý den paní Lucko, ano, plastická operace lze hradit formou splátek, dokonce i bezúročně. Já spolupracuji se splátkovou společností Essex, která je členem bankovní skupiny Komerční banky.

Přijďte na osobní konzultaci, kde určíme přesnou cenu (cena zvětšení prsou se pohybuje v rozmezí 47-60 tisíc). S objednacím formulářem pak sepíšete smlouvu o půjčce a ihned Vám budou poskytnuty finance na operaci. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den chtěla jsem se zeptat na popálení 2 stupně jak dlouho se táto nemoc léčí?Přítel leži od středy v nemocnici a zítra jde teprve na plastiku stéhna.Máme 23.7 svatbu tak doufáme že se do té doby uzdraví.Děkuji za odpověd. (Simona)

Dobrý den paní Simono, popáleniny jsou úraz,terý vyžaduje svůj čas, zejména jedná-li se o 2.stupeň,kde je nutné přiložit transplantát. Ránu způsobenou popálením je nutné zcela zahojit. Pokud máte před svatbou, nyní vám s přípravou asi nepomůže,ale ošetřující lékař Vám během následujícího týdne jistě řekne další plán léčby. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den. Chtěla bych zvětšit prsa z velikosti č.2 na č. 3. , mám ale obavy,abych nemusela operaci časem podstoupit znovu. Máte v nabídce implantáty které by byly trvalé.Liší se cena od běžných implantátů. Je mi 37 let. Děkuji (Romana)

Dobrý den, augmentace - tedy operace zvětšení prsou se provádí implantáty,které maji určenou životnost. Některé jsou tzv. doživotní, ale to je míněno pro implantát. Operace je třeba obnovit či provést jinou úpravu prsou např. po těhotenství, změně váhy, stárnutí atd.... Tyto situace jsou zcela v řízení Vašeho těla a implantát na stav nemá vliv. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, uvažuji o korekci 1 prsní bradavky, nejedná se o vpáčení, ale o její zvláštní tvar, místo klasicky kulovitého je protáhlá, fazolovitá. Čím jsem starší, tím víc, mě to esteticky vadí, proto jsem se chtěla zeptat jaká by byla u vás cena takového zákroku. Děkuji předem (Zuzka)

Dobrý den paní Zuzko, mohla bych Vás vidět? Ono jen z popisu se špatně odhaduje cena zákroku. Měla bych 23.6. čas kolem 13.30 hod. Šlo by to v Londýnské 39, 3. patro Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Mam nesoumerna prsa, po dvou detech je rozdil mnohem vetsi nez drive. Mam i problem s vyberem podpsenky.Je mozne zmensit, popripade vymodelovat pouze jedno prso aby se co nejvice priblizilo tomu druhemu? A jaka by asi byla priblizna cena? (Šárka)

dobrý den paní Šárko, ano asymetrie prsou lze řešit modelací prsou se zmenšením jedné větší strany. Cenově se výkon pohybuje kolem 40 tisíc korun českých. Přesný typ operace a také cenu lze jednoznačně říci až při osobní konzultaci. Pokud máte zájem o konzultaci prosím o rezervaci na volný termín 11.7. v 13 hod. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Pokud se vyřízne znaménko na obličeji o velikosti asi 1cm x 1cm jde potom plasticky upravit jizva?? tak aby byla nepatrná nebo opravdu minimální?? a kolik by to asi tak stálo přibližně? (Verča)

Dobrý den paní Verčo, při vyříznutí neboli excizi znaménka o velikost1 1x1 cm je jizva cca 1,5-2 cm dlouhá dle nutného okraje podél znaménka. Hojení jizvy nelze předvídat, to je zcela individuální u každého jedince. Jizva je trvalá, pouze se barevně mění. Cena za exzici se pohybuje okolo 1000,-Kč. Je třeba předem znaménko vidět, je znaménko a znaménko. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Absolvovala jsem konzultaci na jisté klinice ohledně zmenšení prsou. V současné době mám velikost 80 F. Měřím 162 cm, vážím 70 kg. Vzdálenost prsního dvorce od klíční kosti byla naměřena 33 a 31 cm. Paní primářka stanovila konečnou cenu na 44.700 Kč. Zdá se mi to příliš. Bylo by možné na základě těchto informací stanovit vaši kalkulaci na uvedenou operaci? (Šárka)

V estetické chirurgii jsou ceny na základě kalkulace lékaře a s pacientem jsou ceny smluvní, neexistuje katalog cen...nebo směrný ceník. Přesto Vás musím ujistit, že cena je více než velmi slušná. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den Chtěla sem se zeptat, je mi 16 let a mám problémy s velkými prsy.Kdybych chtěla jít na plastiku hradila by mi to pojišťovna, pokud by mi uznali, že to jsou zdravotní potíže ? Děkuji za opověd (Iva)

Dobrý den slečno Ivo, při velikých prsou tj. gigantomastii o úhradě pojištovnou rozhoduje revizní lékař dané pojištovny,u které jste pojištěna po předložení názorů ortopeda, neurologa, plastického chirurga. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Chtěla bych zvětšit prsa. Mám přírodní svoje vel.č. 2 a chtěla bych velikost 3. Kolik by to stálo?(Verča)

dobrý den, paní Věrčo, při zvětšování prsou hrají roli implantáty a zde je cenové rozpětí veliké. Cena je určena přesně při osobní konzultaci, pouze informativně se rozpětí pohybuje od 45 -65 tisíc korun za operaci. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych jednou podstoupit plastiku nosu.. Proto jsem se chtěla zeptat, zda před operací na konzultaci někde uvidím, jak po operaci můj nos bude vypadat, jak budu vypadat já nebo zda je to jen sázka do loterie? Nerada bych pak zjistila, že mi nový nos vůbec nejde k obličeji... Že by to můj komplex z něj ještě víc prohloubilo.. předem děkuji za odpověď(Michaela)

Dobrý den, děkuji za email, k problematice plastiky nosu a jejího PC 3D ztvárnění - hojení nelze PC animace předpokládat a tedy ani nelze spolehlivě nasimulovat a zde je možná velká odchylka od plánů jak vašich tak chirurga. Zkuste kontaktovat možnost simulace přes portály estetické chirurgie, která z center simulací disponují. Já ji nepoužívám. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Na obou nohách mám dlouhy ě a š prst a pak č a ř zase malý - skoro stejně dlouhyý. Je možno operativně poupravit prsty tak, aby šli hezky za sebou, jak mají? A kolik ten zákrok stojí a co obnáší? Díky tom se mi 4 prst stáčí pod 3 a stydím se za to, takže nenosím vůbec otevřené boty. Děkuji za odpověď. (Laura)

Dobrý den, děkuji za email, problematiku,kterou popisujete, řeší ortopedi, obratte se prosím na ortopedickou kliniku Praha,Brno,Plzeň. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Jak můžu postupovat po operaci prsu- nádor asi 15 mm a 6 mm, zřejmě vyříznou a udělají manžetu. Zůstane mi určitě škaredá jizva, můžu si vyžádat k operaci plastického chirurga? Nebo jak nejšetrněji provézt operaci.Nebo to řešit s plastickým chirurgem až po operaci? (Táňa)

Dobrý den, děkuji za dotaz k problematice operace při nádoru prsu. Doporučuji následující postup- plně důvěřujte svému chirurgovi,který zvolí nejšetrnější postup pro Vás a nejradikálnější pro nádor. Řezy pro takovéto operace jsou standartizované. Jizva se hojí zcela individuálně u každého jinak,ale pokud bude vše v normálu a v 99% tomu tak je, tak bude klidná. Až se bude z histologického vyšetření vědět,že je vše v pořádku,pak je po dohodě s operatérem a onkologem dobrá konzultace u plastického chirurga. Nyní se soustředte na pokyny vašeho prsního chirurga,ten je nyní nejdůležitější. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Kolik stojí zvětšení penisu,nejsem sním spokojenej holky mě dost často vytačej atvrdí žeho mam maleho. (Petr)

Dobrý den, operace zvětšení penisu neprovádíme. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Před cca půl rokem jsem prodělala modelaci prsou, ale už nyní začínají být prsa opět povislá. Mám malá prsa vel.1-2, cvičím, používám podprsenku i zpevňující krémy. Čím to může být a co s tím? (Mel)

Dobrý den,po modelaci se prsa během půl roku mění, pokud máte pocit,že prsa nemají tvar souměrný či jste jinak znepokojena, je nezbytné navštívit operatéra, který vás operoval. Ten přesně ví, jaký byl stav při operaci. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den mam 202 a vazim 145 chtel bych si nechat podvazat zaludek je to prosty duvot kazdy den mam trenink hazene a nedari se mi shodit kolik se pohybuje cena a doba kdy by sem musel lezet u vas (Karol)

Dobrý den pane Karol, je nezbytně nutné se objednat ke konzultaci na specializovaném pracovišti zabývající se morbidní obezitou - např. OB klinika. Na našem pracovišti se tyto výkony neprovádí. Abdominoplastika jako operace není operací kdy se zmenšuje žaludek. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová MBA

Na kolik by mě vyšla plastická operace břicha. Je mi 25 let, mám 2 děti a při prvním těhotenství se mi na břiše udělalo velké množství strií, které mám i nad pupíkem. Navíc mám břicho povislé, celkově dosti nevzhledné. (Kristýna)

Dobrý den,paní Kristýno, operace abdominoplastika,tj.plastika břicha spojená s sešitím diastázy svalů břišní stěny se pohybuje v rozmezí 37-45 tisíc korun. Nutno upozornit,že strie nad pupíkem odstranit nelze. Pod pupíkem se odstranují v rámci operované plochy. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová MBA

Proc mam jednu stranu obliceje mensi a druhou vetsi? Dalo by se s tim neco udelat? (Monika)

Dobrý den paní Moniko, pokud se jedná o asymetrii výraznou např.rozdíl více než 1,5cm, pak se jedná o vrozenou vadu. Jinak se jedná o stav,který se vyskytuje u všech lidí, kdy jedna polovina těla může být malinko větší, souvisí to s nitroděložním vývojem. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová - Hejnalová MBA

Ziju v canade podstoupila sem tady operaci prsou zmenseni a modelaz operoval me doktor a.thoma muzete se podivat na jeho web stranky.mam dotaz mela sem 44dd velikost prsu ale spis me trapi hojeni.beru uz 4 antibiotika jedno prso mi v okoli drenu zapacha a to druhe mam praskle stejy mam otevrenou ranu velkouasi2 briska palce a to sami tak lustou podle doktoru tady je to normalni musim rict ze doktori tady je katastrofa na ceske doktori neni.doktor rika ze mi to sroste ale ja uz se opravdu bojim sem skoro mesic po operaci a porad se to nehoji .mam otevrene prso a podle doktoru je vse o.k.tece ni stoho plno zlute vody.nehojinse to.mam strach.muzete mi prosim poradit,cekam na vasi odpoved dkuji tdy ani stahovadlo nedavaj ani podprsenku prej mam nechat vse volne prosim pomozte ani bych tady nesla al uz sem se stydla vyjit ven a zada me bolela moc ale za cenu tohodel nevim koukam na internet a vsechny zeny maj hojeni normalni. (Veronika)

Dobrý den paní Veroniko, redukční mammaplastika, kterou jste podstoupila má někdy složitější hojení. Je také více způsobů provedení této operace. Záleží i na zkušenosti lékaře, který ji provádí, to není jen o prezentaci. Pokud máte nějaké výtok je třeba vědět, zda-li je či není infikován. Dále píšete o rozpadu rány i toto je možné,pokud reagujete např.na šicí materiál, nebo tlak žlázy je velký. Asi by bylo vhodné si s lékařem popovídat a nechat si vše dobře vysvětlit. Pokud nedávají ani elastickou bandáž, tak se také můžete přeci zeptat proč na tom nic není. Takto na dálku se velmi špatně radí, pokud byste měla cestu do Čech je konzultace možná. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová - Hejnalová MBA

Je mi 33 let. Od mládí mě trápí asymetrie prsou.Mám 3 leté a půl roční dítě.Již nekojím.Po dokojení se asymetrie ještě zvýraznila..cca 2-3 čísla.Je to už tak viditelné,že to hodně těžce nesu.Nechtěla bych žádné implantáty,pouze zmenšit větší prso,i s tím,že určitě nebudou úplně stejné.To je mi jasné. Chci se zeptat,zda je tento zákrok možný,kolik by asi stál tento zákrok? Byla by šance proplacení pojišťovnou? Děkuji předem. (Jana)

Dobrý den paní Jano, operace asymetrie prsou náleží do spektra operací možných hradit pojištovnou a smí ji provést po odsouhlasení revizním lékařem to pracoviště,které má s předmětnou pojištovnou uzavřenu smlouvu. Já tyto smlouvy v rámci estetické chirurgie uzavřeny nemám. Operace včetně úpravy asymterie provádím za plnou úhradu klientem. Doporučuji se informovat na místní pobočce pojištovny, kde jste pojištěna. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová - Hejnalová MBA

Dobrý den, mohli byste mi prosím sdělit přibližnou cenu abdominoplastiky? Shodil jsem přibližně 20 kg a mám povadlý podbřišek. (Honza)

Dobrý den pane Honzo, cena abdominoplastiky má velké rozpětí v řádech 10000kč. Proto bych nevolila střílet cenu od popisu ale cenu stanovuji dle plánu typu zákroku při osobní konzultaci. Pokud máte zájem je volný termín na konzultaci ještě 23.6. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová - Hejnalová MBA

Jak je dlouhá objednací lhůta na plastiku obličeje a krku. Jaká je celková cena? (Eva)

Dobrý den paní Evo, po provedené konzultaci je objednací doba cca 3-4 týdny a cena je zcela přesně stanovena v den konzultace. Pokud máte o konzultaci zájem, je volný termín 23.6. Je však jej třeba potvrzením rezervovat. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová - Hejnalová MBA

Dobry den, potrebovala bych odstranit tetovani. Jsou to tri znaky o velikosto cca 1/1 cm. Kolik by tento vykon stal penez? Jedna se o klasicke tetovani, ne permanentni maku-up. (Barča)

Dobrý den paní Barčo, omlouvám se, ale odstranění tetování neprovádím, ceny neznám. Doporučuji kontaktovat pracoviště, která se přímo na tyto výkony specializují. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová - Hejnalová MBA

Je mi 22let mám ho malího, dá se penis prodloužit? (Petr)

Dobrý den pane Petře, doporučuji se obrátit na spádové odd. urologie, kde je možné se informovat na možnosti, naše pracoviště tyto operace neprovádí. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová - Hejnalová MBA

Dobrý den, chci se zeptat co znamená nález patrny nehomogení neohraničený kalcifikovaný sytý stín velikosti cca 5x2.5cm,v.s. chrupavka štítná s kalcifikacemi ,děkuji. (Gábina)

Dobrý den paní Gábino, s tímto popisem by bylo nejvhodnější kontaktovat Vašeho praktického lékaře, vzhledem ke skutečnosti,že se jedná o popisovaný nález zřejmě z CT. Zde by bylo velmi vhodné vše důkladně prodiskutovat. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová - Hejnalová MBA

Je mi 29 a mám 160cm a po dětech s 58 kg skoro 95 kg velká prsa 75H nejde mi zhubnout cvičení ani diety nefungují šlo by jdělat zmenšení žaludku a kolik prosím stojí moc děkuji (Verča)

Dobrý den paní Veroniko, problematika modelace prsou následuje až po event.operaci bandáže žaludku. Bylo by dobré se obrátit zprvu na kliniku obezitologie, kde takovéto zákroky provádí. Kde je nejbližší Vašemu bydlišti Vám řekne Váš praktický lékař. Je to ale záležitost, která si žádá svůj čas. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová - Hejnalová MBA

Dobrý den. Chtěla bych si nechat vyříznout drobnou pihu ( 4 mm ) mezi prsty DK. Je nutné před tím vysadit Hormonální antikoncepci ? Děkuji. (Petra)

Dobrý den, děkuji za dotaz, v případě drobného zákroku v lokální anestezii - např. pigmentový nevus, se jedná o obdobnou situaci jako zubní zákrok. Zde není potřeba antikoncepci vysazovat. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, prosím chtěla bych se zeptat na zvětšení rtů metodou permalip. Zatím jsem žádnou jinou metodu nezkoušela, když jsem se radila u odborníka s vyplní pomocí inijekcí, paní doktorka mě říkala, že mám rty hodně úzké a nepravidelné, takže efekt by byl malý. (Katka)

Dobrý den paní Katko, děkuji za email k problematice výpně rtů pomocí implantátu Permalip.Tento implantát je vhodný tam,kde ret je úzký a je potřeba mu zvětšit objem. Nerovnosti však implantát vyrovnat neumí. Doporučovala bych nezávaznou osobní konzultaci pro proměření a zhodnocení stavu . Termíny konzultací jsou nyní v druhé polovině června. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, mela bych zajem o zvetseni prsou, ale muj dotaz spociva v tom jestli je to mozne hradit splatkove. A jeste by mne zajimalo jestli provadite i labioplastiku. Je mi 25let a jsem po 1 diteti (Michaela)

Dobrý den, platba na splátky není bohužel možná. Zdraví MUDr. Šulcová Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Chci se zeptat, kolik stoji takova modeláž prsou bez implantatu? Děkuji za odpověd (Lenka)

Dobrý den paní Lenko, modelace prsou bez jejich zmenšování či zvětšování pomocí implantátu se pohybuje v rozmezí 30-40 tisíc korun, cena je však přísně individuální a je stanovena pouze při osobní konzultaci,kde je zvolen postup a k němu náležející cena. Cena se také liší dle pracovišt. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

dobry den.mne la bych zajem si zvetsit prsa.chtela bych nejdriv vedet kolik to asi tak stoji.dekuji za odpoved. (Kristina)

Dobrý den paní Kristino, augmentace neboli zvětšení prsou je operace,která má velmi veliké cenové rozpětí. Cena je stanovena při osobní konzultaci a výběru typu a značky implantátu. Pokud máte zájem o konzultaci, mohu Vás objednat Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, měl jsem dg. angiofybroma nasopharingis prorůstající do fossa pterigopalatina l.dx. Prodělal jsem několik operací nádoru cestou laterální rinotomie na klinikách v Praze. Léčba ukončena v roce 2001 ozářením Lexellovým Gama nožem. Mám nyní zdeformované pravé nosní křídlo a nesouměrně veliké nosní dírky+ křivou přepážku, chci se zeptat na možnost plastické úpravy stavu z důvodu svého pocitu v sociální komunikaci s okolím. Je mi 31 let, můj zdr. stav nyní stabilisován,. léčím se jen s úzkostně depresivném syndromem u psychiatra- dlopuhodobá medikace antidepresivy jako následek onkologické léčby. Mohu poprosit o informaxci na jaké pracoviště bych se mohl obrátit s žáídostí o vyš. plastickým chirurgem v obl. ORL? Jsem z Ostravy, děkuji Vám za Váš čas strávený čtením této zprávy a případnou odpovědí. (David)

Dobrý den, pro konzultaci s plastickým chirurgem, prosím kontaktujte FN Ostrava-Poruba, zde přímo oddělení plastické chirurgie je. Zdraví MUDr. Šulcová Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,chci se zeptat jestli dělaté plastiku zarostlého nehtu?Jestli ano, tak kolik to stojí? Děkuji (Lenka)

Dobrý den paní Lenko, zarostlé nehty jsou problematikou chirurgie. Pokud nemáte v místě bydliště někoho z chirurgů, prosím kontaktujte sestřičky na tel. 257272400 , ony Vás dají ke mě do kalendáře. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den.Mám předkus horních předních zubů.Mám špatně rostlou dáseň a rovnátka by mi prý nepomohla...Chtěla bych se zeptat zda by mi pomohlo zvětšení rtů.Vím,že předkus by to nevyřešilo,ale zda by to vyřešilo estetickou podobu.Děkuji za odpověď. (Veronika)

Dobrý den, děkuji za dotaz ohledně zvětšení rtů. Každý tvar obličeje je při předkusu jiný. Zde bych doporučila pouze zvětšení rtů "na zkoušku" pomocí výplnových materiálů. Pokud Vám zvětšení nebude vyhovovat, výplnový materiál se za nějakou dobu sám vstřebá. Nejedná se o definitivní řešení. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mám otázku ohledně modelace-zmenšení poprsí. Je mi 28let, mám 180cm, asi 70kg a prsa velikosti 5-6!! V prosinci by se mi mělo narodit moje první dítě. O zmenšení prsů uvažuji už od puberty nejen kvůli nejapným připomínkám, ale i ze zdravotních důvodů(mám fyz.náročné povolání a bolesti zad), hodně jsem dřív sportovala, ale dnes už mi to nedovolí bolesti prsů - nemluvě o letních teplotách a vyrážkách pod i mezi prsy. Po kojení bych si ráda nechala prsa zmenšit a modelovat. Chci se zeptat, jestli je po takovém zákroku možné kojit bez další operace...asi nezůstaneme u jednoho miminka, tak musím vědět, jak se mám přizpůsobit. Chtěla bych mít jednou pěkné trojky :), zahrát si zase tenis, jít se proběhnout se psem a opalovat se v pěkných plavkách, aniž bych vzbuzovala zájem okolí. Předem moc děkuji za odpověď! (Jana)

Dobrý den, děkuji za dotaz ohledně redukční modelační mammaplastiky - tedy plastiky prsou. Pokládáte zcela správně otázku kdy provést operaci. Je několik pravidel - vždy je třeba dočkat minimálního odstupu od úplného ukončení kojení - toto je minimálně 1/2 roku, lépe déle. Další otázka je další těhotenství,změny prsou při něm a změny prsou při následném kojení. Pokud chcete pěkná prsa i třeba velikosti 3, počkala bych až po všech dětech co chcete mít. Je to můj názor,ale nikdo není schopen zaručit, že po operaci při kojení nenastanou např. cysty či jiné drobné problémky, dále že tvar prsou se vrátí do tvaru před těhotenstvím a např. po operaci. Pak je škoda vynaložené námahy a financí. Zvažte tedy časový odstup při těhotenstvích a splnění Vašeho přání pěkných prsou. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli bych mohla podstoupit plastiku očního víčka po operaci štítné žlázy. Po 3 letech od operace mám levé větší než pravé. Předem děkuji za odpověď (Dita)

Dobrý den, děkuji za email k plastice víček. Zde se dotýkáte problematiky,která je přímou specializací očních lékařů,kteří se zabývají asymetrií očních štěrbin při nebo po onemocnění štítné žlázy. Doporučuji zde kontaktovat oční kliniku při fakultní nemocnici blíže Vašemu bydlišti. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, po úrazu jsem více zatěžovala jednu nohu a vznikla mi tím asymetrie lýtek zhruba o 2-3 cm. Na lýtkách mám také usazený tuk. Proto bych se Vás chtěla zeptat, zda je možné odsátím tuku z jednoho lýtka vyrovnat tuto nesouměrnost a pokud začnu na ochablém lýtku nabírat svalovou hmotu (což je běh na dlouhou trať), zda se mi asymetrie neutvoří znovu s ohledem na to, že mi byl odsát tuk pouze jen z jedné nohy. Děkuji za odpověď. (Sára)

Dobrý den, děkuji za dotaz k problematice liposukce. Vámi popisovaný problém však bohužel liposukce nevyřeší. Asymetrii vzniklou nesouměrnou zátěží můžete vytrénovat pouze cvičením s odborným dohledem. Zde liposukce nepomůže. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Pred 2 lety jsem si spalila nohu o ohen mela jsem popaleniny 3.st v ostrave mi to osetrovali a ted po 4 letech necitim kotnik muze to byt tim (Lucie)

Dobrý den popáleniny a zejména vyšší stupně -např. 3 stupeň jak uvádíte Vy - jsou velmi devastující. Zde zřejmě bylo nutné ránu řešit pomocí transplantátů,kdy citlivost je omezena a návrat citlivosti je velmi pomalý např. až po 5 letech, v některých případech zůstavají výpadky citlivosti na některých místech. Je dobré docházet na ambulanci popáleninového centra na kontroly. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Od malička mám mnoho pih na ramenech,rukou a zádech.Chci se zepta jestli je možné alespoň částečně tyto pihy odstranit.Je mi 30let a neustále mi to vadí.Děkuji za odpověď(Bára)

Dobrý den, ano pihy odstranit lze, doporučuji proto konzultaci s estetickým dermatologem, zdali je lepší bělící krem či laser zákrok.Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Chtěla,bych se zeptat na zmenšení prsou.Je mi 46 let,při výšce 156cm mám velikost 75E.Mám neustále problém s krční a hrudní páteří.dle vyšetření na mamografu a následně sonu mám zbytnělé mléčné žlázy-doporučuji.tak,se chci zeptat zda jsem vhodný kandidát na uhrazení pojišťovnou.Děkuji za odpověď.(Zdeňka)

Dobrý den, děkuji za dotaz, k problematice zmenšení prsou - redukční mammaplastice je třeba osobní konzultace,kam Vás nezávazně zvu.K problematice řešení operace přes zdravotní pojištovnu se nemohu vyjádřit, nemám se zdravotní pojištovnou smlouvu. Klienti své operace hradí v plné výši ceny. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Měla jsem problém s tím že mi zarostl kus nehtu ne noze.Před 14 dny mi doktor ustřihl kus toho nehtu.chybí mi asi tak čtvrt nehtu.Chci se zeptat za jak dlouho mi doroste ten nový kousek nehtu.V červenci se chystáme na dovolenou do Termálů na Slovensko a nerada bych o dovolenou přišla.Už z toho mám depku.Každý mi říká že to bude v pořádku,ale mě se to prostě nezdá. (Eliška)

Dobrý den paní Eliško, opravdu nehet po čase odroste a doplní se. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, jsem pár let po běžné liposukci hýždí, ale bohužel po této operaci mi mé hýždě povisli a vznikl mi mezi hýžděmi a zadním stehnem nehezký a velký převis (rýha), která je pro mne opravdu velkou nepříjemnou vizuální vadou. Již jsem byla u několika odborníků, také na přístroji (Zerona), ale výsledek se nedostavil. Myslíte, že se dá s touto rýhou ještě něco dělat? Děkuji za odpověď. (Lucie)

Dobrý den paní Lucie, děkuji za dotaz ohledně problematiky úpravu po operaci liposukce. Oblast hýždí je zonou problematickou k liposukci a mnohdy vzniká Vámi popisovaný problém rýhy, někdy i tak velký,že hýždě visí ve tvaru pytlíčku. Náprava je poměrně velmi složitá a nemusí vždy dobře dopadnout. Někdy je dokonce třeba vytvořit podkožní lalok a ten vsunout zpět do hýždí i za cenu vzniku poměrně tuhé oblasti. Další možností je částečně zpět vyplnit hýždě pomocí macrolane gelu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Mám jedno dítě, nyní očekávám druhé. Před prvním těhotenství jsem měla velikost prsou 75D (výška 178cm, k postavě celkem odpovídající, i když větší). Po odkojení prvního dítěte se má prsa už nevrátila na běžnou velikost. Nyní jsme těhotná a prsa mám již větší než při prvním kojení (cca 75H)....úplně se děsím toho, co bude. Koupit pořádné spodní prádlo, vzít si tílko s úzkým ramínkem, věčně bolavá záda, zářezy do ramen.......i přesto, že jsem více méně sama se sebou spokojená a v pohodě, tak prsa bych ráda "odepla". Jsou velká, povislá, v létě se potím a nejsem ten typ, který z toho dovede udělat přednost. Jak ideálně postupovat, kdybych chtěla opravdu zvážit zmenšení prsou (vím, že až ukončím kojení našeho druhého dítěte, další neplánujeme).....na jakou ideálně velikost? (Pavla)

Dobrý den paní Pavlo, prosím nechte nyní celou situaci na přírodě, protože teprve po skončení kojení bude vidět jak situace vypadá. Samozřejmě,že by se dala operace mammoplastiky provést. Velikost se projedná po ukončení kojení při osobní konzultaci a dále je Vám dána možnost si celou situaci rozmyslet. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Chtela bych se zeptat kdybych sla v nejblizi dobe na zvetseni prsou macrolane,mohla bych se normalne opalovat nebo ne jako u silikonu. (Denisa)

Dobrý den, po všech výkonech není vhodné vystavovat oblast se zákrokem slunečnímu záření po dobu určitě jednoho až třech měsíců. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je mi 34 let v roce 2008 jsem prodělala dvě operace nádoru na mozku, v roce 2009 opětovnou operaci mozku v Liberci + ozaření gama nožem v Praze, po těchto operacích jse mi zdeformoval tvar lebky a tím i tvar nosu kdy asi po sešití se kůže napnula a nos se o přepážku zdeformoval, je možná plastika? A jaká je asi tak předběžná cena? Je možná spoluúčast zdravotní pojišťovny jakož to odstranení při trvalém následku? Předem moc Děkuji za odpověď (Pavlína)

Dobrý den, děkuji za email s poměrně detailně popsanou otázkou. Zde bych doporučila kontaktovat specializované kliniky plastické chirurgie Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, tyto mají smlouvy se všemi zdravotními pojištovnami. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Měla bych dotaz ohledně úpravy jizvy, kterou mám po oprečním zákroku na pravé straně břicha (po operaci slepého střeva). Jizva je to koloidní, dlouhá cca 7 cm a je vertikálně. Je stará 2,5 roku. Byla jsem již na konzultaci u jednoho plastického chirurga, který mi však řekl, že by nyní úprava neměla smysl, nejlépe by byla úprava vhodná po porodu, kdy budu mít břicho povolené. Jizva by se nyní mohla zase roztáhnout tak jak je teď. Jizva se mi docela vyhladila, takže nevystupuje, ale je dost barevně odlišná od barvy pokožky. Chci se tedy zeptat, jestli je nějaká možnost úpravy tak aby byla méně nápadná. Zvažovala jsem i možnost přetetování jizvy, ale nevím, jestli to není moc rizikové, jestli je to v dostatečném časovém odstupu, jestli by se nemohlo nic stát. Proto se chci taky zeptat na Váš názor. Je mi 21 let a chtěla bych to nějak řešit abych se vyhla nepříjemným pohledům okolí. (Vlasta)

Dobrý den paní Vlasto, děkuji za email,který přesně popisuje hypetrofii jizvy s keloidním zvratem. Věřte plastickému chirurgovi, má pravdu. Buďte trpělivá. Já snad mohu doporučit ještě aplikaci silikonové destičky či gelu dermatix,který má tu schopnost ještě jizvu ovlivnit. Doporučuji konzultaci s operatérem či plastickým chirurgem, co Vás viděl. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je mi 21 let a mám veliká prsa. Číslo mojí podprsenky je 85 D a jde o to, že mám jedno o číslo větší než druhé. Je větší tímpádem těžší a tím je také o něco níž a není ani tak pevné jako druhé. Jsem z toho nešťastná. Prosím poraďte, jestli doporučujete plastiku nebo nevím. (Jana)

stav,který popisujete se nazývá asymetrie prsou. Zde bych asi doporučovala operační úpravu prsou redukční modelační plastikou prsů. Při této operaci dojde k vytvarování prsů do stejné velikosti a polohy. Tím se Vám uleví a také nebude jednostranně zatížena páteř. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Před dětmi jsem měla prsa malá vel.75B,po 2dětech mám velikost 70A,chtěla jsem se zeptat o kolik větši by mela být větši prsa,aby byla snesitelná a přirozená??dále mě zajímá zda platí,čím větší tím dražší prsa? (Klára)

pokud uvádíte,že jste měla velikost B a kojila jste, pak si myslím,že prsa by šla zvětšit do velikosti B/C. Je to jen ale úvaha, neviděla jsem Vás a nemohla jsem potřebné parametry změřit. Je třeba počítat s váhou implantátu - každých 100ml gelu je cca 150g váhy. Zkuste např. dát do mikrotenového sáčku 250ml vody pečlivě zavázat a dát oboustranně do podprsenky,uvidíte přibližně jak velikost tak pocítíte váhu. Je to ale pouze přibližná hodnota.... Cena operace se odvíjí od typu implantátu, značky implantátu, způsobu provedení operace a dalších parametrů....nelze jednoznačně říci, že čím větší tím dražší prsa....to neplatí,alespoň u mne ne... Pokud budete mít zájem, zvu vás na nezávaznou konzultaci, kde lze vše probrat. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je problém podstoupit otoplastiku po druhé? První operace byla v 6-ti letech, bohužel mi uši odstávají pořád. Nyní je mi 20 let. (Kristýna)

Nová operace odstálých uší samozřejmě problém není, záleži však na prostoru,který byl za ušima ponechán. Zde bych doporučila nezávaznou konzultaci, kde je možné celou záležitost probrat. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Za jak dlouho po chirurgickém odstranění pihy nesmín na sluníčko?(Marie)

Určitě jeden měsíc, doporučuji 3 měsíce. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den v 16.letech mi chirurgové provedli ablaci nehtu na palci pravé nohy. Nehet byl toho času v zánětu,měl být tedy nejprve přeléčen, což mi chirurg nesdělil a rovnou provedl razantní zákrok. Od té doby už nehet neroste jak má. nehtové lůžko je zničené a nehet vyrůstá zboku jen jakýmsi pahýlkem. Moc trpí mé sebevědomí, nemohu ani nosit otevřené sandále,aniž bych si palec zalepila. je možná nějaká náprava? (Naďa)

Dobrý den, děkuji za email, ale zde Vás asi zklamu, nehtové lůžko je zničené a jediný zbytek zůstal v tom místě,kde vyrůstá nehet. Jedině snad problematiku řešit nalepením umělého nehtu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Nevadí vystatovat se měsíc po postoupení liposukce sluníčku? (Tereza)

Dobrý den paní Terezo, po operaci liposukce by se každý klient neměl po dobu 3 měsíců vystavovat slunečnímu záření. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Někde jsem zaslechla,že lze modealci prsou hradit přes pojiš|ťovnu, chtěla bych se prosím zeptat,jestli to je pravda. Měla jsem vždycky pěkné velké prsa..85E..po dvou dětech mi vždy zůstali,teď po třetím mi zůstala váha a prsa se zmenšily a navíc "vyfoukly" Takže mám bez podprsenky dva nevzhledné vaky...Nechci nějaké zázraky,neo opět velké prsa,jen se zase trochu cítit přitažlivá. Za dopověď vřele děkuji. (Dobrý den,někde jsem zaslechla,že lze modealci prsou hradit přes pojiš|ťovnu,chtěla bych se prosím zeptat,jestli to je pravda. Měla jsem vždycky pěkné velké. prsa..85E..po dvou dětech mi vždy zůstali,teď po třetím mi zůstala váha a prsa se zmenšily a navíc "vyfoukly" Takže mám bez podprsenky dva nevzhledné vaky...Nechci nějaké zázraky,nebo opět velké prsa, jen se zase trochu cítit přitažlivá. (Renáta)

Dobrý den, já nemám smlouvu s pojištovnou, neumím Vám na danou otázku adekvátně odpovědět. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Jsem již po reoperaci prsou - augmentace. Jedno prso mi rok po operaci ztvrdlo a zvětšilo se cca o půl čísla. Navís je to dosti bolestivé. Již jsem byla na všech moýžných vyšetření a pan doktor, který mne operoval neuznal reklamaci ... Muzete mi poradit, jestli mam operaci podstoupit znovu, nebo je i jine reseni? (Veronika)

Dobrý den paní Veroniko, děkuji za email. Je to více dotazů pohromadě - pokud jste měla již reoperaci - tedy opakovanou operaci zvětšení prsou(augmentaci) tak je situace vždy složitější. Pokud jeden prs ztvrdl a zvětšil se, pak by asi bylo dobré hledat příčinu, to ale není vždy záležitost plastického chirurga, to je také záležitost mammologa a Vámi absolvovaných pravidelných kontrol. Reklamace po jednom roce je trochu složitá, nevím v čem je reklamace - chirurg není zodpovědný za ztvrdnutí a zvětšení prsu ještě v časovém odstupu,který popisujete. Na otázku zdali podstoupit novou operaci či nikoliv Vám nemohu odpovědět, protože Váš stav vůbec neznám a neznám ani příčinu změny tvaru a pohmatu prsu. Doporučuji Vám proto znovu navštívit operatéra,který Vás zná nejlépe a prodiskutovat s ním možná řešení. Reklamace vždy vše nevyřeší, bohužel prsní implantáty nejsou něco jako náhradní díly v automobilu. Lidské tělo je organismus,který pracuje jako celek. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Mám vrásčitý krk,chěla bych se zeptat,co s tím a kolik by ai zákrok stál.(Jana)

Dobrý den, zde k problematice vrásek na krku, doporučuji konzultaci na dermatoestetice,která se touto oblastí přímo zabývá. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, chtela bych se zeptat kolik stoji "zvetseni rtu" na vasi klinice? a jesli je potreba po zakroku byt izolovana?(Nadia)

Dobrý den, problematika zvětšení rtů obsahuje více možností - a) zvětšení pomocí injekční výplně - zde se cena odvíjí od množství aplikované látky a její značky

  • pomocí vlastní tkáně - tzv. tkánovým posunem, zde je cena přímo stanovena při osobní konzultaci
  • zvětšení pomocí implantátu - Permalip - zde se cena stanovuje po provedeném vyšetření při osobní konzultaci

Obecně lze říci,že se ceny pohybují přibližně stejně kolem 30 tisíc. Izolace klienta po operaci není nutná, jen je důležité dodržovat instrukce podané operatérem. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

 

Dobrý den, již delší dobu mám problémy s "ucpaným" nosem, který reaguje již jen na přípravky typu Olynth, Otrivin. Dočetl jsem se, že v určitých případech lze opět nos zprůchodnit laserovou korekcí zbytnělé nosní sliznice. Chtěl bych se zeptat, zda u Vás tento zákrok provádíte, popřípadě na přibližnou cenu při korekci nosní sliznice v obou nosních dirkách. (Karel)

Dobrý den, Váš dotaz je přímo směřován na ORL,kde se problematikou zbytnění sliznice po aplikacích přípravků typu Olynth aj. zabývají. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, je mi 31 let, mám pětiletou dceru. Celý život bojuji s váhou a s tím souvisí i vzhled prsou. Před porodem jsem měla 85E, po porodu, i když jsem nebyla schopna kojit, mi zůstalo 85F. Váhu se snažím redukovat a nyní jsem se dá se říci ustabilnila. Ráda bych si nechala prsa zmenšit a to na 85C nebo 85D, je takto veliký skok možný? Jsem korpulentnější postavy, ale velikost prsou, jejich váha, povadlost mi brání v úplném spokojeném životu, kdy nejsem schopna se svléknout ani před svým partnerem a velké problémy mám i u gynekologa při vyšetření. Plánuji ještě jedno dítě do dvou let. Vešla bych se při operaci a pobytu do 50tisíc Kč? Moc děkuji za odpověď. (Evča)

Dobrý den paní Evo, děkuji za email, redukční modelace prsou je možná,ale jedna věc je velmi důležitá, prosím o zaslání výšky a váhy,abych mohla spočítat BMI, pokud budete mít možnost zaslat foto prsou,také by to bylo výhodou, protože jsem pak schopna lépe stanovit možnost operace. A zkusila jste takovýto výkon na schválení pojištovnou a provedení na klinice? Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Před dvěmi lety jsem prodělala plicní embolii. Zjistila se mi laidencká mutace. Měla bych zájem o labioplastiku.Může mi být zákrok proveden..?A kde se takoví zákrok dělá na jaké klinice.Děkuji(Kudrdlinka)

Dobrý den, s popisem onemocnění, které uvádíte, není Vámi požadovaná operace vůbec vhodná. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, jsem 1 rok po augmentaci prsů a chtěla jsem se zeptat, jestli je normální, když mě v jednom prsu píchá(jako kdyby do vás bodali jehličkou)u podpáždí a prso je na pohmat bolestivější ,je oteklé tak o jednu velikost a teplejší než druhé na pohmat necítím žádné zatvrdlinky, není tuhé...Druhé prso mi tohle nedělá...děkuji za odpověď (Věra)

Dobrý den paní Věro, popisované změny po augmentaci si myslím zaslouží kontrolu ultrazvuku a kontrolu u Vašeho operatéra. Různé pocity jednostranné jsou po operaci možné,ale pokud se změny vyskytují až nyní je doba dost dlouhá a kontrola by byla vhodná. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Během několika týdnů jsem objevila ve vlasech znaménko,které při česání docela bolí. Přemýšlela jsem o odstranění.Jenže mám obavy kvůli odstranění a případnému vyříznutí,protože mám dlouhé vlasy a nerada bych,aby to bylo poznat.Proto bych se ráda zeptala kvůli odstranění příjdu i o část vlasů kolem znaménka kvůli. (Gábina)

Při odstrańování znaménka nestříhám kolem místa vlasy. Takže po zhojení není nic poznat. Pokud se chcete objednat k výkonu prosím volejte na tel. 257 272 400 a sestřičce řekněte, že potřebujete zapsat ke mě do kalendáře na vyjmutí znaménka. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, na trupu mám 6 větších pih, které bych si chtěl nechat odstranit, je možné se nějak domluvit na termínu? (Vojta)

Dobrý den pane Vojto, prosím zavolejte na 257 272 400 (recepce chirurgie nemocnice na Homolce) prosím řeknětě sestřičce,že potřebujete zapsat do kalendáře k MUDr. Šulcové na odstranění pih. Sestřičká Vám dá termín a hodinu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Měla bych zájem o horní a dolní víčka,je mi 50let ještě mám problém povadlé koutky .Kolik by to asi stálo a jak dlouho bych musela zůstat doma z práce ? (Lenka)

dobrý den paní Lenko, děkuji za dotaz, mám však prosbu, prosím zašlete mi foto obličeje s otevřenýma a zavřenýma očima abych mohla stanovit typ operace s cenovým návrhem. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je mi 21 let, po antikoncepci jsem dost přibrala a s tím se mi i zvětšila prsa: z velikosti 75 D na 80 F. Přestože už rok chodím dvakrát týdně plavat a denně na prsa a záda cvičím, tak to nepomáhá. trochu jsem zhubla, ale s poprsím to nehlo. Záda bolí, hrbím se, nevypadá to dobře a pochopitelně i oblečení těžko sháním a výrazně mě to limituje v pohybu. Děti zatím nemém a ani v brzké době neplánuji. Mohu se zeptat, na kolik by případně zákrok vyšel a co za vyšetření bych předtím musela podstoupit? Je tu možnost, že by zákrok hradila alespoň z části pojišťovna? Děkuji moc za odpověď, hezký den. (Anna)

Dobrý den paní Anno, redukční modelační mammaplastika v popsaném případě by s pobytem 2 noci na klinice vyšla na 45 000,-Kč. Smlouvu se zdravotní pojištovnou nemám, cena se hradí v plné výši. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Měla bych zájem o zvětšení prsou, ráda bych se zeptala zákroku na splátky,pokud by to bylo možné.od čeho se prosím odvíjí splátky?děkuji za vaši odpověd a jsem s pozdravem. (Iveta)

Dobrý den paní Iveto, operace na splátky naše klinika neposkytuje,ale jistě např.Reifeisenbank poskytuje na kosmetické operace půjčky. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, před 4dny jsem absolvovala odstranění malého fibromu (pod bradou) CO2 laserem. První dny bez problémů, nyní 4dny po zákroku začalo místo silně pálit, svědit i píchat. Může to být způsobeno tím, že se ranka stahuje nebo jaká může být příčina obtíží? Děkuji moc za odpověď. (Iva)

Dobrý den paní Ivo, pálení a píchání může být příznakem drobné infekce, svědění naopak hojení....vzhledem k tomu,že popisujete vše dohromady bych Vám doporučila neprodleně konktaktovat pracoviště,které výkon provádělo,protože toto je velmi důležité. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den paní doktorko, zaujala mě plastika stehen, kterou uvádíte, že děláte. Vím, že cena za každý zákrok je individuální. Zajímala by mě přibližná cenová relace za tento výkon. Děkuji a zdravím (Eva)

Dobrý den paní Evo, k ceně k tomuto výkonu plastiky stehen se váže cena s velikým rozpětím...potřebuji Vaše foto ke specifikaci výkonu a ceny...foto je nutné zpředu,zboku a zezadu. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, provádíte rozdělení prstů na noze (syndaktylie)? Pokud ano, jaká je cena? (Saddová)

Dobrý den, syndaktylie je vrozená vadá,která je vždy řešena na klinikách plastické chirurgie při fakultních nemocnicích- doporučuji- FNKV Praha , FN Brno, FN Ostrava, FN Plzeň. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den! Jsem po operaci /týden/horních víček,je nějaký přípravek/krém,mast../,masᎠapod..,který by hojení a otoky uspíšil? Děkuji za odpověď. (Miranda)

Dobrý den paní Mirando, týden po operaci očních víček je naprosto nezbytné ještě jizvu ponechat v klidu. Masáže ještě ne, pokud víčka ještě otékají tak stále obklady, omezit TV, PC a jakékoliv namáhání očí, stále tmavé brýle. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Provádite aj zvečšeni penisu a jestli jo, o kolik je mozny zvecsit a cenu. (Maty)

Dobrý den, operace genitálií neprovádíme. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Moje dcera (16 let) ma jedno prso o dost větší da se říct že jednou tak velke, chtěla bych vědět jestly by to šlo upravit stejny tvar jako to menši, a kolik by tohle asi stalo. (krausová)

Dobrý den, k problematice asymetrie u nezletilých dívek bych doporučila počkat ukončení puberty a ustálení hormonální hladiny. Pokud by nedošlo ke změne v asymetrii, pak je více možností volby od zmenšení jednoho prsu, či implantátu do menšího prsu či kombinací obou. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Provádíte i chirurgické odstranění bradavic? Mám masivní výsev na chodidle a jiné metody selhávají.(Pavel)

Ano , jistě provádím. Jen je třeba odlišit bradavice a nevy. Bylo by třeba mít doporučení dermatologa - kožního lékaře. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Odstraňujete převislou kůži po druhé bradě? Zhubla jsem 35 kilo a na krku mě visí kůže, kterou bych chtěla odstranit. (Petra)

Tuto operaci samozřejmě provést lze, ale vždy za cenu jizvy. Pro stanovení přesného typu operace a také její ceny je však nutná osobní konzultace, která je nezávazná. Pokud budete mít zájem, prosím objednejte se pomocí formuláře pro osobní konzultaci. Děkuji MUDr. Šulcová MBA

Jsem 2 roky po modelaci s implantáty, nyní mám půl ročního syna, kojila jsem 3týdny, nyní jsou moje prsa opět mírně povadlá, prosím o radu zda je možno jít opět na modelaci nebo něco jiného, další dítě již neplánuji, je mi 40 let.(Lenka)

Po kojení je třeba minimálně 1/2 roku odstup od ev. další operace. Prsa se ale mohou ještě malinko upravit, byla by vhodná trpělivost do cca 1-1,5 roku věku dítěte. Následně je možná znovu modelace ev. výměna implantátů. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Na kolik příjde operace horních víček? (Zuzana)

Operace horních víček v lokální anestezii stojí 9.500,-Kč. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Hradí zákrok abdominoplastika břicha také pojištovna ? Jsem po třech porodech-děti měly 4 kg, mám ochablé svaly a nedaří se mi břicho zpevnit. Lékař zjistil,že mám rozestoupené břišní svaly. Jsem jinak celkem štíhlá, ale břicho se mi nedaří zhubnout (Renata)

Váš dotaz musíte směřovat jinam - na Vaši zdravotní pojištovnu, já nejsem smluvní lékař pojištovny,takže Vám nedokážu na Vaši otázku spolehlivě odpovědět. Obávám se, že tyto zákroky pojištovna nehradí, ale zkuste se zeptat . Zdraví MUDr. Šulcová MBA

mám zájem o zvětšení rtů implantáty Permalip. Jaká je cena a jaké jsou objednací lhůty? (Luisa)

k operaci pomocí implantátu Permalip je naprosto nezbytná naše společná konzultace a vyšetření. Velikost implantátu je třeba vyměřit a taktéž je stanovena cena výkonu. Obecně lze říci,že cena se pohybuje do 25000,-za jeden ret. Objednací lhůta na konzultaci je 2 týdny, operace je pak možná do 4 týdnů. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Preji dobry den,mam zajem o operaci obliceje a krku,ale cetla jsem, ze kdyz ma nekdo cukrovku, tak operaci nelze provest.Ja mam cukrovku velmi slabou ,kterou si reguluju jen dietou a lekem.Nepicham si inzulin,rany se mi velmi rychle hoji.Ani v tomto pripade nelze operaci provest? (Jana)

Dobrý den, děkuji za dotaz,ale asi Vás opravdu zklamu, pokud se jedná o cukrovku, opravdu nelze tyto zákroky provést, ranná plocha je veliká a riziko pak vzrůstá. Doporučuji se obrátit na kosmetiku a řešit problematiku obličeje a vrásek pomocí neoperačních metod, které jsou také velmi účinné. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den - ještě doplňující dotaz: chápu to správně - Vy tedy odstraňujete pihy pouze chirurgicky = vyříznutím? Jinou metodu např. pro malé nevystouplé pihy nepraktikujete? (Zuzana)

Takto bez vyšetření nejsem bohužel schopna nabídnout nějakou variantu, těch je samozřejmě více - chirurgické vyříznutí, elektrokoagulace, laserové ošetření, atd...ale každý nev či znaménko potřebuje něco jiného. Pihy ale neošetřuji, to je problematika dermatologů. Asi by bylo nejlepší buď poslat foto nebo přijít přímo naosobní konzultaci. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Mám skoro protržené ušní lalůčky. Nechají se zašít, abych mohla nosit náušnice a jaká by byla cca cena?()

Oprava ušních lalůčků a nové vytvoření dírek pro náušnice je operace ve dvou fázích. Rozestup mezi jednotlivými fázemi je minimálně 3 měsíce. Lepší je 6 měsíců. Cena je 4000,- Kč. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je mi 35 a ráda bych si nechala ještě před létem odstranit několik pih z různých částí těla. Jde cca o 15 pih - některé větší do 3mm + mírně vystouplé (cca 4x), jedna červená vystouplá piha, ostatní nevystouplá znaménka. Můžete mi prosím říci, zda toto provádíte - pokud ano, tak jakým způsobem a především jak finančně náročné by to zhruba bylo? Předem velmi děkuji a přeji pěkný den. (Zuzana)

Pigmentové nevy odstranit chirurgicky lze, ale v takovémto množství, které uvádíte, je nutné přinést vyšetření dermatologa. Nelze také provést odstranění všech najednou. Cenová relace je do 3500,-Kč. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Již od mala mám vystouplý pupík a po porodu snad ještě více. Je mi to velice nepříjemné a proto bych si jej ráda nechala upravit (je-li to vůbec možné). Nemělo by jít o pupečníkovou kýlu, doktor si mě po porodu důkladně prohmatával a sám se nad tím podivoval, o kýlu prý nejde. Děkuji za odpověď.(Klára)

Vystouplý pupík opravdu značí eventualitu pupeční kýly, toto nespadá do oboru plastické chirurgie, doporučuji tedy ještě provést ultrazvuk a znovu vyšetření. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Muj syn jsou mu ctyri roky nemuze pretahnout predkozku, ma neustale problemy, jeho zalud je zapaleny cerveny nekdy i otok, kdyz mu ztopori, tak breci, ze ho to boli, chtela jsem se zeptat jak je to s obrizkou na vlastni zadost kdyz nam ji lekarka nechce doporucit kolik stoji (Vilma)

Doporučuji se dostavit na kliniku dětské chirurgie, kde se těmito výkony zabývají. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je mi 22let, jako nemluvne jsem mela v nemocnici umelou vyzivu, bohuzel mi po injekcich zustaly keloidni jizvy(cast kuze mi odstranili-nevim z jakych duvodu)myslite, ze se s takovou veci muzu obratit na plastiku? Chtela bych se zbavit tech osklivych jizev a dat nohu do poradku. (Kučerová)

Keloidní jizvy, pokud se opravdu jedná o keloidy, nelze odstranit. Bylo by asi dobré poslat foto jizev, protože ne všechny jizvy, které jsou tvrdé či vystouplé, jsou jizvami keloidními. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Může se stát, že po plastické operaci čela - forehead liftingu může být necitlivá (zcela tupá na jakýkoliv dotek-poťukání) celá horní část hlavy v ploše cca 15 x 15 cm přesněji mezi začátkem vlasové hranice nad čelem až k temeni a na bocích nad skráněmi tak, jaký má pocit kolegyně ještě 11 dnů po zákroku, kdy nepociťuje zlepšování, ač se ostatní velice dobře hojí. Stojím před tímto rozhodnutím a strach z těchto pocitů či důsledků mi brání do operaci jít... Děkuji (Libuše)

Vše co popisujete je možné, ale vše odvisí člověk od člověka. Situaci je ale dobré probrat s Vaším lékařem-operatérem. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Mám 4 letá dvojčata a po porodu mi zůstalo vypouklé břicho s "klokaním" vakem. Nemůžu s tím nic dělat. Šikmé svaly mám pevné, ale ten střed břicha zřejmě poznamenalo vícečetné těhotenství a svaly jsou potrhané. Dočetla jsem se, že matky vícečat mají plastiku břicha hrazenou pojišťovnami. Je tomu skutečně tak? Co všechno musím udělat - jakého lékaře navštívit, abych dostala takové doporučení, jak dlouho trvá hojení - je případně nežádoucí(např.po 1/4 roce)kontakt jizvy s mořskou vodou? (Bára )

Dobrý den paní Báro, děkuji za dotaz. Plastika břicha - abdominoplastika s ev. sešitím přímých břišních svalů resp. vzniklého rozestupu - tj. diastázy je operační výkon, který v dané chvíli je asi jedinou volbou. Je to ale poměrně velmi rozsáhlá operace s nutností k tomu také tak přistupovat. na otázku, zdali přispívá či plně hradí tuto operaci pojištovna, nejsem schopna podat adekvátní odpověď, protože nejsem smluvním lékařem zdravotních pojištoven. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Kdy můžu jít na plastiku-modelaci prsou po skončení s kojením? (Sabina)

Dobrý den, na modelaci prsou je vhodné nejdříve po 1/2 -3/4 roce od skončení kojení... Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Chtěla bych si nechat zvětšit prsa ale mám špatnou srážlivost krve, neberu nato žádné léky ani při porodu jsem neměla problémy, mohu tedy podstoupit operaci.(Jarča)

Dobrý den, bohužel při jakékoliv změně srážlivosti krevní nelze provádět kosmetické operace.zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je mi 56 let a chtěla bych si nechat u vás udělat plastiku horních víček. Můžete mi prosím sdělit, jaká je přibližná doba čekání na zákrok? Děkuji. (Lenka)

Dobrý den paní Lenko, čekací doba na zákrok se pohybuje mezi 2-4 týdny,dle doby. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, chtěla bych si nechat dát výš bradavky a zmenšit dvorce. Jak je operace náročná,v kterých místech budou jizvy a cena prosím?(Radka)

Dobrý den, děkuji za dotaz, ale malinko mu nerozumím - dát výš bradavky? - myslíte tím, že jsou bradavky vpáčené, tedy nevystouplé? zmenšení dvorců je možné, jizvy jsou kolemdokola dvorce. Prosím o specifikaci polohy bradavek - nejlépe pošlete fotografii na email. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Léčím se se štítnou žlázou. Užívám euthyrox 5O. Je skutečně nemožné podstoupit facelift? Děkuji. (Dáša)

Pokud se léčíte chronicky, je nutné se informovat u svého specialisty,zda-li takovouto operaci povolí, protože z našeho hlediska je každé chronické onemocnění jistou formou kontraindikace, protože kosmetické-estetické operace nejsou operacemi ze zdravotní či životní indikace. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Chtěla bych se zbavit pih v obličeji,normálních né vystouplých, ale klasických ze slunce. Bylo by to u Vás možné, můžu se pak třeba po půl roce pozákroku znovu opalovat?(Eva)

Problematika pih zejména v obličeji je při opalování složitá, většinou se obnoví. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Jsem 2 tydny po liposukci bicha a boku a zda se mi ze boky mam trochu nesymetricke myslite ze se to jeste srovna? a pokud ne je mozna mensi korekce? (Tatiana)

Dobrý den paní Tatiano, výsledky po liposukci lze poprvé fakticky hodnotit po cca 3 měsících,kdy ustoupí otok a odsáté plochy se tedy ozřejmí. U lokality břicha ev.boků, ale může dojít ke zvětšení tukových buněk v okolí odsáté plochy, takže je dobré dodržovat dietní režim. Je také dobré být v kontaktu se svým operatérem,který jediný spolehlivě ví jaká byla situace při operaci a poradí nejlépe. Berte prosím tento názor jako obecně informativní. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat kolik stojí liposukce břicha spolu s odstranením vytahané kůže.jsem po dvou porodech císařským řezem a ikdyž pravidelně cvičím a nejsem obézní pořát mám břicho jak slonice. Mám lordozu páteře která to ještě opticky zvyditelní. (Marie)

dobrý den, děkuji za dotaz ve věci liposukce oblasti břicha. Popisujete ale asi jinou situaci. Při těhotenství dochází k rozestupu břišních svalů a vytvoření tzv.diastázy různě široké. též obsah břišní dutiny pak tlačí na svaly a tyto se vyklenou, takže vzniká obraz "kulatého bříška". Tato situace pak není jen na liposukci,ale na celou operaci břišní stěny - tzv. abdominoplastika se suturou diastázy svalové. Pokud máte zájem můžete se objednat k nezávazné konzultaci,kde je možné vše probrat a stanovit také cenu,která se stanovuje přímo individuálně dle plánovaného výkonu. Zdraví MUDr. Šulcová, MBA

Je mi 21 let a hodne jsem zhubla, teď mi vysí hodne moc kuze na stehnech, chtela jsem se zeptat jestli by to slo odstranit chirurgicky a kolik by to stalo dekuji ()

Dobrý den, děkuji za dotaz, úpravy stehenních valů po velké redukci váhy jsou možné, bylo by ale třeba provést osobní konzultaci k stanovení přesného typu výkonu a také přesné ceny, protože ta se typ od typu operace liší. Pokud máte zájem o osobní konzultaci, prosím objednejte se přes formulář. Děkuji MUDr.Šulcová MBA

Provádíte kosmetickou úpravu jizev? Mám v loketní jamce jednu asi 1cm dlouhou a 0,5cm širokou. Jizva není nijak tvrdá, je to spíš takový tmavý flek. A kolik by to si stálo. Je mi víc jak 30.let.(Anonym)

Dobrý den, děkuji za dotaz, popisujete mi jizvu, která je již léty vyzrálá, ale zřejmě se dostala na slunce a došlo k jejímu zpigmentování. Jizva lze opravit vždy za cenu další delší jizvy, ale opět s možností jejího rozšíření či zpigmentování. Pokud přesto budete mít zájem o osobní konzultaci, prosím objednejte se přes formulář. Děkuji MUDr. Šulcová MBA - Děkuji za odpověd paní doktorko.Ještě zpátky k té jizvě(loketní jamka),kdyby byla její oprava,zůstala by ale jen čárka je to tak?Prosím o orientační cenu zákroku. Děkuji - Dobrý den, cíl operace při úpravějizvy je opravdu jen delší podélná jizva,ale nikdo bohužel nemůže tvar zaručit, hojení je přímo individuální záležitost. Je samozřejmé,že snaha operatéra je co nejlepší výsledek,ale 60% výsledku je vlastní hojení pacienta, tato lokalita je stále v pohybu, takže lze říci,že jizva pracuje při pohybu což také ovlivní její tvar... zdraví MUDr. Šulcová MBA

Kolik stojí zpěvnění prsou. (Eva)

Dobrý den paní Evo, děkuji za dotaz. K problematice zpevnění prsou - jsou možné dvě cesty - augmentace nebo modelace. Myslím si,že plánujete modelaci prsou. Tato operace se pohybuje v rozmezí 37-45 tisíc korun. Cena operace je vždy stanovena při osobní konzultaci přímo individuálně. Zdraví MUDr. Šulcová, MBA

Mám křivý obličej, slo by s tím neco delat? Je mi 26 let. (Oldřich)

Dobrý den pane Oldřichu, asymetrie obličeje se možná korigovat více způsoby, operací nebo také např. pomocí výplní. K této problematice potřebuji buď Vaše foto nebo je třeba osobní konzultace. Zdraví MUDr. Šulcová,MBA

Je mi 22 a na těle mám tři malé hodně vystouplé pihy - často si o ně zavadím (bojím se odtržení) a také se mi kosmeticky nelíbí. Poradila byste mi, jaké jsou možnosti odstranění a v jakých případech tento zákrok hradí (ne u soukromého lékaře) pojišťovna (VZP)? (Paja)

Dobrý den, pro tuto problematiku je nutné mít vyšetření kožním lékařem,který sám dá doporučení pro výkon a také Vás bude informovat zdali daný nevus bude spadat do problematiky hrazené pojištovnou či nikoliv. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Provádíte i dermabrazi? (Martina)

Dobrý den, dermabrazi neprovádím, tyto výkony nespadají do oboru plastické chirurgie. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Chcela by som sa informovat ohladom silikonovych implantatov, kolko stoji celkova operacia u vas a aka je cakacia doba? dakujem (Martina)

Dobrý den paní Martino, zvětšení prsou pomocí implantátů je operace, na kterou nelze jinak,než osobní konzultace s vyšetřením. Při této konzultaci se musí prsa naměřit a taktéž se musí probrat varianty implantátů, kterých je již na trhu mnoho a ceny se velmi liší, od typu implantátů se také odvíjí cena operace. Termíny k operaci jsou volné na březen,ale rychle se plní. Pokud máte zájem prosím mohu Vás pozvat na nezávaznou konzultaci (pokud budete mít slevový kupon z časopisů je konzultace zdarma) jinak je cena 500,- Kč. Hodilo by se Vám to 24.1. nebo 31.1.? Prosím potvrďte mi Vaši účast. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den pani doktorko. chci se zeptat, zda operujete i materska znaminka. A take, kolik znaminek se doporucuje odstranit najednou a zda operujete a mate volny termin v tydnu od 20.-23.12.? Dekuji za odpověď. (Zuzana)

Dobrý den paní Zuzano, jistě že operuji i pigmentové nevy - mateřská znaménka, bohužel ale v týdnu před vánocemi již neoperuji, možné je pouze 17.12. v pátek. Odstraňuji max 3 znaménka najednou. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den. Je mi 17 a chtěla jsem se zeptat kolik by stálo zmenšení žaludku. Mám větší bříško a trápí mě to. Děkuji za odpověď. (Katka)

Dobrý den, k Vašemu dotazu ohledně zmenšení žaludku je nezbytné se obrátit na kliniky,které se zabývají léčbou nadváhy a obezity. Tyto operace nespadají do spektra operací plastické chirurgie. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den pani doktorko. Chci podstoupit zvetseni prsou a zkousela jsem si do podprsenky vlozit sacky z ryží o velikosti 320 ml. Jake velikosti poprsi to odpovida ve skutecnosti? (Romana)

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz ohledně operace zvětšení prsou. K velikosti prsou - standartně se tedy počítá objem dle velikosti podprsenky, kdy číslo je objem hrudníku pod prsy v centimetrech tj.např.60-100 a písmeno značí velikost košíčku tj. např.A-F. Při zkoušce o kolik se Vám zvětší prsa po vložení implantátu lze použít např. sáček s vodou o určitém objemu či jako jste zkusila Vy sáček s rýží o určitém objemu (pozor zde nezaměnovat s váhou). Vy vidíte změnu tvaru a objemu prsu, nelze však obecně stanovit jaká je odpovídající velikost prsu k danému objemu implantátu - zde se sčítá více faktorů, jedním z významných faktorů je také původní objem prsů - tj. pouze informativně, pokud máte Vaši současnou velikost prsou např. B a přidáte objem 320 ml, lze hovořit o velikosti C-D,ale opravdu je toto pouze informativní. S pozdravem Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den,podstoupila jsem abdominoplastiku břicha,je to skoro 3 týdnY,břicho mám stále jako by mi pod kůží něco lezlo,je to nepříjemný pocit, taky mě občas píchne v okolí nového pupíku.Chtěla bych se zeptat zda je to normální pooperační stav,má doktorka tvrdí,že ano,ale mně se to nezdá,díky tomu se mi i hůř chodí.Ale bříško i jizvy vypadají dobře.Děkuji za odpověď. (Romana)

Dobrý den paní Romano, bylo by asi nejvhodnější znovu jít na kontrolu po operaci abdominoplastika ke své operatérce a pečlivě s ní problematiku probrat. Může to být steh, ale jen operatér ví jaká situace byla při operaci v dané lokalitě. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den.Chci se zeptat,kolik stojí plastika nosu a v jakém případě ji hradí pojištovna?Jako malá jsem měla úraz nosu a ted ho mám dost křivý,jednu dírku menší druhou větší,zkrátka je to strašný.Ted je mi 22let a kdybych měla normální nos tak jsem hezká holka ale ten nos mě opravdu trápí,je to můj velikej komplex.Peníze na plastiku nemám,navíc se mi i hůře dýchá...Kvůli nosu mám strašně nízké sebevědomí.Hrozně bych ho chtěla zpravit,dala bych za to cokoli.Jen nevím kde a jak začít. (Eva)

Dobrý den paní Evo, k problematice rhinoplastiky,kterou zmiňujete v emailu, je důležité sdělení, že kosmetická operace nosu bez řešení deviace septa nosního apod. je operace,která není hrazena ze zdravotního pojištění. Jiná otázka je, zdali popisovaný stav je následek Vašeho úrazu - zde by bylo vhodné se obrátit na ORL specialisty,kteří Vám poskytnou přesné informace o spektru operací nosu, které jsou hrazeny zdravotní pojištovnou a které výkony jsou pak již jen a pouze kosmetické. Já smlouvu se zdravotními pojištovnami nemám. Zdraví MUDr. L. Šulcová MBA

Je mi 53 let a potřebovala bych zvednout víčka a vypnout tváře.Lze to provést i když mám cirhozu jater?A jaká je zhruba cena? (Jana)

Dobrý den paní Bílá, děkuji za dotaz. Operace očních víček - blepharoplastika se provádí v lokálním znecitlivění, cena horních víček je 8500,-Kč, cena dolních víček 9500,-Kč. Před touto operací je nutné vyšetření u interního lékaře jako u každé jiné operace a je na jeho zvážení, zdali Vám k operaci v lokálním znecitlivění dá souhlas.Operace obličeje je ale zákrok,který Vám s Vaším onemocněním nemohu doporučit. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, Je mozne provest augmentaci s pouzitim implantantu Arion Monobloc(anatomicke)? Kolik by to stalo? (Elena)

Dobrý den paní Eleno, děkuji za dotaz, augmentaci provádím standartně s implantáty Polytech, implantáty Arion je nutné pro Vás tedy specielně objednat,ale pro tuto objednávku potřebuji nezbytně osobní konzultaci,kde se musí implantáty naměřit . Pouze informativně tedy pro základní orientaci operace 30 tisíc + cena implantátů dle fakturované ceny od firmy + 5000,- cena za pobyt na klinice,převazy a el. prádlo. Před operací se platí záloha ve výši 50% ceny operace a záloha na implantáty. Zdraví MUDr.Šulcová MBA

Dobrý den,jsem po operaci žaludku TUBULIZACE a doposud jsem zhubla 30kg.Před touto operací jsem měla prsa 110DD-F a nyní něco jako 90D.Prsa mám opravdu hodně povyslá.Kolik by mne vyšla úprava prsou?Byli by jizvi hodně vidět?nedokáži si to vůbec přestavit. (Alena)

Dobrý den po větší redukci váhy dochází také ze změně tvaru prsou. Zde by přišla v úvahu modelační plastika prsou, pokud by to bylo Vaše přání event. i redukce tj. zmenšení objemu. Jizvy jsou kolem dvorce, kolmo dolu do podprsní rýhy a v podprsní rýze. Po operaci dochází ke "zvednutí" prsou, vytvoření dekoltu a vytvoření pevných prsou. Více prosím je popsáno na mých www.sulcova.cz - operace prsou . Cenová relace je od 45 tisíc - 55 tisích, cena je stanovena při osobní konzultaci. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, byla jsem před rokem a 2 měsíci na plastice nosu (už po druhé) a dopadlo to výborně.Ale po půl roce se mi začal nos stáčet k jedné straně a teď ho mám už poměrně nesouměrný.Jak dlouho se mají dělat tlakové masáže?Já jsem půl roku dávala i náplastě na noc a každý večer tlak. masáže. Teď s tím už nic asi nenadělám, že? Docela jsem z toho špatná. (Káťa)

Dobrý den Káto, myslím si, že kontrola u Vašeho operatéra je nutná, je možné že dochází k přetahování septa nosního jizvou. Sama bez konzultace masáže neprovádějte, protože jen operatér ví jaký nález byl v operační ráně. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den paní doktorko, náš synek 10.měsíců starý má přirostlý penis k varlátkum a má rozštěp skrota.Kdy je nejlepší čas na jeho operaci? Lékaři nám operaci zaručili, ale neposlali ještě vůbec k plastickému chirurgovi na konzultaci. (Poborská)

Dobrý den paní Poborská, myslím si, že sami můžete navštívit kliniku plastické chirurgie jak Praha, Brno, nebo i České Budějovice,kde se můžete sami dožádat na vhodný termín, myslím si,že čas by již byl po 1. roce věku dítěte ale děti neoperuji, takže kolegové Vás jistě poskytnou naprosto jasné a přesné informace. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den, chtela bych se zeptat jake prsni implantanty se pouzivaji ve Vasi klinice? (Elena)

Nejlepší zkušenosti mám s implantáty Polytech, implantáty ostatních značek registrovaných v ČR lze na přání klienta objednat. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, jsem 3 roky po mammaplastice, přemýšlíme, že bychom chtěli ještě jedno dítě. Je po tomto zákroku možné kojení a pokud ano, jaká je pravděpodobnost, že prsa opět hodně poklesnou. V předchozích 2 těhotenstvích se mi prsa zvětšila vždy o 3 velikosti. Děkuji za odpověď. (Věra)

Každé těhotenství prsa změní, pokud jste již 3 roky po mammaplastice, prsa mají již svůj tvar. Pokud by jejich zvětšením a následným zmenšení po skončení kojení došlo ke změně jejich tvaru, lze mammaplastiku opakovat. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je mi 12 let a chtěla jsem se jenom zeptat co mám dělat když mam jedno prso menší než to druhé? Spraví se to?(Katka)

Dobrý den slečno Katko, děkuji za email. Asymetrie prsou, tedy různá velikost prsů je záležitost, která lze řešit. Ve Vašem věku bych ale počkala, protože vývoj prsů ještě pokračuje a mnohé se ještě změní. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, já jsem měsíc po operaci prsou- zmenšení a chci se zeptat, čím si mám jízvy mazat, aby pak byli hezké.. :) ... A jedno prso už mám v pohodě, ale to levé je ještě nallité a tvrdé a má zatím jiný tvar, jak prso, tak i bradavka a přemýšlela jsem, jestli je dobré, že už od teraz jsem začala používat na ty jízvy contractubex. (Katarína)

Dobrý den paní Kataríno, pokud je prs po operaci - mammaplastika, augmentace -jiný než druhý a uvádíte,že tvrdý, pak by zasloužilo zajít ke svému operatérovi na kontrolu. Po operaci mammaplastika či augmentace je vždy nutné prsa kontrolovat. Jizvy se samozřejmě contratubexem mazat mohou, pokud nečervenají. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Je mi 25 let a mám 1 dítě, z důvodů předčasného porodu jsem vůbec nekojila,ale má prsa zůstala dost povislá a o dost se mi zvětšily i prsní dvorce.Chtěla bych vědět zda by se dala udělat modelace ale bez implantátů?a kolik zhruba takový zákrok stojí. (Šárka)

Ano, modelaci prsou (modelační mammaplastiku) provést lze, včetně úpravy velikosti dvorců. Je nutné ale počítat s jizvou ve tvaru kotvy. K ceně - mohu Vám dát jen velmi orientační rozmezí 35-45 tisíc, protože přesná cena je stanovena po konzultaci a vyšetření, kde se přesně ujasní, který typ operace je pro Vás vhodný. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den, mouhu podstoupit augmentaci, když se léčím se štítnou žlázou? Užívám 1xdenně Thyrozol 10mg a hladinu hormonů mám v normálu. (Lenka)

Dobrý den, augmentace prsou při onemocnění štítné žlázy s normalizovanou hladinou hormonů lze provést. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobrý den je mi 14 a mám velká prsa(95 E) bolí mě z toho záda a špatně se s tim sportuje. Ještě k tomu mám levý prs o hodně větší, takže koupit si pohodlnou podprsenku je dost těžké. Můžu jít na plastickou operaci? Pokud ne, co mám dělat aby se zmenšily? (Míša)

Dobrý den Míšo, plastika prsou - tedy redukční mammaplastika je operace,která ve Vašem věku vyžaduje souhlas rodičů. Prsa jsou stále ve vývinu, bylo by třeba vše důkladně projednat. Pokud budete mít zájem bylo by třeba se dostavit na konzultaci s rodiči, nebo alespoň s jedním a souhlasy pak od obou. Operace je ale dost finančně náročná, není hrazena pojištovnou. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Dobry den planuji operaci prsou a ma stavajici velikost je 0. Jsou jen mirne narostla, muzu pozadovat zvetseni na cislo 3? (Romana)

Dobrý den paní Romano, děkuji za dotaz. K operaci zvětšení prsou- augmentaci- je zcela normální, že právě takové zvětšení ženy plánují. Ve většině případů pomocí implantátu prsa zvětšit takto lze. Je ale naprosto nezbytná předoperační konzultace,kde je třeba vše prodiskutovat, vyměřit, stanovit typ implantátu a jeho značku. Dále je Vám poskytnut cenový návrh a termín operace. Na takové konzultaci Vás ráda uvítám. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Mám 17ti letou dceru, štíhlou, vysokou, sportující. V nedávné době se jí zaoblily tvary a objevilo velké množství červených strií. Má je v různých intenzitách od kolen až po boky.Nejvíce v oblasti boků a stehen. Prosím vás o informaci, zda se s tím dá v tomto věku něco dělat, případně finanční dostupnost. Jsem samoživitelka. (Zuza)

Vaše dcerka se zřejmě zaoblila rychle, protože strie jsou jizvy. Odstranění strii není vždy 100%, kontaktujte ke konzultaci laserová pracoviště, ta jsou vám schopna provést kalkulaci. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

jsem 2 roky po augmentaci se silikny,niní jsem 3měsíce po porodu kojila jsem jen3 týdny,chtěla jsem se zeptat jestli se mi prsa vrátí do původního stavu jsou větší a opět povadlá a za jak dlouho nebo bych musela jít na modelaci? (p. Kartáková)

prsa zvětšená implantáty po kojení mají po určitou dobu jiný tvar, do půl roku po skončení kojení je doba,kdy se prsa tvarují. Nyní dopředu nelze bohužel nic říci. Zdraví MUDr. Šulcová MBA

Provádíte také excizi névů (2ks - pojišťovna VZP). Mám doporučení od dermatologa, nevím ale, zda není problém, když je na doporučení označen již jiný chirurg. (Marcel)

Vážený pane Marceli, nemám smlouvu s VZP,  s excizí bude tedy nejvhodnější obrátit se na uvedeného lékaře. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtěla bych si nechat zvětšit poprsí, ale závodně dělám bojový sport.A nechtěla bych kůli prsům skončit nebo být nějak omezována.A proto bych Vás chtěla požádat o radu. (Kristýna)

Dobrý den paní Kristýno, děkuji za dotaz a otázku k problematice augmentace, prsních implantátů a sportu. Bohužel po operaci prsou - augmentaci je absolutní zákaz bojových sportů, protože je zde extrémní riziko poškození implantátů. Zdraví MUDr. Šulcová

Moje švagrová podstoupila asi před 2měsíci operaci prsou.(nejednalo se o kosmetický zákrok,od dětství měla oba prsy nestejné, řekla bych, že téměř deformované, Lékaři na plastické chirurgii ji doporučili plastiku, tuším, že i modelaci prsou.Operace byla provedena v německu, kde trvale žije)Chtěla bych se zeptat... Dnes se mi svěřila že cítila jako by se jí posunul implantát, nedošlo k žádné námaze, slyšela jakovy takový divný vrzot, špatně se to popisuje tak se omlouvám... Může se jednat o posun implantátu, a je to nebezpečné, nebo je to po takové operaci běžné?Je třeba navštívit opět kliniku? Na kontrolu jde až za měsíc. Děkuji mnohokrát za odpověď. (Hanka)

Bylo by velmi dobré kontaktovat svého operatéra, protože po augmentaci jsou kontroly nesmírně nutné a jen operatér ví, jaká byla situace v operačním poli. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den vážená paní doktorko, hrála jsem basket a při této příežitosti jsem si zlomila (respektive mi byl zlomen) nos. Nyní je to už asi tři roky, ale neustále mě trápí nevzhledný hrbol, který mi dělá můj už od přírody výrazný nos ještě větší. Dýchat můžu naštěstí celkem dobře. Proto bych se vás chtěla zeptat, zda-li by se s tím dalo něco dělat. Je mi 17 let. Děkuji a s uctivou poklonou k vaší práci zdravím. (Sophia)

Dobrý den, úprava nosu po zlomenině je možná,ale z estetického hlediska je tato operace možná provést až v plnoletosti. Prosím tedy ještě o trpělivost. Byla by to škoda, Váš obličej se ještě malinko vyvíjí. Zdraví MUDr. Šulcová

Mohu postoupit plastiku obličeje a krku, když jsem 2 roky po operaci in situ karcinomu prsu, 25 ozařování, bez chemoterapie? Beru tamoxifen. (Dana)

K problematice face liftingu a předchozího ozařování bych si dovolila Vás požádat o trpělivost, protože zde je nutné vyčkat min. 5 let od této příhody. Jedná se o nutnou dobu pro eliminaci možnosti zhoršeného hojení. Zdraví MUDr. Šulcová

Provádíte operaci horních očních víček hrazené zdravotní pojišťovnou? Případně kde takové operace provádějí? (Pavla)

Dobrý den, k operaci očních víček - blepharoplastice sděluji, že nejsem smluvním lékařem zdravotní pojištovny. Zdraví MUDr. Šulcová

Již od narození mám po obliceji pigmentace a tak jsem pred nekolika lety slysela o laserovem odstraneni chodila jsem na nej pravidelně a jeden cas se to opravdu dost vyrazne zlepsilo,ale potom jsem zmenila firmu z důvodu mého bydliste a nevim zda to bylo spatnou firmou nebo mnou,ale pigmentce místo aby mizeli tak se silně ošetřené části začali zabarvovat.Je to asi skoro rok co jsem byla v me zacinajici ordinaci co mi dělali zakroky a opet mi pigmentace mizi.Ale můj problém je a na tom se shodli všichni dermatologové u kterých jsem byla,že mé pigmentace jsou dosti slabě zvýrazněny a dosti hluboko a že takové se odstranuji dost špatně.Pigmentace mám v okolí očí a hodně.Tak jsem se chtěl zeptat zda by to šlo odstranit a nebo ne??A za jak dlouho bych asi mohla ocekavat vysledek nebo spise za jak dlouho by se ošetřená část zahojila.Děkuji za odpověď (Marie)

V problematice pigmentových sktrvn s hlubším uložením pigmentu by bylo vhodnější se opravdu obrátit na dermatology-specialisty na lasery, protože Vaše pigmentové skrvny byly již ošetřovány, takže zde je nutná následně kontrola a péče daných dermatologů, pokud ale vyjadřují názor o hlubokém uložení pigmentu, ošetřování je opravdu velmi složité a výsledky jsou také nejisté. Zdraví MUDr. Šulcová

Mám po dětech, které jsem kojila dost povadlá ňadra, jsou tedy i menší, také to připisuji tomu, že jsem po druhém dítěti ještě hubenější než před 1.těhotenstvím. Slyšela jsem o nějaké injekci gelu do prsou pro zpevnění, nebo je dobré užívat přípravky typu Herbust - ty se potom užívají každý den pořád? - prsa malá nemám, jen silně povadlá, poraďte mi prosím. (Kateřina)

Pokud se jedná o povadlá prsa, pak by byla nejvhodnější modelace prsou, kde zůstane Vaše tkáň prsou taková jaká je,ale prsa se pozdvihnou a zpevní. Macrolane - tj. gel do prsou v tomto případě nepomůže. Pokud prsa povolila po kojení, nejde jinak než je zase vrátit zpět na "původní místo". Pokud máte zájem o nezávaznou konzultaci, prosím pošlete foto a zapište se do objednacího formuláře. Zdraví MUDr. Šulcová

Mám prasklý jeden implantát a bojím se jeho výměny. Chci se zeptat, zda to bude po výměně vypadat stejně nebo hrozí, že prso bude mít jiný tvar nebo budu mít nehezkou jizvu. Děkuji. (Jarka)

Pokud máte diagnostikovaný prasklý implantát, je zcela nezbytné jej nechat vyměnit, nelze jej takto nechat v prsu. V současné době je na trhu velký rozsah tvarový i objemový a prasklý prsní implantát lze plnohodnotně nahradit.Tato operace se jmenuje reaugmentace. Tvar prsu by po výměně neměl být významně ovlivněn, pokud tam již nenastaly jizevnaté procesy nebo jiné záležitosti, mohu reagovat pouze takto obecně neznám situaci detailně. Zdraví MUDr. Šulcová

Je mi 20 a někdy od 13ti 14ti let jsem měl stálý problém s chronickými ječnými zrny, nejprve jedno víčko, pak i druhé. Byl jsem na několika chirurgických operacích před čtyřmi lety, ale ani jedna zcela nepomohla - při poslední, tuším třetí, už ani nenacházeli žádné zbytky ječného zrna, přestože mi z víčka do oka stále šel hnis. Po této poslední operaci se situace výrazně zlepšila, ovšem na levém oku se mi hnis stále ještě objevuje, i když v menší míře než dříve. Všechny ty záněty a roztahování víčka, stejně jako operace, nepřinesly nic positivního. Pravé víčko občas nepříjemně oteče a jde do něj tik, levé je zas velmi povislé směrem k vnějšímu koutku oka a při mrkání se zcela nedovírá, což způsobuje velikou únavu a pálení oka, obě víčka jsou přitom asymetrická, vypouklá a dost výrazně zvětšená a povislá, není pro mne možné zcela synchronně mrkat a mám z toho pochop itelně nepříjemnou neurózu, jež se projevuje ve společnosti. Je mi jasné, že to asi nezapadá do oblasti plastické chirurgie, ale myslím si, že důvodem, proč mám oči neustále příšerně unavené a že jedno víčko stále trochu hnisá, je právě to, jak jsou zcela, promiňte výraz, domrvená. Rád bych se tedy zeptal, jestli by bylo možné mi s tím nějak pomoci a jestli by mohla být případná operace - pro mne bohužel velmi drahá - levnější, když spíš než o estetický problém, který mne ostatně tíží také, jde o problém zdravotní. (A)

K problematice otoků očních víček a eventuelních dalších zdravotních problémů, by bylo velmi vhodné kontaktovat oční kliniku, kde by jste byla v standartní péči s pravidelnými kontrolami. Toto opravdu ani operace kosmetické chirurugie nevyřeší. Zdraví MUDr. Šulcová

Chci se zeptat na to kolik by stalo kdybych chtela upravit prsa a silikony zaroven. Je mozna sleva (Barbora)

Není mi trochu jasná Vaše představa operace- jedná se o situaci,kdy již máte po augmentaci prsou a nyní potřebujete modelaci? Úprava silikonů totiž není pravý termín operace??? Můžete mi prosím dotaz specifikovat? Co se týká ceny operace tato je přímo stanovena při osobní konzultaci a je přésně individuální k jednomu každému klientovi, protože každý klient je jedinečný. Zdraví MUDr. Šulcová

Jsem 14dní po augmentaci prsou a posledních 4 dny sem si všimla že mam na jednom prsu vyditelnou modřinu ale už žluté barvy jako by už byla dlouhodobá ale před tím sem si ničeho nevšimla ani sem neměla úraz,chtěla bych se zeptat jestli nejde o prasknutí implantátu nebo je to jen pooperační stav.(Jana)

Po augmentaci se jedná o normální pooperační stav. Augmentace jako operace vyžaduje pravidelné kontroly u lékaře,který Vás operoval. Zdraví MUDr. Šulcová

Mám velký komplex ze svého křivého nosu, prý mám i vybočenou nosní přepážku, ale je mi teprve 15 let. Je operace v tomto věku možná?(Luci)

K Vašemu problému s nosíkem a věkem - do dospělosti není vhodné provádět kosmetické úpravy nosu, obličej ještě roste a výsledek operace by mohl být pozměněn. Doporučuji proto počkat. Zdraví MUDr. Šulcová

Prosila bych o radu k problému dcery. Zhruba před čtyřmi lety se jí vytvořila bradavice na chodidle pod palcem.Od té doby se jí to stále zvětšuje a dnes jí zabírá půl chodidla,je to bolestivé a špatně se jí na to našlapuje.Stále s ní chodím na vypalování a mražení dusíkem,ale pokrok není k lepšímu spíše k horšímu. Nevím na koho bych se měla obrátit,zřejmně u nás v Šumperku se toutou problematikou až natolik nezabývají aby nám dokázali pomoci. Děkuji za radu a pomoc. (Miloslava)

Dobrý den, pokud je plantární bradavice již takto veliká, pak dusík nepomůže, zde je třeba postupovat poněkud razantněji. Byla by možná konzultace se zákrokem, ale to byste musely přijet do Prahy...hojení je cca 14 dní- něco jako po tom dusíku. Volné boty jsou nutné. Zdraví MUDr. Šulcová

Před 2 lety se mi objevily pigmentové skrvny nad horním rtem. Začala jsem se vyhýbat sluníčku, zkusila různé bělící prostředky, ale bez úspěchu. Když jsem odlíčená, vypadám jak s "knírkem", mám dost komplex. Můžete mi poradit nějaký další postup? (Sylvie)

V případě pigmentových skvrn na obličeji by bylo velmi dobré kontaktovat laserové pracoviště - např. Hradec Králové, to bych viděla Vašemu bydlišti nejblíže. Výkon je vhodné provést na podzim než bude sníh a také ne v létě. Úspěšnost prosím chtějte vědět na pracovišti - protože se liší. Zdraví MUDr. Šulcová

Jsem dva a pul mesice po porodu a pritel mi doporucuje zpevnit si prsa,chtela jsem se zepta jestli je to mozne a kolik by to tak stalo.(Veronika)

Augmentace či modelace prsou je možné provést nejdříve za půl roku až rok po ukončení kojení. Pokud nekojíte, je tedy doba počítána od porodu. Nyní je to opravdu velmi brzo. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtěla bych poradit ve zmírnění následku po popálení.Mám 3 dceru po urazu popálením na ramení a paži jedné ruky dva roky po údalosti co se stala. Jizva je zahojená bíla. Kdy je možné jít na korekci jizvy u tak malého dítěte a co se dá dělat, aby vzhled byl co nejlepší a netrpěla v budoucnu z estetického hlediska. Děkuji moc za odpověď. Nevím kam se obráti na radu. (Petra VS)

K problematice popáleninových jizev - jedná se bohužel o celoživotní péči, vzhledem k tomu, že jizvy po popálení "pracují" velmi dlouho a Vaše dítě také poroste, není v tomto případě nejlepší ihned hledat plastika,ale je velmi dobré se kontaktovat na popáleninové pracoviště např. FNKV - Klinika popálenin, Praha 2, nebo Klinika popálenin Brno-Bohunice, nebo FN Ostrava - klinika popálenin, zde jsou tzv. ambulance pro péči o jizvy a v této ambulanci se dozvíte vše potřebné. Jedná se o dlouhodobou péči, která je hrazena ze zdravotního pojištění. Zdraví MUDr. Šulcová

Děláte obřízky? A ještě zmenšení bradavek. Jsem muž. Na kolik by tyto zákroky přišli? Je mi 31 let.(Zdeněk)

obřízky neprovádíme, co se týká řešení problému velkých dvorců či velmi zvětšených prsních bradavek na malých dvorcích, řešení samozřejmě poskytujeme,ale je vždy třeba mít před konzultací provedené ultrazvukové vyšetření prsou, že se jedná jen a pouze o kosmetickou záležitost. Další je nezbytně nutné předem vyšetřit a dohodnout na osobní konzultaci. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtěla bych podstoupit plastiku čela. Je možné jen při částečné anestezii? Celkovou nejsem ochotna podstoupit. (Marie)

Dobrý den, celková plastika čela - operace v oblasti vlasů nelze provést v analgosedaci či lokální anestezii. Pokud by se jednalo o jinou variantu, lze o anestezii diskutovat. Toto vše lze ale řešit až při osobní konzultaci, kam Vás nezávazně zvu. Zdraví MUDr. Šulcová

Za jakou cenu provádíte augmentaci prsou a kolik stojí implantáty? (Caroline)

Dobrý den Caroline, děkuji za Váš dotaz k operaci zvětšení prsou- augmentace. Augmentace je operace,která je přísně individuální a dle charakteru operace a typu implantátů se odvíjí také celková cena operace - obecně lze říci pouze cenový rozsah tj. cca 50-75.000,-Kč. K přesné ceně vede pouze osobní konzultace a pohovor,který lze nezávazně provést, cena konzultace je 500,- Kč. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné objednat se na konzultaci ohledně operace očních víček také v Plané. Děkuji za odpověď. (Dáša)

Dobrý den, děkuji za dotaz, bohužel nyní během podzimu jsem schopna provést konzultaci pouze v Praze. Zdraví MUDr. Šulcová

Moje máma by si chtěla nechat udělat korekci víček tak jsem se chtela zeptat kolik takova operace stojí? Zdravotně je v pořádku.(Milada)

Dobrý den, operace očních víček stojí - 10 000,-Kč, pokud se dělají horní i dolní dohromady je zde 1000,-Kč sleva. Zdraví MUDr. Šulcová

Je mi 18 a odstavaji mi trochu spicky usi od hlavy. Chtela bych se zeptat jak by probihalo prisiti (v kterých mistech) a kolik by to asi stalo děkuji(Nikol)

Dobrý den Nikol, k Vašemu dotazu možné otoplastiky- tedy plastiky uší, toto je samozřejmě možné, ale nutně potřebuji vidět jak uši či špičky uší odstávají, protože takto obecný dotaz je k odpovědi velmi málo. Pošlete prosím foto. Zdraví MUDr. Šulcová

Máme vnuka jsou mu 2 měsíce který se narodil s pigmentovou skvrnou na levé ručičce od zápěstí až po ramínko. to má i na zádech o velikosti padesáti koruny - jak probíhá odstraňení u tak malých dětí? (Ivana)

Zde by bylo vhodné u takovéhoto nevu kontaktovat kliniku plastické chirurgie Praha, Brno,Ostrava, kam to máte blíž. Ty se operacemi zabývají specializovaně, jedná se o vrozenou záležitost u malého dítěte. Zdraví MUDr. Šulcová

Na obou očí se mi udělali v oblasti koutků na horním i dolním víčku světlé skvrny.Ráda bych si je nechala odstranit,ale nevím na koho se mám obrátit.Bylo by možné popřípadně napsat cca cenu zákroku?Oči mám jinak v pořádku. (Markéta)

Můžete mi prosím poslat foto? Světlé skrvny na očích je termín trochu mnohoznačný. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtěla bych se zeptat na plastickou operaci kruhů pod očima, trápí mě tmavé okolí kolem očí a kruhy pod očima. Chtěla bych se zeptat co taková operace obnáší a na cenu. (Lucie)

K Vašemu dotazu jen drobné vysvětlení - zde bych viděla lépe konzultovat Váš problém na kosmetice, klasickou plastickou (invazivní) chirurgií řešit podobné problémy nelze. Zdraví MUDr. Šulcová

Potřeboval bych zvětšit svaly za 1 týden, je to možné spíše doma, chci je mít velké před holkou. (Tomáš)

Dobrý den pane Tomáši, zvětšování svalů nespadá do náplně kosmetické chirurgie. Pouze pokud se u pacientů jedná o poúrazový stav, řeší se tato problematika na rekonstrukčních odděleních plastické chirurgie. Zdraví MUDr. Šulcová

Můj syn má pigmentový név asi 6cm velký na boku. Přeje si to odstranit ptám se, zda se to dá jen ambulantně nebo s hospitalizací? je mu 16 let. Děkuji (Kr.)

Dobrý den, excize (odstranění ) pigmentových nevů je výkon ambulantní. Je ale vhodná osobní konzultace předem.Zdraví MUDr. Šulcová

Pokukuju po dárku co si pořídim k narozeninam ... :) potom co jsem tady pročetl ..-. se snad ani stydět nemusim .. :D chtěl bych se zeptat ... ani ne za kolik ale jak se dá odstranit "vole" :) problem s nadváhou nemam .. jen mě trochu štvě ta věc co mam pod bradou :) nic moc velkýho to neni .. ale že bych se cítil něják super to ne-.e :) děkuju ... :) ( tedy máte nervy odpovídat na některý .. mm .. ani nevim jak to říct :)) (David)

Dobrý den, v případě Vašeho dotazu bych potřebovala foto zepředu a z boku,protože zde Vámi popisovaný problém na krku může mít více příčin. Zdraví MUDr. Šulcová

Mam velmi malou vaginu velmi se trapim nekdy me hodne boli ...je mozna naka oparace ze by se mohla nak operativne dat ta deloha vic nahoru ....? (Monica)

Dobrý den, paní Moniko, vzhledem k charakteru dotazu bych doporučila se obrátit na gynekologa, protože toto není problematika plastické chirurgie. Zdraví MUDr. Šulcová

Na penisu se mi objevily bíle tecky a na zaludu cervene tecky. Da se proti tomu nejak bojovat, aniz bych musel podstoupit operaci? (Anonym)

Dobrý den, s Vaší otázkou bych nejlépe konzultovala urologickou a dermatologickou ambulanci - bude se nejspíše jednat o infekční problém. Zdraví MUDr. Šulcová

Druhý den po pohlavním styku s manželkou se mě asi v půli penisu pod kůží objevil asi centymetroví na víšku tak 3mm výrustek.Dá se sním hýbat a nebolí to.Jednou jsem to skusil zmáčknout a kousek níž jak začíná ochlupení, tak z jednoho póru vytíkala tekutina podobná hnisu a nebo když se vymáčkne jebák.Nemáte tušení co by to mohlo být? (Martin)

Dobrý den pane Martine, doporučuji se neprodleně obrátit na kožní oddělení v místě bydliště, nebo nejbližším krajském městě. Tuto problematiku plastická chirurgie neřeší. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, je mi 24 a jsem už po 2 dětech. Nejmladšímu je 6 měs. Přemýšlela jsem o zpevnění prsou, ale nevím zda by to pak nejak neovlivnilo kojení když by jsme se rozhodli ještě pro 3 mimčo. Velikost podprsenky mám D a mám kvůli tomu i křivou páteř tak jestli se to dá nějak ještě řešit a kolik by to tak stálo? Děkuji za radu. (Radka)

Dobrý den, pokud plánujete ještě 3. mimčo, určitě bych operaci odložila až po kojení i ev. třetího mimina, je to totiž škoda práce, pěněz a všeho. Zdraví MUDr. Šulcová

Moje maminka je po třech porodech a její bříško je velmi povislé a vytahané.Chtěla by jít na plastiku, ale po finanční stránce je to ted nemožné. Já jsem někde slyšela, že žena po dvou porodech má právo na plastiku břicha hrazenou pojištovnou.Je to prosím pravda? (Petra)

Dobrý den paní Petro, k Vašemu emailu - o úhradě ze strany pojištovny pro kosmetický výkon - zejména pak abdominoplastiku rozhoduje revizní lékař dané pojištovny. Není na takovýto výkon automatické právo. Zdraví MUDr. Šulcová

Jsem velmi nepokojen s tím jak vypadám. Mám křivý nos,malé(tupě působící)a vysoké,kulaté čelo které k mé vyzaži dodává tu správnou ránu.Zní to možná vtipně,ale já jsem dost neštˇastnej.Bez kšiltovky ven ani nevylezu.Můžete mi nějak pomoci? Co bych dal za nižší, hranatější čelo(ale o takové plasdtice jsem nikde neslyšel), možná by pomohlo udělat něco s výrazem obličeje.(Jarda)

Děkuji za email, ale mohu se vyjádřit jen obecně, potřebovala bych k popisu Vaše foto. Změna tvaru čela se neprovádí, protože se jedná o lebku- tj. kryt mozku a zde opravdu nic dělat nelze. Lze operovat nos včetně kostní části, kdy profil obličeje je možné trochu změnit. S čelem to ale neudělá nic. Pokud bych mohla požádat o foto byl by popis podrobnější. Zdraví MUDr. Šulcová

Je v pořádku, že se mi cca měsíc po odstranění znamének (3 ks laserem) objevili v tom samém místě opět znaménka?! Jedno vyrostlo dosti, je už vystouplé, ostatní zatím jen menší. Prosím Vás o odpověď, zda je to normální nebo zda mám ihned navštívit lékaře. (Jana)

Po odstranění znamének je možný znovu výskyt pigmentu. Bylo by dobré ohlásit tento problém na pracovišti, které vám odstranění provádělo. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtel jsem se zeptat jestli delate chirurgicke operace vetsich kongenitálních név v oblasti trisel, a pokud ano , tak kolik by to asi tak stalo , Diky. (Anonym)

Omlouvám se, ale tyto operace neprovádíme. Zdraví MUDr. Šulcová

Ráda bych podstoupila liposukci boků. Nejsem silná, hubne se mi docela dobře, mam 73kg. Ale přes boky se snazim zhubnout už nejakých 6 let (je mi 22) a porad mi šíleně přetýkají. Dělá mi to velmi asymetrickou postavu.Prosím, chci se zeptat kolik by to tak přibližně vyšlo. A na jak dlouho dopředu objednáváte. (Iveta)

Dobrý den paní Iveto, liposukce boků je možná, cenu ale musím stanovit při osobní konzultaci. Navrhuji tento postup - osobní konzultace - možná již v září a domluvit možnosti a cenový návrh. Pak operace. Je třeba počítat s 14 denní rekonvalescencí po operaci - tj. dovolená, nebo neplacené volno. Neschopenka se na kosmetické operace nesmí vydávat. Zdraví MUDr. Šulcová

Kolik stojí výplň horního rtu kyselinou hyaluronovou? (Marcela)

Cena výplní se poměrně velmi různí a to až v řádech 10 tisíc korun, dále je cena závislá na množství aplikovaného do rtu. Cena se stanovuje při konzultaci odhadem dle zvoleného přeparátu - značky a výsledná je až při zákroku dle spotřebovaného množství. Zdraví MUDr. Šulcová

Ma pritelkyne by rada vedela jestli je mozno chirirgicky odsat tzv pneumatiku? je ji 25 let a ma nadvahu a porodila pred pul rokem zdrave dite. Prsa, nohy, boky nejsou az takovy problem ale vystupuje ji tzv pneumatika a to az extremne. Dlouhodobe diety neprinesly uzitek, pohyb vcelku ma, hlavne s nasim miminkem. Dekuji za tip ci radu (Frantisek)

Liposukce bohužel neslouží k léčbě nadváhy, zde je třeba prvně redukovat váhu např. o 15 kg a následně ty lokality, které se nedaří zhubnout lze zkusit odsávat. V oblasti břicha se ale stav vrací, protože okolní tukové buňky se zvětší a vyplní odsátou krajinu. Zdraví MUDr. Šulcová

Co delat když mam jedno prso větší? (Martina)

Asymetrie prsou - tak se nazývá nestejnoměrnost prsou, je poměrně častý jev. O např. 1/2 čísla je to zcela přirozené o více jak 1 číslo je to pak opravdu asymetrie. Řeší se jako kosmetická vada - např. zvětšením menšího, nebo zmenšením většího či jeho modelací nebo kombinací obou zákroků. K podrobné odpovědi mám ale málo informací, tak prosím berte mou odpověď pouze jako všeobecně informativní. Více lze probrat při osobní konzultaci. Zdraví MUDr. Šulcová

Kolik stojí zvětšení prsou? (Petra)

Operace zvětšení prsou, tedy augmentace má cenové rozpětí dle typu a tvaru implantátů, typu operačního přístupu a dalších znaků, ale max.cena se pohybuje do 65 tisíc korun. Zdraví MUDr. Šulcová

V únoru mi bylo 16 let. Bohužel od svých 12 let se mi stejně nevyvíjejí prsa, takže jedno mám alespoň o dvě či tři čísla větší. Vždy mi říkali: "To doroste" Jenže už mne nebaví čekat a podle toho co čtu na internetu, mi plastiku nikdo dřív jak v 18 letech neudělá. Je to pravda? Nespěchala bych, ale jde to vidět všude, v tričku, plavkách, při hodině tělocviku ... A mám z toho jen trápení. Nevím, jak si kupovat správné věci. Šlo by to do 18.let "zakrýt" nějákým jiným způsobem než je operace? Do té doby, než mi bude 18? (Petra)

Já bych doporučila určitě pořídit podprsenku,kam je dá vložit malý vnější "implantát". Ten se kupuje ve specializovaných prodejnách - jedná se o prsní náhradu,kterou např. nosí paní po amputaci prsu,když mají rakovinu prsu. Je to levnější než operace a pro Vás též bezpečnější. Zdraví MUDr. Šulcová

Už od osmnácti se trápím, že mám malá a ještě ke všemu asymetrická prsa. Všichni mi říkali, že se to zlepší po porodu. Mé dceři je dnes šestnáct let a já letos oslavím třicetsedm let a jsem čím dál nešťastnější, protože stárnu, ale prsa se spíše celkovým cvičením zmenšila a ještě více povadla. Maskuji to tím, že si kupuji drahé podprsenky push-ap a ještě vkládám vycpávky. Musím si kupovat i speciální plavky, jinak bych nevyšla ani k vodě. Stydím se za svůj problém a poslední dobou více otravuji mého manžela. On mi sice tvrdí, že mu to nevadí, ale kdykoli má možnost, tak se rád ohlédne za pěkným poprsím a potom mi do očí tvrdí, že to není pravda. Poraďte prosím co mám dělat, nechci se neustále trápit a stranit lidem a přátelům, ale chci se uvolnit a být spokojená. (Jitka)

Váš problém chápu a lze řešit. Povadlá prsa i když jsou asymetrická lze vylepšit korekcí - buď dát 2 různé implantáty nebo dát jen do menšího a větší prs zmodelovat. Tak by bylo asi nejlepší dojet na konzultaci a osobně vše probrat, možná že by bylo dobré vzít s sebou i manžela, pokud bude chtít, partner vždy o takovémto zákroku má být infomován. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, před pěti lety jsem absolvovala operaci zvětšení prsou a chtěla jsem se zeptat, jestli můžu mít při kojení nějaké problémy. Implantáty mám zavedené pod svalem, prováděné jizvou z podpaží. (Jitka)

S implantátem ani s kojením se nic nestane. Zdraví MUDr. Šulcová

Lze metodou PERMALIP odstranit vrásky nad horním rtem.Mám dost úzké rty a vráska na jedné straně je již výrazná.Můj věk 35 let.(Marcela)

Pomocí Permalip se bohužel vrásky nad rtem odstranit nedají, ten umí zvětšit uzký ret a vrásky by se musely doplnit hyaluronovou kyselinou zvlášt. Zdraví MUDr. Šulcová

Kámoška se mi s věřila s tím že má jedno prso větší a to druhé menší. Co s tím má dělat? (Anonym)

Pro prsní asymetrii, tak se nazývá Váš popis stavu Vaší kamarádky. By bylo nejlepší, aby mi poslala foto a pak lze navrhnout operaci, je totiž více možností, např. zvětšení menšího pomocí implantátu, nebo zmenšení prsu většího. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den je mi 17 let a chtěla bych si nechat udělat liposukci stehen zadku boku a bricha. Kdyz budu mit souhlas rodicu, tak mi zakrok udelate? A na kolik by me to vyslo penez. (Anonym)

dobrý den, souhlas rodičů u operací před 18 rokem věku je nezbytný. ale dotaz je ten - potřebovala bych Vás vidět, zdali je liposukce to co potřebujete. Zdraví MUDr. Šulcová

Dlhodobo ma trapia tmave kruhy pod ocami (som svetly typ). Chcela by som sa spytat, aku metodu by ste doporucili na odstranenie tohto problemu. (Nela)

Asi Vás moc nepotěším, protože pouhé tmavé kruhy pod očima jsou velký problém - jsou to prosvítající cévičky a ty jsou velmi problematické. Doporučovala bych konzultaci s očním lékařem či laserovým specialistou dermatologem. Zde plastika bohužel pomoci neumí. Zdraví MUDr. Šulcová

Ráda bych se zeptala na cenu zvětšení rtů, metodou Permalip. (Pavla)

Dobrý den cena je u operací přísně individuální a stanovuje se po osobní konzultaci a vyšetření, pouze orientačně se cena pohybuje do 22 tisíc korun za 1 ret. Zdraví MUDr. Šulcová

Je mi 45 let.Na bříše mám jizvu/svislou a velmi nepovedenou/ po dvou císařských řezech - před 18 lety. Mám dotaz zda by bylo možné jizvu nějak vylepšit a kolik by to asi stálo - jinak mám břicho celkem ploché. (Stáňa)

Korekce - tedy úprava jizvy i po císařském řezu lze provést, jedná se o korekci jizvy. Potřebovala bych ale foto bříška včetně jizvy, prosím zpředu a zboku. Zdraví MUDr. Šulcová

Od kolik alet je možné prodělat plastickou operaci prsou? (Zuzana)

Operace prsou lze provádět od 18-ti let, ale vždy raději doporučujeme po 1. dítěti. Zdraví MUDr. Šulcová

Po rocnim kojeni se mi prsa zmensila minimalne o cislo. Chtela jsem se zeptat zda je mozne kojit i po zvetseni prsou. Urcite planujeme v budoucnu dalsiho potomka a rada bych kojila i pote? A kolik stoji operace u Vas? (Eva)

Optické zmenšení prsou po kojení je víceméně fyziologické. Po provedení zvětšení prsou pomocí implantátu lze kojit, za předpokladu,že je implantát zaveden podprsní rýhou a nedojde k žádné z komplikací. Toto je ale na projednání při osobní konzultaci, kam Vás zcela nezávazně mohu pozvat. Zdraví MUDr. Šulcová

Lze si doma vyléčit fibromky, jestli to jsou, pod páždí a na krku? (Zdeněk)

Fibromy a ostatní kožní výrůstky by měl vidět dermatolog a ten by doporučil přesně způsob odstranění, kdy způsobů je více - laser, elektrokoagulace,excize atd. Zdraví MUDr. Šulcová

Před 20 lety jsem si nechala zvětšit prsa. Nyní bych chtěla implantáty vyměnit. Jaký postup navrhujete?()

Dobrý den, děkuji za dotaz. Zvětšení prsou před 20-ti lety předpokládám již silikonovými implantáty. Postup bych volila následný

  • vyšetření mammologem s mammografem či ultrazvukem pro kontrolu stavu
  • konzultace u plastického chirurga, kdy se probere velikost, tvar, původní značka a ev. další nabídka nových typů implantátů

konzultací doporučuji i více, protože si alespoň uděláte obrázek ke komu získáte důvěru. Zdraví MUDr. Šulcová

Muze byt odstranena piha v cervenci? Slysela jsem, ze se pihy odstranuji pouze v zime. (Linda)

Mateřská znaménka, pihy, nevy a ostatní pigmentové skvrny se opravdu odstranují pouze v zimních měsících, protože během léta, by došlo k nenávratné zvýšené pigmentaci místa. Zdraví MUDr. Šulcová

Mám zájem o korekci nosu, chtěla jsem vědět kolik taková korekce stojí, dohromady s anestezií, konzultací, se vším, co potřebujete udělat do toho :) dekuji (Sabina)

Dobrý den, děkuji za dotaz- korekce nosu jak píšete je nejspíše reoperace již nosu operovaného, zde jsou ceny a přístupy přísně individuální a prosím Vás tedy pouze o osobní konzultaci, protože takto obecně nemohu vůbec odpovědět. Zdraví MUDr. Šulcová

Je u vás možné si nechat zvětšit penis tak abych ho měl mohutnější a na kolik to finančně příjde, nebo jestli to děláte nějakým napícháváním injekcí jako jsou na různé zvetšování. Moc děkuji za odpoveď (Roman)

Dobrý den, tyto typy výkonů neprovádíme. Zdraví MUDr. Šulcová

Před měsícem jsem podstoupila modelaci prsou po velkém ubytku váhy ,prsa mi byla zmenšena ale stale mi přijde že jsou povyslá je možné že mě byla nevhodně vybraná zpevnující podprsenka nebo se prsa teprve vytvaruji. Bylo mi řečeno do pěti měsíců. Děkuji za odpověd.(Mirka)

Dobrý den, operace zmenšení prsou - redukční mammaplastika je výkon, kdy vlastní úprava tvaru prsou opravdu trvá několik měsíců po operaci. Buďte prosím trpělivá a zejména pak v trvalém kontaktu s Vaším operatérem, není nic horšího, než střídat kontroly a operace u operatérů...není to dobré ani pro jednu stranu. Zdraví MUDr. Šulcová

V roce 1999 jsem si nechala udělat bandáž žaludku po velkém úbytku váhy plastiku břicha a stehen. K dnešnímu dni můj úbytek váhy je 60 - 67 kg .Nyní moje váha je 95 kg a výška 176 .29.5.2010 Jsem podstoupila plastiku rekonstrukci prsou co jsem si sama hradila. Chtěla jsem se zeptat jestli by tato operace nešla zpětně proplatit - uhradit přes pojišťovnu. Když ano co bych pro to měla udělat...? (Jaromira)

Dobrý den, děkuji moc za email, ale v rámci kosmetických výkonů pojištovny tyto výkony nehradí a v současné době jsem poněkud v šoku jak klienti žádají úhradu od pojištoven. Poněkud toto nechápu, kde se tato lavina žádostí bere.....kosmetické výkony jsou výkony nehrazené ze zdravotního pojistění, které slouží k úhradám opravdu zdravotnických výkonů, protože pokud se bude s penězmi v zdravotních pojištovnách plýtvat, dojde k situaci, že i za operaci slepého střeva si budou lidé platit.....Zmenšení prsou, abdominoplastika či operace stehen či jiné výkony spojené s úpravou vzhledu klienta nejsou výkony pro úhrady zdravotních pojištoven a já s tímto plně souhlasím, protože peněz v zdravotním pojištění není nazbyt a plýtvat jimi opravdu nelze....Zdraví MUDr. Šulcová

Paní doktorko, děkuji za odpověď ale do šoku jsem Vás nechtěla rozhodně dostat . Tuto operaci hradí pojišťovna když to uzná ortoped a neurolog a po sléze revizní lékař. Myslím si po takovém úbytku váhy si dovede Te určitě představit jak tělo vypadá ...a že lékaři jsou od toho aby pomáhali nejenom, když je člověk už v kritickém stavu ale když jde o psychiku a dobry pocit. Bohužel jsem nevyužila služeb zmíněných lékařů a zbytečně jsem si operaci financovala sama.(Jaromira)

Dobrý den paní Jaromíro, děkuji za zprávu, systém úhrad zdravotních výkonů, jejich propočty a formu znám, a proto si nyní sama můžete spočítat kolik peněz se naprosto zbytečně vyplýtvá,když půjdete k ortopedovi, neurologovi, psychologovi, obezitologovi a následně k reviznímu lékaři,který úhradu neuzná.....a kolik lidí by se mohlo za tyto zbytečně vynaložené peníze vyšetřit a začít léčit a to neplatíte sama,toto platí ze solidárního pojištění všichni. Nezlobte se,ale já opravdu s tímto opravdu ale opravdu nesouhlasím. Zhubla jste ať sama či za pomoci lékařů obezitologů, to je prima, prodloužila jste si život tím, že nebudou na obezitu nasedat další nemoci jako cukrovka, vysoký krevní tlak apod...ale bohužel úprava těla s nemocí vůbec nesouvisí, protože kůže se natahovala při nabírání váhy a nabírání váhy je bohužel spojeno s větší konzumací potravin a ty také nejsou zadarmo. Nezlobte se, ale naprosto absolutně nesouhlasím s úhradami v současném složitém stavu zdravotního pojištění a peněz v něm...je mi prostě líto. S pozdravem MUDr. Šulcová

Jsem po operaci prsou - zmenšení. Je to asi týden od operace. Je normální že cítím během dne brnění v prsou jako mravenčení jako když je přeležená ruka nevím jak jinak to popsat.a prsa sou někdy taková hodně nalitá. Stává se to během dne ale pak to zase poleví cítím to víc v pravém než v levem. Prosím je to normální po operaci? (Dana)

Dobrý den, mravenčení, brnění či dokonce pálení v jizvě či nějaké oblasti je po operaci prsou zcela normální, protože drobné kožní nervíčky se dostávají do blízkosti řezu či kůže a vytváří "elektrický zkrat"což je přirozená reakce nervu,ale člověk to pocituje jako jiný vjem. Během hojení se tento jev bude měnit a po čase vymizí nebo se alespoň zmírní. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobry vecir pani dochtorko pisi prosim o radu a pomoc pochazim od Frydlantu v cechach jemi 49 let jsem vdovou o svych 25 let matkou 3 odrostlich deti jsem prolezla nemocemi ale zaplat pambuch jsem zde od roku 2000 jsem prodelala operaci leve ruky gde jsem mela na zapesti tkanovy nador mela jsem 25 ozarek marodim z nervy gdyz name negdo hodne krici mam vysoky tlak venkovni stitnou zlazu zaludecni vred vse zaplat pambuch stabylizovane jsem hrozne silna merim 169 cm a vazim asi pomalu ke 120 kg na obliceji okolo oci mam velky vysev svetlych a tmavych fibromku na zadni casti krku tes a us se mi to zacina dostavat y do predni casti krku a do vlasove pokozky taky byla jsem u kozniho lekare a ten mi doporucil elekrkauter oftalmologa ale bohuzel ja jsem na castecnem duchodu bohuzel nato nemam penize prosim poradte mi jestli by nato bylo mozne neco dostupneho pro mne us nevim co mam delat jsem ze sebe nestastna gdyz si vspomenu jak jsem vypadala pekne a ted hruza us se stidim sama pred sebou. (Drahuse)

Dobrý den, děkuji za email. Píšete o fibromcích , tj. kožních útvarech na krku,které Vás obtěžují. Variantou léčby je opravdu odstranění pomocí elektrokauteru,kdy se jednotlivé útvary odpaří, vzniklý strup se hojí cca 10 dní a zůstává velmi malá jizvička,která se po několika měsících zbarví do barvy kůže a téměř je neviditelná. Výkony se většinou provádí na dermatologickém oddělení,kde ještě snad lze tento výkon podstoupit "na pojištovnu". Já bohužel smlouvu s pojištovnou nemám. Kontaktujte proto proto nejbližší kožní oddělení,kde Vám jistě poradí. Zdraví MUDr. Šulcová

Kolik stoji PERMALIP retni implantat, zvetseni rtu. Dekuji.(Věra)

Dobrý den paní Věro, cena je stanovena při osobní konzultaci dle Vašich požadavků a parametrů Vašich rtů, můžete se objednat přes formulář, nejbližší termíny jsou na duben. Zdraví MUDr. Šulcová

Mám od mládí chronický zánět dutin, utvořily se mi váčky pod očima a ty se nafukují dle počasí a zdraví. Není zbytečné si to nechat upravit? Slyšela jsem, že na takový zákrok VZP přispívá. Děkuji za odpověď. (Hanka )

Dobrý den, co se týká váčků pod očima budou mít souvislost s jinými zdravotními pochody ve vašem těle, zde by operace pouze očních víček asi nepomohla, doporučuji kontakt na oční odděl. nemocnice Kolín,kde je specialista očař,který se touto problematikou zabývá. Zdraví MUDr. Šulcová

Ráda bych po 3letech kojení podstoupila zvětšení prsou. Bohužel mi byla diagnost.roztr.skleroza. Jak je to valký problém a jak velký problém je antikoncepční tělísko.Děkuji (Kolářová)

Dobrý den, tato diagnosa při operaci zvětšení prsou nevadí, tělísko (např.Dana) také nevadí. Zdraví MUDr. Šulcová

Jsem 10.den po abdominoplastice, zajímalo by mě, zda i tak dlouho po operaci hrozí riziko plicní embolie a trombozy? Děkuji:) (Alice)

Dobrý den, po operaci je riziko embolie vždy...nedá se paušálně říci, že ten a ten den již není. Pokud budete dodržovat všechna doporučení Vašeho operatéra, riziko se procentuelně snižuje. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den,7 letý syn má na obličeji znaménka ,které rostou.Lze je odstranit bez injekce a bolesti.Kolik by stál tento zákrok? (Andrea)

Odstranění znamének bez umrtvení opravdu nelze. Takže před zákrokem je nutná malá injekce do okolí nevů, pak již výkon nebolí. Zdraví MUDr. Šulcová

Je mi 17 Let a mam hodně malá prsa, ani ne jedničky.. Chtěla jsem se zeptat co stím abych je měla větší. Sice to přítelovi nevadí, ale je to docela divný. Sice beru antikoncebci, ale zvětšení poprsí jak se uvádí v letácích u antikoncebce sem se nedočkala. Děkuji za odpověď (Zdeňka)

Dobrý den, v případě, že nejste plnoletá, je nutný souhlas Vašich rodičů či zákonných zástupců s operací. Zdraví MUDr. Šulcová

Již od dětství mě trápí velmi tmavé kruhy pod očima. Momentálně je mi 21 let. Z nedostatku spánku nebo špatného pitného režimu to není. Proto bych se chtěla zeptat, zda je nějaká metoda odstranění? Případně co by obnášela. Děkuji za odpověď! (Réza)

Dobrý den, moc se omlouvám, asi Vás moc nepotěším, opakovaně jsme se pokoušeli takovýmto lidem pomoci,ale tmavé kruhy jsou způsobené prosvítajícími cévičkami,které prostě pod okem jsou...Zkuste aplikovat zesvětlující kremy,které jsou pro kruhy pod očima určeny - k dostání v lékárnách odd.kosmetiky. Plastika zde bohužel nepomůže...je mi to moc líto. Zdraví MUDr. Šulcová

Pod kolenem a na kotníku mám ňákej exém nikdo neví co to je a nic nezabírá nešlo by s tim něco udělat Děkuju za odpověď. (Šíťa)

Dobrý den, děkuji za dotaz, doporučuji Vám navštívit svého praktického lékaře,který by vás měl doporučit na alergologii a dermatologii, bohužel zde plastická chirurgie moc nepomůže. Zdraví MUDr. Šulcová

Dotaz je zaměřen na operaci horních i dolních víček. Cena za tento zákrok a zda je konzultace s lékařem také placena.Děkuji. (Iveta)

Dobrý den, operace očních víček je operace, která je třeba důkladně probrat při individuální konzultaci, která v případě objednání termínu a záloze je zdarma. Termíny konzultace prosím je třeba dopředu objednat. Operace je v odstupu od konzultace do jednoho měsíce. Zdraví MUDr. Šulcová

Na obličeji mám po stroupcích po akné pár pigmentových skvrnek. Je možné je odstranit? A kolik mě to bude stát. Děkuji za odpověď! (Kalinová)

Dobrý den z vašeho dotazu není patrné, kdy jste akné prodělala. Pokud jsou skvrnky čerstvé, nelze je zatím odstranit. Zdraví MUDr. Šulcová

Na obličeji zejména kolem nosu mám takové fialové žílky, to stejné se mi utvořilo i na nohou je možné to bezbolestně odstranit,zejména na obličeji.Děkuji za odpověď (Denisa)

Dobrý den, paní Deniso, bylo by dobré kontaktovat dermatologa, ten stanoví diagnosu a navrhne léčbu. Zdraví MUDr. Šulcová

Je možné odstranění jizev po augmentaci prsou?Stáří jizev 10 měsiců.(Adriana)

Dobrý den, jizvy po veškerých chirurgických zákrocích jsou trvalé a nelze je odstranit, v případě např. rozšíření jizvy je možné se pokusit o její vylepšení chirurgickým vyřízenutím a znovusešitím,ale zde není vždy jistota,že výsledkem bude jizva pěkná. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobry den,chtela bych se zeptat me mu priteli se udelal boulicka na varleti,a tak nak mu to nevadilo ale boulicka se zvetsila.A my mame strach co by to mohlo byt.mohla bych se zeptat co by to tak mohlo byt?Vim musi k doktorovy ale to je hodne nad lidsky ukol.DEKUJI ZA ODPOVED.(Marika)

Dobrý den paní Mariko, je nezbytné nutné navštívit urologa a eventuelně dermatologa. Toto plastický chirurg dopředu nevyřeší, ale je naprosto každého člověka svobodná vůle, zdali na vyšetření půjde či nikoliv a je si vědom ev. následků. Nelze nikoho do ničeho nutit, jeden každý člověk za své zdraví odpovídá sám, takový je usus. Lékaři pouze navrhnou a doporučí léčbu či postup, rozhodnutí je na každém zvlášt. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, je mi 18 let a mam prsa velikosti 80G. Chtela bych se zeptat kolik by me zhruba stalo zmenseni prsů,pokud bych je chtela zmenšit min. o polovinu? Dekuju predem za Vasi odpoved. (Marie)

Dobrý den paní Marie, operace zmenšení prsou je operace veliká a závažná , její cena se odvíjí od veškeré činnosti,která se bude muset při operaci provést a dále se odvíjí od délky narkozy. Prosím Vás o osobní konzultaci, kde bychom mohly tyto otázky po Vašem vyšetření probrat. nemohu dát dříve kvalifikovanou odpověď. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtěla bych se zeptat na plastiku břicha,vážila sem 150kg a nyní mam 75kg,ale mám hrozně vytáhlou kuži na bříše a hrozně tím trpím. Kolik orientačně operace stojí? Proč se nesmí před operací brát antikoncepce? Je mi 35let a jsem po dvou porodech jinak asi naprosto zdravá, ale psychicky tím hrozně trpím. Moc děkuji za odpověd. (Pavla)

Dobrý den paní Pavlo, vzhledem k Vaší velké redukci váhy je nutná osobní konzultace. Plně chápu, že Vás převislá kůže na bříšku trápí. Antikoncepce se musí vysadit 6 týdnů před operací z důvodu prevence proti embolii. Nabízím konzultace v únoru 15.2. od 15 hod.Zdraví MUDr. Šulcová

Hezký den, nedávno jsem si nechala udělat permanentní makeup rtů-kontura a stínování. Je za této situace možné zvětšení rtů implantátem PermaLip? Změní se po implantaci kontura rtů? Děkuji za Váš čas. (Tereza)

Dobrý den paní Terezo, vlastní implantát kontuře nevadí, on vyplnuje ret nikoliv okraj. Implantát je možné vložit do rtu. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat. Mé mamince je 44 let a stěžuje si na pigment na jejím obličeji takové hnědé skvrny prý způsobované sluníčkem. Lze to nějakým způsobem odstranit? Děkuji za odpověď.(Eliška)

Dobrý den paní Eliško, zde by bylo vhodné kontaktovat dermatologické centrum, které má možnosti tmavé skvrnky diagnostikovat a dále využít některý z mnoha způsobů od bělících krémů až po laserový výkon. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, měla bych zájem o informaci ohledně plastiky břišní stěny. V roce 1995 jsem porodila císařským řezem dvojčata, přirozené porody jsem měla v roce2006, 2008 a ted jsem rodila 12.12.2009. Léčím se se štítnou žlázou se sníženou funkcí. Ctěla bych vědět jestli by bylo možné tuto plastiku podstoupit a v jakém časovém rozmezí to musí být po porodu. Předem děkuji za Vaší odpověd.(Regina)

Dobrý den paní Regino, děkuji za dotaz - k plastice břišní stěny musíte být minimálně půl roku po porodu ale lepší je jeden rok. Funkce štítné žlázy je korigována léky? Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, mám na nose 2 jen lehce vystouplé drobné útvary (2-3mmm velké)tvaru čočky, zřejmě fibromky. Jak je lze kromě laseru esteticky odstranit? Je možné odstranění i dusíkem? Na tváři mám dále jednu asi 7 mm velkou pigmentaci, jak ji lze odstranit? Děkuji za odpověď a případný kontakt na nějaké pracoviště v Praze, které by mi mohlo za přijatelné ceny pomoci? (Marcela)

Dobrý den paní Marcelo, ve věci popisovaných útvarů bych Vám doporučila se obrátit na dermatologii, kde provedou

  • a) kompletní vyšetřen,
  • b) navrhnou postup,
  • c) tyto výkony mohou být hrazeny z pojištění.

Zdraví MUDr. Šulcová

Na prsnim boltci mam ztvrdlou kuzi-jakoby seminko cocky, ktere se da chytit mezi prsty-da se tento utvar odstreanit?.dekuji (Petra)

Dobrý den paní Petro, prosím s tímto popisem je nutné se objednat k mamologovi na vyšetření prsu a po jeho vyšetření a s výsledkem je možná konzultace ohledně možnosti odstranění. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, chtěl bych se zeptat kolik by přibližně stálo odstranění jizvy z nosu, jizva je asi půl cm velká. Děkuji za odpověď.(Pepa)

Dobrý den pane Pepo, potřebovala bych více info, takto nemohu nic sdělit - máte prosím foto? Pokud ano, prosím o zaslání a není problém pak sdělit cenu. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den chtěla bych se zeptat....dnes jsem začala brát léky na zánět žlázy v prsu(Doxybene-10tablet)....ale v příštím týdnu se chystám na konzultaci ohl zvětšení prsů...mohu tam jít i teď během užívání léků nebo musím počkat až je doberu? Pořípadě za jak dlouho bych mohla podstoupit operaci? Mají ty prášky nějaký vliv na to zda bych mohla či nikoliv být operována? Předem moc děkuji za odpoveď. (Gabriela)

dobrý den paní Gabrielo, prosím veškerou aktivitu ohledně plánované operace je třeba zanechat až po využívání veškeré medikace a ponechat ještě 14 dní odstup. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, mám dotaz ohledně zmenšení prsou - redukční mammaplastika. Mám velké problémy se zády, zajímal by mě způsob hrazení operace pojišťovnou popřípadě jakou částkou se budu muset podílet. Děkuji za odpověď (Helena)

Dobrý den paní Heleno, k Vašemu dotazu - já smlouvu se zdravotní pojištovnou nemám k úhradám kosmetických operací. Při operaci redukční mammaplastiky se ceny pohybují do 35 - 45 tisíc, cena je stanovena při osobní konzultaci a vyšetření, kde dostanete přímo cenový návrh. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, když měl 17 letý kluk drobné krvácení mezi mozkové pleny a chce nastřelit náušnici, je to problém? Děkuji. (Petra)

Dobrý den, k Vašemu dotazu mi trochu chybí podrobností - kdy měl Váš syn úraz s krvácením, nebo to byla postinfekční záležitost? Zašlete mi prosím podrobnosti. Zdraví MUDr. Šulcová

Paní doktorko, chtěla jsem se zeptat. Když zůstanou ty jizvy v tvaru kotvy u zmenšující operace prsou. Zmizí časem nebo aspon trochu? A jsou moc neestetické? Děkuji(Anonym)

Dobrý den, každá jizva je na těle trvalá, ale během času se vyvíjí- tedy mění barvu, někdy i tvar. Je to individuální vývoj jizvy nejen u každého člověka, ale také i na každé lokalitě těla. Jizva ve tvaru kotvy na prsou zůstává, při bezkomplikovaném hojení po čase bledne a zjemní. Viditelná ale zůstává celý život - tedy nezmizí. O estetickém pohledu lze diskutovat, každý má jiný názor. Jizva je uložena kolem dvorce- tvoří kolečko, dále jde dolů jako kolmice a pod prsem je uložena v podprsní rýze. Je na každé klientce co od operace očekává a co je pro ni schopna přinést. Podívejte se na stránku Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, paní doktorko, je mi 18 a už asi tři roky mám na penisu ektopické mazové žlázky. Takové tukové buňky v podkoží - jistě víte o co jde. Ničemu nevadí a prý je to normální, ale mě to hrozně leze na nervy. Chtěl jsem se zeptat, co s tím lze dělat. Případně jaká je cena laserové operace a zda jdu po operaci domů či musím zůstat v nemocnici. Také jsem se dozvěděl z jednoho internetového fóra, že na toto lze použít mastičku menalind-ale to mi spíše připadá jako utopie. Mnohokrát Vám děkuji za odpověď (Láďa)

Dobrý den pane Láďo, velmi se omlouvám, ale tato lokalita náleží do specializace dermatologů a urologů, tady se opravdu velmi omlouvám,ale pomoci zde nemohu. Zdraví MUDr. Šulcová

Je možna plastika varlete, které bylo odstraněno z duvodu jeho odumřeni? (Jaroslav)

Dobrý den, je možná pouze nabídka implantátu varlete,spíše by bylo vhodné kontaktovat kliniku. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den,mám otázku...nemám možná zrovna největší prsa...ale i tak nejsem s mými 3 spokojená a chtěla bych je zmenšit z mnoha důvodů...chtěla jsem se jen zeptat jestli se dá nějak zmenšit velikost dvorců (Anonym)

Dobrý den, zmenšující operace prsou (redukční mammaplastika) včetně zmenšení prsních dvorců je sice možná,ale musím upozornit na trvalé jizvy.které na prsou zůstavají ve tvaru kotvy a okolo dvorců. Kojení po této operaci je možné. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den,je mi 16let,při výšce 174cm vážím 96kg a během roku potřebuji zhubnout na 65kg. Chtěla bych se zeptat,jestli bude nezbytná operace povislé kůže na břiše,jestliže budu pravidelně během hubnutí posilovat a cvičit. Předem děkuji za odpověd. (Pavla)

Dobrý den paní Pavlo, na dotaz ohledně povislé kůže není tak jednoduché odpovědět, protože záleží na mnoha faktorech, určitě byste měla být v péči dietologa - obezitologa,který vás povede k redukci váhy, aby nedošlo k jo-jo efektu a tím zbytečnému vytahování kůže. Určite je zde pozitivní faktor, jste velmi mladoučká a kůže má ještě hodně elasticity. Věřím že pohybem také zvládnete mnohé. Přeji mnoho úspěchů ve vašem plánu i když to bude stát hodně sil, ale stojí to zato. Zdraví Dr. Šulcová Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den,paní doktorko,chtěla bych se zeptat,jestli provádíte i zákroky na splátky, konkrétně zvětšování rtu pomocí implantátu permalip (Pavla)

Dobrý den operace na splátky provést lze,ale splátky realizujete u banky,která vám dá na tuto operaci úvěr, např. Home Credit atd. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, od 12 let mě trápí akné. Já si ho akné pořád mačkala-škrabala až doteď...je mi 23 let. Bohužel mi zůstali červené fleky po celém obličeji a jsem v obličeji hodně světlá (asi tím že už pár let sem bez makeupu nevyšla) takže v létě sem se nemohla opálit. Nechci pořád chodit s makeupem a tak sem se na dovolené šla opalovat (hlavně obličej) a dopadlo to tak že mi červené fleky ještě víc šli vidět-zčervenaly a nepodařilo se mi opálit v obličeji (akorát sem si spálila oční víčka) Myslíte že to může být tím že už pár let každý den používám makeup a pleť není zvyklá na slunko? Já bez makeupu nemůžu jít protože mám hodně zničený obličej z akné-hlavně červené fleky. Myslíte že se s tím dá něco dělat nebo pořád budu muset si dávat makeup abych to zakryla? (ani makeup mi to úplně nepřekryje). (Hana)

Dobrý den paní Hano, pro problematiku akné a jizev po něm, já bych doporučila konzultaci v centru,kde provádí ošetření laserem, který je na tyto jizvy vhodný, nespraví vše, ale pomůže. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, v pupíku jsem měla v dospívání pihu, z které se pak postupem času stal vystouplý útvar barvy kůže, pigment zcela ustoupil. Lékaři (byla jsem u 3 kožních) mi vždy pouhým okem řekli, že to nic není (ani nepoužili dermatoskop!), ale přitom mě doporučovali odstranění útvaru. Proč tedy, když to "nic není"? Kosmeticky mi to totiž vůbec nevadí. Nově se nyní ale na útvaru vytvořila tmavě hnědá piha. Půjdu znovu k lékaři a asi donutím ho poslat mě na dermatoskop. Ovšem nevím, jak se tam ten přístroj dostane, když mám útvar v pupíku a je těžko dosažitelný (dermatoskop jsem viděla a je to dost objemný přístroj, který se asi do této štěrbiny ani nedostane).(Eva)

Dobrý den paní Evo, doporučuji v každém případě dotyčný pigmentový útvar odstranit, zejména když vykazuje svou aktivitu - roste, barví se , nově se vytváří další nevy...takto chirurgicky vyjmuté znaménko se pošle na histologické vyšetření,které jasně řekne o jaký typ se jedná. Vy musíte pouze počítat s drobnou jizvičkou v pupíku. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den paní doktorko,chtěla bych se zeptat mám malá asymetrická prsa chtěla bych podstoupit modelaci porsí Kolik se u Vás tento zákrok celkem pohybuje a i kdy máte nejbližší volné operační termíny.Děkuji(Petra)

Dobrý den paní Petro, korekce asymetrie prsou lze provést více způsoby - augmentace rozdílně naplněnými implantáty, modelace prsou, modelace na jedné straně a augmentace na straně druhé....zde bychom měly provést konzultaci a vyšetření - kde potřebuji alespoň ultrazvuk prsou, že jsou v pořádku a jsou jen různě velká. Konzultace a operace je ale možná nejdříve až v lednu 2010. Do konce roku je vše plně obsazeno. Zdraví MUDr. Šulcová

Naše dcera (v ledenu bude mít 3) měla dlouhodobě kašel-přes 3 měsíce. Už asi měsíc kašle spíše při uléhání a ranním vstávání a občas v noci má záchvat kašle, kdy se až dusí. Měla různé odběry...má pozitivní chlamidie 2,5 , jinak ostatní výsledky imuno,alergologii má vpořádku.P.doktorka(alergolog) jí dala Berodual N-při potížích si má dýchnout a 2x/den Erdomed sirup.Není to pro tak malé dítě škodlivé ten spray?Ještě bude mít další odběry a už užívá léky na astma? Manžel měl jako dítě časté bronchitídy (1x/2měsíce na ATB)skončilo to po odstěhování z Mostu na hory,už se to neopakuje.Jeho děda měl údajně astma. Dějuji moc za odpověď.(Monika)

Dobrý den paní Moniko, prosím tento dotaz směřujte na pediatra. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, paní doktorko, kolik prosím u Vás stojí zvětšení rtů implantátem permalip? A jak dlouho približně přetrvává otok? (Jitka)

Dobrý den, u preparátu mám zkušenosti s velmi dobrým výsledkem. Lze dosáhnout malé i velké zvětšení rtů, protože jsou k dispozici 3 varianty tlouštěk implantátu. Délka a rozsah otoku je individuální záležitost, ale protože po zákroku rtíky chladíte, tak ze zkušenosti klientek vím, že netrvá déle než 2 dny. Konečný efekt vidíte až po opadnutí otoku, ale v podstatě se dá říci, že poměrně přesnou představu máte již na operačním sále. Operace jednoho rtu stojí 10000,- Kč, u obou rtů najednou lze dosáhnout slevy na 18 tisíc. Máte-li zájem o konkrétní posouzení Vašich potřeb, objednejte se na osobní konzultaci. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, ráda bych se zeptala, kolik přibližně stoji diagnostika a odstranění mateřského znamínka.Předem děkuji za odpověd.(Alena)

Dobrý den paní Aleno, chirurgické odstranění mateřského znaménka - pigmentového nevu - a jeho následné histologické vyšetření je hrazeno ze zdravotního pojištění. Zdraví MUDr. Šulcová

Je možné aby tělo vstřebalo silikonový PIP kloub na ruce? (Michal)

Dobrý den pane Michale, děkuji za dotaz, k problematice silikonových implantátů (včetně PIP) kloubů - tělo není schopné implantát vstřebat, ale setkala jsem se opravdu s případem, kdy tělo bylo tak agresivní, že povrch implantátu prostě rozleptalo. Je tedy u implantátu možné, že jej tělo neakceptuje a bude proti němu produkovat protilátky. Zdraví MUDr. Šulcová

Ráda bych se zeptala na kolik zhruba přijde doplnění prsů, jsem po třetím dítěti a všchny jsem kojila 2roky, děkuji (Šárka)

Dobrý den, prosím Vás o objednání na osobní konzultaci, operace prsou je třeba osobně probrat a ceny jsou velmi rozdílné, protože se stanovují individuálně. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobry den chtela bych si nechat zvetsit horni ret ale nevim zda je lepsi nechat si ho zvetsit pomoci narezu vnitrni strany rtu a nebo silokonove vyplne permalip.Je tento silikon bezpecny a na kolik by me tento zakrok prisel.dekuji za odpoved (Bezejmenná)

Dobrý den, dovoluji si napsat odpověd pouze obecně, protože doporučuji osobní konzultaci - rozdíly mezi Permalift (zvětšením a modelací rtu pomocí implantátu) a operací rtu pomocí posunu retní červeně jsou významné - operace rtu pomocí implantátu lze kdykoliv vrátit zpět, kdyby Vás implantát již ve rtu netěšil a chtěla jste zase rty původní. Toto u operace posunem retní červeně zevnitř rtu nelze...tato operace je nevratná. Proto znovu doporučuji osobní konzultaci. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den. Dceři se v roce objevila na zádech pigmentová skvrna asi 1x3cm. Teď je jí 5 let a skvrna se jí stále zvětšuje a postupuje na bok. Je už asi 12x4cm veliká. Kožní lékař nám napsal advantan mléko a mazat každý večer. Nezdá se mi ale, že by to nějak zabíralo. Mohla by jste mi prosím doporučit nějakou jinou mastičku? Nebo jít s tak malým dítětem na laser? Je to vůbec možné? Děkuji za odpověď.(Linda)

Dobrý den paní Lindo, vzhledem k tomu,že popisujete,že pigmetnová skvrna se u Vašeho dítěte rozšiřuje, doporučuji určitě neprodleně navštívit dětského dermatologa (vždy se k němu dostanete např. v fakultní nemocnici Motol) potřebujete jen doporučení od dětského lékaře, sama nic nepodnikejte!!!! To není pro dítě bezpečné. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobry den, v jakem pripade hradi plastiku nosu pojistovna a kolik to stoji normalne (misuge)

Dobrý den, plastická operace nosu je pojištovnou hrazena velmi vyjímečně a to na základě posouzení revizním lékařem a jeho souhlasu s úhradou. Není to zcela jednoduché a je to běh na dlouhou trať. Operace nosu se pohybuje kolem 20 tisíc Kč. Operaci nosu je velmi vhodné provádět po 18. roku protože je již jeho tvar ustálen. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobry den,je mi teprve dvacet let a vyskytly se mi pohlavni bradavicky a nevim jak se toho uplne zbavit, masticka ktarou mi predepsal gynekolog mi spodek uplne rozezrala a jine reseni pry neni vzhledem k tomu jak jsou malinke... nemohli byste mi poradit? Rada bych zase normalne sexualne zila.(Karolína)

Dobrý den paní Karolíno, doporučuji co nejdříve navštívit kožního lékaře - dermatologa, asi mastička, co vám dal gynekolog, nebude přímo ta, kterou potřebujete. Problematika "bradaviček" není zas tak jednoduchá, jak by se zdálo na první pohled. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, naše dcera (11 let) v létě absolvovala korekci ušních boltců na jedné nejmenované klinice, avšak po 2 měsících není jedno ouško ještě zcela v pořádku (chrupavka "utekla" směrem ke zvukovodu a vytváří v oušku nepěknou protaženou "bouli") ... dokončení a odpověď najdete na stránce o plastice ušních boltců

 

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, jestly každá jizva, která není sešitá je lepší jí sešít a nebo jít na laser? Pan doktor mi tvrdí, že to nemá cenu sešívat a doporučil mi laser. Tak nevím. Děkuji. (Lucie)

dobrý den paní Lucie, vašemu dotazu trošku nerozumím, ale zkusím odpovědět-
a) rána, která vznikla ať již úrazem či operací se normálně zašívá a po určité době se stehy vyjímají, pak vzniká jizva ,
b) jizva,která je výsledek hojení porušení integrity kůže, je individuální výtvor organismu a také se časem vyvíjí - tj. pracuje, zpročátku je jizva barvy červené, fialové, dále postupně bledne do barvy okolní kůže. Její tvar se také v časě mění - normálně je jemná nitkovitá, ale vlivem organismu a jeho schopností může tzv. hypertrofovat tj. zvětší se a roste do výšky - to je hypertrofie jizvy a dále může směřovat ke keloidu. Jizva,která se nevyvíjí dle našich představ se pak může léčit laserem měkkým a zejména pak tlakovými masážemi, ale vždy je třeba počítat s tím, že jizva jako taková - tj. známka poruchy kůže bude na místě zranění vždy viditelná. Zdraví MUDr. Šulcová

Mám vystouplý pupek asi 1 cm ven, bojím se, že mám kýlu, může se to stát? A provádíte plastiky pupíku?(Magda)

Dobrý den paní Magdo, bylo by velmi vhodné obrátit se na nejbližší ambulanci chirurgie, protože dle Vašeho popisu by se mohlo jednat o pupeční kýlu, která se řeší chirurgicky. Nejedná se o plastický výkon, ale o výkon čistě chirurgický. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den,měřím 165 cm, vážím 80 kg a moje prsa mají velikost košíčků 80HH. S jakou úspěšností se dá zákrok řešit přes pojišťovnu a kolik by stál? děkuji( Radka)

Dobrý den, operace redukční mammaplastika je výkon, který spadá do estetických výkonů a např. VZP jej vůbec nehradí, ostatní pojištovny velmi obtížně. Opravdu na všechny operace nejsou peníze, jsou důležitější operace zachranující život a ty mají přednost. Cena operace je 35 tisíc.Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jakým způsobem provádíte liposukci podbradku,délku léčby a finanční částku.(Hana)

Dobrý den paní Hano, způsobů pro provedení liposukce oblasti podbradku je více,ale v zásadě je vždy s náplní - tumescencí a je vhodná k užití laser-asistované liposukce ev. s vibrační kanylou. Délka zotavovaání je individuální,protože jsme každý jiný,ale počítejte prosím určitě 2 týdny modřína a hlavně 4 týdny nosit takovou ohlávku aby byl efekt viditelný. Cena lze stanovit po osobní konzultaci, protože se odvíjí od více kritérií, prosím počítejte s cca 20000,-Kč,ale je to jen velmi orientační nástřel. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, po bandáži žaludku jsem zhubla o více než 50 kg a nyní bych potřebovala odstranit přebytečnou kůži na břiše,stehnech a zmenšit a zpevnit prsa.Jaké jsou u vás objednací lhůty a přibližné ceny těchto zákroků. Děkuji za informace. (Helena)

Dobrý den paní Heleno, operace po velké redukci váhy jsou operace velmi přínosné - jediné upozornění - nelze je spolu kombinovat a jedna každá operace (plastika břicha, prsou, stehen atd.) potřebuje od sebe min. 3 měsíční odstup. Objednací doby jsou relativně příznivé od konzultace do 3 týdnů je možná operace. Cena je u každé operace stanovena individuálně, můžeme dopředu při první konzultaci stanovit cenový plán. Zdraví MUDr. Šulcová

Odstraňujete chirurgicky jizvy? Laser jsem zkoušela, nepomohl mi. Mám na obličeji 2cm dlouhou a 1cm širokou jizvu, šlo by to chirurgicky odstranit a kolik by přibližně stál tento zákrok. (Petra)

Dobrý den paní Petro, jizvu lze odstranit chirurgicky, ale zase za cenu jizvy. Jinými slovy - nějaká jizva vám vždy zůstane, velmi pravděpodobně však bude daleko menší. Jaká bude následná jizva konkrétně hodně záleží na elasticitě a jiných vlastnostech Vaší kůže. Cena této operace je cca 3000,- Kč. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, můžete mi prosím napsat jaké jsou přibližně objednací lhůty na abdominoplastiku /od osobní konzultace/ a s kolika návštěvami po operaci musím počítat v případě běžného hojení?(Iveta)

Objednací lhůty osobní konzultace jsou cca 3 týdny, kontroly po operaci při běžném hojení jsou 2-3 Zdraví MUDr. Šulcová

Je mi 16 let a mám dvě velké jizvy na nohou po operaci boulí na nohou. Nepamatuji si, jak se to přesně jmenuje. Chtěla bych se zeptat, jestli by to šlo nějak operovat mám už je cca 4 roky.(Martina)

dobrý den paní Martino, jizvy na nohou nevím v jakém jsou stavu, je vždy nutné počítat s tím, že jizva po zákroku zůstane vždy a zejména v místech pohybu např. na kolenou se roztahuje,ale protože nevím o jaké lokalitě na nohou hovoíte,prosím zašlete mi foto a pak mohu přesněji odpovědět. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den paní doktorko.Mohla by jste mi prosím sdělit jak se odstranuje séboricka veruka? A také kdyby jste mi mohla napsat zda kožní lékař dokáže tuto veruku rozpoznat? Děkuji za odpověd.S pozdravem (Lojza)

dobrý den, seborhoickou verruku pozná každý dermatolog - tj. kožní lékař, lze odstranit chirurgickým řezem a je vhodné ji přesto poslat na histologické vyšetření k potvrzení. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, ráda bych si nechala odstranit tetování ( velké zhruba 2x2 cm, které mám mám v vzadu na krku). Chtěla jsem se Vás zeptat jak finančně i časově by to v mém případě bylo náročné. Děkuji za odpověď. (Gabriela)

Dobrý den, velmi se omlouvám ale tetování bohužel neodstraňuji. MUDr. Šulcová

Dobrý den, po kojení mého syna mi zůstalo jedno prso větší než druhé a to o dost.Výběr podprsenky je téměř nemožný,vždy je totiž jeden košíček malý a naopak.Nemluvě jíd na koupaliště v plavkách.Chtěla jsem se zeptat jestli se to dá upravit nějakou modelaci prsou,případně implantáty a jestli něco hradí ZP či nikoli.Děkuji za odpověď. (Eva)

Dobrý den paní Evo, jistě tato úprava je možná, buď zvětšíme menší prso a přimodelujeme k němu to větší, nebo to větší prso je možné zmenšit na velikost toho menšíhó bez implantátů. ZP tyto výkony nehradí. Zdraví MUDr. Šulcová

Je mi 50let a mám po celém těle stařecké skvrny, na chirurgii mi poradily, že musím na operaci. Toho se docela bojím, můžete mi poradit šetrnější způsob, jak se toho zbavit? (Helena)

Dobrý den paní Heleno, stařecké skvrny jsou běžným výskytem pigmentu v kůži již od 45 let věku, odstranění je možné elektrokoagulací, laserem , operací. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Vaše zkušenosti se zákrokem Aptos. Uvažuji o něm, ale četla jsem mnoho negativ (prasklé nitě, účinnost malá, stahování obličeje). Kolik prosím tento zákrok stojí a kdy by byla nejdřív možná konzultace? Děkuji za odpověď. (Zuzana)

Dobrý den paní Zuzano, vypínání vrásek pomocí vláken Aptos je metoda dočasná a používá se pouze u minimálních vrásek a příznacích stárnutí obličeje tj. např. do 40 let věku... Jistě rizika, která popisujete se vyskytují a je nutné také upozornit na skutečnost, že vlákna, která se používají, jsou vlákna vstřebatelná, takže po určité době "zmizí" z tkáně a ta si již vlastně "pomáhá " sama....konzultace je jistě možná at již po emailu, kdy mi pošlete foto a já vám mohu rychle sdělit, zda-li jste indikována či nikoli, anebo osobní konzultace v září. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtela bych se zeptat kolik stoji abdominoplastika,a jestli jde platit formou splatek.( Radka)

Dobrý den, operace abdominoplastika je operací,kde cena se pohybuje v rozmezí od-do a je stanovena při osobní konzultaci,dle rozsahu výkonu. Velmi orientační cena je 40 tisíc. Splátky si lze zařídit na bance formou kontokorentu, jiná forma bohužel není možná, naše klinika splátky neposkytuje. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtěla bych se zeptat zda operativně zvětšujete rty? Pokud ano,kolik by zákrok stál? Děkuji za odpověď(Naďa)

Dobrý den paní Naďo, rty zvětšuji výplňovými materiály a cena je závislá na množství použitém při daném výkonu ( pouze velmi orientačně se cena pohybuje kolem 7500,-Kč). Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den,ráda bych se zeptala,zda je možné provést zmenšení a modelaci prsou s ohledem na možné budoucí kojení? Operace mi byla doporučena neurologem pro silné chronické bolesti hlavy a krční páteře.Konf. vel mám 85F-G Za odpověď děkuji. (Tereza)

Dobrý den paní Terezo, doporučila bych prvně miminko a odkojit a potom zmenšení a modelaci prsou. Chápu tíhu prsou, ale efekt by se pokazil a při takovémto zmenšení prsou se mlékovody mohou poškodit. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, po velkém úbytku váhy uvažuji o plastice břicha a modelaci případně zmenšení prsou. Předpokládám, že tyto dva zákroky nelze provést během jedné operace?. Také nevím,zda pro mě operace není příliš riziková. Před 3 lety jsem bez jasné příčiny prodělala trombózu dolní končetiny. Léky, ale již 2 roky neužívám žádné. Nosím pouze kompresivní punčochu. Děkuji za odpověď.(Iveta)

Dobrý den paní Iveto, je jistě,že tromboembolická příhoda,kterou jste prodělala je jistým omezením, operace prsou a břicha v žádném případě nelze provést dohromady. Obě operace jsou časově náročné a mají svá rizika, včetně embolie. Doporučuji proto osobní konzultaci,kde bychom mohly zvážit všechny faktory. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, mám pigmentové skvrny na rukou a předloktí. Zřejmě to je rodinná dispozice - všechny ženy v rodině skvrny mají. (problémy s játry nemám) Chci se zeptat na možnost odstranění, popřípadě cenu.(Lenka)

Dobrý den, pigmentové skvrny je možné odstranovat více způsoby, ale nyní není vhodná doba, vhodný je podzim, zima, časné jaro. Doporučuji proto konzultaci po prázdninách a domluvíme se na termínu a variantě zákroku. Zdraví MUDr. Šulcová

Je možné kojení po zvětšení prsou pomocí implantátu? (?)

Dobrý den, kojení po operaci - zvětšení prsou pomocí implantátů je možné, implantát se vkládá pod sval. Zdraví MUDr. Šulcová

Mám velké a mohutné ušní lalůčky. Dost mě to štve, jelikož se za své uši stydím, nenosím ani culík a uši maskuji vlasama. Kolik by stála operace zkrácení lalůčků? Jsem 17 dívka. Děkuji předem za odpověď.(Anna)

Dobrý den, můžete prosím poslat foto s vyčesanými vlasy zepředu a zezadu? Zdraví MUDr. Šulcová

Dobry den, chtěla jsem se poradit. Měla jsem piersing v pupíku, ale protoze se to nehojilo, vyndala jsem si ho a nakonec se kůže roztrhla a mam nad pupikem velkou jizvu. Jsem z toho nestastna. Nejde s tim neco provést aby nebyla tak velká a smrštila se? Děkuji (Anet)

Dobrý den, jediná pomoc je tuto ošklivou jizvu vyjmout a kůži pak znovu sešít, ale vždy tam nějaká jizva bude. Zdraví MUDr. Šulcová

Mám žilky na nose a chtěl bych je nechat odstranit. Lze to u Vás udělat laserem.(Oto)

Dobrý den, tyto zákroky neprovádím. Zdraví MUDr. Šulcová

Ráda bych si nechala udělat plastiku břicha. Stydím se. Zajímá mě celková doba léčby, jak časté jsou kontroly u Vás? Bydlím dost daleko.(Jitka)

Dobrý den paní Jitko, tak mi prosím pošlete foto jak bříško vypadá, zdali jste měla nějakou operaci na břiše - slepé střevo, kýla, císařský řez, žlučník,... a já vám pošlu všechna data, to není problém. Zdraví MUDr. Šulcová

Ze zdravotních důvodů bych potřebovala zmenšit prsa. Jsem diabetik II stupně, píchám si 3x denně inzulín. Mám nadváhu. Byla by pro mě vhodná operace? Je možné to uhradit od pojišťovny VZP?. (Božena)

Dobrý den, operace při diabetes mellitus opravdu není vhodná, hojivost ran je velmi snížena. Úhrada od pojištovny probíhá přes řízení revizního lékaře s nejistým výsledkem. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolik stojí operace tvrdého nosu. Děkuji. (Petra)

Dobrý den, operace nosu neprovádím. Zdraví MUDr. Šulcová

Mám dost povyslý zadek, potřebuji ho nějak přišít nebo tak něco, ale mám RS, půjde to? ()

Velmi se omlouvám, ale s touto diagnosou operaci nedoporučuji. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den paní doktorko, jsem 2,5 měsíce po císařském řezu. Mám dotaz ohledně jizvy, zda je možné ji nějakým způsobem upravit tak, aby byla vidět co nejméně a popřípadě kdy. Nechce se mi smířit s tím jak mé podbřiško vypadá :-( děkuji mnohokrát za odpověď (Markéta)

Dobrý den paní Markéto, 2,5 měsíce po operaci je jizva ještě velmi čerstvá, nyní prosím bude dobře pečovat o jizvu - tedy promaštovat - sádlo, bílá vazelína apod. a provádět tlakové masáže. Pokud by vám pan doktor předepsal laser na jizvy tedy "mekký laser" bude také dobře. Tvar a ostatní můžeme potom prokonzultovat,ale dejte jizvě čas minimálně 6 měsíců k úpravě, bude se ještě měnit. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtela bych se zeptat. Chci si nechat upravit krk po tracheomii hradi toto pojistovna (Ilona)

Tuto problematiku je nutné konzultovat na oddělení ORL, které se danou problematikou zabývá. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtel jsem se zeptat zakroku co se tyce Elongace penisu. Je mozne si u vas nechat zvetsit penis po celem obvode - jinak receno chtel bych aby byl penis mohutnejsi. Zajima mne jestli je zakrok ve forme oparace nebo se jen napicha ucinnou latkou. A kolik by priblizne stal tento zakrok mnohokrat vam dekuji za informace.(Honza)

Dobrý den, děkuji za dotaz, ale bohužel musím sdělit, že tyto výkony neprovádím, prosím konzultujte mé kolegy. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, měla bych dotaz. Jsem žena, 42 let a před rokem se mi udělala na čele pigmentová skvrna. Nevím proč, v té době jsem brala antibiotika+sluníčko, nebo věkem? Za rok se skvrna zvětšila téměř přes celé čelo a začíná mi i na tváři malý flíček. Poraďte mi, zda je toto možné odstranit. (Marcela)

Dobrý den, děkuji za dotaz - pigmentové změny jsou možné po lécích. Vzhledem k aktivitě skvrny, kterou popisujete, bych doporučila v brzké době navštívit dermatologa k vyšetření a pokusu nalézt původ vzniku Vašeho stavu. Dermatolog je v tomto případě zásadním odborníkem, který navrhne postup. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtela jsem se zeptat jak se provadi plasticka operace jizvy? Pred dvema mesici jsem mela uraz..rezna rana na leve dlani asi 8cm. Zustala mi stahujici jizva, ktera brani plne extenzi 2 a 3 prstu a plne abdukci palce a doporucuji mi plastickou operaci jizvy. Chtela jsem se zeptat, jak se to provadi a jestli tento zakrok hradi pojistovna..? (Anna)

Dobrý den, v popisovaném případě kontrahující jizvy je nejvyšší čas oslovit pracoviště ÚPCHR Vysoké nad Jizerou - měli konzultace v pátek 8-12 hod. Zdraví MUDr. Šulcová

Chtěla jsem se zeptat na pigmentove skvrny v obličeji kolik by přibližně stálo jejich odstranění? Mám je na čele a kolem očí a jestli se to může udělat teď nebo až po létě. (Katka)

Pigmentové skrvny se dají odstranit až na podzim, nyní je to bez efektu nebo s efektem horším než před výkonem. Prosím na podzim se objednejte na konzultaci, děkuji, MUDr. Šulcová

Již několik let mám na špičce nosu bradavčitý utvar velikosti malé čočky, útvar je hladkého povrchu, bez sekrece. Je možné bradavičku odstarnit? Byla jsem v kosmetickém salonu, zda by to nešlo odstranit leisrem. Šla by tedy bradavička odstranit chirurgicky? Jaká anestezie by se použila lokální či celková? A kolik by zákrok stál? Diagnoza od p.doktorky je Fibroma appicis na si.(Ivana)

Odstranit fibrom na nose lze, ale až na podzim a po konzultaci, nevidím průměr, výšku atd. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, chtěla bych zmenšit poprsí mám75G a prsa mi bolí. V 1evém prsu mám 18mm nezhoubnou cystu, mám chronické bolesti zad. Kam se mohu obrátit o radu? (Gábina)

Dobrý den paní Gábino, k Vašemu dotazu pro operaci - redukční mamaplastiky - doporučuji následující - pokud budete zkoušet žádost o úhradu pojišťovnou, chronické bolesti zad nestačí pro rozhodnutí revizního lékaře. Já smlouvu se zdravotní pojišťovnou nemám, potvrzení tedy nepotřebuji. Cysta v prsou je ale problém - je třeba provést aktuální vyšetření mammologem a pečlivě s ním probrat celou problematiku operace, protože na něm závisí rozhodnutí,zdali se prs operovat může či nikoliv, také je třeba vědět uložení cysty a další.. Vše je ale dobré probrat při osobní konzultaci, kam vás mohu nezávazně pozvat. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, chci se zeptat, jsem po cca. roční dietě, při výšce 1,96m jsem zhubl z cca 145kg na 100kg, pravidelně cvičím břišní svaly (5x týdně) a plavu (denně min 1hod), postava se pomalu tvaruje do přijatelného tvaru, ale stále mám velký problém s jizvami a povislou kůží na břiše a celkově je břicho dosti povadlé, chci se zeptat, zda by se pravidelným cvičením břicho mohlo časem "srovnat" a jizvy zminimalizovat, nebo zda by bylo vhodné a možné to řešit operací? A kdy by po operaci bylo možné pokračovat ve cvičení a plavání? Děkuji za odpověď (Michal)

Dobrý den pane Michale, píšete, že máte redukční dietu, zhubl jste 45 kg, což je výborné - mám dotaz - ještě hubnete? Pokud ano, je třeba stále cvičit držet dietu, mít kontroly u dietologa, aby nevznikl jo-jo efekt a vydržet do doby, kdy půl roku se váha nebude již pohybovat dolů ani nahoru. Pak je doba vhodná na konzultaci a uvidíme co by se dalo dělat - asi se nepodaří kůži vrátit do původního stavu, operaci se asi nevyhnete - pokud jí budete chtít, ale to je vše věcí diskuse. Zdraví MUDr. Šulcová

Už přes půl roku se nemůžu zbavit zánětu vlasového lůžka(folikulitis) v tříslech, které po sobě zanechává spoustu nevzhledných jizviček. Dost mě to trápí v sexuálním životě. Nemáte prosím řešení? (Alena)

Musím Vás odkázat na péči dermatologa, který má možnosti léčby pomoci antibiotik a další péče o vlasové lůžko. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den paní doktorko, můj dotaz se týká jizev po operaci varixů. Jsem již půl roku po klasické operaci a na noze mi zůstaly nehezké jizvy. Chtěla jsem se zeptat, zda by se se laserem daly odstranit. Je možné, aby mi odstranění zaplatila má pojišťovna?(všeobecná). Přeci jenom - za tyto jizvy já nemohu, že? (Lenka)

Dobrý den paní Lenko, velmi se omlouvám, ale bohužel Vás musím zklamat. Jizvy po operaci varixů jsou běžné a laser jizvy neodstraní. Jizvy pokud jsou tvrdé a např. fialové je vhodné ozářit tzv. měkkým laserem, ten je k dispozici téměř na každém rehabilitačním oddělení. Dále je nutná péče o jizvy tj, masáže ev. aplikace silikonových plátků, nebo gel se silikonem proti keloidním jizvám. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den,chtěla bych se optat, zda by šlo udělat něco s mými povislými prsy v 54 letech a kolik by to asi stálo, děkuji (Jitka)

Dobrý den paní Jitko, děkuji za dotaz k operaci modelace prsou - jistě je to příslušná operace k Vašemu problému. Mammaplastika - tedy modelace prsou je operace, která upravuje pouze žlázu a tukovou tkáň s modelací kožního krytu na povrchu tak, aby prsa byla zase pěkně kulatá s pěkným dekoltem. Pokud budete mít zájem o konzultaci, je volno na začátku června. Zdraví MUDr. Šulcová

Je mi 51 let, chtěla jsem na menší operaci nosu a v Brně mě odmítli z důvodu věku. Mam ještě šanci? Kolik asi operace stojí? Jsem z moravy - kam se mám obrátit? (Jarmila)

Dobrý den paní Jarmilo, operace nosu - rhinoplastika je operací, která má opravdu věkové omezení, u věku nad 40 let je již kostra nosu prořídlá a může dojít k velmi nevhodnému hojení. Proto bych se opravdu ztotožnila s názorem kolegů z Brna a operaci bych neprováděla. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolik stojí tumescentní liposukce boků a spodní části bříška včetně všech poplatků(prosím o dvě částky). Děkuji za odpověď (Veronika)

Dobrý den paní Veroniko, zde je pouze velmi obecná cena, protože Vás nevidím: Liposukce břicha nebo boků v celkové narkóze s 1 dnem pobytu a elastickým prádlem - 31 tisíc Kč Liposukce břicha a boků (dohromady)v celkové narkóze s 1 dnem pobytu a elastickým prádlem - 37tisíc Kč. Při kombinované operaci tedy ušetříte peníze za narkózu, kterou nemáte dvakrát. Zdraví MUDr. Šulcová

Jak moc velké riziko embolie hrozí při plastice břicha, když jsem úplně zdravá(25 let). Po třech dětech. Jsem skoro rozhodnutá, ale mám fakt hrozný strach kvůli svým dětem. Co když tu zůstanou bez mámy? viz.paní po abdominoplastice z Vinohradské plastiky. Od té doby jsem začala váhat...moc děkuji za odpověď. (Dana)

Dobrý den paní Dano, Vaše obava z možnosti embolie je oprávněná, riziko embolie je u každého operačního zákroku. Proto vždy klientky nechávám velmi dobře vyšetřit internistou, mají laboratorní odběry, předoperační přípravu a během operace i po ní dostávají protiembolické medikamenty. Nicméně riziko zůstává. Toto riziko podstupují obě strany při zvažování operace. Riziko embolie např. zvyšuje i to, že klientky berou antikoncepci a nevysadí jí 6 týdnů před operací ale později a tělo se nestihne "přestavět" na danou situaci. Tyto všechny varianty a problémy je vždy nutné probrat při konzultaci a operaci řádně a v klidu připravit. Zdraví MUDr. Šulcová

Jako malé dítě mě nechali rodiče dlouho na sluníčku a hodně jsem se spálila. Dnes mám na zádech i na ramenou pihy a dost se za to stydím. Chtěla bych se zeptat jestli by to šlo nějak odstranit a kolik by to asi stálo. Děkuji za odpověď (Lenka)

Dobrý den paní Lenko, s pihami je trošku potíž, ty se budou vyskytovat stále - úprava je někdy možná pomocí laseru, ale nyní je již na tyto zákroky pozdě - prosím až na podzim. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, paní doktorko, chystám se podstoupit abdominoplastiku. Jsem po dvou dětech, třetí bych možná chtěla, ale jen možná a to nejdřív za takových 6 let. Doporučila byste mi to tedy nebo mám ještě čekat a trápit se? Je to pro mě fakt pitomej mindrák, protože jinak jsem docela hubená 170cm/62kg. Mám velkou diastázu a taky kýlu, pupík úplně venku:-(. A taky by mě zajímalo, jestli při případném dalším těhotenství je naděje, že by to ty svaly ustály nebo se břicho musí zase nutně zbořit. A mám šanci svaly vycvičit nebo cvičit nemá smysl, pokud je to dispozice...mockrát děkuju za odpověď. Mějte se hezky. (Jitka)

Co se týká abdominoplastiky - tedy operace, která napravuje Vámi popsaný problém včetně sutury diastázy svalové a ev. úpravy pupeční kýly, i když to je lepší provést zvlášť - a pozdějšího těhotenství - je třeba počítat, že svaly se zase roztáhnou, ale pokud počítáte s dítětem až za 5-6 let, pak je otázkou, co břicho a jeho kůže za tuto dobu vůbec udělá...všichni stárneme.V každém případě pokud Vás to trápí a kýla z pupku vylézá hodně, bude dobré na chirurgii provést úpravu pupeční kýly, což je zákrok minimální a hospitalizace max. 2 dny a za cca 3 měsíce udělat abdominoplastiku se sešitím svalů. Pokud budete mít 3. dítě někdy, pak úprava abdominoplastiky a znovu sutura diastázy je možná, ale třeba jí vůbec nebudete potřebovat. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý Den měla bych dotaz ohledně operace břicha a zad. Držím dietu, vážila jsem 117kilo a z hubla jsem na 100 kilo. Pak se váha zasekla a nějak nechce dolů tak jí chci pomoc tímhle způsobem prosím chci se zeptat kolik by to stálo? (Soňa)

Dobrý den paní Soňo, při redukci váhy je v případě, který popisujete, nutná spolupráce s obezitologem, který redukci Vaší váhy povede a bude řídit. Pokud se redukce na nějakou dobu zastaví, je to vcelku normální a po dohodě právě s obezitologem se najde řešení. Operace abdominoplastiky není operace k urychlení či nastartování redukce váhy, to je operace "dotvářecí" tedy až zhubnete na předpokládanou váhu dle obezitologa, musí se čekat půl roku a pokud nedojde k dalšímu váhovému posunu, pak lze zvažovat operaci se všemi riziky, která jsou po redukci váhy ještě zvětšena. Více lze ale říci až při osobní konzultaci a vyšetření. Zdraví MUDr. Šulcová

Zcelujete dirky v ušních lalůčcích po naušnicích? Jakou metodou? (Hana)

Zacelení či úprava lalůčků je metodou excize(operativní odnětí, vyříznutí) a sutury (chirurgické spojení tkání pomocí jehel a nití neboli stehování). Zdraví MUDr. Šulcová

Během zimy si mi na spánku, na místě menšího vřídku vytvořilo znaménko o průměru cca 5 mm, na omak tvrdé...rád bych se zeptal, zda jde o zde již zmiňovanou névu a jak je odstranit. (Honza)

S největší pravděpodobností půjde o atherom (váček vzniklý v kůži či podkoží na základě funkční poruchy kožní žlázky, obyčejně mazové). Doporučuji proto konzultaci a eventuálně odstranění ještě před létem, aby se atherom nezanítil a nezpůsobil komplikace. Zdraví MUDr. Šulcová

Děkuji Vám za Vaši odpověď na můj dotaz o plastice stydkých pysků. Ještě bych se Vás ráda optala, zda existuje nějaká možnost na zesvětlení těchto tmavých partií. Děkuji. (Evina)

O žádné takové metodě informována bohužel nejsem. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý večer, je mi 35let a jsem po 3 císařských řezech (dětičky byly koncem pánevním a vážili skoro 4kg) a ráda bych plastiku břicha. Mám takzvaný převis, poslední řez byl v prosinci 2008. Je po sekci nutná doba na zhojení jizvy nebo bych mohla podstoupit operaci už teď? Děkuji za odpověď. (Dana)

Dobrý den, chápu Váš problém a kožní převis pomocí abdominoplastiky půjde jistě odstranit. Jen bych operaci doporučila až na podzim, vzhledem k lepšímu komfortu k hojení. Pokud budete mít zájem o konzultaci, ta se dá provést kdykoliv, takže se těším na Vaše objednání. Zdraví MUDr. Šulcová

Nevíte prosím, kde v Praze v jaké nemocnici odstraňují jizevnatou fimozu ambulantně (Katka)

Omlouvám se, ale toto nevím. Myslím ale, že bezpečnější je to při hospitalizaci. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, ráda bych podstoupila liposukci..je mi 20 let, ale mám problémy s vysokým tlakem. Chtěla jsem se zeptat zda tento zákrok s vysokým tlakem mohu podstoupit? Beru i prášky - Concor. Mám nadbytečný tuk na stehnech a hýždích. (Veronika)

Vysoký tlak nevadí, klidně můžete liposukci podstoupit. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, je mi 54 let a mám velikost prsou F. Poslední roky trpím bolestmi zad. Prosím o odpověď zda je možné zmenšení prsou, když jsem prodělala 3x operaci, kde mi byly odstraněny cysty a mastopatie. Má matka měla rakovinu prsu. V současné době chodím na pravidelné na kontroly. Menší cysty se již několik let nemění. Po operaci mám jedno prso znatelně menší. Děkuji vám za odpověď. (pí. Kroutilová)

Dobrý den paní Kroutilová, děkuji za dotaz, který jste mi zaslala - situace je ale složitější - prsa s výskytem cyst a mastopatií spolu s rodinnou anamnézou rakoviny prsu jsou tzv. riziková k operaci redukční mammaplastika. Je proto v první fázi velmi důležité vyšetření u Vašeho mammologa, který Vás má v péči a na základě jeho vyjádření lze postupovat dále. Je třeba mammologa informovat o tom, že redukční mamaplastika zasahuje mléčnou žlázu v oblasti dolních a středních prsních kvadrantů. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, ráda bych se zeptala, kolik je možné odstranit tuku při tumescenční liposukci (např. oblast břicho+stehna). Mám cca 15 kg nadváhu, pomohl by mi zákrok? Díky předem za odpověď. (Denisa)

Dobrý den, děkuji za dotaz, ale ihned zprvu musím upozornit na velmi důležitou skutečnost, že operaceliposukce - jakákoliv metoda - není určena k redukci nadváhy. Tato operace liposukce slouží k tomu, aby po provedené redukci váhy byla možnost korigovat resp. upravovat menší partie - zóny na těle tak, aby tuk, který již není možný vůbec zhubnout, vycvičit apod. byl odsát a tak došlo k úpravě dané lokality. 15 kg nadváhy je hodně a proto je nutné tuto váhu redukovat na váhu normální - odpovídající Vašemu standardnímu BMI a potom lze korigovat dané zbytkové plochy. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možné provést operaci když mám sice nadváhu, ale v prsou nikdy nezhubnu, mám prsa 85H, bolesti zad atd, ekzém atd, zajímalo by mě jestli je u vás možná operace hrazená pojištovnou. (Alexa)

Dobrý den, děkuji za dotaz a dovolím si odpověď poněkud rozdělit - nadváha je nutná řešit před operací, protože velmi zvyšuje rizika pooperačních komplikací i když v prsou nikdy nezhubnete. Gigantomastie - tedy popis vašich prsou je nutné řešit operativně - redukční mammaplastikou. Tato operace je v odůvodněných případech po schválení revizním lékařem uhrazena pojišťovnou na pracovišti, které má s pojišťovnou smluvní vztah. Já tento vztah nemám, ale je dobré se dotázat Vašeho praktického lékaře, ten bude mít přehled. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, je mi 33 let, jsem po dvou císařských řezech a po bandáži žaludku, mám dole 27 kg a zůstal mi kožní převis, mám i rozestup břišního svalu. Zajímalo by mě kolik u vás stojí abdominoplastika a jak dlouhé máte čekací doby na termín k zákroku. Děkuji, alespoň za přibližnou cenu. (Vlčková)

Píšu pouze velmi orientační cenu, protože vlastní cena se stanoví až při konzultaci - 35.000,-Kč Zdraví MUDr. Šulcová

Ostýchám se někde optat a našla jsem tyto stránky, víceméně anonymní, prosím Vás proto o odpověď na tuto otázku: je možné a je to vůbec vhodné udělat nějaký zákrok na stydkých pyscích, které jsou výrazně uvolněné, dlouhé, vystupují a navíc jsou dle mého názoru velmi ošklivě tmavé? Je mi 46 let. Děkuji mockrát. (Evina)

Ano možné to je, kosmetická operace stydkých pysku je operace, která je provedena v celkové narkóze, je třeba velmi dbát na všechny možné komplikace, které je třeba probrat osobně, zejména se jedné o pooperační krvácení, které v ojedinělých případech končí i krevní transfúzí a to si potom musíte vše hradit sama, dále infekci apod. Tento výkon provádí buď plastická chirurgie nebo gynekologické pracoviště, kde je operační sál a možnost hospitalizace s veškerým zajištěním. Zdraví MUDr. Šulcová

Mému synovi je 2,5 roku a máme problém s přetahováním předkožky u penisu. Chtěla jsem se zeptat, zda se to dá ještě pravidelným přetahováním zachránit, či je už v tomto věku pozdě a bude nutná obřízka, čemuž bychom se rádi vyhnuli. (Monika)

Problematika ztíženého přetahování předkožky u malých chlapečků je poměrně častá, bude dobře prokonzultovat tento problém s Vaším dětským lékařem, který vystaví doporučení na vyšetření ve specializované ambulanci dětské chirurgie, kde bude problém přesně vyšetřen a v případě ev. nutnosti provedení chirurgického výkonu v krátké narkóze je tato operace hrazena pojišťovnou. Toto odborné vyšetření a ev. výkon je v plné kompetenci oboru dětská chirurgie, náš obor řeší jinou problematiku. Zdraví MUDr. Šulcová

Mám jedno ucho trochu odstáté, druhé je celkem normální a chtěl bych, aby byly stejné. Myslím, že příčinou je slabá chrupavka. Kolik by to stálo, pokud se jedná o jedno ucho? A druhá otázka - je lepší přišít nebo vyměnit chrupavku? (Peter)

Odpověď najdete na stránce o operaci odstátých uší

Kolik stojí umělá prsa a jak dlouho je mohu mít? (Líba)

Dobrý den paní Líbo, operace augmentace tj. vyplnění prsou silikonovými implantáty je operace, kdy se cena odvíjí od typu použitého prsního silikonového implantátu. Implantát je buď kulatého tvaru s různým stupněm naplnění, nebo tvaru kapkovitého (anatomický). Každá žena však má jiná prsa - jiný tvar a tedy potřebuje i jiný typ operace - augmentace. Je tedy nezbytné provést osobní konzultaci spojenou s vyšetřením, abychom mohly spolu stanovit typ implantátu, velikost náplně, místo řezu, vyřešit všechny možné varianty a je nutné vás informovat i o možných rizicích a problémech po operaci augmentace. Orientačně se kompletní cena pohybuje od 45 tisíc do 60 tisíc. Pokud budete mít zájem o konzultaci, prosím objednejte se přes formulář. S pozdravem MUDr. Šulcová

Mám jedno ucho do špičky (ne chrupavku, jen měkkou kůži) a chtěla bych si nechat tuto špičku odstranit. Je to možné a kolik by to stálo? (Helena)

Odpověď najdete na stránce o plastice odstátých uší

Je lepší zmenšení povislého poprsí a nebo jeho vyplnění.Je mi 34 let a jsem po třech dětech. Děti mít už nemohu, jsem po sterilitě. (Jiřina)

Dobrý den, děkuji za dotaz, ale odpověď na něj nebude jednoznačná - tato otázka trápí mnoho maminek po porodu a kojení - prsa jsou měkká, jemná, povislá a prázdná - zde je v nabídce možnost zvětšení - tj. vyplnění tedy augmentace a ev. přidat modelaci prsou. Pokud jsou prsa povislá a velká plná - pak je vhodná modelace prsou, někdy i redukční mammaplastika - více mohu říci pouze při osobní konzultaci, na kterou vás srdečně zvu. Zdraví MUDr. Šulcová

Je mi 20let a jsem po porodu císařským řezem. Chtěla jsem se zeptat, jestli by se dala jizva odstranit. Po porodu mi také spadla prsa o dvě čísla dolů a objevili se strie. Chtěla jsem se zeptat na zpevnění prsou, protože jsou povislá a prosím i o cenu. (Ivett)

Dobrý den, děkuji za dotazy, které si dovolím v odpovědi rozdělit na dvě části:

  • jizva po jakémkoliv zákroku se odstranit nedá - pokud je však jizva nevzhledná, je možné ji esteticky upravit, ale je opět otázkou hojení, jak se jizva zahojí. Dopředu toto nelze vůbec předvídat, protože hojení je proces zcela individuální a dokonce u jednoho jedince je na různých místech těla také různé.
  • operace prsou po porodu - prsa tzv. vykojená, tedy zmenšená a prověšená, lze vylepšit pomocí operace augmentace - tedy pomocí implantátu, někdy je k tomuto výkonu nutné přidružit výkon i operace modelace prsou, aby se docílilo pěkného tvaru. Toto je však otázkou zodpovídanou při osobní konzultaci, protože je to otázka poměrně velmi široká a bez osobní konzultace toto není možné. Cenová relace velmi obecná pro základní orientaci je od 58.000,-Kč za operaci, implantáty, narkózu, pobyt v nemocnici, elastické prádlo.

 

Zdraví MUDr. L. Šulcová

Dobrý den, během 3 měsíců jsem zhubla o 20 kg, ale problémové partie - prsa - stále zůstávaji. Prsa mám číslo 6, mám dvě děti. Ráda bych podstoupila zmenšení prsou, prosím o sdělení zda je toto u vás možné a nejbližší volný termín. (Dana)

Dobrý den, operace redukční mammaplastika je výkon, který je v celkové narkóze a po operaci budete určitě potřebovat 14 dní volna. Není na to možné využít placené neschopenky, takže je třeba si zařídit volno. Cena operace komplet včetně pobytu a el. prádla je 45.000.-Kč. Volné termíny mám až 11.5. a 18.5. . Před termínem operace je třeba vyřídit konzultaci, předoperační vyšetření, takže pokud máte zájem o operaci ještě v květnu, prosím rychle se objednejte ke konzultaci přes formulář privátní konzultace. Zdraví MUDr. Šulcová

Přála bych si větší prsa, asi tak velikost 3, mám je malá a po porodu povyslá, dost mě to trápí a nevím co mám dělat. (Líba)

Dobrý den, děkuji za dotaz a zájem a k Vašemu problému - povislá a menší prsa po porodu a kojení trápí hodně žen - maminek. Řešení je pomocí operace - zvětšení prsou = augmentace pomocí prsních implantátů. Ty nejen vyplní prs, ale pomohou jej i zvětšit. Při hodně velké ptose prsou, tj, jejich prověšení, je tento výkon možno kombinovat s operací modelace prsou, kdy jsou prsa ještě více postavena, aby dvorce "nekoukaly" dolů. Vždy je nezbytná osobní konzultace a pokud tedy máte zájem, objednejte se přes formulář privátní konzultace a vše bude možné dopodrobna probrat. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat: mému synovi ted jsou 2 roky a 7 měsíců a máme problém s přetahováním předkožky u penisu. Dětský lékař nám doporučil obřízku. Jak se u tohoto zákroku postupuje? Co k tomu je potřeba za vyšetření? A kolik to celé stojí? Předem děkuji za odpověď. (Věra)

Dobrý den, tuto operaci - tj. operaci fimozy - provádí vždy dětská chirurgie a jedná se o výkon hrazený pojišťovnou, tam také bude mít Váš synek tu nejlepší péči a zázemí. Zdraví MUDr. Šulcová

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaký je rozdíl mezi tumescentní liposukcí a liposukcí ultrazvukem? Mám malé tukové polštáře nad zadkem, jsem štíhlá, hodně sportuji, ale tukových polštářů se nemůžu zbavit a ráda bych si u Vás mého komplexu zbavila. Minulý týden jsem byla na konzultaci u nejmenované kliniky, nelíbilo se mi, že to tam chodí jako na běžícím pásu. Pan doktor je hodně vytížený, skoro nic mi nevysvětlil, konzultace trvala 5 min a já odešla a byla zoufalá z toho, že vlastně vůbec nic nevím. Chtěla jsem liposukci tumescentní, jak z důvodu toho, že nebudu pod narkózou, tak i proto, že efekt je brzy patrný. Pan doktor mi doporučil liposukci ultrazvukem, nevím proč, budu muset pod narkózu a je to prý pro mě nejlepší. Nemluvím ani o tom, že mi termín operace navrhl, až 16.7.!!! Na internetu liposukci ultrazvukem spousta doktorů kritizuje, jak z důvodu popálení, tak i to, že výsledný efekt je vidět, až za hodně dlouhou dobu a to já nechci. Diskuze pacientů o této metodě mluví záporně. Buďte tak hodná a poraďte mi, proč zrovna mě doporučil liposukci ultrazvukem a jestli u Vás pacient dlouho čeká na operaci. Nejsem z Prahy, ale až z Litvínova a konzultace pro mě znamenají jeden den volna z práce, v odpoledních hodinách si žádný doktor na mě čas neudělá, takhle mi to bylo řečeno. Už teď vím, že mediálně známe kliniky, doktoři, to není dobrý nápad, nemají stále čas a opravdu pacienti jsou jak na běžícím pásu a konzultace, to ani nemůžu tvrdit, že nějaká byla. Budete moc laskavá,že mi poradíte a budu se těšit na milý přístup k pacientům. Je mi 28 let,vážím 54kg a měřím 172cm. (Veronika)

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz a ihned jej rozdělím na několik částí:

  1. Liposukce tumescenční x liposukce ultrazvukem
    • Liposukce tumescenční je liposukce prováděná pomocí odsávací kanyly zasunuté do malého otvoru v kůži, tumescence je napuštění operované lokality roztokem s medikamenty proti bolesti, krvácení atd. Tato tekutina pomůže lépe odsávat tukové buňky. Výsledek - patrný po vstřebání modřin a otoků, nutnost nosit elastické prádlo 1 měsíc 24 hodin, následující 2 měsíce 12 hod., operovat je vhodné do konce května, kvůli osobnímu komfortu s el. prádlem.
    • Liposukce utrazvukem
      • zevní sonda - bez narkózy, pouze se jezdí po dané lokalitě takuvou hlavicí, může trochu štípat, efekt po určité době, je třeba více kůr za sebou.
      • vnitřní sonda - opět z drobného vpichu se zavede sonda a ta pak ale může způsobit lehká až těžka popálení či nekrozu svalu,když  ultrazvuk zajede pod svalovou povázku - zde tedy ta kritická povídání na internetu.
  2. Narkóza- lokální x celková - vše má pro i proti,
    • lokální pouze na malinké lokality, je však cítit pohyb kanyly - můžete po operaci domů za 2 hodiny,
    • celková - necítíte při operaci nic, po operaci máte infuzi s analgetiky proti bolesti, 1 noc je třeba přespat na klinice.
  3. Rizika operací
    • všeobecná - krvácení, infekce, embolie
    • specifická - nerovnosti, celulitis, znovuobnovení tukových buněk
  4. Výběr pracovišt - vždy je dobré projít více pracovišť a ptát se a dívat se - je to vaše zdraví a vaše peníze, které do operaci vkládáte.


Na jakékoliv dotazy či ev. email konzultaci po zaslání foto jsem připravena odpovědět. Zdraví MUDr. L. Šulcová

Dobrý den, mám 2 vystouplé pihy, které bych si chtěla nechat vyříznout, jsem ale v 15 týdnu těhotenství, je to možné?(Petra)

Dobrý den, nechte vyjmutí névu až po narození miminka. U operace je nutná lokální anestezie a tyto látky dostane skrz krevní oběh i vaše miminko, není to proto vhodné. Po porodu pak jistě. Zdraví MUDr. Šulcová

Ráda bych se informovala na cenu operace zmenšení prsou. Měřím 152 cm a prsa mám číslo 4. Nyní, 3 roky po narození mých dvojčat, mám prsa hodně povislá a dost často mě z nich bolí záda. Místo abych byla ráda za velká prsa, tak je nenávidím a stydím se za ně. Ale nevím jestli bych si zmenšení mohla finančně dovolit. (Petra)

Dobrý den cena se pohybuje mezi 40-45 tisíci korunami, ale nyní sháním klientku, která by měla výraznou slevu na operaci, za souhlas s nafilmováním své operace na video a reportáží o operaci, které bych potom mohla umístit na tento web. Zdraví MUDr. Šulcová

Je mi 32 let a jsem maminka 3 dětí (9,4,2), po dětech se my zvětšila prsa z č.3 na č.6. Bohužel s tím mám velké problémy, jak zdravotní (bolesti zad), tak i estetické, mohu se zeptat kam se mám obrátit, když bych potřebovala prsa zmenšit ze zdravotních důvodů a co vše musím absolovovat? (Helena)

Dobrý den, operaci ze zdravotních důvodů navrhuje plastický chirurg, který má smlouvu se zdravotní pojištovnou, ale tento návrh musí schválit revizní lékař příslušné pojištovny, což vyjít může, ale také nemusí. Já smlouvu se zdravnotní pojištovnou nemám, takže jedině jiní kolegové. Ovšem v současné době hledám klientku, která bude mít výraznou slevu v ceně operace s tím, že dá souhlas s natáčením videa její operace a následnou reportáží na toto téma. Zdraví MUDr. Ludmila Šulcová

Chtěla bych odstranit červené žilky na nosu pomocí laseru. Při objednání konzultace tento problém není uveden v kolonce Typ operace, jak tedy postupovat?(Alena)

Dobrý den, tento typ operace neprovádíme proto v objednávce není uveden. MUDr. Šulcová

Dobrý den,je mi 17 let, mám menší tetování na právé části zad na boku, chtěla bych si ho nechat odstranit a pak si nechat vytetovat nové, ale nad zadeček, je to možné? Děkuji za odpověď.(Erika)

Odstranění tetováže bohužel neprovádíme. S pozdravem MUDr. Šulcová

Jsem už 4 měsíce po císaři a necítím velkou část kůže nad jizvou. Zkoušela jsem se štípnout a necítím to, jak dlouho ta kůže může být "mrtvá"? Vrátí se mi někdy citlivost? Je to nepříjemný pocit, děkuji za odpověď. (Jana)

Dobrý den paní Jano, citlivost a její návrat po chirurgických zákrocích v oblasti břicha, včetně operací abdominoplastika, císařský řez apod. je velmi individuální záležitostí. Kůže je jakoby mrtvá po několik měsíců a nereaguje na štípání hlazení apod. Je to poněkud nepříjemné, ale tento diskomfort vymizí během cca 1 roku po operaci. Může se však stát, že některá místa budou méně citlivá trvale, je to způsobeno prorůstáním kožních senzitivních nervových vláken do oblasti okolí jizvy. MUDr. Šulcová

Děláte i plastiku velkých jizev? Jako malá jsem se polila kyselinou. Mám jizvu přes celé stehno, i vzadu a trošku i lýtko. Asi před 8 lety jsem byla u plastického chirurga, který mi řekl, že s tím nejde nic dělat. Ale dnes jsou už nové možnosti. Jizva je místy vystouplá, místy hlubší. Je mi 21 let. (Jana)

Dobrý den paní Jano, prosím o zaslání foto dané lokality a to zepředu, z boku a zezadu. Podívám se na to a mohu napsat, zdali je nějaká možnost řešení. Takto obecně nelze podat radu. zdraví MUDr. Šulcová

Mohu použít na jizvy po augmentaci např. křemíkovou mast, či nějakou jinou na jizvy? Popřípadě jestli byste mi nějakou doporučila. Také bych chtěla vědět, jestli na jizvy nemá nějaký vliv solárium nebo sauna, když operaci jsem podstoupila první týden v září... Děkuji a hezký den :-) (Velmi spokojená a vděčná klientka :-) )

Na jizvy používejte masti - Vaselina alba (volně dostupná v lékárně) nebo Dermatix gel. Solárium a sauna se nedoporučují 1 měsíc po operaci. Dále pak již bez omezení. Zdraví také spokojená MUDr. Šulcová

Chtěla bych provézt liposukci boků, ale slyšela jsem, že po zákroku bych nesměla 1 rok otěhotnět, je to pravda? (Lucka)

Po liposukci můžete samozřejmě klidně otěhotnět, v tom problém není. Je problém všeobecný - v oblasti břicha a boků se může tuk do odsátých míst zase doplnit...to ale platí pro jakoukoliv dobu od operace a ani těhotenství na toto nemá vliv. Co je nepříjemné jsou elastické bandážovací kalhoty - ty se nosí 1 měsíc 24 hod, další 2 měsíce 12hod denně a to by nebylo vhodné při těhotenství. Takže pokud plánujete miminko, tak počkejte až po něm, ať máte radost z efektu dvojnásobnou.

Provádíte i laserové odstranění žil-metliček na nohou? Do kdy je možné se objednat, slyšela jsem, že je to možné jen v zimních měsících. (Blanka)

Dobrý den paní Blanko, já sama tento výkon neprovádím, ale mohu doporučit svého kolegu - cévního chirurga, který laserem metličky odstraňuje. Odstranění žilek se provádí do konce dubna. Pokud budete mít zájem kontaktujte mne na mobilu 605988676.

Nechala jsem si udělat permanentní make up na očních linkách. Vypadá dobře, ale na spodním víčku je kousek trochu křivý. Dalo by se to odstranit laserem a potom znovu vytetovat? Děkuji. (Veronika)

Dobrý den paní Veroniko, laser se na tetováž na očních víčkách nedá použít, lze doporučit jen opatrnou opravu opět tetováží.

Je mi 33 a 8 let se léčím se štítnou žlázou. Udělaly se mi vaky pod očima a věkem se pořád zvětšují. Chci se zeptat, když si je nechám odstranit, jestli to bude na pořád nebo se objeví zpátky? Na štítnou žlázu se budu léčit do konce života. (Eva)

Štítná žláza je kontraindikace pro operaci očních víček a tukových prolapsů, s tímto onemocněním Vám s Vaším problémem bohužel žádný plastický chirurg nepomůže.

Dobrý den, mám výrazné pigmentové skvrny na spodním víčku a v okolí očí. Lze tuto pigmentaci spolehlivě odstranit bez poškození kůže v obličeji (Pavla)

Konzultujte prosím svého očního lékaře, protože každý zákrok včetně laseru kůži narušuje. Zde by asi byly nejvhodnější bělící krémy dle ordinace očního lékaře a kožního lékaře.

Chtěla bych zmenšit prsa ze zdravotních důvodů, zajímalo by mě jaká vyšetření bych potřebovala. Měřím 166cm a vážím víc než bych měla a než bych chtěla. Kolik bych měla vážit, abych mohla podstoupit tuto operaci hrazenou pojišťovnou. Děkuji. (Romana)

Dobrý den, já smlouvu se zdravotní pojišťovnou nemám, takže to musíte zjistit na klinikách. Co se týká nadváhy, hrozí při operaci embolie a po operaci pak možné nehojení rány, takže je jistě lepší prvně redukce váhy, pak bude zákrok pro Váš organismus příznivější. MUDr. Šulcová

Dobrý den, je mi 17 let a v srpnu mi zjistili diabetes 1. stupně. Komplikace žádné nemám, glykemie v pořádku. Kdybych si nemusel píchat inzulín, ani o nemoci nevím. Rád bych podstoupil plastickou operaci uší, tak jsem se chtěl zeptat, jestli by to nebylo na překážku. (Igor)

Dobrý den, omlouvám se, ale diabetes (cukrovka) je kontraindikace k provedení plastické operace ušních boltců, jedná se totiž o to, že hojivost organismu je touto nemocí ovlivněna a proto se v tomto případě estetické operace neprovádí.

Dobrý den, je mi 30 let, mám povislá horní víčka tak, že můj obličej působí na okolí, že jsem pořád smutná nebo unavená. Vím, že je to u mě hlavně dědičné. Chtěla bych se proto zeptat, je-li možné tuto vadu upravit, kolik to asi stojí a jaké můžou nastat komplikace. A jestli se to časem, stárnutím, může zase vrátit do původní polohy, jako to mám teď. (Petra)

Dobrý den paní Petro, děkuji za dotaz. Z Vašeho popisu bych doporučila ještě vyšetření u očního lékaře a endokrinologa. Ne vždy totiž plastika očních víček pomůže, může se jednat i o jinou příčinu než dědičnou. Pokud kolegové nic nepotvrdí, prosím ještě jednou se mi ozvěte. MUDr. Šulcová

Moje dcera již od pubertálního věku mluví o plastice nosu, za pár dní jí bude 16 let, myslíte si, že by byla plastika již možná? Nos má jinak hezký, ale má na něm malý hrbolek, který ji poměrně hodně vadí. Četla jsem, že by se mohl hrbol pouze zbrousit a jinak by se mohlo vše zachovat. (pí. Veselá)

Operace nosu u mladistvých se nedoporučuje, je třeba počkat ukončení růstového vývoje, protože obličejová část se dotváří růstově jako poslední a trvá do min. 18 let. Po dosažení plnoletosti a dokončení růstového vývoje je operace možná. Operace nosu není jednoduchá operace a žádné "jednoduché" zbroušení hrbolu neexistuje - operace tvrdého i měkkého nosu je operací velmi delikátní a vyžaduje opravdu své.

Jsem po liposukci břicha a mám na něm hrbolky a takové skvrny, řekla bych, že se mi tam udělala pomerančová kůže. Chtěla jsem se zeptat, zda tato komplikace je chyba operatéra, nebo s tím nemohl počítat. (Lída)

Dobrý den paní Lído, liposukce jako každý typ operace má svá rizika a komplikace. Vámi popisovaný problém nerovné kůže spolu s výskytem "pomerančové kůže" - tj. komplikace vznikem celulitidy je situace, kdy se jedná o popisované riziko této operace. Bohužel nikdy nemůže nikdo dopředu říci, u koho se tato komplikace hojení vyskytne, a u koho nikoliv. Je vždy na zvážení popsaných rizik a ev. komplikací hojení na obou stranách - tj. klienta i operatéra a rozhodnutí k podstoupení výkonu dává vždy klient, což je u estetických operací zcela zřejmé - nejedná se o operace z ohrožení života. Bohužel z popsaného případu se jedná o komplikaci hojení známou ale nepředvídatelnou u jednoho klienta přímo, je to vždy jako "sázka do loterie", neexistuje spolehlivý klíč, který by nám pomohl. Tato změna je bohužel nevratná. S pozdravem MUDr. Šulcová

Dobrý den, je mi 20 let. Mám trochu odstáté uši. Chtěla jsem se zeptat na kolik by mě vyšla plastická operace. (Nikola)

Dobrý den paní Nikolo, problematika odstálých uší je poměrně častá. Operace otoplastika tento problém řeší, provádí se v místním znecitlivění a po této operaci zůstává jizva na zadní straně ucha. Operace odstátých uší - otoplastika se cenově pohybuje v rozmezí 14-18 tisíc korun. Je však třeba provést předem osobní vyšetření a konzultaci.

Existuje možnost jen malého zákroku? Náušnice mi zvětšila dírku v uchu natolik, že mi nyní náušnice vypadávají, potřebuji ji tedy zmenšit. (Stanislava)

Ano, úprava ušních lalůčků resp. úprava dírek po náušnicích v ušním lalůčku je možná. Provádí se v lokálním znecitlivění a výkon trvá asi 40minut. Zmenšená ušní dírka má poté v sobě vstřebatelné stehy, není proto nutné je vyndavat. Hojení trvá asi 2 týdny.

Chtěla bych se zeptat zda je možné uhrazení operace zmenšení prsou pojišťovnou, pokud mi revizní lékař schválí tuto operaci ze zdravotních důvodů. Máte smlouvu s pojišťovnou 211? Můžete mi někoho doporučit? Jak se dá zjistit, kdo má smlouvu ve Vinohradské nemocnici? (Šárka)

Smlouvu s pojišťovnou nemám, ale zástupci vedení nemocnice Královské Vinohrady Vám jistě poskytnou informace, co za smlouvy mají, a co je k uhrazení operace pojišťovnou zapotřebí splnit či dodat.

Vážená paní doktorko, chtěla bych se zeptat, zda odstraňujete mateřská znaménka (resp. vystouplé pihy) a zda je odstranění laserem účinné. Mám v oblasti krku, břicha několik, které mi překáží při oblékání. Děkuji za odpověď, s přáním hezkého dne Šárka. (Šárka)

Dobrý den paní Šárko, ano, mateřská znaménka, pigmentové névy, či jak popisujete vystouplé pihy, lze pomocí laseru odstranit. Je zde i varianta elektrokoagulace, což je obdobný způsob odstranění "odpařením". Výsledkem je plochá jizvička, která má průměr původního znaménka. Postupně mění svou barvu z původní růžové po operaci do barvy kůže a stává se tak neznatelnou. Zákrok se provádí v místním znecitlivění krémem či jemnou injekcí.

Chtěla bych se Vás zeptat, zda je u Vás možná bezplatná konzultace, mám totiž zájem o plastickou operaci, a potřebovala bych odborně říci, jak by se zákrok provedl a jaká změna by po zákroku byla. Při autonehodě jsem utrpěla otevřenou zlomeninu stehenní kosti, při akutní operaci v nemocnici nedbali na estetiku, ale na zdravotní stav a proto mi byla provedena tzv. plastika kterou provedl chirurg, který mě operoval. Seřízli mi tenký plátek kůže, který mi přišili na místo, kde koukala kost z nohy, nyní to bude rok a jizva je již zhojena, z estetického hlediska mi však překáží, jelikož je přišitá kůže zkrabatělá a jizva o velikosti 4x4cm je hluboká cca 1cm, zřejmě mi chybí kus tkáně. (Veronika)

K Vašemu dotazu mohu pouze obecně říci, že poúrazové stavy s defekty tkání jsou stavy poměrně časté, vždy se v těchto případech musí hledět na prvním místě na zdravotní hledisko, estetické je až na dalším místě. Avšak nyní s odstupem času je možné začít pracovat i na něm. Popisujete jizvu neforemnou s defektem tkáně - zde připadá v úvahu obecně - vyříznutí staré neforemné jizvy a "sešití" defektu za cenu sice delší, ale jistě ploché jizvy. Bohužel po úrazu a následném chirurgickém zákroku zůstane jizva vždy. Při nedostatku kůže, kdy by nebylo možné kůži sešít, je nutné aplikovat např. expandér a postupným vypínáním lze dosáhnout dostatečného nadbytku kůže k rekonstrukci. Jsou to však poměrně časovně náročné metody. Další úpravy jizvy jsou potom možné např. laserem apod. Takováto konzultace je bezplatná, mohu v pondělí 9.2.2009 v 14.15 hod. - napište na 605 988 676.

Kolik přibližně stojí u Vás operace napnutí povadlých prsou a uvolněné kůže na břiše po těhotenství? Dá se plastická operace splácet pomocí splátkového kalendáře? (Marcela)

Modelace ptotických (tj. povadlých) prsou je operace, kde je prsní žláza namodelována do polohy jako před kojením. Já používám šetrnou metodu, takže i po této operaci budete moci kojit. Cenová relace se pohybuje kolem 40.500,-Kč. Operace břicha, tj. abdominoplastika je cenově obdobná. Obě operace nelze kombinovat a je dobrý mezi nimi zachovat minimálně 1/2 roku odstup. Po operaci modelace prsou i abdominoplastice je vždy třeba počítat se 14 denní rekonvalescencí - dovolenou. Obě operace jsou v hluboké celkové narkoze. Více je možné říci až při osobní konzultaci. Ohledně splácení jakýchkoliv operací, nyní jsou již možnosti využití splátkového kalendáře u společností jako Home credit, Cetelem atd. Tyto společnosti poskytují možnost splátkového režimu. Po uzavření smlouvy tak obdržíte finance přímo pro operaci.

Mohu podstoupit zvětšení prsou i s diagnózou roztroušená skleróza? (Eva)

Pokud jste léčena, a neurolog Vám schválí celkovou narkózu, tak ano.

Mám popáleniny 3 stupně na celém těle, chybí mi i vlasy. Dalo by se s tím něco dělat? Děkuji (Ingrid)

Následnou péči o klienty po popálení řeší popáleninová centra, kontaktujte prosím je.

Chtěla bych se zeptat kolik stojí zvětšení prsou? Jsem po třech dětech a připadám si spíše jako muž, co se týče hrudníku. (Eva)

Zvětšení prsou je operace v celkové narkóze a ke zvětšení jsou nutné silikonové implantáty. Implantáty jsou různých značek a tedy i různých cen. Cena operace zvětšení prsou je u nejčastější varianty 54.500,- Kč včetně implantátů. K této ceně je však třeba říci, že je jen orientační a neplatí pro každého. Konečnou cenu, postavenou "na míru" Vašim požadavkům, Vám mohu sdělit až po osobní konzultaci.

Již dlouho přemýšlím o zmenšení prsou, která jsou opravdu veliká. Mám díky nim obtíže, zdravotní problémy se zády, páteří. V této době kojím. Ráda bych se zeptala, za jak dlouho po ukončení kojení je možno realizovat operaci zmenšení prsou? Je možno po absolvování operace v případě dalšího těhotenství kojit? Dále pak mám dotaz, za jakých podmínek hradí tento zákrok pojišťovna? Jsem registrovaná u VZP. (Renata)

Další kojení je po operaci, kterou provádím, možné. Vzhledem k tomu, že nyní ještě kojíte je nutné od doby, kdy kojit již plně přestanete, dodržet minimální odstup 7 měsíců. Pak je možné provést operaci. Operace je řazena mezi operace kosmetické a pouze ve výjimečných případech na základě poměrně dlouhého zjišťovacího řízení a schválení revizním lékařem je hrazena ze zdravotního pojištění. Je to opravdu malé procento případů. Já však smlouvu s pojišťovnou na úhradu nemám.

Je mi 40let a mám 3 děti. Chtěla bych podstoupit zmenšení prsou (mám velikost E,F). Kolik tato operace celkem stojí a jak dlouho se na ní čeká? (Dana)

Dobrý den Markéto, operace zmenšení prsou, tj. redukční mammaplastika je výkon, který se provádí v celkové narkóze a trvá asi 3 hodiny, po operaci je nutné počítat s 14 denní dovolenou pro dohojení a úpravu stavu. Cena operace je 46.000,- Kč (zahrnuje samotnou operaci, narkózu, hospitalizaci, převaz a elastické prádlo). Čekací doba je v současné době 1 měsíc.

Chtěla bych si nechat odstranit z obličeje pigmentové skvrny které mám asi od 15 let, kdy jsem chodila s antibiotiky na obličej na sluníčko. Skvrny mám po celém obličeji. Zkoušela jsem už impulzní světlo a chemický peeling, které mi to mírně zlepšily...chtěla jsem se zeptat, kolikrát bych musela jít na laser, na cenu, a zda-li bych se mohla domluvit přímo na zákrok, protože nejsem z Prahy, ale z Brna. (Markéta)

Dobrý den Markéto, díky za pěkný dotaz ale mohu k němu pouze ve zkratce říci, že zákrok by jistě nebyl v jedné fázi, cena se odvíjí od počtu impulsů, ale vyšetření by musel předem provést dermatolog. Myslím, že nejlepší volbou pro Vás je kontaktovat laser-centrum v Brně z důvodu úspory financí za cesty....Pokud by Vaše přání byla přesto Praha, pak doporučuji moji kolegyni MUDr. Kateřinu Klauzovou - Klinika Asklepion, Londýnská 39, Praha 2, ta je velmi spolehlivá.

Je mi 26 let a měl bych zájem o otoplastiku - odstávají mi uši. Chci se zeptat jestli má zákrok v tomto veku dobré výsledky a samozřejmě kolik stojí, od-do. Alespoň zhruba. Předem díky za odpověď. (Roman)

Odpověď najdete na stránce o plastice uší

Je mi 32 let. Chtěla bych podstoupit abdominoplastiku břicha. Kolik tento zákrok stojí? (Andrea)

Dobrý den paní Andreo, abdominoplastika je operací, která je poměrně velkým operačním zákrokem pro Vaše tělo. Tato operace se skládá z několika variabilních kroků a od těchto kombinací odvisí také cena. Jediné co Vám mohu doporučit je objednávka osobní konzultace a vyšetření, kde je možné přesně stanovit cenu, která je potom pevná.

Dobrý den, ráda bych si nechala odstranit několik pih na břiše a na zádech. Mám hodně pih už od dětství. Je možné jich odstranit více najednou a bez jizev? (Jana)

Dobrý den, pigmentové nevy je možné odstranit ve větším množství, vždy však za sebou jizvičku ponechají, možností odstranění je vícero druhů, před zákrokem však musí být provedeno vyšetření dermatologem,aby byla ověřen stav nevů. Zde jsou možné varianty odstranění pigmentový nevů:

  • excize -tj.chirurgické vyjmutí - výkon lokální anestezii s podlouhlou jizvou po výkonu
  • kryodestrukce - odstranění pomocí odmrznutí tekutým dusíkem-jizva plochá
  • elektrodestukce - odstranění pomocí elektrické kličky - jizva kruhová
  • laserem - odpaření nevu - jizva kruhová plochá

 

Trápí mě povolená kůže na stehnech, jsem po liposukci stehen, dle mého, špatně provedené. Mám silné nohy a to celé - stehna, kolena, lýtka i kotníky. Je mi 38 let, mám 170 cm, 67 kg. Kolik by tento zákrok stál? (Martina)

Problematika povislé kůže, která někdy vzniká po liposukci je velmi složitá. Pokud se kůže již skládá do vrásek, liposukce v žádném případě nemůže pomoci. Pokud je na kůži obraz celulitis, je řešení velmi složité a navíc s neurčitým výsledkem, celulitida se může ještě zhoršit. Někdy mohou také některé lokality vypadat jako "rajtky", u těch by opakovaný zákrok liposukce byl možný a mohl by pomoci. Bohužel Vás nevidím, takže nemohu jednoznačně odpovědět ani uvést přibližnou cenu zákroku. Bylo by lepší provést osobní konzultaci či alespoň zaslat foto postavy s danými partiemi.

Jakým způsobem je možné odstranit vazivová pouzdra kolem prsních implantátů? (Iveta)

Pokud máte na mysli "kapsuly" okolo implantátů, které např. deformují prs, či prs je tvrdý na pohmat, je třeba provést novou operaci, vyjmout implantáty a odstranit toto jizevnaté pouzdro a doufat, že se znovu neobnoví...bylo by dobré dát vědět vašemu operatérovi, který ví jakým způsobem postupoval, jak operace probíhala a jistě se k této relativně časté komplikaci vyjádří.

Ráda bych se zeptala na Váš názor ohledně pigmentové skvrny v obličeji. Mám ji asi 1.5cm pod okem v průměru 4 mm. Lékařka mi doporučila odstranění chladem/mrazem. Zajímá mě, zda laser není efektivnější s ohledem na výsledek, trvalost a možnost vzniku jizvy. (Zuzana)

Na pigmentové skvrny se kryotherapie používá, ale laser se mi zdá v daném místě efektivnější. Doporučuji proto konzultaci a vyšetření.

Jak se odstraňují pigmentové skvrny v obličeji? (Eva)

Pigmentové skvrny je možné odstranit např. laserem. Je vhodná konzultace a vyšetření, při kterém vybereme vhodný typ laseru (alexandritový nebo erbiový) pro odstranění kožního defektu. Více informací najdete na stránce o operaci pigmentových skvrn laserem.

Za jak dlouho po ukončení kojení může jít žena na jakoukoliv plastickou operaci? (Klára)

Dobrý den Kláro, na plastickou operaci můžete jít zhruba za 6 měsíců po ukončení kojení.

Jsou zákroky prováděny ambulantně nebo je nutná hospitalizace?

Operace očních víček, odstálých uší a odstranění pigmentových skvrn a nevů jsou výkony ambulantní, ostatní operace jsou operace prováděné v celkové narkose s nutnou hospitalizací, avšak kromě kontroly po zákroku není třeba trávit další čas v hospitalizaci.

Lze odsát najednou zadeček, vnitřní stehna, kolena a ještě spodní část bříška?

Doporučuji rozdělit zákroky na minimálně dvě operace, takto komplexní zásah by mohl přinést nechtěné komplikace. Při rozdělení a delším odstupu mezi zákroky se také budete cítit lépe a rány se budou rychleji hojit.

Jak výrazné jsou jizvy po operaci?

Každý z nás má jiné dispozice a jinak se mu pooperační rány hojí, odlišná je jak doba hojení, tak i vzhled jizvy. Po každém zásahu je na místě řezu patrný jiný odstín kůže, vše je však provedeno tak, že bez podrobného prozkoumání nelze tyto stopy téměř zaregistrovat.

Jaký věk je pro zákroky nejlepší?

Regenerace samozřejmě lépe a rychleji probíhá v mladším či středním věku, ale skladba mých pacientů je široká od 18 do 50 let.

Nejsou některé zákroky nebezpečné po stránce následných rakovinových bujení?

V žádném případě, vše je naopak bezpečné. Nebezpečné jsou například neodstraněné pigmentové skvrny, které právě z těchto důvodů odstranit doporučujeme. U operací prsou je vždy nutné před operací absolvovat vyšetření u mamologa a mammograf. Odsávání tuku z tukových valů stehen nebo hýždí je poměrně časově nenáročná operace, po dvoudenní hospitalizaci je pacient propuštěn do domácí péče. Plná fyzická zátěž je možná asi po 6 - 8 týdnech.

 

Navštivte také jiné weby s informacemi o plastických operacích a kosmetických korekturách.

Loading...

Konzultace

Loading...

Konzultace